Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Agenda › Afgelopen Evenementen

september 2021

P.LACE.S – De verborgen kant van Antwerpen

25 september 2021 - 2 januari 2022

P.LACE.S – De verborgen kant van Antwerpen
Antwerpen speelde een belangrijke rol in de productie en handel van de kant. MoMu brengt dit verhaal via een tentoonstellingsparcours dat vijf locaties in de stad met elkaar verbindt. Met historische kanten, schilderijen en archiefdocumenten uit Europese en Amerikaanse collecties samen wordt het geheel in een bredere context geplaatst, om aan te tonen dat Vlaamse kant zowel in mode, interieur als liturgie eeuwenlang prominent aanwezig was. (meer…)

EXPOSITIE TEXTIELGOED – GEMAAKT – GEMERKT, Hardinxveld-Giessendam

25 september 2021 – 13:00 - 13 november 2021 – 17:00

EXPOSITIE TEXTIELGOED – GEMAAKT – GEMERKT
Vanaf eind september zal Museum De Koperen Knop in het teken staan van textiel. Een bijzondere collectie oud en nieuw textiel. Gebaseerd op antieke textiele objecten uit de eigen collectie is door 50  textielkunstenaars nieuw textiel kunstwerk ontworpen. Het oude antiek zal  de moderne snit versterken.
(meer…)

oktober 2021

Weefnetwerk

6 oktober 2021 - 10 oktober 2021

Antonio Jose Guzman en Iva Jankovic , Amersfoort

9 oktober 2021 - 9 januari 2022

The Road to Indigo. De Katoendrukkerij te Amersfoort presenteert een tentoonstelling in het kader van een Artist in Residence LAB (AIR) door multidisciplinair beeldend kunstenaars Antonio Jose Guzman en Iva Jankovic (Atelier GF Workstation). Indigogekleurde doeken en installaties in blockprint katoen, handgemaakt in het Ajrakh Indigo House van Sufiyan Khatri in Ajrakhpur, Gujarat (West India) en in het
Amsterdamse atelier van de kunstenaars. (meer…)

Global Wardrobe, Den Haag

9 oktober 2021 - 16 januari 2022
De modecollectie van Kunstmuseum Den Haag presenteert Global Wardrobe – De wereldwijde modeconnectie : Handbeschilderde katoen uit India, soepele Chinese zijde, fantasievolle batik uit Indonesië of kleurrijke varianten op de Japanse kimono: deze kledingstukken dragen de wereld in zich en vertellen verhalen over inspiratie en verbondenheid. Het Kunstmuseum nodigt de bezoeker uit om voorbij de schoonheid te kijken, en de kleding te zien als onderdeel van de wereldgeschiedenis die ze vertegenwoordigen. Speciale aandacht gaat uit naar makers van nu die ontwerpen met een open blik op de wereld en daarbij hun eigen culturele achtergrond op de voorgrond zetten.

Dutch Design Week

16 oktober 2021 - 24 oktober 2021

DDW is na de virtuele editie weer terug in Eindhoven. En hoe! Door de hele stad kunnen we weer genieten van bijzondere projecten en spannende ontwerpen. Dit jaar zijn er een aantal nieuwe dingen in vergelijking met andere jaren. Wij zetten de wijzigingen voor je op een rij! voor informatie :  https://ddw.nl/

(meer…)

@ikborduurenjij, Amsterdam

17 oktober 2021 - 1 december 2021
Cloud Gallery Amsterdam exposeert werk van Renee Toonen ( TxP prijs 2018). Met de titel @ikborduurenjij. Met naald en draad als gereedschap ontdekt Renee de grens wat mogelijk is om te borduren. Tot nu toe is het gelukt om ijs, veren, zand, bladeren, olieverfschilderijen, foto’s, lood en kwasten te borduren. Op deze manier schept zij nieuwe beelden die de kijker vrij laten voor hun eigen interpretatie die start met de vraag : waar kijk ik naar? Haar zoektocht deelt zij op instagram onder de naam @ikborduurenjij , de expositie is hiernaar vernoemd.

(meer…)

De Lakenquilters, Lisse

21 oktober 2021 - 24 oktober 2021

De Lakenquilters houden hun 30 jarige lustrumexpositie. In de Volksuniversiteit te Lisse
open : do-vrij-zat 10- 17.00 uur, zo 11-16.00 uur ,rolstoeltoegankelijk. (meer…)

THUiS in textiel, Amersfoort

21 oktober 2021 - 28 november 2021

Voel je THUiS in textiel iseen tentoonstelling over wat en waar thuis is. Wat maakt een huis een thuis en wanneer voel je daar geborgenheid?Kun je thuis zijn in jezelf, elders of in je dromen? Is het een vertrekpunt of juist een aankomst en kom je altijd aan in een woning? Wat als je vertrouwde plek ver weg is en je hebt het halsoverkop moeten verlaten. Hoe bouw je dan een nieuw thuis?

