Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Agenda › Afgelopen Evenementen

april 2021

Quatre-mains – textiele kunst, Edegem (België)

4 april - 2 mei

Huis Hellemans toont werk van Carine Heyligen en Ann Van Dijck: Quatre-mains – textiele kunst. Carine en Ann zijn al jaren actief als textielkunstenaars. Carine heeft als geen ander oog voor compositie en kleur, waarbij ze vertrekt van eigenhandig geverfde, gebatikte of geborduurde stoffen. Ann verwerkt afgedankte materialen of gevonden vezels en stoffen. Herinneringen aan hun vorige bestaan zitten verweven in het eindresultaat. Quatre-mains staat voor de manier waarop Carine en Ann samenwerken: twee stijlen en interpretaties die samen een harmonieus geheel vormen. (meer…)

Zoo-tex doet mee aan online Kunstroute Lochem 2021

4 april - 6 april

Kunstenaarsgroep Zoo-tex doet mee aan online Kunstroute Lochem 2021.Zoo-tex heeft een eigen website pagina om onze textielkunst digitaal te  beleven  kunstinlochem.nl. Ons thema is sleets/ rust roest. Vanaf  Pasen staat alles online.
(meer…)

Shaping Blocks, Amersfoort

13 april - 27 juni

Fotografe Marlou Pulles is gegrepen door de puurheid van houten handgemaakte stempels (ook wel blockprints genoemd) waarmee in de werkplaats van De Katoendrukkerij op textiel en papier wordt afgedrukt. Dat inspireerde haar tot een fotoserie van stillevens met geometrische stempels uit de collectie. De blokken lijken te zweven boven een verstilde achtergrond. 

(meer…)

 Design Contest Tilburg

21 april - 30 mei

Ontwerp een duurzaam kledingstuk voor de Design Contest.
Wil jij graag kleding  ontwerpen die ook écht gedragen wordt en exposeren in een tentoonstelling? Doe dan mee aan de Design Contest van het TextielMuseum x BANK15. Ontwerp een duurzaam kledingstuk van post-consumer textiel en stuur je ontwerp in vóór 30 mei 2021. De twee winnende ontwerpen worden live ontwikkeld in de nieuwe tentoonstelling ‘Long Live Fashion!’, die op 25 september 2021 opent in het museum.

(meer…)

Raamexpositie Verweven

25 april - 20 mei
Galerie Bloemrijk Vertrouwen in Aldtsjerk (Fr) toont geweven sjaals en lopers van Japien Waskowsky uit Groningen. Haar geweven wollen lopers en sjaals zijn zeer gevarieerd qua ontwerp en kleur.
Daarbij de grafiek van Peter O. Gerrits en sieraden van Wilma van den Hoek in de tentoonstelling Geometrie

(meer…)

natuurlijk verven met Adrian Salomé,Oldeberkoop

29 april – 10:00 - 1 mei – 16:30

3 daagse workshop in Hawar school: Wol en zijde met natuurlijke kleurstoffen verven. Adrian is een meester in het verkrijgen van prachtige, diepe kleuren op wol en zijde met natuurlijke materialen . Haar leermeester was Jantien Koobs, die haar kennis ook jarenlang deelde met de lezers van de Spin- en Verfkrant, de voorloper van Vezel.

(meer…)

mei 2021

ICONEN VAN RIJSWIJK – TEDDY SCHOLTEN, Rijswijk

1 mei - 13 juni

ICONEN VAN RIJSWIJK – TEDDY SCHOLTEN
In 1959 won Teddy Scholten het Eurovisie Songfestival met “Een Beetje”.
Een nationale vedette was geboren! Deze vrouw woonde haar hele leven in Rijswijk
en met het Songfestival om de hoek, wordt deze artiest in het zonnetje gezet! Deze weerbestendige buitententoonstelling is 7 dagen per week gratis toegankelijk op het voorplein.
In het kader van deze tentoonstelling heeft Stichting Rijswijkse Historische Projecten
ism Museum Rijswijk een publicatie gemaakt, verkrijgbaar in de Museum Shop.
7 dagen per week geopend van 12.00 t/m 17.00 uur. (meer…)

