Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Agenda › Afgelopen Evenementen

november 2018

TANIA VERHASSELT | High Five Art Galerie

4 november 2018 - 17 december 2018

High Five Art presenteert “Au Fil de la Couleur” van Tania Verhasselt.
Tania toont werk met een scala aan technieken zoals zeefdruk, borduren, printen, knopen, wikkelen. Door met al deze technieken te werken, schept ze veelzijdigheid in haar creaties.
Gedeelten van haar werk zijn de afgelopen jaren te zien geweest in België. Nu voor het eerst komt het volledige spectrum van haar werk in het voetlicht met de presentatie bij High five Art. (meer…)

Lisette de Klerk | Tilburg

4 november 2018 - 25 november 2018

Lisette de Klerk exposeert bij Galerie De Roos in Tilburg. Ze toont haar zelf ontwikkelde vilten stoffen voor kleding en kledingobjecten.
Als kleding op een kledinghanger hangt, blijft het in de vorm van een kledingstuk. Als je het aan één punt ophangt, verandert de vorm in een abstracte object. Deze vervormingen dienen als uitgangspunt voor deze expositie.
Daarnaast is er de introductie van een mannenkledinglijn in vilt bestaande uit hessen, jassen en petten. Alles afgewerkt met wollen dreads en stevige katoen garens. De basiskleding bestaat uit mannenrokken, majo’s en boots. Een kledinglijn voor rokkers dus. (meer…)

najaarssymposium over non-woven | Amersfoort

8 november 2018 – 09:30 - 16:30

De Textielcommissie organiseert symposium over non-woven. Non-woven is een vlies dat direct van vezels of filamenten is gemaakt. Tot de oudste behoren natuurlijke soorten als wolvilt en boombast. Modernere non-wovens zijn Vlieseline en Tyvek.  Hedendaagse Synthetische non-wovens kunnen snel en goedkoop geproduceerd worden. Naast textielconservering is Tyvek ook door kunstenaars een veel gebruikt materiaal. Experimenten met nieuwe technieken en materialen leiden tot hele nieuwe non-wovens. Op het symposium Non-woven belicht de Textielcommissie dit thema vanuit verschillende invalshoeken. (meer…)

Pleating – Plissé – met de meester | Handwerkcafé Zwolle

10 november 2018

 WorkshopPleating – Plissé – met de meester. Het beeld van plisseren zoals bij de aloude plooirok met regelmatig gelegde en geperste plooien verdwijnt als sneeuw voor de zon als je de plisseerkunst van Bakri Shoukeh ziet. Bakri verstaat het vak tot in alle details en werkt samen met diverse ontwerpers van formaat.
Tijdens een workshop krijg je een kijkje in de keuken van het plisseren.  (meer…)

“WERELDVROUWEN” | Lunteren

10 november 2018 - 9 februari 2019

Museum Lunteren toont: WERELDVROUWEN, REIZEN, KUNST en MODE in één expositie, 24 bijzondere wereldvrouwen op doek van kunstenares Marianne van Gaale. Niet alleen haar schilderijen komen aan bod, maar ook de ontwerp- en verfijnde naaldkunst zijn tentoongesteld.Kunstzinnige kledingstukken op een hoog niveau, die zowel draagbaar als monumentaal zijn. Ontwerpen van zijde, met prints van de schilderijen en bijzondere kimono’s en jassen vanMarijke van Welzen  en Annelies Verhijde.

(meer…)

BETOVEREND CHINA | Rijswijk

13 november 2018 - 27 januari 2019

Museum Rijswijk toont in BETOVEREND CHINA, KOSTUUMS, SIERADEN, GEBRUIKSVOORWERPEN EN ACCESSOIRES VAN DE MIAO EN DONG. Het zijn de voorwerpen uit de collectie van Mieke Gorter. Zij organiseert al jaren culturele reizen naar Zuid-China, waar de Miao en Dong leven en zij heeft in de loop der tijd een prachtige collectie opgebouwd van geborduurde kostuums, sieraden, accessoires en gebruiksvoorwerpen. (meer…)

De Handwerk en Quiltdagen | Den Bosch

15 november 2018 - 17 november 2018

‘Stof tot nadenken’  Op de Handwerk en Quiltdagen kun je na het winkelen nog urenlang inspiratie opdoen op de grootste textiele kunsttentoonstelling van Nederland! Meer dan 80 kunstenaars tonen beeldende kunst van textiel. Beproefde textiele technieken als quilten, vilten, weven, breien en borduren worden ingezet om maatschappelijke, maar ook persoonlijke thema’s uit te dragen. Krachtige boodschappen verpakt in zacht textiel. Kunst die vragen stelt. ‘Stof’ die tot nadenken stemt… (meer…)

€29,50

wekelijkse workshop in Staphorst Stipwerk | Amsterdam

17 november 2018

het Klederdrachtmuseum organseert in de gezellige Oud-Hollandse keuken een workshop in Staphorst Stipwerk. In de wekelijkse  (woensdag ) workshop leer je alles over de geschiedenis van het stipwerk en het gebruik van de materialen. Welke kleuren en motieven worden gebruikt bij bijvoorbeeld lichte en zware rouw? (meer…)

€50

masterclass Staphorst Stipwerk | Amsterdam

17 november 2018 – 11:00 - 15:00

Een masterclass Staphorst Stipwerk door Gerard van Oosten. Datum en tijd: zaterdag 17 november 11.00 uur tot 15.00 Lokatie: Het Klederdrachtmuseum te Amsterdam Kosten: € 50,- inclusief lunch, koffie/thee en materialen Aanmelding: via website www.hetklederdrachtmuseum.nl (meer…)

