Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Agenda › Afgelopen Evenementen

november 2022

Veelzijdige expositie textielkunst,Tilburg

1 november 2022 - 13 januari 2023

In wijkcentrum Koningshaven in Tilburg is een expositie te zien van 40 textiele kunstwerken. Het maken van art quilts, is een relatief jonge kunstvorm. Alle werken geven hele persoonlijke uitwerkingen aan uiteenlopende thema’s, materiaalgebruik en toevoegingen uit andere disciplines, zoals borduren, mixed media en verftechnieken. Zo kunt u kijken naar landschappen in vilt, materiaalstudies in organza, fantasieportretten gemaakt met materialen uit de kringloopwinkel en quilts die verwijzen naar een bekend schilderij of maatschappelijke thema’s. (meer…)

ONTRAFELD BEWIJS, Borne

1 november 2022 - 1 mei 2023

In Museum Bussemakerhuis wordt de ‘ONTRAFELD BEWIJS, 17 e eeuws schildersdoek geeft zich bloot’ getoond. Een onderzoek naar de schildersdoeken van oude meesters. Onderzoekers en restauratoren van het Rijksmuseum in Amsterdam, een weefster en medewerkers van Museum Bussemakerhuis werken samen om antwoorden op vele vragen te vinden. Op het 17 e eeuwse weefgetouw in Museum Bussemakerhuis zullen tijdens de tentoonstelling reconstructies van het schildersdoek van de oude meesters worden geweven. Deze worden geanalyseerd met dezelfde hypermoderne technieken als waarmee eeuwenoude schilderijen worden onderzocht.

(meer…)

FASHIONCLASH Festival, Maastricht

25 november 2022 - 27 november 2022

14e editie van het internationale en interdisciplinaire FASHIONCLASH Festival in Maastricht. Tijdens dit driedaagse hybride (on- & offline programma) festival krijgt een nieuwe generatie ontwerpers en (podium)kunstenaars uit binnen en buitenland de kans om hun werk te tonen aan een breed (inter)nationaal publiek. Het programma met tentoonstellingen, performances, talks en fashion films en awards toont projecten die de hedendaagse modecultuur onderzoeken, contextualiseren en vieren. (meer…)

Textielgroep StiQS, Oldeberkoop

25 november 2022 - 18 februari 2023
Textielgroep StiQS exposeert  in Galerie Hawar in Oldeberkoop.
open op vrijdag en zaterdag van 13-17 uur. Op de zaterdagen zal er regelmatig iemand van StiQS aanwezig zijn.

(meer…)

EVENEMENT | REWEAR EN REPAIREVENT | OPNIEUW DRAGEN EN REPAREREN, AMSTERDAM

25 november 2022 – 10:00 - 26 november 2022 – 17:00

De meest duurzame kleding hangt al in je kast. Zit er een gat in je favoriete spijkerbroek? Een vlek op je tofste overhemd? Ontdek nu hoe je ze weer omtovert tot pronkstukken. Laat ze repareren of upcyclen door een van onze getalenteerde ontwerpers.  Dan is dit je kans! Op 25 en 26 november van 10:00 – 17:00 uur is het Fashion for Good Museum gratis toegankelijk voor iedereen en organiseren we een REPAIR AND REWEAR mending station, waar kleding gratis gerepareerd of geupcycled kan worden! Laat je inspireren door upcycle designer Valentine Tinchant en kleermaker Atilla Cerrahi’, die jouw kledingstukken een nieuwe waarde geven. (meer…)

When Things Are Beings, Amsterdam

26 november 2022 - 23 maart 2023

De groepstentoonstelling When Things Are Beings toont de kracht van objecten en sculpturen in een scala van beeldtalen. De projecten verbinden de materiële en immateriële wereld met elkaar: ze leggen verbanden tussen ideeën en objecten, spiritualiteit en materialiteit, en koppelen maatschappelijke kwesties aan tastbare zaken. De 24 geselecteerde projecten verspreid over 13 zalen variëren van installaties tot fotografie en print, sieraden, objectdesign, video, film, soundscape en performance. Sommige projecten in de tentoonstelling refereren aan een spirituele wereld, andere verbinden complexe en gelaagde geschiedenissen tussen mensen van verschillende generaties en verschillende plekken op de wereld.  (meer…)

