Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

When Things Are Beings, Amsterdam

26 november 2022 - 23 maart 2023

De groepstentoonstelling When Things Are Beings toont de kracht van objecten en sculpturen in een scala van beeldtalen. De projecten verbinden de materiële en immateriële wereld met elkaar: ze leggen verbanden tussen ideeën en objecten, spiritualiteit en materialiteit, en koppelen maatschappelijke kwesties aan tastbare zaken. De 24 geselecteerde projecten verspreid over 13 zalen variëren van installaties tot fotografie en print, sieraden, objectdesign, video, film, soundscape en performance. Sommige projecten in de tentoonstelling refereren aan een spirituele wereld, andere verbinden complexe en gelaagde geschiedenissen tussen mensen van verschillende generaties en verschillende plekken op de wereld. 

When Things Are Beings beweegt zich tussen de ongrijpbare aantrekkingskracht van abstracte concepten, en vormen van spiritualiteit die verborgen kunnen liggen in objecten en sculpturen.  Design en kunst kunnen je namelijk betoveren of boeien op een manier die niet altijd even duidelijk te verklaren of te definiëren is.

De tentoonstelling When Things Are Beings is onderdeel van de projectserie Gemeentelijke Kunstaankopen, die tweejaarlijks wordt georganiseerd met financiële steun van de Gemeente Amsterdam. Makers die wonen en werken in Nederland worden uitgenodigd om te reageren op een open call, gevolgd door een juryselectie en een groepstentoonstelling. Een deel van het getoonde werk wordt aangekocht voor de museumcollectie.

foto : werk van Yinka-Buutfeld_detail-van-AGBARA

Gegevens

Begin:
26 november 2022
Einde:
23 maart 2023
Evenement Categorie:

Locatie

Stedelijk Museum Amsterdam
Museumplein 10
Amsterdam, 1071 DJ
+ Google Maps
Telefoon:
020 5732 911
Website:
www.stedelijkmuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.