Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Agenda › Afgelopen Evenementen

oktober 2022

Warmte Weven (Saori-stijl), Amsterdam

20 oktober 2022 - 10 december 2022

2 daagse masterclass Warmte Weven (Saori-stijl) met Loes Leatemia.
Je creativiteit en leven warm onderhouden wanneer de winter weer om de hoek komt kijken. Een vrije manier van weven op staande weefgetouwen (3 saori, 2 schacht & Spindle) waarin je gebruik maakt van textuur, kleur en verschillende warme materialen om tot een prachtig geweven werkstuk te komen. Tijdens deze twee-daagse ontdek je waar je inspiratie van krijgt, hoe je deze met kleur en textuur tot een warm weefwerk kan maken. Je hebt in deze twee dagen voldoende tijd om een mooie sjaal of omslagdoek te maken. Ook kan je bv een warme wollen tas maken. 

(meer…)

Kleur, Groningen

21 oktober 2022 - 8 januari 2023

In het Groninger Museum wordt in elke zaal een toelichting op de betekenis en achtergrond van een kleur gegeven. Hoe wordt het gemaakt? Welk effect heeft het op je humeur? Kun je het manipuleren? Er zijn oneindig veel kleurnuances, maar de expositie volgt de kleuren van de regenboog, te beginnen bij geel. Daarna loop je door groen, rood, roze, oranje en blauw. Ook de niet-kleuren, zwart en wit, komen aan bod. De zwart-witte kunst gebruikt de afwezigheid van kleur voor het grootste contrast dat er is. Al met al ervaar je in de tentoonstelling een unieke kleurexplosie door de grote variatie in stijlen en materiaalgebruik. Voortaan kijk je anders naar kleuren en wat zij met je doen. (meer…)

Internationale Textielkunst Biënnale

22 oktober 2022 - 30 oktober 2022

Nationale en internationale textielkunstenaars tonen hun recentste werken / installaties. Structuur van textiel inspireert kunstenaars al decennia lang. Zij die thans onderdeel uitmaken van deze tentoonstelling zijn niet alleen kunstenaars in strikte of absolute zin, zij bewegen meer dan ooit tussen verschillende materialen en technieken. Het getoonde werk kan uiteraard over esthetische kwaliteiten beschikken of het resultaat zijn van intens vernieuwend materiaalonderzoek . De criteria opgelegd aan de deelnemers waren dan ook : verrassend, prikkelend, fascinerend en van hoog niveau zijn. (meer…)

VEELZIJDIG

22 oktober 2022 - 30 oktober 2022

De leden van de textielgroep Et Cetera tonen hun recentste creaties met als titel: VEELZIJDIG. Niet alleen zijn deze kunstenaars technisch veelzijdig, ook hun inspiratie, hun ideeën en hun spinsels of spielereien gaan alle kanten uit. Weven, vilten, verven, assembleren, naaien, borduren ….Vaak bestaat hun werk uit een combinatie van verschillende technieken. Ze verbinden vezels, schilderen met draden, verven stoffen, weven met uiteenlopende materialen, maken collages .. (meer…)

Symposium Denim & Dyeing, Amsterdam

22 oktober 2022

Op zaterdag 22 oktober organiseert de Textielcommissie het symposium Denim and Dyeing in het prachtige gebouw van Fashion For Good in Amsterdam. Het belooft een bijzonder symposium te worden onder meer vanwege de design challenge die eraan gekoppeld is. Een  talentvolle groep van jonge ontwerpers werkt sinds maart aan een opdracht: maak een bijzonder ontwerp van jeans. Ze kregen allen hetzelfde materialen-pakket bestaande uit jeans samples (van Soorty en Bestseller), leftover fabric (Enschede Textielstad) en duurzame pigmenten (Recycrom).