Koralen Verbinden/Verbindend vlechten, Baarle-Nassau

27 november 2022 - 28 december 2022

HighFiveArt Galerie Baarle-Nassau toont de dubbelexpositie Koralen Verbinden/Verbindend vlechten. Getoond wordt de installatie ontworpen door Mathilde Pielkenrood en Liesbeth Wieberdink van de ViltKontakGroep Nederland met de hulp van een groot aantal leden van deze groep. De installatie Koralen verbinden bestaat uit 6 panelen die een samenhangend commentaar vormen op de staat van koralen ten gevolge van het opwarmen van het zeewater. Naast dit maatschappelijk thema reflecteert de installatie ook de diverse mogelijkheden van viltkunst. Een must voor elke liefhebber van textielkunst. (meer…)

KATE JENKINS CAFÉ KATE, Rijswijk

27 november 2022 - 12 maart 2023

De nieuwe vleugel van het museum Rijswijk is omgetoverd tot het universum van Kate Jenkins. Het concept voor de tentoonstelling Café Kate is totaal nieuw en speciaal voor Museum Rijswijk ontworpen. De installaties vormen samen de food plaza Café Kate die bestaat uit een complete bakkerswinkel Kate’s Bakes en de ijssalon Kate’s Cones. Beide installaties kunnen reizen en de bakkerij is al te zien geweest in Barcelona, Hong Kong en Groot Brittannië. (meer…)

december 2022

Koninklijk borduren: verhalen en vakmanschap, Tilburg

1 december 2022 - 29 mei 2023

De tentoonstelling ‘Koninklijk borduren: verhalen en vakmanschap’ biedt de unieke de kans om eenmalig zowel de historische als nieuwe gordijnen van Paleis Huis ten Bosch – het woonpaleis van Hare Majesteit Koningin Máxima en Koning Willem Alexander te bewonderen in het TextielMuseum, een primeur! Samen met ruim 150 borduurders uit heel Nederland borduurde Hare Majesteit Koningin Máxima mee aan de nieuwe gordijnen die cultureel erfgoed zijn voor heel Nederland. In de expo neem je een exclusief kijkje in Paleis Huis ten Bosch, bekijk je het maakproces van dit veelzijdige project en de rijkdom aan verhalen die ontstaat wanneer mensen samen borduren.

(meer…)

MACRAMÉ wandhanger knopen, Amsterdam

15 december 2022

Deze Macramé Workshop Wandhanger Knopen zit bomvol informatie! tijdens het knopen van de wandhanger leer je de verschillende steken waarmee je van jouw werkstuk een unieke wandhanger maakt. Naast de verschillende steken krijg je uitleg over de opbouw van een knoopwerk en de patronen. En gaan we in op de materialen en het meten van het touw. Al deze informatie pas je toe in jouw eigen wandhanger. Deze workshop is voor mensen die al eerder hebben geknoopt en graag wat meer willen weten over deze stoere knooptechniek. Maar is ook goed te doen voor beginners die meteen verder willen komen dan de plantenhanger.  (meer…)

januari 2023

MACRAMÉ PLANTENHANGER KNOPEN, Amsterdam

4 januari

Knoop in drie uur tijd je eigen unieke plantenhanger. In deze workshop maak je  op een ontspannen manier kennis  met macramé. Je leert verschillende basis knopen, krijg inzicht in de mogelijkheden van deze stoere knoop-techniek. En gaat naar huis met je eigen unieke handgeknoopte plantenhanger. (meer…)

weefcollectief Metamorfose, Baarle-Nassau

8 januari - 19 februari

Het weefcollectief Metamorfose exposeert in de High Five Art Gallery te Baarle-Nassau. De acht weefsters van het collectief zijn in hun eigen werk en hun gezamenlijke groepswerk de uitdaging aangegaan om beweging met de rechte draden te creëren. (meer…)

