Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Agenda › Afgelopen Evenementen

februari 2020

Maak zelf je eigen wade Den Dolder, Amersfoort

10 februari - 22 april

Onder begeleiding van Atelier Alewijn kun je alvast je eigen lijkwade maken in een kleine groep. Vanaf 10 februari kun je meedoen aan een cursus in het Bezinningshuis op 4 maandagen.
De cursus begint met informatie en inspiratie opdoen en een collage maken, pas daarna maak je een ontwerp. Er zijn heel veel creatieve mogelijkheden om vorm te geven aan een wade. (meer…)

Marijke van Welzen, Leiden

20 februari - 19 april

20-02-20 20 jaar textielkunst door Marijke van Welzen. Sinds 2000 maakt Marijke van Welzen textielcollages, die meestal uitmonden in jasjes en mantels. Sprookjesachtige kleding ontstaan uit fascinerende textielcollages. Marijke gaat heel intuïtief te werk. Uitgangspunten kunnen zijn: sprookjes en  verhalen, een thema, een land. Soms is een bepaald lapje of een kleur de aanleiding. (meer…)

‘3 x gedraaid’, verdieping in vilt, Marum

28 februari - 24 april

Expositie ‘3 x gedraaid’, verdieping in vilt.Jolande van Luijk, Meta Geerts en Ineke Carolus presenteren hun nieuwste werk in de KunstKamer in Marum. Ze laten zij zich inspireren door de processen in de natuur en de maakbare natuur van hun tuinen. Ze tonen kunst met groot gevoel voor detail en schoonheid, kunst die verwondert en verstilt. (meer…)

maart 2020

StiQS: Hardinxveld-Giessendam

5 maart - 8 april

Museum De Koperen Knop opent de textiele expositie, getiteld Duizend Speldenprikken. Deze expositie wordt verzorgd door zeven kunstenaars, die verenigd zijn in de groep StiQS. Zeven gedreven vrouwen, die met elkaar aantonen dat textiel wel degelijk een onlosmakelijk deel uitmaakt van de kunstuitingen anno nu. (meer…)

Weefkring ’t WEB, Bennekom

7 maart - 20 juni

Museum gesloten

In verband met de nationale maatregelen rondom COVID-19 is het Kijk en Luistermuseum gesloten tot en met maandag 1 juni. Wij hopen je daarna snel weer te kunnen verwelkomen.

 

(meer…)

Text’88 Westland, Maasland (doet ook mee aan textielfestival Leiden)

7 maart - 29 maart

Expositie in gebouw Tavenu Maasland: Textiel & Glas. Henny Arkesteijn, Margot Bekker en Marlies Bol  maken alle drie deel uit van het kunstenaarscollectief  Text ’88 Westland. Dit collectief is in 1988 opgericht door drie kunstenaars met eenzelfde visie op textiele beeldvorming. Er wordt gewerkt met verschillende moderne technieken, zowel in het platte vlak als ruimtelijk. Ze experimenteren ook met nieuwe materialen, ieder op zijn eigen manier. Zo inspireren ze elkaar tot nieuw werk. (meer…)

ANDREA NOESKE PORADA Baarle-Nassau

8 maart - 19 april
HighFiveArt exposeert het werk van  Andrea Noeske Porada. Andrea is woonachtig in Wiesbaden en heeft zich toegelegd op een bijzondere manier van vilten: zij plooit en vouwt het door haar vervaardigde vilt. Door een bepaalde manier van vilten verstevigde zij de gevouwen randen. Zo ontstaan (mini)constructies van vilt.

(meer…)

Gratis

Verrassend Textiel Festival Amersfoort

11 maart – 12:00 - 16:00

Een textielfestival dat draait om ontmoeten, ininspireren,  leren  en natuurlijk TEXTIEL!
Georganiseerd door Verrassend Textiel, een platform voor textielateliers en dagbestedingscentra. Op de ateliers werken mensen met een beperking of mensen die om andere redenen ondersteuning nodig hebben bij het werken. Op dit festival krijgen zij een podium om hun textiele talent te laten zien. (meer…)

VIER VRIJHEID IN STIJL Borne

12 maart

VIER VRIJHEID IN STIJL Wil je op 3 april het bevrijdingsfeest in stijl meevieren? Laat je dan inspireren en maak je eigen bevrijdingsrok! Donderdagmiddag 12 maart komt Annet van Rijswijk vertellen over hoe je een Bevrijdingsrok kan maken. (meer…)

Handwerken en textiele werkvormen Holten

18 maart - 19 maart

Jaarlijkse Handwerk- en Quilttentoonstelling Vrouwen van Nu Overijssel.  De leden van alle plaatselijke afdelingen uit de provincie tonen hun handwerkstukken. Borduren, breien, haken, kantklossen, naaien, vilten en quilten, verschillende technieken zijn gebruikt. Aan de wanden hangen quilts in diverse stijlen, patronen en kleuren. Op tafels worden andere handwerken gepresenteerd. Ook worden er demonstraties gegeven en zijn er verschillende ondernemers met een handwerkstand aanwezig, zodat ter plekke materiaal aangeschaft kan worden.

