Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Agenda › Afgelopen Evenementen

april 2022

duotentoonstelling, Jubbega-Schurega

2 april - 25 april

Maria de Werker | Vivian Rozenbeek
Vivian Rozenbeek transformeert verpakkingen: papier, karton, plastic. In een meditatief en repetitief proces van knopen, draaien en verbinden weet zij deze elementen een delicate meerwaarde te geven. Ontstaan uit de herhaling en de routine van het dagelijks leven ontpopt banaal restmateriaal zich in haar vingers tot uiterst verfijnde objecten. (meer…)

Patchwork & Quiltdagen, Rijswijk

5 april - 11 april

Patchwork & Quiltdagen 2022 – nu inclusief ATT Quiltersgilde!.Dé beurs waar kleurrijke lapjes stof zijn omgetoverd tot prachtige dekens, oftewel quilts. Een veelzijdige hobby waarbij alles draait om textiel en je eigen fantasie. Maak kennis met de vele quilttechnieken en bekijk prachtige tentoonstellingen. (meer…)

Patchwork& Quiltdagen, Rijswijk

8 april - 11 april

Dé beurs waar kleurrijke lapjes stof zijn omgetoverd tot prachtige dekens, oftewel quilts. Een veelzijdige hobby waarbij alles draait om textiel en je eigen fantasie. Maak kennis met de vele quilttechnieken en bekijk prachtige tentoonstellingen. (meer…)

Zoo-tex, Lochem

16 april - 19 april

Tijdens Kunstroute Lochem , toont  Zoo-tex twee en driedimensionaal werk rond het thema: ons element. Te zien in de Boskapel op de Kalenberg te Barchem. Zoo-tex is een groep van 8 textielkunstenaars- ieder met haar eigen specialiteit. (meer…)

“Zonde(r)lingen en andere artefacten uit Lapland”, Winssen

16 april - 18 april

Tentoonstelling “Zonde(r)lingen en andere artefacten uit Lapland”, in het Cultuurkerkje in Winssen. Deze tentoonstelling is een mixed media-installatie van vooral werk met textiel. Het meest opvallende werk in deze installatie zijn 7 objecten, de Zonde(r)lingen, die de 7 zonden verbeelden. De objecten zijn van bonthoeden gemaakt. Al het andere werk is geïnspireerd op of gemaakt in de natuur van Fins Lapland.

Het kerkje is op 16 en 17 april geopend van 10- 17 uur

(meer…)

AFRA’S EILAND, Leiden

30 april - 13 juni
Simone Maria Ten Bosch is de samensteller van deze expositie. Voor haar scheppingen gaat ze uit van de onbegrensde hoeveelheid weefwerken van Afra Maria de Wit. Ook kunt u met haar geheel eigen scheppingen kennismaken. Autonoom kunstenaar Simone (ver)toont (een deel van) haar bijzondere Wereldwijde Rokken, elk met een eigen verhaal. ‘WereldwijdeRok borduurt voort op een geweven leven’ door Simone Marie Ten Bosch en Afra Maria de Wit
Tijdens de museumnacht op 28 mei zullen tussen 20.00 en 23.00 uur
3 rokken in levenden lijve worden getoond en het straatbeeld voor het wevershuis (en omgeving) opvrolijken

(meer…)

‘Art in the Kitchen’, Leiden

30 april - 13 juni
 ‘Art in the Kitchen’ waarin Marien Metz en Henriette Höppener hun (werk) boek van geweven pannenlappen presenteren, waarbij natuurlijk naast de werkbeschrijvingen vele exemplaren te zien zullen zijn.
(meer…)

mei 2022

Kitty Korver, Lemelerveld

6 mei - 8 mei

Kitty Korver exposeert in het bedrijf “Alligt” in Lemelerveld (Overijssel, bij Raalte)
Vrijdag 6 Mei 13.00-18.00 en Zaterdag 7 Mei 11.00-18.00 (meer…)

Grensloos Kunst Verkennen, Wijk, IJhorst en Reestdal.

12 mei - 30 mei

Van donderdag 12 tot en met zondag 29 mei is er op verrassende binnen- en buitenlocaties kunst te zien in de dorpen de Wijk (Dr.) en IJhorst (Ov.) en het tussenliggende Reestdal.  Grensloos Kunst Verkennen is een wandel- en/of fietsroute waar een grote diversiteit aan disciplines te zien is van ruim twintig kunstenaars: beeldend werk, kunstwerken in het landschap én werken met textiel.
Daphne van den Berg toont tijdens deze route haar werk. ‘Solastalgie’ (meer…)

