Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

TO THE EDGE OF YOUR WORLD, Rijswijk

21 januari - 7 april

Anita Groener, winnaar Publieksprijs Papier Biënnale 2022 Transition. Daarom keert ze nu terug in Museum Rijswijk met een solotentoonstelling. To the Edge of Your World bevraagt wat het betekent om vandaag de dag mens te zijn. In de intieme werken transformeren nauwgezet afgedankte materialen zoals takjes, touw en karton tot delicate sculpturen. Het zijn metaforen voor de onderlinge verbondenheid tussen wereldgebeurtenissen en individuele ervaringen. Thema’s als migratie, herinnering, tijd en plaats staan centraal in het werk van Groener sinds haar eigen migratie.

Sinds het begin van de mensheid trekt men over de wereld, soms uit eigen keuze, maar vaak ingegeven door honger, onveiligheid en oorlog. Een recordaantal van mensen is momenteel noodgedwongen op de vlucht met achterlating van huis, haard, familie en geliefden.

Anita Groener is een Nederlandse kunstenaar die al jaren woont en werkt in Dublin. Ze exposeert door heel Europa en haar werken zijn wereldwijd opgenomen in museale en particuliere collecties.
In de tentoonstelling Anita Groener. To the Edge of Your World zal de diversiteit (sculptuur, tekening, geluid, video) in haar oeuvre zichtbaar worden.

 

 

 

Gegevens

Begin:
21 januari
Einde:
7 april
Evenement Categorie:

Locatie

Museum Rijswijk
Herenstraat 67
Rijswijk , 2282 BR
+ Google Maps
Telefoon:
070-3903617
Website:
info@museumrijswijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.