Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Agenda › Afgelopen Evenementen

juli 2021

Expositie textielkunst, Amersfoort

17 juli - 26 september

Expositie textielkunst Re-Connected – Miriam L’Herminez, Beeldend Kunstenaar is eerste expositie textielkunst  in de nieuwe culturele locatie in Amersfoort, De Katoendrukkerij in de Volmolen. Miriam L’Herminez opent met haar enerzijds delicate etherische maar ook stevig in de werkelijkheid gewortelde werk waarin verbinding en intermenselijk contact centraal staan. (meer…)

“PARADE”, Leiden

21 juli - 12 september

Mieke Werners, textielkunstenaar, in het museum het Wevershuis.
De titel PARADE, komt voort uit de installatie PARADE die Mieke eerder maakte.  Deze installatie bestaat uit drie hemden, elk gemaakt van stukjes textiel in een andere techniek  : kant; breien en looming (stokjes-weven). Voor de tentoonstelling in het Wevershuis bedacht Mieke een nieuw project, ze wil namelijk een VIERDE hemd maken, dit keer in elkaar gezet door de weefwerkjes te gebruiken die ze via een OPROEP heeft gekregen van andere textielliefhebbers. 

(meer…)

Japan, Geldrop

23 juli - 2 september

Japan, voor even met Geldrop verweven, 80 Kimono’s en accessoires vertellen hun verhaal. Het Weverijmuseum toont de rijke geschiedenis van 150 jaar textielindustrie in Geldrop en omgeving. Met deze kimono-expositie sluit het Weverijmuseum aan op de kernbegrippen ‘Verweeft en vermaakt’. De eeuwenoude en nog steeds actieve Japanse weefcultuur, die de basis is voor de Japanse kimono, verweeft Geldrop een zomer lang met Japan. Het museum toont een selectie van circa 80 kimono’s en accessoires uit de rijke collectie van privéverzamelaars Adri van Hoegee en G. van der Linden, van het voormalige Zijde museum In Meliskerke.
(meer…)

 “Verbinding Zoeken”, Blokzijl

31 juli - 15 augustus

In het kerkje : Het lam” te Blokzijl wordt de expositie “Verbinding Zoeken” tentoongesteld. Er zijn werken te zien in diverse diciplines  o.a. textiel,  installaties, objecten, foto’s, monoprints. De kunstenaars Alie de Boer, Helma Lok Hornemann, Carola Mokveld en Ria Penthum hebben zich laten inspireren door het thema “Verbinding Zoeken”. (meer…)

augustus 2021

Colorminds, Hoog Soeren

5 augustus - 8 augustus

Colorminds  exposeert werk in Kapel Hoog Soeren.COLORMINDS is een Nederlandse groep van 8 artquilters (sinds oktober 2013). Elk individu heeft een succesvolle carrière als artquilter. Ze hebben exposities in Nederland en de rest van de wereld of hun werk maakt deel uit van reizende tentoonstellingen. Er worden in totaal 40+ quilts getoond en een aantal 3D kunstwerken. (meer…)

TREFFEND TEXTIEL, Alphen a/d Rijn

6 augustus - 10 augustus

Expositie in Galerie Alphen Art van Treffend Textiel, dat bestaat uit 8 vrouwen. Zij borduren, naaien, breien, haken, kaarden, spinnen, verven en punchen dat het een lieve lust is! Ieder heeft een eigen herkenbare stijl. De verschillende werkwijzen verrijken elkaar en vullen elkaar aan.  Alle creaties komen fraai tot hun recht tijdens deze kleurrijke expositie. Te zien zijn schilderijen, wandkleden, beelden, sjaals, omslagdoeken, grote en kleine objecten. (meer…)

Jacqueline van Bergeijk, Franeker

8 augustus - 30 september

kunstproeverij ‘stof tot nadenken’ van beeldend kunstenaar Jacqueline van Bergeijk is te zien in de ‘KunstKamer Franeker’. Textiel geeft ons warmte, bescherming en status. Het vertelt ons over wie we willen zijn, hoe we leven of wat we hebben meegemaakt. In het werk van deze kunstenaar speelt textiel de hoofdrol. De figuratieve en abstracte elementen vertellen hun eigen verhaal. Stof als echo van een persoonlijk verleden of collectieve ervaring. (meer…)

Texwurk, Baard

21 augustus – 12:00 - 29 augustus – 17:00

EXPOSITIE ‘TEXWURK’  Truus Huijbregts, beeldend kunstenaar, organiseert een expositie van textiele kunst in haar ateliergalerie. www.texwurk.nl  Naast het werk van Truus zelf is er verrassend werk van studenten van Dutch Felt Academy te zien. www.dutchfeltacademy.com.

