Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Agenda › Afgelopen Evenementen

december 2019

Plantations: Reversed Walhallah — Tineke Fischer, Oldeberkoop

1 december 2019 - 8 maart 2020

Plantations: Reversed Walhallah — Tineke Fischer.
Kunstenaar Tineke Fischer uit Heerenveen, heeft zich verdiept in het koloniale verleden van Nederland. Haar werken die daaruit ontstonden , bestaande uit beschilderde batikkunst, zijn nu te zien in de Hawar-galerie te Oldeberkoop. (meer…)

Handweven van Anneke Kersten in Helmond

4 december 2019 – 08:00 - 9 januari 2020 – 17:00

Expositie handweven van Anneke Kersten te zien in Het Industrieel Atrium te Helmond
Openingstijden woensdag en donderdag 10-16 uur.
(meer…)

Dirkje van der Horst-Beetsma, West Terschelling

15 december 2019 - 5 januari 2020

Dirkje van der Horst-Beetsma exposeert foto’s en textiel werk: “SKODA”, de auto van mijn vader .  in de Aggregaatbunker van het Bunkermuseum te West Terschelling. (meer…)

januari 2020

Talking Thread & Clay Bearle Nassau

5 januari - 16 februari

HighFiveArt Galerie toont werk van Annelies Ouwejans/ plastische borduurkunst en Greetje Oldewarris/ keramiek. Annelies Ouwejan is een textielkunstenares met decennia ervaring op
het gebied van o.a. borduurkunst. Naast haar figuratieve werk creëert zij
grote, verstilde werken die uniek zijn in de textiele kunst. In deze tentoonstelling
zullen vooral borduurkunst en grote textielschilderijen te zien zijn. (meer…)

VivaVilt in galerie Zône, Leiden

5 januari - 31 januari

Margot van Leeuwen (VivaVilt) toont haar werk  ‘feltscapes’ in galerie Zône in Leiden
Textiel  geeft warmte en sfeer aan een ruimte en heeft het een positieve invloed op de akoestiek en het klimaat. Een persoonlijk wandkleed zal een ruimte een bijzondere uitstraling geven. Vivavilt is een ambachtelijk viltatelier is een bedrijf dat wandpanelen/-kleden ontwerpt voor bedrijfsruimtes en particulieren, naar de wens van de klant. (meer…)

Mop-Up 3 en Innovatieve Mode en Slim Textiel, Horst

19 januari - 15 maart

Museum de Kantfabriek wil een podium bieden voor ontwikkelingen op textielgebied. Daar bij hoort het  afstudeerwerk van fashion- en textielstudenten van Nederlandse Kunstacademies. Maar ook prototypen en outfits van de Technische Universiteit Eindhoven en St Lucas Boxtel zijn producten van studenten en docenten die het museum graag wil tonen om de bezoeker mee te nemen in de (nabije) toekomst van de mode. 

(meer…)

Textiel & Hout, Dordrecht

25 januari - 1 februari

Raakvlakken in de werken van beide kunstenaars Henk Bouwer en Willy Doreleijers zijn de sterk grafische belijningen en de toepassing van de natuurlijke materialen textiel en hout. (meer…)

februari 2020

Colorminds, Ravenstein

1 februari - 22 maart

De groep een Nederlandse groep van 7 artquilters (sinds oktober 2013):exposeert in het Raadhuis zeven series quilt. Elke serie heeft een kleurencombinatie als thema. Bij het ontwerpen van deze zeven series heeft de groep elkaar uitgedaagd en geïnspireerd. Uitgangspunt is de keuze uit twee of meer kleuren van de kleurencirkel. De keuze is gebaseerd op complementaire of aangrenzende kleuren. De grootte van de quilts is vooraf gedefinieerd en het thema zelf in te vullen. (meer…)

Territorial Dress Amsterdam

3 februari - 31 maart

Territorial Dress staat tot eind maart in het Tropenmuseum. De jurk geïnspireerd op 19e-eeuwse silhouetten en stijlen, is in opdracht gemaakt voor het Tropenmuseum, of beter, voor het Nationaal Museum van Wereldculturen waar het Tropenmuseum onderdeel van is. door kunstenaar Susan Stockwell. Thematiek van de jurk: het Nederlands kolonialisme en haar erfenis. De jurk zit vol verwijzingen daarnaar. (meer…)

Beyond Quilting, Amsterdam

13 februari – 20:00 - 21:30

Beyond Quilting is een internationale textiel research workshop waar hedendaagse ontwerpers nieuwe werkmethoden en productmogelijkheden onderzoeken voor de eeuwenoude godhadi quilttechniek waarbij duurzaamheid het uitgangspunt is. Een initiatief van Rucha Kulkarni, Edith Rijnja en Harald Schole.
Simone Post de jonge, succesvolle textiel- en productdesigner is één van de deelnemers aan Beyond Quilting geeft don 13 feb,20:00 uur een lezing over haar werk in Nautilus Expobar, Amsterdam. Ze vertelt ook over haar recente samenwerking met quiltambachtsvrouwen van Quilt Culture in India. Een project over re- en upcycling.
(meer…)

