Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Sculptural Felt International

7 september 2014 – 13:00 - 23 november 2014 – 17:00

A. Larkin - Luminary

A. Larkin – Luminary

De langverwachte tentoonstelling “Sculptural Felt International, we felt like crossing borders……” start op 7 september in Nederland, en zal tot 23 november in Museum Nagele, en van 18 januari tot 12 april in Museum de Kantfabriek te zien zijn. In 2015 gaat de reis verder door Australië. Samengesteld door Kitty Korver, is het de eerste tentoonstelling van dit type en heeft het al heel wat stof doen opwaaien in de wereld van de textielkunst.

Sculptural Felt International brengt het werk van twaalf kunstenaars uit vijf landen samen die viltobjecten en installaties maken. Ieder van hen overschrijdt op één of andere manier de grens tussen vilt en andere
disciplines, technieken, materialen of begrippen, en plaatst vilt zo in een heel moderne en vernieuwende context.

Om hun artistieke doel te bereiken – hetzij qua techniek hetzij qua ontwerp of idee – zijn de kunstenaars een grens over gegaan door de werkwijzen uit de traditionele viltwereld te combineren met andere disciplines als bijvoorbeeld zeefdruk, design, keramiek, schilder- of beeldhouwkunst. Diverse kunstenaars hebben naast traditionele vilttechnieken ook gebruik gemaakt van hars, machinaal vilt, digitale technieken, mallen, schuurmachines, scalpels, kunstvezels, “mizuhiki” of  verzamelde objecten.

De kunstenaars die deelnemen aan de tentoonstelling zijn Stephanie Metz, Keiko Mizoguchi, Chung-Im Kim, Kitty Korver, Anita Larkin, Marjolein Dallinga, Meiri Ishida, Jantine Koppert, Rebecca Howdeshell, Hiroko Sato-Pijanowski, Sara Owens en Jenne Giles.

Bij de tentoonstelling wordt een prachtige kleurencatalogus met alle werken van de expositie erin uitgegeven.

Vilt is een medium met unieke tactiele en fysieke eigenschappen en daardoor een oude en natuurlijke bondgenoot van de mens. Dit zeer aantrekkelijke materiaal wordt al duizenden jaren door nomadenvolkeren als onderdak gebruikt, ligt verborgen in muziekinstrumenten maar wordt ook gebruikt in werktuigen en machines. Als kunstvorm ondergaat vilt op het moment grote vernieuwing. Dit komt door de toenemende mondiale uitwisseling en internetcontact waardoor vilt(s)ters met elkaar en met
beoefenaars van niet-textiele disciplines ideeën uitwisselen. Sculptural Felt International geeft een beeld van deze ontwikkeling en is tevens een product daarvan met een tentoonstelling die de bezoekers zal verrassen en inspireren.

De Australische ambassadeur in Nederland, mr. Neil Mules zal de opening verrichten op zondag 7  september om 15.00 in Museum Nagele, in Nagele (gemeente Noordoostpolder in Noord Flevoland).

Muzikale omlijsting: The Linnets. Diverse buitenlandse exposanten zijn tevens aanwezig op de opening. Sommigen van hen geven cursussen in Nederland!
Voor meer informatie zie www.sculptural-felt-international.com. Daar kan men ook links vinden naar de websites van alle exposanten en onze  facebookpagina.

Expositieplaatsen:

7 September – 23 November 2014 Museum Nagele, Ring 23, 8308 Al Nagele, Nederland
www.museumnagele.nl

18 Januari – 12 April 2015

Museum de Kantfabriek, Americaanseweg 85961 GP Horst, Nederland
www.museumdekantfabriek.nl

6 Juni – 18 Juli 2015

Tamworth Regional Gallery, 466 Peel Street, Tamworth, Australië
www.tamworthregionalgallery.com.au

5 September – 29 November 2015

Wollongong Art Gallery, Cnr Kembla and Burelli Streets, Wollongong, Australië
www.wollongongcitygallery.com

Gegevens

Begin:
7 september 2014 – 13:00
Einde:
23 november 2014 – 17:00
Evenement Categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.