 “Beyond Boundaries” Leiden en Baarle-Nassau

2 mei - 30 mei
 “Beyond Boundaries” De expositie vindt plaats in zowel  bij Galerie Zone te Leiden, dit tot 30 mei, en Baarle-Nassau tot 22 augustus, waarbij een verdeling van de kunstwerken is gemaakt. Op initiatief van Zijdelings Tilburg hebben een aantal textielkunstenaars uit diverse Europese landen, allen lid van The Surface Design Association, textielkunst gecreëerd op basis van het gegeven “voorbij de grenzen” Voor ieder van de kunstenaars betekend dat een persoonlijke invulling van zijn of haar creativiteit  in relatie tot dit onderwerp. Het concept/idee van de expositie, alsmede de selectie van de kunstwerken, is echter al ver voor de coronacrises ontwikkeld. Zoals vanouds, wordt er een mooie eigentijdse opstelling van hedendaagse textielkunst in 2 en 3D, in een moderne setting gemaakt.

(meer…)

Rondom textielfestival, Leids Wevershuis Leiden

12 mei - 11 juli
“Rondom het Textielfestival”, een geheel van 6 mini exposities onder het motto van ‘Textiel ambachten, hedendaags toegepast’. Er is werk te zien van 2 weefgroepen, 3 viltsters en 2 quiltsters, en werken van autonoom kunstenaar Adinka Tellegen (2e prijs Textielfestival 2015)   reserveren 
Sophia van Tongeren en Maria Hofmans, Margot van Leeuwen en Petra van den Berg, Mieke Werners,  Weefgroep De Bollenstreek, Weefkring Leyds Laeken en Adinka Tellegen
De expositie loopt t/m 11 juli 2021. Met de hoop op een heropening in mei, resteert er dan nog voldoende tijd voor bezoekers om het werk te komen bekijken!
Dit is de link naar een filmpje over de vorige expositie “Verbeeldend Weven”

(meer…)

Borduurweekend met Mariet Rankenberg, Oldeberkoop

28 mei – 10:00 - 29 mei – 16:30

Een borduurweekend in Hawar school: Spelen en experimenteren met steken en garens met Mariet Rankenberg. Borduren staat hernieuwd in de belangstelling. Ontdek de mogelijkheden van de oude technieken en pas ze toe op een eigentijdse manier met materialen van nu. Experimenteer met technieken, materialen en vormgeving, zowel met de hand als met de machine. (meer…)

juni 2021

De Rode Draad! Borne

3 juni - 27 juni

In Twente wordt in 2021 het Twents Textiel Festival georganiseerd. Een initiatief van 8 Twentse musea met als doel om Twente op de kaart te zetten als culturele regio met een grote diversiteit aan instellingen en activiteiten. Het culturele festival heeft als thema, zoals de naam al weergeeft, textiel. In Borne hebben wij daarom besloten, aangezien wij dé bakermat zijn van de Twentse textielindustrie, om een Borns Textiel Collectief op te richten. Vol trots presenteren wij jullie het project: De Rode Draad!

https://www.visitborne.nl/de-rode-draad/.

(meer…)

Quiltfestival Noord Groningen

11 juni - 13 juni

 

QUILTFESTIVAL NOORD GRONINGEN
Het festival kan niet in de oorspronkelijke vorm gehouden worden maar gaat viraal. We zullen een platform maken waarop van alles te zien zal zijn. www.quiltfestival.nl

(meer…)

Virtueel Quiltfestival Noord Groningen 2021

11 juni - 13 juni

Quiltfestival Noord Groningen organiseert een virtueel festival. Er komen exposities van vele quilters, nationaal en internationaal. Met de prijsuitreiking van de online quiltwedstrijd, een impressie van het mooie Groninger landschap om je toch een vakantiegevoel te geven, elke dag mooie aanbiedingen op de markt, veel informatie over de Nationale Quilt Collectie! Er zijn online demonstraties en workshops, veel presentaties en interviews. Een webinar over het jureren van Quiltwedstrijden. Het is allemaal mogelijk op het virtuele festivalterrein!!!! (meer…)