(meer…)

‘Enlighten me’,Horst

23 oktober 2022 - 30 december 2022

In Museum de Kantfabriek wordt  ‘Enlighten me’ een kunstproject van textielkunstenaar Minke van de Zande tentoongesteld. Drie jaar heeft ze hieraangewerkt. Op 15 juli 2022 was de presentatie van ‘Enlighten me’ een uil waarvoor de levende Marnix (via Ruben van Maaren roofvogels) als voorbeeld diende. De veren zijn met ongelooflijk veel geduld en precisie opgebouwd uit minieme stukjes stof, draadjes en pluisjes. De verentekening maakte ze met naaldkant waarvoor ze met de hand, uit verschillende kleuren samengestelde, draden draaide. (meer…)

november 2022

Veelzijdige expositie textielkunst,Tilburg

1 november 2022 - 13 januari 2023

In wijkcentrum Koningshaven in Tilburg is een expositie te zien van 40 textiele kunstwerken. Het maken van art quilts, is een relatief jonge kunstvorm. Alle werken geven hele persoonlijke uitwerkingen aan uiteenlopende thema’s, materiaalgebruik en toevoegingen uit andere disciplines, zoals borduren, mixed media en verftechnieken. Zo kunt u kijken naar landschappen in vilt, materiaalstudies in organza, fantasieportretten gemaakt met materialen uit de kringloopwinkel en quilts die verwijzen naar een bekend schilderij of maatschappelijke thema’s. (meer…)

FASHIONCLASH Festival, Maastricht

25 november 2022 - 27 november 2022

14e editie van het internationale en interdisciplinaire FASHIONCLASH Festival in Maastricht. Tijdens dit driedaagse hybride (on- & offline programma) festival krijgt een nieuwe generatie ontwerpers en (podium)kunstenaars uit binnen en buitenland de kans om hun werk te tonen aan een breed (inter)nationaal publiek. Het programma met tentoonstellingen, performances, talks en fashion films en awards toont projecten die de hedendaagse modecultuur onderzoeken, contextualiseren en vieren. (meer…)

Textielgroep StiQS, Oldeberkoop

25 november 2022 - 18 februari 2023
Textielgroep StiQS exposeert  in Galerie Hawar in Oldeberkoop.
open op vrijdag en zaterdag van 13-17 uur. Op de zaterdagen zal er regelmatig iemand van StiQS aanwezig zijn.

(meer…)

EVENEMENT | REWEAR EN REPAIREVENT | OPNIEUW DRAGEN EN REPAREREN, AMSTERDAM

25 november 2022 – 10:00 - 26 november 2022 – 17:00

De meest duurzame kleding hangt al in je kast. Zit er een gat in je favoriete spijkerbroek? Een vlek op je tofste overhemd? Ontdek nu hoe je ze weer omtovert tot pronkstukken. Laat ze repareren of upcyclen door een van onze getalenteerde ontwerpers.  Dan is dit je kans! Op 25 en 26 november van 10:00 – 17:00 uur is het Fashion for Good Museum gratis toegankelijk voor iedereen en organiseren we een REPAIR AND REWEAR mending station, waar kleding gratis gerepareerd of geupcycled kan worden! Laat je inspireren door upcycle designer Valentine Tinchant en kleermaker Atilla Cerrahi’, die jouw kledingstukken een nieuwe waarde geven. (meer…)

Koralen Verbinden/Verbindend vlechten, Baarle-Nassau

27 november 2022 - 28 december 2022

HighFiveArt Galerie Baarle-Nassau toont de dubbelexpositie Koralen Verbinden/Verbindend vlechten. Getoond wordt de installatie ontworpen door Mathilde Pielkenrood en Liesbeth Wieberdink van de ViltKontakGroep Nederland met de hulp van een groot aantal leden van deze groep. De installatie Koralen verbinden bestaat uit 6 panelen die een samenhangend commentaar vormen op de staat van koralen ten gevolge van het opwarmen van het zeewater. Naast dit maatschappelijk thema reflecteert de installatie ook de diverse mogelijkheden van viltkunst. Een must voor elke liefhebber van textielkunst. (meer…)

KATE JENKINS CAFÉ KATE, Rijswijk

27 november 2022 - 12 maart 2023

De nieuwe vleugel van het museum Rijswijk is omgetoverd tot het universum van Kate Jenkins. Het concept voor de tentoonstelling Café Kate is totaal nieuw en speciaal voor Museum Rijswijk ontworpen. De installaties vormen samen de food plaza Café Kate die bestaat uit een complete bakkerswinkel Kate’s Bakes en de ijssalon Kate’s Cones. Beide installaties kunnen reizen en de bakkerij is al te zien geweest in Barcelona, Hong Kong en Groot Brittannië. (meer…)