Hannelieke van de Beek | s Hertogenbosch

25 november 2018 - 6 januari 2019

In de Grote Kerk van ‘s-Hertogenbosch is de expositie ‘ ONTWAKEND LICHT te zien met textiele kunstwerken van Hannelieke van de Beek. Juist in de tijd van advent, wanneer het donker is, verlangen we naar het licht. De kunstwerken gaan over ruimte, donker, licht, wind, water, woestijn, leegte, vergankelijkheid, eenzaamheid en ontmoeting…
(meer…)

Zeldzaam Mooi Winter Evenement Apeldoorn

25 november 2018

Op zondag 25 november is de zesde editie van het zeldzaam mooi winter evenement. Het is een sfeervol evenement met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen. (meer…)

KERST editie Hand Hobby Creadagen IGroningen

30 november 2018

KERST editie Hand Hobby Creadagen.
De Hand Hobby Creadagen krijgt een KERST editie! Van vrijdag 30 november t/m zondag 2 december kunnen creatieve liefhebbers hun hart ophalen voor de tweede editie in MartiniPlaza Groningen. Kom ook en laat je inspireren door de nieuwste DIY (do it yourself) trends.  Daarnaast vindt tegelijkertijd met de Hand Hobby Creadagen ook de KERST Fair Groningen plaats. Met een entreeticket heb je toegang tot beide evenementen! (meer…)

december 2018

Jan Jansen – 50 years of shoe design I CODA Museum Apeldoorn

13 december 2018 - 20 januari 2019

De grootst bewaard gebleven schoenencollectie ter wereld, ontworpen door één man. De Amsterdamse ‘Master of Shoe Design’ Jan Jansen (1941) is een wereldberoemd meesterontwerper. In de geschiedenis van het schoenontwerp neemt hij een betekenisvolle positie in en bracht hij de afgelopen 50 jaar zowel nationaal als internationaal de waardering voor de schoen naar een hoger niveau. Speciaal voor CODA heeft Jansen samen met zijn vrouw Tonny uit zijn rijke archief een selectie van 75 schoenen gemaakt. Een greep uit 50 jaar meesterlijk schoenontwerp.

(meer…)

Midwinterwol

14 december 2018 – 10:00 - 15 december 2018 – 17:00

Een tweedaags internationaal wolevenement met gespecialiseerde standhouders uit verschillende Europese landen. Alles voor de hobbyist en professional op het gebied van wol, spinnen, vilten, haken, breien, weven en verven. (meer…)

Mieke Werners | Oud Turnhout

15 december 2018

Mieke Werners exposeert met haar project “Hulde aan Handen” in het Hofke van Chantraine, tijdens de eindetentoonstelling ‘944 handen’ . De eindejaarstentoonstellingen in het Hofke kennen reeds een lange traditie en zijn in de regio uniek qua opzet en uitwerking. De editie van 2018 laat handen spreken. Handen geven en nemen, strelen en slaan, vangen en werpen, wenken en wijzen. De palm die nestelt en aan elke vinger een verhaal. (meer…)

januari 2019

cursus voor het project “Heden en verleden, Museum als inspiratiebron”

1 januari - 15 februari

Museum als inspiratiebron:  opgeven tot 15 februari.
Een droom die uitkomt, jouw werk in een van de vier grote musea van Leiden tijdens het Textiel Festival 13 t/m 16 mei 2020.
Je kunt je inschrijven als cursist voor het project Heden en verleden, Museum als inspiratiebrondat het STIDOC organiseert in samenwerking met vier Leidse musea: Museum De Lakenhal, Museum Volkenkunde, Hortus botanicus en Rijksmuseum Boerhaave.

(meer…)

Griet Johnson High Five Art Gallery Baarle-Nassau

6 januari - 15 februari

De High Five Art Gallery toont “Woven colors”een overzicht van het werk van Griet Johnson . Te zien zijn  haar handweefsels waarin kleur centraal staat. Griet is altijd al geïnteresseerd geweest in gekleurde glasramen van kerken en de effecten van het licht dat erdoor schijnt. Kleur vormt voor haar een onuitputtelijke bron van mogelijkheden die ze door middel van diverse weeftechnieken onderzoekt.  (meer…)

Gratis

Fashion for Good – Amsterdam

17 januari - 14 februari

Op 17 januari opende Fashion for Good een tijdelijke tentoonstelling met de collecties van de Redress Design Award 2018 – ‘s werelds grootste duurzame-modeontwerpwedstrijd. De unieke stukken van de finalisten zijn zero-waste en gemaakt door middel van upcycling en reconstructietechnieken. Ze zijn ontworpen met als doel de mode-industrie te transformeren. (meer…)

€60

Workshop Sumi-e / Chinese penseelschilderkunst

26 januari – 10:00 - 14:30

Ben je geïnteresseerd in Sumi-e ofwel de Chinese schilderkunsten wil je nieuwe technieken en inzichten leren? Of heb je juist zin om een paar uur heerlijk voor jezelf bezig te zijn, met iets compleet nieuws? Geef je dan nu op voor deze workshop. (meer…)

februari 2019

Warme truiendag- Schijndel

16 februari – 10:00 - 17:00

Verwarm jezelf, niet de wereld. Onze woldames doen mee met de Warme Truien-dag op zaterdag 16 februari en helpen je om de verwarming wat lager te zetten. Er zijn allerlei leuke wolproducten en je kunt meekijken hoe de wol wordt gevilt. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.