€14

Wollig Landleven fair De Bonte Wever Assen

23 februari – 11:00 - 16:30

De Wollig Landleven fairs bestaan uit 3 hoofdthema’s t.w Wol, Landleven (lifestyle) en Streekproducten. De fair in De Bonte Wever is uniek en heeft meer dan 70 deelnemers. Op het wolplein worden vele workshops gehouden met allerlei technieken van breien, haken, verven en nog veel meer. (meer…)

4x Artistiek Rumst

28 februari - 1 maart
In de tentoonstellingsruimte van de voormalige Art Deco cinema “Roxy Palace” te Rumst.
Saskia Verhasselt, Liliane Van der Elst, Tania Verhasselt  (mixed media) en Pol Spelmans stellen hun werk tentoon op vrijdag 28 februari, zaterdag 29 februari en zondag 1 maart 2020: zilveren juwelen, keramiek, glasobjecten, mixed media en grafiek.

(meer…)

maart 2020

An­tiek Tex­tiel­markt,Maarn

7 maart

Liefhebbers en verzamelaars van antieke modekostuums en accessoires kunnen wederom hun hart ophalen op de jaarlijkse Antiek Textielmarkt op zaterdag 7 maart Maarn, georganiseerd door de Nederlandse Kostuumvereniging . Ook onderdelen van diverse streekdrachten, kanten mutsen, sieraden en oude stoffen zijn te koop, evenals merklappen, borduursels en antiek tafellinnen. (meer…)

Text’88 Westland, Maasland (doet ook mee aan textielfestival Leiden)

7 maart - 29 maart

Expositie in gebouw Tavenu Maasland: Textiel & Glas. Henny Arkesteijn, Margot Bekker en Marlies Bol  maken alle drie deel uit van het kunstenaarscollectief  Text ’88 Westland. Dit collectief is in 1988 opgericht door drie kunstenaars met eenzelfde visie op textiele beeldvorming. Er wordt gewerkt met verschillende moderne technieken, zowel in het platte vlak als ruimtelijk. Ze experimenteren ook met nieuwe materialen, ieder op zijn eigen manier. Zo inspireren ze elkaar tot nieuw werk. (meer…)

Gratis

Verrassend Textiel Festival Amersfoort

11 maart – 12:00 - 16:00

Een textielfestival dat draait om ontmoeten, ininspireren,  leren  en natuurlijk TEXTIEL!
Georganiseerd door Verrassend Textiel, een platform voor textielateliers en dagbestedingscentra. Op de ateliers werken mensen met een beperking of mensen die om andere redenen ondersteuning nodig hebben bij het werken. Op dit festival krijgen zij een podium om hun textiele talent te laten zien. (meer…)

VIER VRIJHEID IN STIJL Borne

12 maart

VIER VRIJHEID IN STIJL Wil je op 3 april het bevrijdingsfeest in stijl meevieren? Laat je dan inspireren en maak je eigen bevrijdingsrok! Donderdagmiddag 12 maart komt Annet van Rijswijk vertellen over hoe je een Bevrijdingsrok kan maken. (meer…)

Handwerken en textiele werkvormen Holten

18 maart - 19 maart

Jaarlijkse Handwerk- en Quilttentoonstelling Vrouwen van Nu Overijssel.  De leden van alle plaatselijke afdelingen uit de provincie tonen hun handwerkstukken. Borduren, breien, haken, kantklossen, naaien, vilten en quilten, verschillende technieken zijn gebruikt. Aan de wanden hangen quilts in diverse stijlen, patronen en kleuren. Op tafels worden andere handwerken gepresenteerd. Ook worden er demonstraties gegeven en zijn er verschillende ondernemers met een handwerkstand aanwezig, zodat ter plekke materiaal aangeschaft kan worden.

(meer…)

“The House of Metamorfose 2020” Westmalle, België

20 maart - 29 maart

Tentoonstelling “The House of Metamorfose 2020”Metamorfose is een groep enthousiaste textielmadammen die regelmatig samenkomen om vanuit de eigen discipline aan hun individueel  kunstzinnig proces te werken. Ze nodigen glaskunstenaar Anne Notebaert uit om een link te leggen tussen harde en zachte materialen. (meer…)

Nederlandse breidagen Groningen

27 maart - 28 maart

Het leukste event voor breien en haken. Tijdens de nederlandse breidagen kun je genieten van inspirerende demonstraties en meet & greets met ontwerpers en designers. Workshops van brei- en haak experts. Zien ís doen! De nieuwe kennis die je tijdens de workshop op doet, pas je meteen toe.  (meer…)

Dutch Braiders come & trydag Deventer

28 maart

zaterdag 28 maart 2020 is er weer een come and try dag in Deventer (loopafstand station), ervaring uitwisselen vlechten  en bandweven zoals: ply-split-braiding , kaartweven, sprang, lucet, bandweven, Marudai, kimihimo veel van deze technieken zijn ambachten, belangrijk om te behouden. Come en trydag geeft mogelijkheden om andere vlechtsters en weefsters te ontmoeten, eigen werk te laten zien en iets nieuws te proberen. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.