Eke Krug: van vergane glorie naar fragiel

Eke Krug

Patchwork en Quiltdagen 2022

In de Broodfabriek in Rijswijk zijn volgende week 8, 9 en 10 april de Patchwork- en Quiltdagen. Een festijn met een tentoonstelling, vele workshops en stands. Eke Krug, de vaste redacteur van Vezel en docent bij Hawar doet mee aan deze tentoonstelling. Als je haar veelzijdigheid kent van de vele artikelen in Vezel magazine dan wordt je heel nieuwsgierig naar haar werk die op deze dagen te zien is. Door veel materialenonderzoek en volop experimenteren ontstaat een prachtig gebruik van kleur, van lijn en van vorm. Ik noem het poëzie.

door Eke Krug en Annelies Diekman

Eke Krug

Van vergane glorie naar fragiel

Mijn werk gaat over vergankelijkheid, slijtage en de sporen die het nalaat. De werktitel is Vergane Glorie. Tijdens het proces is dit veranderd in Fragiel, wat alles te maken heeft met de gebruikte materialen en de onvoorspelbaarheid ervan.

Eke Krug

Papier en zijden vezels zijn tot een kwetsbaar geheel samengevoegd en bijeengehouden door stiksels en machinaal punchwerk. Stoffen zijn bewerkt met tannines, ijzer, ecoprint, Inktense potloden, krijt en diverse verftechnieken.

Eke Krug

Materiaalproeven vormen een onderdeel van de expositie, ze geven een inkijkje in de weg naar het resultaat.

Eke Krtg

Samen vormen de werken een verre van perfect beeld, je zou kunnen zeggen een wondere wereld van imperfectie.

Eke Krug

De Patchwork en quiltdagen 2022 zijn 8, 9 en 10 april in De Broodfabriek in Rijswijk. Op de site vind je uitgebreid informatie over de deelnemers aan de tentoonstelling, over de standhouders op de beurs , de workshops en de kaartverkoop. Veel plezier gewenst in Rijswijk.