Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Agenda › Afgelopen Evenementen

april 2021

 Design Contest Tilburg

21 april - 30 mei

Ontwerp een duurzaam kledingstuk voor de Design Contest.
Wil jij graag kleding  ontwerpen die ook écht gedragen wordt en exposeren in een tentoonstelling? Doe dan mee aan de Design Contest van het TextielMuseum x BANK15. Ontwerp een duurzaam kledingstuk van post-consumer textiel en stuur je ontwerp in vóór 30 mei 2021. De twee winnende ontwerpen worden live ontwikkeld in de nieuwe tentoonstelling ‘Long Live Fashion!’, die op 25 september 2021 opent in het museum.

(meer…)

Raamexpositie Verweven

25 april - 20 mei
Galerie Bloemrijk Vertrouwen in Aldtsjerk (Fr) toont geweven sjaals en lopers van Japien Waskowsky uit Groningen. Haar geweven wollen lopers en sjaals zijn zeer gevarieerd qua ontwerp en kleur.
Daarbij de grafiek van Peter O. Gerrits en sieraden van Wilma van den Hoek in de tentoonstelling Geometrie

(meer…)

natuurlijk verven met Adrian Salomé,Oldeberkoop

29 april – 10:00 - 1 mei – 16:30

3 daagse workshop in Hawar school: Wol en zijde met natuurlijke kleurstoffen verven. Adrian is een meester in het verkrijgen van prachtige, diepe kleuren op wol en zijde met natuurlijke materialen . Haar leermeester was Jantien Koobs, die haar kennis ook jarenlang deelde met de lezers van de Spin- en Verfkrant, de voorloper van Vezel.

(meer…)

mei 2021

ICONEN VAN RIJSWIJK – TEDDY SCHOLTEN, Rijswijk

1 mei - 13 juni

ICONEN VAN RIJSWIJK – TEDDY SCHOLTEN
In 1959 won Teddy Scholten het Eurovisie Songfestival met “Een Beetje”.
Een nationale vedette was geboren! Deze vrouw woonde haar hele leven in Rijswijk
en met het Songfestival om de hoek, wordt deze artiest in het zonnetje gezet! Deze weerbestendige buitententoonstelling is 7 dagen per week gratis toegankelijk op het voorplein.
In het kader van deze tentoonstelling heeft Stichting Rijswijkse Historische Projecten
ism Museum Rijswijk een publicatie gemaakt, verkrijgbaar in de Museum Shop.
7 dagen per week geopend van 12.00 t/m 17.00 uur. (meer…)

Handwerkfestijn Diabetes Fonds/ Oproep vrijwilligers

2 mei - 4 mei

Tijdens de persconferentie op 13 augustus werd duidelijk dat de anderhalve meter maatregel voorlopig gehandhaafd blijft.

Daarom hebben wij helaas moeten besluiten dat het Handwerkfestijn op 2, 3 en 4 september 2021 niet door kan gaan.

(meer…)

“Beyond Boundaries”, Baarle-Nassau

2 mei - 23 augustus
 “Beyond Boundaries”  initiatief van Zijdelings Tilburg hebben een aantal textielkunstenaars uit diverse Europese landen, allen lid van The Surface Design Association, textielkunst gecreëerd op basis van het gegeven “voorbij de grenzen” Voor ieder van de kunstenaars betekend dat een persoonlijke invulling van zijn of haar creativiteit  in relatie tot dit onderwerp. Het concept/idee van de expositie, alsmede de selectie van de kunstwerken, is echter al ver voor de coronacrises ontwikkeld. Zoals vanouds, wordt er een mooie eigentijdse opstelling van hedendaagse textielkunst in 2 en 3D, in een moderne setting gemaakt.

