Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Agenda › Afgelopen Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

september 2018

‘Zeeleven in vilt’ | Duna-Atelier Katwijk.

september 20 - oktober 15
Wiesjes meeuwen aan het strand

Expositie Zeeleven in Vilt in het DunaAtelier te Katwijk aan Zee: een ode aan het leven in de zee. Met de hoop dat mensen meer van de zee gaan houden en zich bewust worden van al het moois dat de zee de mens te bieden heeft. En de boodschap dat men met respect met de natuur om moet gaan! Het werk komt goed tot zijn recht in het DunaAtelier dat staat op een plein, dat gelegen is in duin, tussen het strand en de boulevard van Katwijk. (meer…)

Gratis

Handwerkfestijn voor het Diabetes Fonds.

september 21 – 10:00 - september 22 – 17:00
diabetenfonds

“Hand-werk van hand tot hand op het platteland!” Voor de twaalfde  keer wordt het Handwerkfestijn  georganiseerd. Voor schappelijke prijzen zijn er materialen te koop voor diverse technieken. Bijv. lappen (borduur)stof, vilt, allerlei garens, handwerkboeken, kralen, knopen, fournituren, tijdschriften, borduurwerk, haak/breinaalden, kantklosjes, frivolite spoeltjes, magazine’s Handwerken Zonder Grenzen vanaf nr. 1, naaimachine’s, kantkloswerk, quilt materialen, bandjes en kantjes, (zijde)verf, ponsen, diverse soorten papier, handvaardigheidmaterialen, miniatuurhuisjes,enz. Tevens is er demonstratie en tentoonstelling van borduurtechnieken door leden van de Vereniging MerKwaardig, workshop en verkoop van Bloemwerk. (meer…)

Gratis

VLAANDEREN VILT | Gent (B)

september 23 - september 30
7.Nest 2017

Vlaamse viltkunstenaars op vlaamse bodem 

In de sfeervolle ruimte van de pastorie van het landelijke Munte, bij Gent (B) wordt je als bezoeker meegenomen in de wereld van 12 uitsluitend Vlaamse viltkunstenaars waaronder Vera Van de Casteele, Katrien Perquy, Mieke Recour en vele anderen die het ontdekken waard zijn.
Iedereen van harte welkom!

(meer…)

Lezing Marianne Kemp | Hawar

september 27
unnamed (1)

Lezing en presentatie van kunstenaar/ weefster Marianne Kemp van Horsehair weaving over haar werk en ontwikkeling.
Dit in het kader van het Mienskips project van de Stellingwarver Skrieversronte  ” De verdwenen Peerden”

Aanvang 8 uur.
Aanmelden door het sturen van een mailtje aan  hawar@hawar.nl
Kosten € 5 voor koffie/ thee en wat lekkers te betalen op de avond zelf.

(meer…)

Handwerkdagen | Rijswijk

september 28 - september 29
handwerkdagen

Handwerkdagen is dé Nederlandse textielbeurs. Alles op het gebied van handwerken zoals breien, borduren, spinnen, weven, patchwork en quilten, haken, vilten en kantklossen. Naast een goed gevulde beurshal, is er een gezellig Brei & Haak Café, een unieke tentoonstelling, een creatieve wedstrijd en een leuk workshop programma!

 

oktober 2018

Sanny de Zoete “De verborgen schat” | Twello

oktober 6
Sanny de Zoete

Sanny de Zoete houdt op zaterdag 6 oktober (start 13.15 uur) een lezing voor de vereniging “de Linnenkring”. Na deze lezing zult u altijd op zoek gaan naar verborgen schatten aan tafel en in linnenkasten. Wilt u de lezing bijwonen dan graag voor 1 oktober een mail naar giny001@hetnet.nl  (meer…)

KNIT&KNOT | Tilburg

oktober 12 - oktober 14
detail-hyge-Cal

KNIT&KNOT, de brei- en haakdagen van het Zuiden! Koepelhal Tilburg. Breiend, Hakend Nederland en België komen samen in de Spoorzone! In het voorjaar hebben we de bloemetjes buiten gezet tijdens onze 5e Jubileum editie.  Ruim 5.500 bezoekers.  Mannelijke hakers , Bobbi Eden, De zeeuwse Visserstruien, het leven van een Breimoeder en heel veel bekende  haak- en breiauteurs, vloggers, bloggers en gevarieerde deelnemers.  Praten en breien tegelijk, dat  gaat heel goed samen.  Nu in het najaar zijn we er weer!   Meer informatie: www.knitenknot.nl
(meer…)

Treffend Textiel jubileum-expositie “Feest!” | Alphen a/d Rijn

oktober 15 - november 26
??????????????????????????????????

