Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Agenda › Afgelopen Evenementen

juli 2019

Louise Baldwin Masterclass-Hawar

18 juli - 19 juli

 Paper construct and Deconstruct with Stitch & Weave: Using all sorts of paper  from  brown wrapping paper and old packaging to freshly coloured cartridge paper or tissue. Create a range of textile pieces that incorporate weave, hand and machine stitch and other forms of manipulation to construct and deconstruct relief surfaces. There will be group demonstrations, discussions and individual help throughout the course and students will be encouraged to develop their own style of work.

(meer…)

augustus 2019

Klein en Fijn, Leiden

1 augustus - 31 augustus

Bij Zône galerie voor Kunst en Vormgeving, exposeren in augustus Grietje van Wijk met viltobjecten en Nathalie Muller met textiel/grafiek. (meer…)

Quilts in Britsum.

3 augustus - 8 september

Suzanne ter Berg-Bosma toont haar werk in de Johanneskerk in Britsum. Met de titel “Quilts in Britsum”.
In deze overzichtstentoonstelling zijn oa haar werken Lijnenspel, De Dijk I en De Dijk II, Galaxy, Op z’n elf en dertigst, Watermerk, Delta te zien. (meer…)

zomerweek stof verven be/en-verwerken- Hawar School

5 augustus - 9 augustus

Eke Krug werkt intuïtief met textiel en verschillende verftechnieken.Tijdens deze zomerweek gaat er geëxperimenteerd worden met verschillende manieren van kleur aanbrengen op textiel. Verschillende stofsoorten en manieren van kleuren/ verven  komen aan bod en je kiest zelf wat je verder uitdiept. Er kunnen ook gekleurde stoffen bewerkt worden door bijvoorbeeld andere materialen toe te voegen, te naaien en te vervormen. En er is heel veel ruimte voor ideeën en wensen uit de groep! (meer…)

MEET AND GREET, Horst

6 augustus - 8 augustus

MEET AND GREET met Minke van de Zande Japanse prenten in textiel, Minke  werkt aan haar nieuwste project in het Museum. Haar werk is uitzonderlijk en uniek. Wij, als Museum de Kantfabriek, hebben de primeur van haar werk. De manier waarop zij Japanse prenten uit ca 1830 , komende uit het depot van het Volkenkundig Museum Leiden, heeft vertaald in zijde, is textielkunst van zeer hoog niveau. Zij gebruikt diverse technieken zoals goudborduren, weven, breien, naaldkant, macramé en Komihimo.

Tijd: 11.00 tot 17.00 uur

Locatie: Museum de Kantfabriek (meer…)

€200,

Masterclass: Sieraad vilten, verbinding met de natuur- Zutphen

12 augustus – 10:15 - 13 augustus – 17:00

Zomer viltworkshop 1
Masterclass:  Sieraad vilten, verbinding met de natuur. In deze workshop ga je een prachtig sieraad/kraag vilten uit 1 of meerdere elementen.  Je laat je inspireren door de natuur en doet onderzoek naar vorm, kleur en draagbaarheid. We maken enkele proeven waarin des gewenst stofjes, vezels, kralen en/of steentjes toegevoegd kunnen worden. Na het experimenteren en onderzoek werken we het uit tot een prachtig sieraad. Je wordt persoonlijk begeleid om je eigen werk vorm te geven. (meer…)

€3

Masterclass: Verbindingen in vilt – Zutphen

14 augustus – 10:15 - 16 augustus – 15:30

Zomer viltworkshop 2
Masterclass:  verbindingen in vilt; Heerlijk 3 dagen vilten onder inspirerende leiding van Miriam Verbeek
Vergroot je vilttechnieken in zowel droog en nat vilten en ga stapsgewijs op  ontdekkingsreis hoe je van een eenvoudig idee een mooi werkstuk kan maken. (meer…)

Masterclass Valya Roenko-Simpson Hawar School

15 augustus - 17 augustus

Wearable Art met Valya Roenko-Simpson. This workshop is focused on the learning how to make a Nuno felted, shibori dyed seamless garment and when you are a quick worker you can even make more. (meer…)

Zomerweek (machinaal) Borduren……….Hawar School

19 augustus - 23 augustus

Zomerweek met Mariet Rankenberg, docent textiel, hoofdredacteur van Vezel maar bovenal een creatieve duizendpoot wat textiel betreft en dan niet alleen technisch maar ook artistiek, waarbij vooral haar prachtige kleurgebruik opvalt. Thema’s deze week zijn: modern borduren, machinaal borduren met behulp van wateroplosbare vliezen en o.a. paardenhaar, werken met Tyvek maar ook breiprojecten zoals het omzetten van een kruissteekpatroon in een breipatroon behoort tot de mogelijkheden. (meer…)

WORKSHOP EcoPrint op zijden sjaals – Hindeloopen

24 augustus - 25 augustus

Tweedaagse masterclass “Dancing leaves”, EcoPrint en natuurlijk verven.
Een luxe workshop EcoPrint op zijden sjaals met gebruik van nieuwe technieken, verschillende beitsmiddelen en natuurlijke verfstoffen. In Sailors-Inn Hindeloopen restaurant aan de jachthaven. Waar licht, ruimte en water in overvloed is …………….

