Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Agenda › Afgelopen Evenementen

juli 2023

Van theedoek tot designobject, Geldrop

14 juli - 23 augustus

Weverijmuseum Geldrop presenteert  de expositie 30 jaar keukentextiel: Van theedoek tot designobject’, waarmee het museum het dertigjarig jubileum van textielkunstenaar Mariëtte Wolbert belicht en daarmee tegelijkertijd zijn licht laat schijnen over 30 jaar keukentextiel. Met de jubileumexpositie 30 jaar keukentextiel van Mariëtte Wolbert laat Weverijmuseum Geldrop zijn licht schijnen over hoe de theedoek een designobject werd. (meer…)

Surface technieken en 3D experimenten met Jolande van Luijk in Frankrijk

15 juli - 23 juli

Surface technieken en 3D experimenten. Tijdens deze cursus gaat u 5 dagen op ontdekkingstocht en uitvinden wat vilten voor én met u doet. U zult uitgedaagd worden over grenzen te stappen. U maakt kennis met materialen en technieken waarmee u d.m.v. texturen en reliëfs ruimtelijk vilt kunt laten ontstaan. Vanuit de stilte van deze unieke plek groeien spelenderwijs verrassende kunstwerken. Ook ervaren vilters krijgen alle kans en ruimte om nieuwe ervaringen op te doen. Deze cursus is geschikt voor alle niveaus. (meer…)

Expositie Hawar-docenten, Oldeberkoop

19 juli - 27 augustus

Tijdens de Open Stal route in Oldeberkoop, toont Hawar oa  kunstwerken van de Hawar-docenten. De expositie bestaat uit verfijnde borduurkunst van Mariet Rankenberg en Elly van Elp, de mixed-media objecten van Eke Krug, interessante weefsels van Mathilde Jongbloed, het viltwerk van Adrian Salomé en de viltpanelen van Harm Harms. Het zijn allemaal mooie kunstwerken die een goed beeld geven van de artistieke mogelijkheden van textiel als beeldend materiaal. 
(meer…)

Wolspektakel, Kerkrade

21 juli - 28 juli

Wolmarkt: Zondag 23 juli  10 tot 17 uur vindt het Wolspektakel plaats in Kerkrade Zuid-Limburg. Het is een gratis openbaar evenement, de standhouders verkopen hun producten en de meeste geven een demonstratie of workshop. Neem je spinwiel, brei- of haakwerk mee en schuif aan bij de picknicktafels of banken, pak een kopje koffie of vlaai en geniet van een heerlijke dag.

LIMBURGSE WOLDAG & WOLVAKANTIE. vrijdag 21 juli tot en met vrijdag 28 juli Heerlijk 8 dagen samen wol spinnen, breien, haken, weven, vilten en genieten van het kasteel, meer, de Limburgse omgeving, de rust en natuur. Iedereen is welkom als je maar creatief bent of je meekomt met een wolbewerker als partner of vriend(in). Neem je eigen spinnewiel, wol, brei, haak, weven, viltwerk, stoel en eventueel een kleine tafel mee en je bent van harte welkom. (meer…)

Weversmarkt, Hoorn

26 juli

De Weversmarkt gaat over textiel in de zin van weven, breien, haken, quilten, spinnen, vilten etc. Alle verschillende textiele werkvormen. Met meer dan 180 kramen de grootste markt in Nederland in het hartje van Hoorn voor iedereen die van draadjes houdt
Grote Noord en Kleine Noord, Hoorn
(meer…)

FOLLY ART, NORG

30 juli - 27 augustus

FOLLY ART NORG 2023,  voor de vijfde keer is er weer een mooie route van ca. 7 km rond Norg, waar je wandelend 16 folly’s kunt bezoeken. Dit jaar zijn er 4 folly’s van of met textiel gemaakt. Op het infopunt in Norg kun je het routeboekje kopen met informatie over de folly’s, de route en de bouwers. De route start en eindigt hier en er is gelegenheid om voor- of achteraf nog wat te drinken in de theetuin. (meer…)

augustus 2023

Maya Siepel, Ede

5 augustus - 20 augustus

Het samen verschillend zijn, waarin belangrijk is dat wij elkaar respecteren, aanvullen en openstaan voor ontmoeting. Het werk van  textiel – en papierkunstenaar Maya Siepel, wat getoond wordt in Huis Kernhem te Ede, bestaat uit vier keer vijf geweven paneeltjes waarop de kenmerken van de religies zijn afgebeeld en twee paneeltjes Hindoeïsme, daarnaast een groter paneel waar het woord God op staat met de tekens van de verschillende religies. Centraal hierbij staan ook de vier paneeltjes waar de verschillende boeken op worden afgebeeld. (meer…)

