Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Agenda › Afgelopen Evenementen

juni 2019

Regenboog verven en vilten : Hawar School, Olderberkoop

7 juni - 9 juni

Verf een regenboog van wol en zijde voor het vilten van een groot doek. Het doel van deze dagen is het verven van wol en zijde materialen met meerdere kleuren tegelijk in één verfbad: het regenboogverven. Hierbij ligt de accent vooral op hoe de materialen  samen in de verfketel gelegd kunnen worden, de verftechniek met synthetische zuurfixerende kleurstoffen en een stukje kleurenleer: wat kleuren met elkaar doen in de verfketel. Docent is Adrian Salomé

(meer…)

Textielreis naar Zweden, 10-18 juni 2019

10 juni - 18 juni

Blomsterstuga Specialist op Scandinavisch textielgebied,  Zweeds  borduren, wol en poppen , organiseert regelmatig reizen. Meestal naar Zweden of Scandinavië. 

In deze textielreis neemt  u mee van Kiel naar Gothenburg  via in Småland richting Dalarna. Van daaruit via Malung en Sunne naar Dalsland. En van daaruit weer teug naar Gothenburg en Nederland. U bezoekt verschillende musea, zoals het Carl Larsson museum (met extra aandacht voor het handwerk van zijn vrouw Karin), het Kulturhus in Leksand, het Stromuseum en een museum met Bohus breiwerk . (meer…)

Hannelieke van de Beek in Gorinchem

12 juni - 14 juli

De Grote Kerk van Gorinchem heeft een overzichtstentoonstelling van Hannelieke van de Beek met de titel ‘ Niets is zonder waarde’ . Een stukje wereld in verf, textiel en vindsels, met groot en klein werk.

Open: woensdag en zaterdag van 11-16.30 u. Tijdens Kunstroute zondag 14 juli is Hannelieke zelf aanwezig.

(meer…)

Zomerweek borduren – Hawar School

17 juni - 21 juni

Thema’s deze week zijn: modern borduren, machinaal borduren met behulp van verdwijnvliezen en o.a. paardenhaar, werken met Tyvek maar ook breiprojecten zoals het omzetten van een kruissteekpatroon in een breipatroon behoort tot de mogelijkheden. Docent Mariet Rankenberg. (meer…)

Stichting Nationale Quilt Groningen

28 juni - 7 juli

Stichting Nationale Quilt Collectie organiseert de overzichtstentoonstelling ‘Van Ambacht tot Kunst’in Laurentius Kerk Eenrum (Gr.) i.s.m. de Stichting Groninger Kerken. (meer…)

juli 2019

“Op linnen en in vilt” l Neerijnen

2 juli - 21 juli

“Op linnen en in vilt” Neerijnen. De Viltcirkel bestaande uit Punam Grevengoed, Aranka Hooimeijer, Jeanette Jacobs, Marije Kooi, Margot Odijk-Rooijmans en Hillienke Stamhuis exposeren in het Stroomhuis te Neerijnen. Sinds 2014 houden ze maandelijks werkbijeenkomsten. Uitgaande van hetzelfde basismateriaal, de wolvezel, heeft ieder lid een eigen herkenbare stijl en kleurgebruik. (meer…)

Eke Krug- Koudum

2 juli - 31 juli

Expositie textiel mixed media kunst. Tijdens de maand juli exposeert Eke Krug haar werk bij galerie Kunst in Beweging in Koudum. Speciaal voor deze expositie heeft  ze witte lappen geprint met plantmateriaal, blad, bloemen, en plantaardige verfstoffen. Vervolgens heeft ze deze verwerkt tot vooral abstracte panelen in verschillende maten. Ook heeft ze voor deze tentoonstelling zijden en wollen stoffen gekleurd en verwerkt tot sjaals.  (meer…)

Vlechttechnieken met wilgenschors

5 juli - 10 juli

6-daagse: Vlechttechnieken met wilgenschors onder professionele begeleiding: Min Spillemaeckers.
Behoefte aan tijd voor jezelf, in verbinding met de natuur? Met de oeroude vlechttechnieken komen we in een flow, in een zijn. Onze handen maken unieke sculpturen, al dan niet bruikbaar.  Van 5 tot 10 juli 2019 gaan we ons onderdompelen in de stroom van creativiteit, onze scheppende kracht. Er is ook tijd om te wandelen en de omgeving te verkennen… (Kasteel Mariagaarde te Hoepertinge België) (meer…)

Lezing JAPANSE PRENTEN in Horst

6 juli

JAPANSE PRENTEN Lezing om 14.00 uur op 6 juli In Museum de Kantfabriek in Horst aan de Maas.
Minke van de Zande is textielkunstenaar en heeft zich gespecialiseerd in de textiele vertaling van oude Japanse prenten. Zij exposeert in de tentoonstelling ‘Technieken om stoffen te bewerken en verwerken’ die te zien is t/m 25 augustus 2019 in Museum de Kantfabriek. (meer…)

Stof tot nadenken Ede

6 juli - 21 juli

Jacqueline van Bergeijk uit Wageningen exposeert in Huis Kernhem. Jacqueline maakt kunstwerken van textiel met naald en draad. Zij ziet stof als echo van persoonlijk verleden of collectieve ervaring. Dat maakt haar kunstwerken zo bijzonder. Haar werk laat zich niet eenduidig interpreteren en doet een beroep op eigen associaties en herinneringen van de kijker. Inhoudelijk laat Jacqueline zich sturen door een zoektocht naar de balans tussen kwetsbaarheid en kracht. (meer…)