(meer…)

Nederlandse breidagen Groningen

27 maart - 28 maart

Het leukste event voor breien en haken. Tijdens de nederlandse breidagen kun je genieten van inspirerende demonstraties en meet & greets met ontwerpers en designers. Workshops van brei- en haak experts. Zien ís doen! De nieuwe kennis die je tijdens de workshop op doet, pas je meteen toe.  (meer…)

Dutch Braiders come & trydag Deventer

28 maart

zaterdag 28 maart 2020 is er weer een come and try dag in Deventer (loopafstand station), ervaring uitwisselen vlechten  en bandweven zoals: ply-split-braiding , kaartweven, sprang, lucet, bandweven, Marudai, kimihimo veel van deze technieken zijn ambachten, belangrijk om te behouden. Come en trydag geeft mogelijkheden om andere vlechtsters en weefsters te ontmoeten, eigen werk te laten zien en iets nieuws te proberen. (meer…)

april 2020

Vrouwenvannu Schoorl

3 april - 5 april

Voor de 65e keer vindt de grote Textielkunst Tentoonstelling plaats in de “Blinkerd”te Schoorl. Met Hart en ziel hebben leden zich beziggehouden met het thema “Binnenstebuiten”. Met als resultaat een grote variatie aan technieken en objecten. Zowel beoefenaars van de oude technieken als degenen die het vrije experiment aangaan, tonen de verscheidenheid. (meer…)

Vrouwen van Nu Westerbork

7 april - 8 april

70e  EXPOSITIE HANDWERKEN &  TEXTIELE WERKVORMEN
Het Kenniscentrum Handwerken en Textiele Werkvormen, Vrouwen van Nu, Drenthe organiseert op 7 april en 8 april  in zalencentrum Meursinge  de expositie met als thema “ROND”. (meer…)

Zoo-tex Barchem

12 april - 13 april

Textielkunstenaars Zoo-tex exposeren zondag 12 en maandag 13 april tijdens de Kunstroute Lochem. In een natuurlijk aangekleed atelier van Landgoed hotel Woodbrooke komen maskers te voorschijn. Diversiteit in materiaal en stijl maken de expositie weer boeiend.
(meer…)

Sieraad vormgeving, Oldeberkoop

17 april

Van vloeibaar rubber tot zijdeveters en papiergaren, alle bekende sieraden van Elly  van Erp komen in deze workshop aan bod. Maar ook verrassende nieuwe ideeën. Raak geïnspireerd door de vele voorbeelden die Elly u tijdens deze workshop laat zien en ga daarna aan de slag met het uitwerken van uw eigen ontwerp. Elly vertelt u over de mogelijkheden en beperkingen van de verschillende materialen die zij gebruikt voor het maken van sieraden van papiergaren, vloeibaar rubber, zijdeveters en nog veel meer. Ze helpt u de juiste materialen te kiezen voor uw eigen ontwerp. (meer…)

juni 2020

100.000 Bomen en een bos van draad, Amsterdam

4 juni - 5 juli

Kunstproject Honderdduizend bomen en een bos van draad van Sara Vrugt komt naar Amsterdam.
Samen met vele anderen borduurt Sara Vrugt in 2020 een bos. De levensgrote geborduurde bomen vormen een grootschalig kunstwerk, een woud waarin je in gedachten kunt verdwalen. Het borduurwerk wordt gemaakt in een openbaar pop-up atelier dat vier seizoenen lang door het land
reist.
In juni en juli strijkt het atelier neer bij The Beach in Amsterdam Nieuw West.
Werk mee aan een groot kunstproject en kom in beweging voor de natuur!
Meedoen kan door te borduren of een persoonlijke natuurverhaal te delen in het atelier. Ervaring is
geen vereiste. Ook is het mogelijk om een donatie te doen. Van de opbrengsten wordt een echt woud
van honderdduizend bomen geplant. Activisme was nog nooit zo aangenaam. (meer…)

KNIT&KNOT VIP verwennement voor max. 30 personen per dag! Lierop

20 juni - 2 juli

Een hele fijne dag breien en/of haken met gelijkgestemden. Laat je verwennen met een volledig verzorgd arrangement. Kleinschalig, veilig en gezellig! Dit alles in een prachtige luxe accommodatie midden in de Brabantse natuur. Het KNIT&KNOT verwennement zal plaatsvinden op de volgende dagen:

> Thema Haken: 20-21-22-23-24 juni 2020 > Thema Breien: 29-30 juni + 1-2 juli 2020

(meer…)

juli 2020

idéBé Reisspecials,Normandië

1 juli - 5 juli

In verband met de ontwikkelingen rond het Corona virus, kunnen  reizen voorlopig
en zonder directe verplichtingen worden geboekt.

 

(meer…)

Livestream opening tentoonstelling Claudy Jongstra

5 juli

Enschede – Op 5 juli vindt in Rijksmuseum Twenthe de aftrap plaats van een groot zomerproject met Claudy Jongstra. Onder de noemer ‘Inner Vitality’ ontwikkelde Jongstra een betoverende ruimtelijke installatie en een deel van de nieuwe binnentuin.

Het bijzondere openingsprogramma, met prominente gasten als Ewald Engelen en Tommy Wieringa, is vanaf 19.00 uur live te volgen via de social media kanalen van het museum en 1Twente.  (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.