(meer…)

 “Beyond Boundaries” Leiden en Baarle-Nassau

2 mei - 30 mei
 “Beyond Boundaries” De expositie vindt plaats in zowel  bij Galerie Zone te Leiden, dit tot 30 mei, en Baarle-Nassau tot 22 augustus, waarbij een verdeling van de kunstwerken is gemaakt. Op initiatief van Zijdelings Tilburg hebben een aantal textielkunstenaars uit diverse Europese landen, allen lid van The Surface Design Association, textielkunst gecreëerd op basis van het gegeven “voorbij de grenzen” Voor ieder van de kunstenaars betekend dat een persoonlijke invulling van zijn of haar creativiteit  in relatie tot dit onderwerp. Het concept/idee van de expositie, alsmede de selectie van de kunstwerken, is echter al ver voor de coronacrises ontwikkeld. Zoals vanouds, wordt er een mooie eigentijdse opstelling van hedendaagse textielkunst in 2 en 3D, in een moderne setting gemaakt.

(meer…)

Rondom textielfestival, Leids Wevershuis Leiden

12 mei - 11 juli
“Rondom het Textielfestival”, een geheel van 6 mini exposities onder het motto van ‘Textiel ambachten, hedendaags toegepast’. Er is werk te zien van 2 weefgroepen, 3 viltsters en 2 quiltsters, en werken van autonoom kunstenaar Adinka Tellegen (2e prijs Textielfestival 2015)   reserveren 
Sophia van Tongeren en Maria Hofmans, Margot van Leeuwen en Petra van den Berg, Mieke Werners,  Weefgroep De Bollenstreek, Weefkring Leyds Laeken en Adinka Tellegen
De expositie loopt t/m 11 juli 2021. Met de hoop op een heropening in mei, resteert er dan nog voldoende tijd voor bezoekers om het werk te komen bekijken!
Dit is de link naar een filmpje over de vorige expositie “Verbeeldend Weven”

(meer…)

expositie 5 x 7 x 2,5 in Workum

26 mei - 1 september

70 miniatuur kunststukjes  gemaakt door 55 kunstenaars.
De werkstukken zijn van het zuiden naar het noorden naar Kulturhús Klameare in Workum verhuisd.
Daar zijn ze te zien vanaf 26 mei 2021.
Roswitha Witten Van papier naar papier

 

(meer…)

Borduurweekend met Mariet Rankenberg, Oldeberkoop

28 mei – 10:00 - 29 mei – 16:30

Een borduurweekend in Hawar school: Spelen en experimenteren met steken en garens met Mariet Rankenberg. Borduren staat hernieuwd in de belangstelling. Ontdek de mogelijkheden van de oude technieken en pas ze toe op een eigentijdse manier met materialen van nu. Experimenteer met technieken, materialen en vormgeving, zowel met de hand als met de machine. (meer…)

juni 2021

De Rode Draad! Borne

3 juni - 27 juni

In Twente wordt in 2021 het Twents Textiel Festival georganiseerd. Een initiatief van 8 Twentse musea met als doel om Twente op de kaart te zetten als culturele regio met een grote diversiteit aan instellingen en activiteiten. Het culturele festival heeft als thema, zoals de naam al weergeeft, textiel. In Borne hebben wij daarom besloten, aangezien wij dé bakermat zijn van de Twentse textielindustrie, om een Borns Textiel Collectief op te richten. Vol trots presenteren wij jullie het project: De Rode Draad!

https://www.visitborne.nl/de-rode-draad/.

(meer…)

Herbarium in textielkunst

5 juni - 5 september

Herbarium in textielkunst. De leden van Windkracht 10 zijn geïnspireerd door de collectie van Japanmuseum SieboldHuis. Philipp Franz von Siebold (naamgever van het museum) verzamelde planten die werden bewaard in boekherbaria. In de tuin van het museum staan tien visies op het thema Herbarium, allen vanuit hun eigen discipline en inspiratie.
(meer…)

Quiltgroep De Vlietsteek, Voorschoten

5 juni - 12 september

Tentoonstelling ’15 jaar Quiltgroep De Vlietsteek’. Er worden veel kleurrijke werken in verschillende formaten  die de quiltgroep de afgelopen 15 jaar heeft gemaakt getoond. Er zijn klassieke quilts, abstracte werken, maar ook quilts met een duidelijke voorstelling en werken die een verhaal vertellen. Zo is er een quilt gemaakt van boerenzakdoeken, getiteld ‘Tuindersverleden’. (meer…)