(meer…)

Outsider Art en textiel, Amsteram

23 oktober 2021 - 6 december 2021

Outsider Art Galerie in de Hermitage Amsterdam focust met de tentoonstelling Zacht, Krachtig en Bezield op het medium textiel. Er komt er steeds meer aandacht voor dit materiaal. Er zijn verschillende werkwijzen te zien: er is genaaid, gebreid, gehaakt, getekend, geweven en geknoopt. Stoffen, draden en andere materialen zijn verwerkt in collages en oud materiaal is geupcycled. Het gebruik van geprefabriceerde stoffen met hun kleuren en patronen dwingt de kunstenaars intuïtief te reageren. Stoffen kunnen stijf, grof, zacht en fragiel zijn. Ze zijn voelbaar, kunnen krassen of de huid vleien.  (meer…)

Viltkontaktgroep, Oldeberkoop

23 oktober 2021 - 31 december 2021

Galerie Hawar in Oldeberkoop toont de expositie Koralen verbinden van  Leden van de Viltkontaktgroep. Er zijn ruim 300 koralen gemaakt en verwerkt in viltpanelen. Met deze tentoonstelling wordt aandacht gevraagd voor de verdwijnende koraalriffen. Naar een idee van Mathilde Pielkenrood, ontwerp en realisatie door Mathilde Pielkenrood en Liesbeth Wieberdink.

(meer…)

´Traces´ (Sporen)

23 oktober 2021 - 11 december 2021

De internationale textielkunstgroep Quilt Art  toont nieuw werk met de epositie ´Traces´ (Sporen)  De  herinnering en de kracht van het vasthechten met draad. De inspiratie vond deze groep kunstenaars in het leven en de textielkunst van Mary Fogg, een van de oprichters van Quilt Art en een invloedrijke quilt-kunstenaar. Zij overleed op 95-jarige leeftijd in 2016.
(meer…)

Ikattentoonstelling , Horst

27 oktober 2021 - 23 december 2021

Museum de Kantfabriek toont de Jubileumexpositie van de Nederlandse ‘Banden van de Andes’ Kring en de Nederlandse IKAT-Kring. Beide Kringen bestaan 25 jaar. Ikat techniek is heel oud wordt wordt in vele delen van de wereld toegepast. (meer…)

november 2021

Kantmarkt, Maarn

5 november 2021 - 7 november 2021

De  landelijke organisatie kant ne kunst weer haar jaarlijkse kantmarkt  in Maarn. Er is van alles te doen! Niet alleen op het gebied van kloskant maar ook op dat van naaldkant en frivolité. Er zijn ook stands van andere textielverenigingen. Naast winkels met allerlei inspirerende materialen om weer mooie kantwerken te kunnen maken zijn er ook demonstraties en er zijn nieuwe patronen te verkrijgen (meer…)

15 jaar Tegendraads, Leiden

6 november 2021 - 12 december 2021
De groep Tegendraads uit Leiden, geeft naar aanleiding van hun derde lustrum  een overzichts teentoonstelling van hun ontwikkeling in de laatste vijf jaar.
Tegendraads is een actieve groep met maandelijkse bijeenkomsten, die zich bezig houdt met textiel in al haar vormen, en vooral art quilts en moderne quilts.

(meer…)

INSPIRÉ, Bloemendaal

6 november 2021 - 19 december 2021

Zocherlounge presenteert  INSPIRÉ  een expositie van Karolien van Mensvoort  Margot van Huijkelom ; Luxe wol, geprinte zijde en vrouwen, getekend op handgeschept papier.
Karolien en Margot groeiden vanaf hun vierde jaar op tussen kwasten en stoffen en maakten van hun passie hun vak als vrije kunstenaars in verschillende artistieke disciplines. Een selectie van hun mooiste werken worden op harmonieuze wijze tentoongesteld in de Zocherlounge, een neoclassicistische kerkje in Bloemendaal.  (meer…)

MIRIAM L’HERMINEZ, Baarle-Nassau

7 november 2021 - 19 december 2021

Galerie HighFiveArt exposeert MIRIAM L’HERMINEZ   “HUMANS AFTER ALL”  WORKS 2016-2021
Kunst die gaat over mensen en menselijkheid. Die haar oorsprong vindt in de  ontmoetingen met mensen van diverse culturen  gedurende haar jarenlange verblijf in verschillende  landen in Afrika en de uitwisseling tussen groeperingen  in haar woonomgeving in Nederland.  De invloed daarvan vormt in haar kunst een  voortdurende ondertoon.   (meer…)

TX Projects, Den Haag

25 november 2021 - 5 december 2021

TX Projects exposeert op de Korte Vijverberg in  Den Haag. TX Projects  is een kunstenaarscollectief van zes enthousiaste kunstenaars die textiel als basismateriaal gebruiken. Hun werk kenmerkt zich door een grote  diversiteit aan stijlen, materialen en technieken, zoals vilt, organza, ecoprint, mixed  media, borduren en lichtsculpturen. (meer…)

Hannelieke v d Beek, Tricht

28 november 2021 - 8 januari 2022
Advent en Kerst expositie. Hannelieke van de Beek exposeert met textielwerken rond het thema advent en Kerst in de PKN kerk Sint Pieter op Kerkstraat 6 in Tricht.

(meer…)

december 2021

STOFFEN FESTIJN, Hoevelaken

10 december 2021 - 11 december 2021

STOFFEN FESTIJN is een afgeslankte vorm van het Handwerkfestijn, maar het is zeker de moeite waard om te komen naar het. Er is voor kleine bedragen volop keuze in:
*Lappen stof voor kleding, gordijnen, kussens, enz.
*Quiltstoffen van katoen, voor art quilten en textiel collage.
*Bandjes, kantjes en lintjes.

(meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.