december 2022

MACRAMÉ wandhanger knopen, Amsterdam

15 december 2022

Deze Macramé Workshop Wandhanger Knopen zit bomvol informatie! tijdens het knopen van de wandhanger leer je de verschillende steken waarmee je van jouw werkstuk een unieke wandhanger maakt. Naast de verschillende steken krijg je uitleg over de opbouw van een knoopwerk en de patronen. En gaan we in op de materialen en het meten van het touw. Al deze informatie pas je toe in jouw eigen wandhanger. Deze workshop is voor mensen die al eerder hebben geknoopt en graag wat meer willen weten over deze stoere knooptechniek. Maar is ook goed te doen voor beginners die meteen verder willen komen dan de plantenhanger.  (meer…)

januari 2023

MACRAMÉ PLANTENHANGER KNOPEN, Amsterdam

4 januari

Knoop in drie uur tijd je eigen unieke plantenhanger. In deze workshop maak je  op een ontspannen manier kennis  met macramé. Je leert verschillende basis knopen, krijg inzicht in de mogelijkheden van deze stoere knoop-techniek. En gaat naar huis met je eigen unieke handgeknoopte plantenhanger. (meer…)

weefcollectief Metamorfose, Baarle-Nassau

8 januari - 19 februari

Het weefcollectief Metamorfose exposeert in de High Five Art Gallery te Baarle-Nassau. De acht weefsters van het collectief zijn in hun eigen werk en hun gezamenlijke groepswerk de uitdaging aangegaan om beweging met de rechte draden te creëren. (meer…)

Hetty Arens, Leiden

28 januari - 12 februari

Onder de titel Landschap Verbeeld toont Hetty Arens haar werk bij ARS Ars Aemula Naturae. Haar werk bestaat uit druktechnieken op textiel, wandwerken van vilt en installatie met keramisch werk.
Openingstijden vrijdag, zaterdag,zondag 13-17 uur (meer…)

maart 2023

Kunst in de kapel, Amsterdam

3 maart - 5 maart

Elf kunstenaars presenteren hun werk in een verkooptentoonstelling, in de Kunstkapel te Amsterdam. Het initiatief is ontstaan in Corona tijd, maar door de lock down kon de tentoonstelling steeds niet plaats vinden. Nu is het dan zo ver. Er is een spannende mix van divers werk te zien en sommige werken gaan een gesprek met elkaar aan. (meer…)

Antiek Textielmarkt, Maarn

4 maart

De Nederlandse Kostuumvereniging organiseert de jaarlijkse Antiek Textielmarkt en Algemene Ledenvergadering  op zaterdag 4 maart. Liefhebbers en verzamelaars van antieke modekostuums en accessoires kunnen hun hart ophalen op de jaarlijkse Antiek Textielmarkt die de Nederlandse Kostuumvereniging op zaterdag 4 maart  in Maarn organiseert. Ook onderdelen van diverse streekdrachten, kanten mutsen, sieraden en oude stoffen zijn te koop, evenals merklappen, borduursels en antiek tafellinnen. (meer…)

De Katoendrukkerij zet Textiel op de Kaart, Amersfoort

12 maart

Zondag 12 maart a.s. om 15.30 uur neemt wethouder Tyas Bijlholt (Cultuur) de eerste “Textiel op de Kaart” in ontvangst uit handen van initiatiefnemer Nathalie Cassee in de Katoendrukkerij. De ‘Textiel op de Kaart’ betreft een plattegrond van Amersfoort met daarop alles wat er op textielgebied te doen is in de stad inclusief legenda en QR-codes. Deze kwam tot stand dankzij een bijdrage van gemeente Amersfoort. Inwoners, bezoekers, ondernemers en geïnteresseerden in textiel kunnen elkaar zo makkelijker vinden. (meer…)

Anneke Kersten en Roos Cox, Persingen

18 maart - 19 maart

Expositie van wevend beeldend kunstenaars Anneke Kersten en Roos Cox in het Kerkje van Persingen. Een weefvriendschap weefkunstenaars dat reeds 35 jaar bestaat. Hun weefkunst laat de veelzijdigheid van het weven zien door toepassing van weeftechnieken en gebruik van verschillende materialen, zoals koperdraad, papiergaren en paardenhaar. Kleur en vorm geven de verbeelding weer van hun inspiraties. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.