Royal Fashion Design, Breda

5 juni - 29 augustus

De Grote Kerk Breda presenteert Royal Fashion Design een tentoonstelling waarin recentevan de Nederlandse modeontwerper Mattijs van Bergen centraal staan. Zijn gerenommeerde ‘koninklijke’ ontwerpen – waarvan vele door koningin Máxima bij officiële gelegenheden gedragen zijn – en een serie nieuwe creaties die speciaal in opdracht van de Grote Kerk Breda zijn ontworpen, worden getoond. Het resultaat is een couture collectie over de kracht van de vrouw. (meer…)

The Fungal Wall, Amsterdam

7 juni - 7 september

Wetenschapsmuseum ARTIS-Micropia en kunstenaar Lizan Freijsen presenteren vanaf begin juni ‘The Fungal Wall’. Een monumentale wandcompositie van handgetufte, wollen tapijten geïnspireerd op de schoonheid van het onzichtbare leven om ons heen. De kleurrijke patronen van deze ‘aaibare’ schimmels symboliseren de groei en symbiose tussen verschillende schimmels en in korstmossen. The Fungal Wall begeeft zich op het snijvlak van kunst, wetenschap en design en wordt permanent onderdeel van de museumopstelling. (meer…)

‘Heden en verleden, museum als inspiratiebron’ Leiden

8 juni - 29 augustus

TENTOONSTELLING.  In de Masterclass ‘Heden en verleden, museum als inspiratiebron’ zijn kunstenaars uit verschillende textieldisciplines heel bewust op zoek gegaan naar dat verleden. Zij laten zich inspireren door de voorwerpen in Japanmuseum SieboldHuis. Zij gebruiken deze inspiratie voor een persoonlijke en eigentijdse verwerking. (meer…)

Quiltfestival Noord Groningen

11 juni - 13 juni

 

QUILTFESTIVAL NOORD GRONINGEN
Het festival kan niet in de oorspronkelijke vorm gehouden worden maar gaat viraal. We zullen een platform maken waarop van alles te zien zal zijn. www.quiltfestival.nl

(meer…)

Virtueel Quiltfestival Noord Groningen 2021

11 juni - 13 juni

Quiltfestival Noord Groningen organiseert een virtueel festival. Er komen exposities van vele quilters, nationaal en internationaal. Met de prijsuitreiking van de online quiltwedstrijd, een impressie van het mooie Groninger landschap om je toch een vakantiegevoel te geven, elke dag mooie aanbiedingen op de markt, veel informatie over de Nationale Quilt Collectie! Er zijn online demonstraties en workshops, veel presentaties en interviews. Een webinar over het jureren van Quiltwedstrijden. Het is allemaal mogelijk op het virtuele festivalterrein!!!! (meer…)

Gelliplate-dag met Marieke Smink, Oldeberkoop

12 juni – 08:00 - 17:00

Een daagse workshop in Hawar school: Leer in één dag veel mogelijkheden die de gelliplate biedt.  Van het maken van mooie ondergronden om op te borduren, punchen, etc tot het overzetten van afbeeldingen op stof en het maken van interessante composities. Er is heel veel mogelijk. We werken zowel op papier als textiel. Een geliplate is een plaat gemaakt van siliconen met een erg gevoelig oppervlak waardoor je er geweldig goed allerlei structuren mee kunt afdrukken.

(meer…)

Kunstkapjes van Irma Frijlink, Horst

18 juni - 25 juli

78  Kunstkapjesmvan Irma Frijlink. In Museum de Kantfabriek in Horst aan de Maas staat een unieke actuele tentoonstelling naar aanleiding van de covidpandemie. Kunstenaar Irma Frijlink toont met haar verfijnde textieltechnieken haar interpretatie van deze periode op de mondkapjes die ook deze tijd indringend tekent. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.