Zomerweek: spinnen, breien en haken- Hawar School

8 juli - 13 juli

In de zomerweek met Mathilde Jongbloed zijn er drie verschillende mogelijkheden om aan het werk te gaan met diverse garens. Je geeft zelf aan waar jouw voorkeur in deze week ligt. Ook kun je natuurlijk van richting veranderen. Mathilde is specialist in het maken en verwerken van garens/draden. Ze is technisch zeer begaafd in het breien en haken. Maar ook met weven en andere technieken waarbij ‘stoffen’ ontstaan zoals kantklossen, omwoelen en macramé kan ze erg goed uit de voeten.  (meer…)

Weversmarkt – Hoorn

10 juli

 Weversmarkt vindt dit jaar weer plaats in het centrum van Hoorn. Op de Grote- en de Kleine Noord in het centrum van Hoorn zal het van 10 – 17 uur weer één groot feest zijn met meer dan 190 kramen vol weef-, brei-, haak-, vilt- en kantkloswerk alsmede materialen, tijdschriften en boeken. (meer…)

Out of Asia: 2000 jaren textiel TRC Leiden

14 juli - 15 augustus

Het Textile Research Centre in Leiden organiseert een week van lezingen en workshops (14-19 juli) rond het thema Oost-West-textielverbindingen. Daarnaast is er de tentoonstelling Out of Asia: 2000 jaar textiel, met als thema de populariteit van Oosters textiel door de eeuwen heen in het Midden-Oosten en Europa. De tentoonstelling omvat meer dan tachtig items – textiel, kleding en outfits – die illustreren hoe mensen in het Midden-Oosten en Europa al lang gefascineerd zijn door Oosters textiel. (meer…)

Louise Baldwin Masterclass-Hawar

18 juli - 19 juli

 Paper construct and Deconstruct with Stitch & Weave: Using all sorts of paper  from  brown wrapping paper and old packaging to freshly coloured cartridge paper or tissue. Create a range of textile pieces that incorporate weave, hand and machine stitch and other forms of manipulation to construct and deconstruct relief surfaces. There will be group demonstrations, discussions and individual help throughout the course and students will be encouraged to develop their own style of work.

(meer…)

augustus 2019

zomerweek stof verven be/en-verwerken- Hawar School

5 augustus - 9 augustus

Eke Krug werkt intuïtief met textiel en verschillende verftechnieken.Tijdens deze zomerweek gaat er geëxperimenteerd worden met verschillende manieren van kleur aanbrengen op textiel. Verschillende stofsoorten en manieren van kleuren/ verven  komen aan bod en je kiest zelf wat je verder uitdiept. Er kunnen ook gekleurde stoffen bewerkt worden door bijvoorbeeld andere materialen toe te voegen, te naaien en te vervormen. En er is heel veel ruimte voor ideeën en wensen uit de groep! (meer…)

MEET AND GREET, Horst

6 augustus - 8 augustus

MEET AND GREET met Minke van de Zande Japanse prenten in textiel, Minke  werkt aan haar nieuwste project in het Museum. Haar werk is uitzonderlijk en uniek. Wij, als Museum de Kantfabriek, hebben de primeur van haar werk. De manier waarop zij Japanse prenten uit ca 1830 , komende uit het depot van het Volkenkundig Museum Leiden, heeft vertaald in zijde, is textielkunst van zeer hoog niveau. Zij gebruikt diverse technieken zoals goudborduren, weven, breien, naaldkant, macramé en Komihimo.

Tijd: 11.00 tot 17.00 uur

Locatie: Museum de Kantfabriek (meer…)

€200,

Masterclass: Sieraad vilten, verbinding met de natuur- Zutphen

12 augustus – 10:15 - 13 augustus – 17:00

Zomer viltworkshop 1
Masterclass:  Sieraad vilten, verbinding met de natuur. In deze workshop ga je een prachtig sieraad/kraag vilten uit 1 of meerdere elementen.  Je laat je inspireren door de natuur en doet onderzoek naar vorm, kleur en draagbaarheid. We maken enkele proeven waarin des gewenst stofjes, vezels, kralen en/of steentjes toegevoegd kunnen worden. Na het experimenteren en onderzoek werken we het uit tot een prachtig sieraad. Je wordt persoonlijk begeleid om je eigen werk vorm te geven. (meer…)

€3

Masterclass: Verbindingen in vilt – Zutphen

14 augustus – 10:15 - 16 augustus – 15:30

Zomer viltworkshop 2
Masterclass:  verbindingen in vilt; Heerlijk 3 dagen vilten onder inspirerende leiding van Miriam Verbeek
Vergroot je vilttechnieken in zowel droog en nat vilten en ga stapsgewijs op  ontdekkingsreis hoe je van een eenvoudig idee een mooi werkstuk kan maken. (meer…)

Masterclass Valya Roenko-Simpson Hawar School

15 augustus - 17 augustus

Wearable Art met Valya Roenko-Simpson. This workshop is focused on the learning how to make a Nuno felted, shibori dyed seamless garment and when you are a quick worker you can even make more. (meer…)

Zomerweek (machinaal) Borduren……….Hawar School

19 augustus - 23 augustus

Zomerweek met Mariet Rankenberg, docent textiel, hoofdredacteur van Vezel maar bovenal een creatieve duizendpoot wat textiel betreft en dan niet alleen technisch maar ook artistiek, waarbij vooral haar prachtige kleurgebruik opvalt. Thema’s deze week zijn: modern borduren, machinaal borduren met behulp van wateroplosbare vliezen en o.a. paardenhaar, werken met Tyvek maar ook breiprojecten zoals het omzetten van een kruissteekpatroon in een breipatroon behoort tot de mogelijkheden. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.