Gelliplate-dag met Marieke Smink, Oldeberkoop

12 juni – 08:00 - 17:00

Een daagse workshop in Hawar school: Leer in één dag veel mogelijkheden die de gelliplate biedt.  Van het maken van mooie ondergronden om op te borduren, punchen, etc tot het overzetten van afbeeldingen op stof en het maken van interessante composities. Er is heel veel mogelijk. We werken zowel op papier als textiel. Een geliplate is een plaat gemaakt van siliconen met een erg gevoelig oppervlak waardoor je er geweldig goed allerlei structuren mee kunt afdrukken.

(meer…)

Kunstkapjes van Irma Frijlink, Horst

18 juni - 25 juli

78  Kunstkapjesmvan Irma Frijlink. In Museum de Kantfabriek in Horst aan de Maas staat een unieke actuele tentoonstelling naar aanleiding van de covidpandemie. Kunstenaar Irma Frijlink toont met haar verfijnde textieltechnieken haar interpretatie van deze periode op de mondkapjes die ook deze tijd indringend tekent. (meer…)

Caroline Bartlett, Oldeberkoop

21 juni - 26 juni

5 daagse curus in Hawar school met Caroline Bartlett:Traces & overworkings – interpreting objects.
Working from your own collection of objects, develop ideas through guided drawing activities and exercises; layering, erasing, fragmenting, distorting, overworking, concealing and revealing, making use of positive and negative shape and line. Select from these explorations and experiments to mark the cloth through painting, simple printing (screen and mono print), stitching, manipulating and pleating working on a long strip of fabric or on a small series of individual pieces. (meer…)

KNIT&KNOT Verwennement

29 juni - 30 juni

Het KNIT&KNOT Verwennement is weer gepland op een mooie locatie, Ons Koningsoord een voormalig klooster in Berkel Enschot op 29 en 30 juni.  We hebben leuke ruimtes beschikbaar en bij mooi weer kunnen we ook gebruik maken van de mooie tuin. Een all inclusive VIP dag arrangement, volledig verzorgd, private shopping en inclusief minimaal twee workshops van 1½ uur. Samen met gelijkgestemden, breien, haken of werken met andere technieken. Kleinschalig (max 30 bezoekers per dag), veilig en gezellig!  Kijk via deze link hoe het de vorige keer was.

juli 2021

Wollig Landleven fair, Heerde

3 juli – 10:00 - 16:30

Op zondag  3 juli  organiseert Wollig Landleven in samenwerking met kasteel Vosbergen een Wollig Landleven fair. Alle 3 thema’s, wol, lifestyle en streekproducten zullen aan bod komen. (meer…)

Druktechnieken met Marieke Smink, Oldeberkoop

5 juli – 08:00 - 9 juli – 17:00

Hawar school Zomerweek: Het werk van Marieke kenmerkt zich door de transparantie en de combinatie van verschillende druk- en transfertechnieken in combinatie met borduren, punchen en vilten. Tijdens deze zomerweek staan druktechnieken, transfer, transparantie  en spelen met naai- en punch machine centraal. Elke dag staat er weer iets nieuws centraal met inspirerende opdrachten waar u dan ’s middags mee door kunt gaan . (meer…)

Schapenscheerdersfestival & Wolfeest in Balloo

10 juli – 10:30 - 11 juli – 17:00

Op het Schapenscheerdersfestival & Wolfeest is er weer volop variatie bij 70 stands! Terwijl de schapen worden geschoren is er veel te zien en te doen bij de schaapskooi van de Herders van Balloo. Het Wolfeest is een gevarieerde fair, waarbij de nadruk ligt op wol. Dus veel stands met wol, vachten en viltproducten. Er zijn creatieve workshops  creatieve workshops  en demonstraties vilten, spinnen, breien, weven. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.