Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

TextielMuseum sluit aan bij Dutch Sustainable Fashion week

6 oktober 2017 - 15 oktober 2017

Het TextielMuseum in Tilburg sluit aan bij de landelijke Dutch Sustainable Fashion week van 6 t/m 15 oktober 2017. Gedurende de hele week zijn er diverse extra activiteiten georganiseerd rondom het thema ‘duurzaamheid’.

EARTH MATTERS
Dit thema staat momenteel ook centraal in de tentoonstelling ‘Earth Matters. Aan de hand van vier thema’s krijgt de bezoeker een beter begrip van de duurzame cyclus en materiaalstudies. De tentoonstelling toont experimenten – van mode tot design – die bijdragen aan een duurzamer productieproces, zowel op kleine als op grote schaal. Alle projecten zetten aan tot nadenken over de oorsprong van materiaal en het makersproces. Niet alleen door middel van innovatie, maar vooral door de herontdekking en – waardering van ambachten en lokaal geproduceerde producten. De tentoonstelling is samengesteld door Lidewij Edelkoort en Philip Fimmano in samenwerking met het TextielMuseum.

Rondleidingen

Tijdens de Dutch Sustainable Fashionweek bieden we gratis extra rondleidingen aan door de tentoonstelling Earth Matters. Deze rondleidingen zijn te volgen op 7, 8, 12, 14 en 15 oktober om 13.45u, 14.45u en 15.45u.
Let op: max 15 personen per rondleiding en er geldt VOL = VOL. Aanmelding voor de rondleidingen vooraf is niet mogelijk.

Lezing duurzame Mode – door Marieke Eyskoot
Donderdag 12 oktober vanaf 15.00u, duur ongeveer 1,5 uur

Eerlijke kleding is inspirerend, innovatief en fashionable. En bereikbaar, alleen weet niet iedereen hoe. Marieke Eyskoot neemt je mee in wat er mis is in de modewereld, maar laat je vooral zien wat je zélf kunt doen. Een middag vol concrete en positieve tips en tricks voor een duurzame lifestyle (en een goede garderobe).

Marieke Eyskoot is sustainable fashion en lifestyle-expert en schrijfster van de boeken ‘Talking dress’ en ‘Dit is een goede gids – voor een duurzame lifestyle’.

Deelname aan de lezingen en extra rondleidingen is gratis, aan de entreeprijs van het museum moet wel worden voldaan. De locatie voor de lezingen is het Auditorium van het museum aan de Goirkestraat 96 in Tilburg. Aanmelden voor de lezingen kan via communicatie@textielmuseum.nl.

 

Gegevens

Begin:
6 oktober 2017
Einde:
15 oktober 2017
Evenement Categorieën:
,

Locatie

textielmuseum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.