Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Agenda › Afgelopen Evenementen

september 2022

Indigo verven op basis van een fructosebad, Amsterdam

22 september - 26 november

3 daagse masterclass met Loes Leatemia. Indonesië en de Molukken als inspiratiebron.
Je leert een indigovat te maken op basis van een fructosebad. We verven verschillende soorten textiel en garen. Je zult zien dat het materiaal, de hoeveelheid indigo en soorten toevoegingen de kleur zal beïnvloeden. Tijdens de drie daagse leer je textiel zo te bewerken dat je verschillende effecten kan laten ontstaan in de stof en de garens.

(meer…)

The Tribal Jewelry and Textiles Fair, Amsterdam

24 september - 25 september

Tribal Jewelry & Textiles Fair  wordt ook dit jaar weer gehouden op de locatie “De
Duif” in Amsterdam. Inmiddels is het alweer de 20ste editie van deze beurs op Prinsengracht 756 in Amsterdam. (meer…)

Textiel-associaties in verf, Leiden

24 september - 31 oktober

Verf in Het Wevershuis. Expositie ‘Textiel-associaties in verf’, door Sylvia de Boer. Door haar techniek van steeds verf toevoegen en weghalen, met beitels en andere scherpe voorwerpen, ontstaat een verfhuid die aan weefsel doet denken. Sylvia de Boer is er niet op uit, ze schildert geen textiel, maar op veel plekken is de associatie onontkoombaar. Voor Het Wevershuis heeft ze wel speciaal een werk gemaakt denkend vanuit textiel, het staat los van de rest van haar werk.

(meer…)

Ambacht in Beeld Festival, Amsterdam

24 september - 25 september

Tijdens Ambacht in Beeld kun je bij Textielinstituut Hawar de workshop Experimenteren met plantendruk volgen. Docenten Harm en Margriet leren je  over de natuurlijke kleurstoffen van de verschillende bladeren en hoe je er een mooie scherpe afdruk mee kunt maken. In de workshop Experimenteren met plantendruk.

(meer…)

The Hidden Side of Lace, Ronse België

24 september - 6 november

De tentoonstelling in het kader van het Textielfestival gaat, zoals voor elke 2-jaarlijkse editie, op zoek naar de verschillende uitingen van textiel in de hedendaagse kunsten. Voor deze editie werd in samenwerking met de vzw Living Lace geopteerd om ‘kant’ als focus te nemen. De scoop van de tentoonstelling The Hidden Side of Lace zal heel breed gaan en zal zowel kunstwerken bevatten die uit kantmaterie bestaan, maar kiest ook voor beeldend kunstenaars die via sculpturen, installaties, schilderijen, tekenwerk, video’s … een affiniteit vertonen met kant in nauwe of brede zin. De tentoonstelling wordt deze keer gepresenteerd in een kunstenparcours met verrassende (historische) locaties in Ronse. (meer…)

Kitty Korver, Amsterdam

30 september - 3 oktober

Kitty Korver exposeert haar werk tijdens de Europartfair in Amsterdam. (meer…)

oktober 2022

Gespreksstof, Oldeberkoop

1 oktober - 10 oktober

In het seizoen 2021-2022 hebben studenten van de Hawar-kunstklas onder leiding van Marieke Smink beeldend leren  werken in een veelzijdig proces. Dit heeft geleid tot deze expositie van de onderstaande deelnemers die zeer uiteenlopend werk hebben gemaakt.

(meer…)

€5

Handwerktentoonstelling, Vorden

6 oktober - 7 oktober

De Commissie Creatief Handwerk, Vrouwen van Nu Gelderland organiseert een handwerktentoonstelling in het Kulturhus in Vorden. Het is tevens een jubileumtentoonstelling vanwege hun 70-jarig bestaan. Met als het thema  ‘Samen vieren, samen verder’, wat aansluit bij het thema van het Provinciaal Bestuur VvN Gld.  Symbool is een klavertje vier, wat geluk betekent. We prijzen ons gelukkig dat we na een periode van coronamaatregelen weer een tentoonstelling kunnen houden. (meer…)

herfstexpositie van Kunstwerk, Noordwolde

7 oktober - 27 oktober

De expositie heeft als thema NATUURLIJK Stroomopwaarts. Tijdens deze expositie worden oa textiele werken van Mariet Rankenberg getoond. (meer…)

de Dag van de Wol, Boxtel

8 oktober

Voor de 14e keer wordt de Dag van de Wol gehouden, ditmaal in Boxtel.
In 2 grote hallen van Hippische Sportvereniging Sint Martinus, laten we zien wat er allemaal mogelijk is. Naast de hal van standhouders die hun creatieve en artistieke producten van wol en de wol zelf in allerlei kleuren en vormen laten zien, willen we ook een podium bieden voor meer innovatieve en industriële toepassingsmogelijkheden van wol. Dat podium willen we bieden op het “Wolwaardeplein” een plein van innovatieve bedrijven en ideeën. Maar ook Toonaangevende ontwerpers als Christien Meindertsma en Beatrice Waanders zullen hier ook zijn. (meer…)

€395

Workshop: Rokken aan zee

10 oktober - 14 oktober

In deze worhop gaan we 5 dagen lang samen bezig met textiel en innerlijke verdieping, Onze inspiratiebron is beeldende kunst, “art to wear” en bijvoorbeeld elementen uit traditionele klederdrachten.Waar ga je je rok van maken? Met lapjes, kralen, band en lint, kant en knopen. Met een sokje van een kind, een sjaal van je moeder, een hoedje van je grootmoeder. Met wol van een trui van je vader, de knopen van een colbert van je partner … naaien, borduren, plakken, schilderen… (meer…)