Textielgroep VeelZijde-g-Collectief, Waalre

14 januari - 9 april

Textielgroep VeelZijde-g-Collectief exposeert met: Boek vol Zilverwerk & Vrije Vogels
in het Waalres Museum. Het collectief bestaat uit textielkunstenaars uit het hele land en heeft  al zo’n 22 keer bij musea en galeries geëxposeerd, elke keer een ander thema. Een Boek vol Zilverwerk is een knipoog naar Kortjakje en werd bedacht na een bezoek van de groep aan het Zilvermuseum. De gemaakte werkstukken/boekvormen zijn heel gevarieerd en bevatten ‘zilver’ in allerlei vormen. Bijzonder is dat er meermaals zilveren familiestukken in zijn verwerkt. Alle leden van de groep
hebben dit thema op geheel eigen wijze geïnterpreteerd. (meer…)

‘MOP-UP 4’, Horst

15 januari - 2 april

‘MOP-UP 4’. Museum de Kantfabriek toont eindexamenwerk van studenten textiel van diverse kunstacademies.

(meer…)

Hetty Arens, Leiden

28 januari - 12 februari

Onder de titel Landschap Verbeeld toont Hetty Arens haar werk bij ARS Ars Aemula Naturae. Haar werk bestaat uit druktechnieken op textiel, wandwerken van vilt en installatie met keramisch werk.
Openingstijden vrijdag, zaterdag,zondag 13-17 uur (meer…)

februari 2023

KwANT, Horst

5 februari - 2 april

‘KwANT’: Een greep uit de kantcollectie van Museum de Domijnen uit Sittard en Museum de Kantfabriek.  De kanten en textiel uit de collectie van De Domijnen aangevuld met de veelal hand gekloste kant geeft een inkijk in de uitgebreide collectie van Museum de Kantfabriek. Vijf jonge ontwerpers van de opleiding Design van de Kunstacademie in Maastricht en hun docent namen enkele kanten objecten uit de collectie van De Domijnen onder de loep. En hebben elk nieuw werk gemaakt geïnspireerd op een object uit deze collectie of een detail hiervan. (meer…)

Bergmal/rotsgepraat, Oldeberkoop

24 februari - 22 april

In Gallerie Hawar  is het werk Nora van Klingeren te zien, Bergmal/rotsgepraat. Het boekje Bergmal/rotsgepraat is te bestellen via www.noravanklingeren.nl en tijdens de tentoonstelling te koop bij Hawar. (meer…)

maart 2023

Gonny de Bekker, Nunspeet

1 maart - 30 april

Gonny de Bekker exposeert haar textiele werken in De Veluvine te Nunspeet. Iedere twee maanden is er in Veluvine een nieuwe duo- of trio-expositie te bezichtigen van diverse kunstenaars uit Nunspeet en omstreken. De exposities zijn gratis te bezoeken in de Lentink De Jonge Zaal tijdens de openingstijden* van Veluvine. (meer…)

Et Cetera, Baarle Nassau

1 maart - 30 april

High Five art galerie toont werk van  de Belgische Textielkunstenaarsgroep Et Cetera.  De textielgroep  bestaat uit kunstenaars uit heel Vlaanderen die trachten de klassieke opvattingen over textielkunst te overstijgen. Textiele technieken zijn al eeuwen oud. Toch worden ze door de leden van Et Cetera toegepast op een hedendaagse manier, met nieuwe inzichten, moderne materialen en verfrissende combinaties. Elke Et Cetera kunstenaar  heeft een uitgesproken eigen stijl. Samen slagen ze er telkens weer in hun werken met elkaar in dialoog te brengen en een boeiende tentoonstelling te bouwen. (meer…)

Kunst in de kapel, Amsterdam

3 maart - 5 maart

Elf kunstenaars presenteren hun werk in een verkooptentoonstelling, in de Kunstkapel te Amsterdam. Het initiatief is ontstaan in Corona tijd, maar door de lock down kon de tentoonstelling steeds niet plaats vinden. Nu is het dan zo ver. Er is een spannende mix van divers werk te zien en sommige werken gaan een gesprek met elkaar aan. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.