Treffend Textiel bestaat 10 jaar. Dit wordt gevierd met een jubileum-expositie “Feest!” in de Foyer van Parkvilla,  Alphen aan den Rijn .
Op woensdag 31 oktober om 20.15 geeft Eva IJsveld in het theater van Parkvilla een lezing over technieken, cultuur en geschiedenis van textiel met ‘meet & greet’ van de kunstenaars. (meer…)

Paper Passion | Tilburg

oktober 18 - oktober 20
paper passion

PaperPassion,  Een interactieve happening voor Paperliefhebbers: o.a.  Handlettering, BulletJournaling, Kalligrafie, Papiervouw of -snijkunst, Scrapbooking, Stationery,  Traveljournals,  Artjournals, fris, nieuw en inspirerend! De bekende Handletterspecialisten en illustrators zijn aanwezig! Afgelopen jaar bijna 5.000 bezoekers waaronder heel veel jonge creatives  die met hun handen aan de slag willen NIEUW LetSketchStarted,  een landelijk project om creativiteit door middel van tekenen, schetsen en andere Arts&Crafts te stimuleren!  Meer informatie: www.paperpassion.nl

(meer…)

De Week van het Maken | Crafts Council Nederland

oktober 20 - oktober 28
10286879_529304063846566_915723305209358963_o

De Week van het Maken is het grootste maakevenement van Nederland. Samen met tal van instellingen brengt Crafts Council Nederland de kracht van het maken onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders. Tijdens deze week kan op veel plaatsen in het land worden gemaakt en geleerd. Zowel tradities als nieuwe toepassingen staan in de spotlight.Voor het publiek

Week van het Maken toont oa: Viltontwerpster Beatrice Waanders
Beatrice richtte in 2008 het label The Soft World op in Rotterdam. In een tijd van verstedelijking, globalisering en high technology verliezen we al gauw de wortels van materialen en producten uit het oog. Met haar huidige werk neemt Waanders het publiek mee naar de oorsprong van lokale wol.  Op 27 en 28 oktober opent Waanders tijdens de Studio Route haar deuren voor het grote publiek.   klik hier voor-beatrice-waanders

Naast maakdagen in musea zijn er maakactiviteiten in bibliotheken en in scholen. Daarnaast is er de landelijke studio route, de tentoonstelling HOW&WOW op Dutch Design Week 2018 met het neusje van de zalm van crafts en design. En voor gevorderde makers zijn er masterclasses. Bekijk het hele programma  en zie wat er allemaal te doen is deze week. klik hier

(meer…)

november 2018

Landelijke Weefdag | Barneveld

november 3
landelijke weefdag

Landelijke Weefdag 2018 ‘Fraai Getooid’. Inmiddels is het alweer 10 jaar geleden dat Weefnetwerk werd opgericht. FEEST! Als thema daagt het ons uit om na te denken over wat feest inhoudt. Een mooi gedekte tafel? Feestelijke kleding? Vlaggen? Uitbundigheid? Muziek? Een gezellig samenzijn? (meer…)

€3,50

quilttentoonstelling | Vinkhuys in Groningen

november 3 – 10:00 - 17:00
4 quilt tent

Voor de 17de keer wordt er een quilttentoonstelling georganiseerd in het Vinkhuys in Groningen.
Er worden ongeveer 80 quilts tentoongesteld. In de pronkkamer van deze boerderij is de quiltster Henny meerman te gast. Door de leden van de quiltclub wordt er een verkoop gehouden van zelfgemaakte hebbedingen voor het goede doel ”Dierenweide Eelderbaan te Groningen”. Er is tevens een verkoopstand aanwezig voor patch- en quiltstoffen en materialen: de Stofmeid uit Borger. (meer…)