Vanaf 5 september is er elke eerste zondag van de maand een ‘Texwurk’.  (meer…)

TX Projects , Hilversum

22 augustus - 7 oktober

TX Projects exposeert in de Regenboogkerk te Hilversum. TX Projects  is een kunstenaarscollectief van zes enthousiaste kunstenaars die textiel als basismateriaal gebruiken. Hun werk kenmerkt zich door een grote  diversiteit aan stijlen, materialen en technieken, zoals vilt, organza, ecoprint, mixed  media, borduren en lichtsculpturen. (meer…)

Concullega’s, Ede

28 augustus - 12 september

De Concullega’s is een kunstenaarscollectief bestaande uit Marjan van Holthe, Josien Eulderink, Ginni Fleck & Diana Edes. Zij exposeren textiele werken in Huis Kernhem in Ede.
3 weekenden van 12-17 uur. (meer…)

WEVERSMARKT HOORN

28 augustus

De Weversmarkt gaat over textiel in de breedste zin en vind plaats in het hartje van Hoorn. De markt van weven, breien, haken, quilten. Daarnaast veel boeken over de verschillende textiele werkvormen. Met meer dan 180 kramen de grootste markt in Nederland in het hartje van Hoorn voor iedereen die van draadjes houdt. (meer…)

open atelierroute, Stevensbeek.

29 augustus - 5 september

Kunstkring Sint Anthonis organiseert de open atelierroute. Joke Koppers is een van de deelnemers. Zij werkt al jaren met textiel. Haar werk is transparant, figuratief en zeer divers. Ritme en kleur zijn een  belangrijk onderdeel in haar werk. Deze keer toont zij twee en drie dimensionaal werk. (meer…)

september 2021

TX Projects, Zaandijk

4 september - 5 september

TX Projects exposeert in het Weefhuis Zaandijk. TX Projects  is een kunstenaarscollectief van zes enthousiaste kunstenaars die textiel als basismateriaal gebruiken. Hun werk kenmerkt zich door een grote  diversiteit aan stijlen, materialen en technieken, zoals vilt, organza, ecoprint, mixed  media, borduren en lichtsculpturen. (meer…)

Cursus wade maken, Amersfoort

6 september - 11 oktober

Cursus wade maken
Maak zelf je eigen wade. Wil je graag iets moois en persoonlijks maken voor je eigen afscheid? Houd je van textiel en stoffen en ben je een beetje handig? Vind je het leuk om samen in een kleine groep een wade te maken met begeleiding van een docent textiel met kennis van de uitvaart?
Of werk je liever thuis en maak je een wade met wekelijkse telefonische begeleiding. (meer…)

weefKWRT, Winssen

11 september - 12 september

Expositie weefcollectief weefKWRT  Anneke Kersten, Roos Cox, Marleen Jongen en Gera Hultink  in Cultuurkerkje Winssen. Het viertal wevers van het weefcollectief weefKWRT (lees weefkwartet) laat de veelzijdigheid van het kunstweven zien door toepassing van weeftechnieken en gebruik van verschillende materialen. (meer…)

Shadow and Light

12 september - 14 oktober
HighFiveArt Galerie toont met een nieuwe expositie “Shadow and Light”, werk van Jessica van den Heuvel en Francisca Henneman. De wisselwerking tussen schaduw en licht speelt een grote rol  in de kunst van beide artiesten.
(meer…)

‘Geboeid door Draden’, Veenhuizen

15 september - 8 oktober

Expositie ‘Geboeid door Draden’. Naast al het industrieel geraas op de wereld zijn er gelukkig ook nog mensen die zich specialiseren in langzame ambachten, zoals weven, een echte Slow Art! In Nederland heeft een aantal van hen zich verenigd in het Damastweversgilde. Een buitengewone expositie van drie leden van het Gilde is te zien in Veenhuizen. (meer…)

Weefnetwerk, Gilze

16 september - 17 september

Weefnetwerk expositie

(meer…)

KUNST GEVILT expositie, Den Dolder

24 september - 26 september

KUNST GEVILT expositie
Twaalf landelijk gerenommeerde viltkunstenaars exposeren in P’Arts Galerie de Gehoorzaal, Vijverhof in Den Dolder .De kunstwerken zijn zeer divers qua grootte en technieken. Er is werk te zien van Anneke Copier en Claudio Farone van “Felt for architecture”, Marije Kooi, Annie Veltkamp, Charlotte Molenaar, Joke van Zinderen, Anneke Spijker, Linda Lammerts, Anja Schrik, Miriam Verbeek, Karen Bruinsma, Monika Loster en Adrian Salomé. (meer…)

oktober 2021

Weefnetwerk

6 oktober - 10 oktober
+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.