Hawar en Vezel druk met de voorbereidingen voor de Patchwork & Quiltdagen

Ook zin in de Patchwork & Quiltdagen in de Broodfabriek in Rijswijk? Vezel en Hawar kijken er naar uit. Afgelopen week werd er hard gewerkt in het pand van Hawar in Oldeberkoop. De voorbereidingen voor 11, 12 en 13 april zijn in volle gang. We geven veel workshops en demonstraties en onze vaste schrijvers en docenten laten hun eigen werk zien in een prachtige tentoonstelling. We zijn een onderdeel in het grote evenement en danken de organisatie voor de uitnodiging.

Voorbereidingen

Hawar en Vezel hebben een ruime zaal gekregen op de Patchwork & Quiltdagen. Voor de aankleding hebben we twee mooie eyecatchers. Een immens groot quiltdoek wordt gedrapeerd in de ruimte en Harm is druk in de weer met onderstaand doek. Het wordt met de hand geverfd in prachtig kleuren.

Hawar neemt een deel van haar winkel mee naar de Broodfabriek. Verfmaterialen, zijdelont, zijden lapjes, gelliplates, inktense blocks en potloden, viltnaalden, sashikogaren. En niet te vergeten allerlei kant en klaar pakketjes voor cyanotype, ecoprinten, bundle dye en vilten lapjes maken. Het wordt teveel om op te noemen.

Natuurlijk is het tijdschrift Vezel aanwezig. We nemen stapels van het nieuwste nummer mee en de oudere nummers zijn eveneens op voorraad. Lekker snuffelen en kijken of er iets van je gading bij zit.

Workshops

Workshops geven betekent ook goed organiseren. Welke materialen zijn er nodig, wat kun je in een uur tijd doen, hoe deel je de ruimte in zodat je zo goed mogelijk kunt werken? Ook dat hoort bij de voorbereiding.

De volgende workshops kun je volgen in onze zaal:

Mozaiekvilten / Adrian Salomé

Vezelvliezen / Rikki Vrieswijk

Boro en Sashiko / Elly van Elp-Bosscha

Gelliplate en textiel / Eke Krug

Breiwerk in quilts / Mathilde Jongbloed

Theezakjes borduren / Mariet Rankenberg

Upcycled collage / Floor de Bruijn

Transferverf en Evolon / Eke Krug

Je bent deze docenten vaak met een artikel tegen gekomen in het tijdschrift Vezel. Nu kun je ze in levende lijve ontmoeten.

We wensen iedereen veel plezier in de Broodfabriek in Rijswijk.

Hawar

Vezel

Patchwork & Quiltdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.