Lisette de Klerk | Tilburg

november 4 - november 25
Atelierzaken

Lisette de Klerk exposeert bij Galerie De Roos in Tilburg. Ze toont haar zelf ontwikkelde vilten stoffen voor kleding en kledingobjecten.
Als kleding op een kledinghanger hangt, blijft het in de vorm van een kledingstuk. Als je het aan één punt ophangt, verandert de vorm in een abstracte object. Deze vervormingen dienen als uitgangspunt voor deze expositie.
Daarnaast is er de introductie van een mannenkledinglijn in vilt bestaande uit hessen, jassen en petten. Alles afgewerkt met wollen dreads en stevige katoen garens. De basiskleding bestaat uit mannenrokken, majo’s en boots. Een kledinglijn voor rokkers dus. (meer…)

najaarssymposium over non-woven | Amersfoort

november 8 – 09:30 - 16:30
interwoven-schererhigh+res

De Textielcommissie organiseert symposium over non-woven. Non-woven is een vlies dat direct van vezels of filamenten is gemaakt. Tot de oudste behoren natuurlijke soorten als wolvilt en boombast. Modernere non-wovens zijn Vlieseline en Tyvek.  Hedendaagse Synthetische non-wovens kunnen snel en goedkoop geproduceerd worden. Naast textielconservering is Tyvek ook door kunstenaars een veel gebruikt materiaal. Experimenten met nieuwe technieken en materialen leiden tot hele nieuwe non-wovens. Op het symposium Non-woven belicht de Textielcommissie dit thema vanuit verschillende invalshoeken. (meer…)

Pleating – Plissé – met de meester | Handwerkcafé Zwolle

november 10
Handwerkcafé Zwolle _Bakri Pleating

 WorkshopPleating – Plissé – met de meester. Het beeld van plisseren zoals bij de aloude plooirok met regelmatig gelegde en geperste plooien verdwijnt als sneeuw voor de zon als je de plisseerkunst van Bakri Shoukeh ziet. Bakri verstaat het vak tot in alle details en werkt samen met diverse ontwerpers van formaat.
Tijdens een workshop krijg je een kijkje in de keuken van het plisseren.  (meer…)

De Handwerk en Quiltdagen | Den Bosch

november 15 - november 17
handwerkquiltdagen

‘Stof tot nadenken’  Op de Handwerk en Quiltdagen kun je na het winkelen nog urenlang inspiratie opdoen op de grootste textiele kunsttentoonstelling van Nederland! Meer dan 80 kunstenaars tonen beeldende kunst van textiel. Beproefde textiele technieken als quilten, vilten, weven, breien en borduren worden ingezet om maatschappelijke, maar ook persoonlijke thema’s uit te dragen. Krachtige boodschappen verpakt in zacht textiel. Kunst die vragen stelt. ‘Stof’ die tot nadenken stemt… (meer…)

€50

masterclass Staphorst Stipwerk | Amsterdam

november 17 – 11:00 - 15:00
workshop_staphorster_stipwerk_klederdrachtmuseum_amsterdam

Een masterclass Staphorst Stipwerk door Gerard van Oosten. Datum en tijd: zaterdag 17 november 11.00 uur tot 15.00 Lokatie: Het Klederdrachtmuseum te Amsterdam Kosten: € 50,- inclusief lunch, koffie/thee en materialen Aanmelding: via website www.hetklederdrachtmuseum.nl (meer…)

Zeldzaam Mooi Winter Evenement Apeldoorn

november 25
zeldzaam mooi

Op zondag 25 november is de zesde editie van het zeldzaam mooi winter evenement. Het is een sfeervol evenement met allerlei unieke, originele en handgemaakte producten, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen. (meer…)

KERST editie Hand Hobby Creadagen IGroningen

november 30 - december 2
image

KERST editie Hand Hobby Creadagen.
De Hand Hobby Creadagen krijgt een KERST editie! Van vrijdag 30 november t/m zondag 2 december kunnen creatieve liefhebbers hun hart ophalen voor de tweede editie in MartiniPlaza Groningen. Kom ook en laat je inspireren door de nieuwste DIY (do it yourself) trends.  Daarnaast vindt tegelijkertijd met de Hand Hobby Creadagen ook de KERST Fair Groningen plaats. Met een entreeticket heb je toegang tot beide evenementen! (meer…)

december 2018

Midwinterwol

december 14 – 10:00 - december 15 – 17:00
midwinterwol

Een tweedaags internationaal wolevenement met gespecialiseerde standhouders uit verschillende Europese landen. Alles voor de hobbyist en professional op het gebied van wol, spinnen, vilten, haken, breien, weven en verven. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.