 Hannelieke Van de Beek, Wijchen

11 oktober - 20 november

Hannelieke Van Beek exposeert haar werk  ‘Ode aan de natuur’ in de PKN kerk de Schakel in Wijchen

(meer…)

Textiel Plus Festival2022 10-jarig Jubileum, Rosmalen

13 oktober - 15 oktober

Textiel Plus Festival is het grootste en meest inclusieve Festival van Nederland met een focus op textielkunst, traditionele textieltechnieken en ambacht.TPF Partners zijn TxP MagazineSTIDOC (Stichting Textiel Informatie & Documentatie Centrum) en het Textielmuseum | Textiellab. (meer…)

Brei- en Haakdagen in Zwolle

14 oktober - 15 oktober

De volgende editie van de Brei- en Haakdagen is op 14 & 15 oktober 2022 in Zwolle. Breien en haken is populairder dan ooit!! Wat is dan leuker om twee dagen lang inspiratie op te doen samen met gelijkgestemden. Op het marktgedeelte staat kwaliteit voorop! Het neusje van de zalm van de internationale brei- en haakwinkels is hier te vinden. Meld je aan voor een van de inspirerende masterclasses, waar je verrassende ideeën kunt opdoen en nieuwe technieken leert. Onder het kopje programma vind je alle praktische informatie over de breidagen. (meer…)

Expositie weefcollectief weefKWRT in Kapel Bronkhorst

15 oktober - 21 oktober

Expositie weefcollectief weefKWRT in Kapel Bronkhorst
Expositie van Weefcollectief weefKWRT met weefwerk van Marleen Jongen, Gera Hultink, Roos Cox en Anneke Kersten. Het viertal wevers van het Weefcollectief weefKWRT laat de veelzijdigheid van het kunstweven zien door toepassing van weeftechnieken en gebruik van verschillende materialen. (meer…)

Internationale Textielkunst Biënnale

22 oktober - 30 oktober

Nationale en internationale textielkunstenaars tonen hun recentste werken / installaties. Structuur van textiel inspireert kunstenaars al decennia lang. Zij die thans onderdeel uitmaken van deze tentoonstelling zijn niet alleen kunstenaars in strikte of absolute zin, zij bewegen meer dan ooit tussen verschillende materialen en technieken. Het getoonde werk kan uiteraard over esthetische kwaliteiten beschikken of het resultaat zijn van intens vernieuwend materiaalonderzoek . De criteria opgelegd aan de deelnemers waren dan ook : verrassend, prikkelend, fascinerend en van hoog niveau zijn. (meer…)

VEELZIJDIG

22 oktober - 30 oktober

De leden van de textielgroep Et Cetera tonen hun recentste creaties met als titel: VEELZIJDIG. Niet alleen zijn deze kunstenaars technisch veelzijdig, ook hun inspiratie, hun ideeën en hun spinsels of spielereien gaan alle kanten uit. Weven, vilten, verven, assembleren, naaien, borduren ….Vaak bestaat hun werk uit een combinatie van verschillende technieken. Ze verbinden vezels, schilderen met draden, verven stoffen, weven met uiteenlopende materialen, maken collages .. (meer…)

Symposium Denim & Dyeing, Amsterdam

22 oktober

Op zaterdag 22 oktober organiseert de Textielcommissie het symposium Denim and Dyeing in het prachtige gebouw van Fashion For Good in Amsterdam. Het belooft een bijzonder symposium te worden onder meer vanwege de design challenge die eraan gekoppeld is. Een  talentvolle groep van jonge ontwerpers werkt sinds maart aan een opdracht: maak een bijzonder ontwerp van jeans. Ze kregen allen hetzelfde materialen-pakket bestaande uit jeans samples (van Soorty en Bestseller), leftover fabric (Enschede Textielstad) en duurzame pigmenten (Recycrom).

(meer…)

november 2022

FASHIONCLASH Festival, Maastricht

25 november - 27 november

14e editie van het internationale en interdisciplinaire FASHIONCLASH Festival in Maastricht. Tijdens dit driedaagse hybride (on- & offline programma) festival krijgt een nieuwe generatie ontwerpers en (podium)kunstenaars uit binnen en buitenland de kans om hun werk te tonen aan een breed (inter)nationaal publiek. Het programma met tentoonstellingen, performances, talks en fashion films en awards toont projecten die de hedendaagse modecultuur onderzoeken, contextualiseren en vieren. (meer…)

EVENEMENT | REWEAR EN REPAIREVENT | OPNIEUW DRAGEN EN REPAREREN, AMSTERDAM

25 november – 10:00 - 26 november – 17:00

De meest duurzame kleding hangt al in je kast. Zit er een gat in je favoriete spijkerbroek? Een vlek op je tofste overhemd? Ontdek nu hoe je ze weer omtovert tot pronkstukken. Laat ze repareren of upcyclen door een van onze getalenteerde ontwerpers.  Dan is dit je kans! Op 25 en 26 november van 10:00 – 17:00 uur is het Fashion for Good Museum gratis toegankelijk voor iedereen en organiseren we een REPAIR AND REWEAR mending station, waar kleding gratis gerepareerd of geupcycled kan worden! Laat je inspireren door upcycle designer Valentine Tinchant en kleermaker Atilla Cerrahi’, die jouw kledingstukken een nieuwe waarde geven. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.