(meer…)

grenslooskustverkennen : De Wijk & IJhorst

29 augustus - 15 september

Grensloos Kunst Verkennen is een wandel- en fietsroute met kunst die door de dorpen de Wijk en IJhorst, langs landschappelijke plekken en binnen- en buitenlocaties loopt. Een kunstroute met een grote diversiteit aan disciplines: grote beelden van hout, metaal, brons en keramiek. De tentoongestelde kunst is ‘grensloos’: abstract en figuratief, toegankelijk en complex. . Er zijn tekeningen, kleine en grote schilderijen en diverse kunstenaars die werken met textiel: Caroline Evers, Irma Frijlink, Lizan Freijsen, Janneke Hoogerheide en Wies Noest. (meer…)

september 2019

Textielmarkt Rijswijk

15 september – 11:00 - 17:00


Op zondag 15 september vindt een grote textielmarkt plaats op het voorplein van Museum Rijswijk, waar dan ook De Internationale Textiel Biënnale plaats vindt. 
Open: 11-17 uur (meer…)

De Dag van de Wol Oijen

21 september

De Dag van de Wol, een evenement van de Vereniging van Speciale Schapenrassen, de VSS, wordt gehouden in een van de grote hallen van zorgboerderij de Burgthoeve. De hal is 45 meter lang en 20 meter breed. De VSS heeft een kleine 50 rassen in het stamboek geregistreerd, waaronder een groot aantal zeer zeldzame en kleine populaties. Ieder ras heeft een eigen contactpersoon die veel werk verricht in de vorm van kennis overdracht, nieuwe bloedlijnen zoeken, contact houden met de stamboeken uit het land van oorsprong etc. (meer…)

Telling your story in textiles -Hawar School

23 september - 27 september

Telling your story in textiles, Finding your own voice, Britta Ankenbauwer

There are a lot of crafters and textile artists knowing nearly all textile techniques and having done a lot of workshops to learn how to make beautiful textile art or craft. Sometimes you feel overwhelmed or stuck. Or you cannot follow the proposed step by step exercises – you want to make it in our own way. (meer…)

workshop -expositie weefwerken Amsterdam

25 september - 7 oktober

In Galerie Beeldend Gesproken in de Hallen te Amsterdam is de groepstentoonstelling Lei-draad te bezichtigen. Voor deze expositie zijn vier kunstenaars gekozen die in hun werk op steeds unieke en individuele wijze de draad gebruiken. De letterlijke betekenis van leidraad is ‘draad waarlangs iemand wordt geleid en de weg kan vinden’. Celine Michel maakt voornamelijk weefwerken bestaande uit portretten van Afrikaanse mensen. Zij geeft tijdens Ambacht in Beeld festival een doorlopende workshop weefwerken in gallerie Beeldend Gesproken.
(meer…)

Handwerkfestijn voor het Diabetes – Hoevelaken

27 september - 28 september

“Hand-werk van hand tot hand op het platteland!” Voor de 13e keer wordt met vele vrijwillige medewerkers het Handwerkfestijn  voor het Diabetes Fonds georganiseerd. Voor schappelijke prijzen zijn er materialen te koop voor diverse technieken: lappen (borduur)stof, vilt, diverse garens, handwerkboeken, kralen, knopen, fournituren, borduurwerk, haak/breinaalden, kantklosjes, frivolite spoeltjes, kantkloswerk, quilt materialen, bandjes en kantjes, (zijde)verf, ponsen, diverse soorten papier, handvaardigheidmaterialen, enz. (meer…)

Ambacht in Beeld Festival Amsterdam

28 september - 29 september

Op zaterdag 28 en zondag 29 september vindt in Amsterdam de zevende editie van het Ambacht in Beeld Festival plaats. Het festival staat in het teken van ambachtelijk meesterschap. Ruim vijftig ambachtslieden uit binnen- en buitenland delen hun kennis en ervaring met het publiek. (meer…)

Nationale Textiel- en Vezelmanifestatie Doesburg

28 september – 10:00 - 17:00

1 keer in de 2 jaar wordt de Nationale Textiel- en Vezelmanifestatie georganiseerd in de sfeervolle Grote of Martinikerk in Doesburg. Op deze kleurrijke en altijd druk bezochte manifestatie kunt u zich weer laten informeren over het gebruik van alle mogelijke textiele materialen. (meer…)

oktober 2019

Landelijke linnendag Twello

5 oktober
De Linnendag , georganiseerd door de Landelijke Linnenkring, valt dit jaar op 5 oktober.
Onderwerp: vlas in de hoofdrol!

(meer…)

Expositie eindwerken Dutch Felt Academy Baard

12 oktober - 13 oktober

Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober vindt de 5e Dutch Felt Academy-expositie plaats. Tijdens deze expositie laten de afstuderende studenten van de opleiding ‘Felt Artist’ en studenten van de DFA-Master een veelheid aan werken zien. Zowel eindwerken als studies in vilt zullen worden getoond. De studenten zijn zelf aanwezig om u iets meer te vertellen over hun werk. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.