Borduurproject Positief slingeren, Borne

13 mei

Workshop: De kracht van positief denken, borduren en samenwerken aan een groot verbindend kunstwerk vormt de rode draad in het community art project van Willemien Nijman. In deze workshop gaan we samen een persoonlijke vaandel borduren zodat ook jouw positieve bijdrage aan de steeds langer wordende slinger kan wapperen: Samen hangen we de slingers op. (meer…)

De conservator vertelt, Borne

14 mei

Op deze dag geeft Wilma Witteman, conservator in Museum Bussemakerhuis een digitale presentatie over de tentoonstelling “MODEBEELD 1930 – 1950, toen modieuze vrouwen nog dames waren”. Daarna wandelt u samen met haar door de tentoonstelling en is er volop gelegenheid om vragen te stellen. (meer…)

Kitty Korver, De Bilt

21 mei - 23 mei

Kitty Korver exposeert tijdens Kunstroute kunstkring Beekk in De Bilt.
Zaterdag 21 Mei en Zondag 22 Mei (meer…)

Feest van de Geest, Dwingeloo

26 mei - 6 juni

Tijdens het Feest van de Geest, valt er in tal van monumentale kerkgebouwen weer beeldende kunst te bekijken, ook textielwerk. Mariet Rankenberg exposeert werk in de Brug-Eskerk in Dwingeloo. (meer…)

VeelZijde-g Collectief, Woerden

27 mei - 5 juni

Het  VeelZijde-g Collectief is in de jaren 80 door Iny Hummelink opgericht. Al vele jaren werkt deze  landelijke Textielgroep  met zo’n 20 tot 30 vrouwen in allerlei vormen met textiel. Dit jaar is het thema Hergebruik van textiel aan de orde. Vorig jaar werkten ze met het thema Vogels en met beide thema’s exposeren zij 2 weekenden (eind mei, begin juni) in Galerie Van Slagmaat in Woerden. (meer…)

Kommen van vilt en keramiek, Winterswijk

28 mei - 5 juni

Kommen van vilt en keramiek. 2 daagse workshop verdeeld over twee weekenden.
Els Bottema (keramist) en Miriam Verbeek (textielkunstenaar) geven een 2 daagse workshop met keramiek en vilten.
(meer…)

juni 2022

DE CONSERVATOR VERTELT, BORNE

1 juni

DE CONSERVATOR VERTELT, BORNE. Op deze dag geeft Wilma Witteman, conservator in Museum Bussemakerhuis een digitale presentatie over de tentoonstelling “MODEBEELD 1930 – 1950, toen modieuze vrouwen nog dames waren”. Daarna wandelt u samen met haar door de tentoonstelling en is er volop gelegenheid om vragen te stellen. (meer…)

Kunstoer Winterswijk

4 juni - 7 juni

Els Bottema en Miriam Verbeek exposeren in het Keunenhuis in Winterswijk
tijdens Kunstoer Winterswijk. Kale bomen en verlaten bossen zijn een terugkerend thema in het werk van
Miriam Verbeek. De laatste jaren worden de werken gekenmerkt door vaak felle kleuren waarbij invloed van het impressionisme zichtbaar is. Haar uitdaging in deze werken is om als een schilder te werk te gaan. Ze kaard de kleuren wol en verwerkt dit met een door haar zelf ontwikkelde techniek in haar werk.
Els Bottema maakt doosobjecten geïnspireerd op architectuur. Deze worden
gedecoreerd met lijnen en insnijdingen.

(meer…)

textielfestival, weerribben

10 juni - 12 juni

4e editie Textiel Festival Weerribben. Op 10, 11 en 12 juni is Nationaal Park Weerribben-Wieden weer hét textiele hart van Overijssel. Textiel Festival Weerribben wil zoveel mogelijk mensen (jong en oud) laten kennis maken met de wondere wereld van textiel en de prachtige natuur van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Bekijk in 3 dagen alles wat (on)bekende textielkunstenaars hebben gecreëerd rondom het thema van het festival “POP-UP!”, op verschillende locaties in en rond Nationaal Park Weerribben-Wieden. (meer…)

Diabetes Fonds, Hoevelaken.

16 juni - 18 juni

”Hand-werk van hand tot hand op het platteland”  Met een steeds groter groeiende groep enthousiaste vrijwillige medewerkers hopen wij dit jaar het 14e Handwerkfestijn voor het Diabetes Fonds te mogen organiseren. (meer…)

cultuurfestival YPIE__FEST, Tilburg

26 juni

Op zondag 26 juni vindt de eerste editie van het cultuurfestival YPIE__FEST plaats in Tilburg Noord geïnitieerd in het kader van Second Skin Tilburg, een jongeren participatieproject van FASHIONCLASH dat deel uitmaakt van Forwart, een meerjaren project in Tilburg.  12.30 is er een officiële openingsmoment (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.