Het eerste nummer van 2014 komt eraan!

Tulpenkraag, gemaakt door Lia Steffens

Na de drukte van de Handwerkbeurs in Zwolle (wat leuk om een aantal van jullie daar tegen te komen!) zijn we nu bijna klaar met het eerste nummer van de 34ste jaargang. Over ongeveer een week kunnen jullie er lekker voor gaan zitten in het voorjaarszonnetje. Om helemaal in de lentestemming te komen, gaan we van start met een oer-Hollands thema: de Tulp. Lia Steffens beschrijft hoe je met lontwol, water en zeep een tulpenkraag maakt. De Tulp was tijdens de Gouden Eeuw hèt symbool van rijkdom en de bloem spreekt al tijden tot de verbeelding.

Inhoudsopgave eerste nummer 2014 Over geschiedenis gesproken; zout was vroeger ook een kostbaar geschenk, maar in Vezel laat Harm Harms zien hoe je met zout juist een geschenk maakt! Verder is er aandacht voor de bijzondere sieraden van Wytske Zwetsloot, gemaakt met Zeeuws blaaswier. Quilters leren in dit nummer de bijzondere ‘in the boxes’ techniek waarbij gebrand wordt. Hiermee creëer je bijzondere (raam)decoraties die een glas-in-lood effect hebben. Ook aan de kinderen is gedacht in dit nummer. Met restjes stof, funpaper en funpump kunnen ze heerlijk hun creatieve gang gaan en een leuk uiltje in elkaar zetten.

Uiteraard komt er nog veel meer voorbij in deze nieuwe Vezel, zoals borduren op wateroplosbaar vlies, Navajo twijnen voor de spinners onder ons en een patroon voor het breien van (paas)eimutsen. We zijn heel benieuwd wat voor moois dit allemaal weer zal opleveren. Dus stuur ons foto’s toe van jullie creaties, liefst met wat tekst en uitleg dan plaatsen we dat binnenkort op de website onder de rubriek ‘Geïnspireerd door Vezel’.

Nog geen abonnee? Mis ‘m niet, ga langs bij één van onze verkooppunten of neem een abonnement!

Reacties (2)

Reacties plaatsen niet mogelijk.