Maria Hofmans, Leiden

5 augustus - 17 september

Maria Hofmans maakt quilts van oude onderdelen en restlappen van de Marker klederdracht, en brengt hiermee twee tradities samen: klederdracht van Marken die al eeuwen op een zelfde manier gedragen werd; en het eeuwenoude verwerken van (oude) stukken stof tot lappendekens (quilts). Maria maakt al jarenlang quilts en komt in 2014 in aanraking met de Marker klederdracht. Ze wordt meteen geïnspireerd door de rijkdom, de kleuren en de levendige uitstraling. Een ware passie was geboren en sindsdien heeft ze vele ‘Marker’ quilts gemaakt. (meer…)

Quiltersgilde, Nijkerk

23 augustus - 26 augustus

Algemene Tentoonstelling Quiltersgilde 2023. Een grote, kleurrijke tentoonstelling in het jaar dat wij 40 jaar bestaan.Het Thema voor deze tentoonstelling is: KLEURRIJK (meer…)

Het IJ Kunst Collectief presenteert expositie IJKC #8

26 augustus - 27 augustus

Loes Leatemia toont haar nieuwe werk tijdens de expositie IJ Kunst Collectief. Ze werkt met indigo en combineert verschillende weeftechnieken. Wees welkom om het werk te zien van 40 verschillende kunstenaars! (meer…)

Studio Felt and Fibers, Frankrijk

29 augustus - 6 september

Vilt en leer – Kunstzinnig borduren op vilt, Annemie Koenen. Tijdens deze cursusweek wordt een combinatie gemaakt met vilt en leer. Vilt en leer: eenvoudige, unieke, artistieke stukken die u gaat maken van wol en geiten- of schapenleer. De tassen worden gevilt en gedecoreerd en gestabiliseerd met door uzelf ontworpen lederen applicaties. Koorden en knopen worden gevlochten van leer met traditionele Hongaarse technologie. Kunstzinnig borduren op vilt: U gaat zelf het vilt maken waarop u wilt borduren. Dat kan een groot werk zijn of meerdere kleine. U kunt er ook voor kiezen om aan uw favoriete borduurstekenboek te werken, of een herinneringen-boek (of een ander thema van uw keus), met de door Annemie ontworpen ring-binding* met 14 papieren bladzijden en ruimte voor 7 gevilte bladzijden. (meer…)

september 2023

VERWEVEN, Zierikzee

2 september

De jaarlijkse markt VERWEVEN vindt weer plaats in het centrum van het pittoreske Zierikzee.
Opgave voor een kraam  kan via info@thedutchcottage.nl
Verdere info: www.thedutchcottage.nl

(meer…)

Papier + Textielmarkt, Rijswijk

3 september

Er doen deelnemers mee uit binnen en buitenland met producten van vertrouwde en nieuwe aanbieders. Marktkramen vind je op het voorplein en in de tuin en zijn vrij toegankelijk. Aanrader, combineer de Papier + Textielmarkt met de Textiel Biënnale 2023. Schuif gezellig aan bij de Mobiele Kunst Brigade voor een workshop borduren op karton, vrij toegankelijk! Bij slecht weer gaat de markt niet door !!!!!

(meer…)

KNIT&KNOT, Tilburg

7 september - 9 september

De 10e editie van KNIT&KNOT wordt weer ouderwets een driedaags feest in de Koepelhal te Tilburg. Met de laatste trends in haken, breien, borduren, spinnen, verven, vilten, weven, macramé, punchen, tuften en andere technieken.10:00 tot 17:00 uur. (meer…)

Claudy Jongstra live aan het werk in Fries Museum

7 september - 8 september

Op donderdag 7 en vrijdag 8 september komt Claudy Jongstra naar het Fries Museum. Tijdens deze dagen restaureert de kunstenaar een van haar grootste kunstwerken: het wandkleed Frisian Landscape dat ze in 2013 speciaal voor de opening van het nieuwe Fries Museum maakte. Tien jaar na de opening is met name de kleur geel aan een update toe. Het is een unieke kans om deze internationaal bekende kunstenaar aan het werk te zien, want bezoekers kunnen de restauratie van het wandkleed live volgen in de hal van het museum. Ook geeft Jongstra op vrijdagmiddag een lezing over haar werk in de theaterzaal van het museum. Het open atelier van Claudy Jongstra is gratis te bezoeken tijdens openingstijden. Ook het college is gratis te bezoeken, wél is van tevoren aanmelden noodzakelijk. Kijk voor meer informatie op: friesmuseum.nl/claudyjongstra

(meer…)

Srudio Felt and Fibers, Frankrijk

9 september - 17 september

Ecoprinten “De onderwaterwereld” – Carla van Belle. Ecoprinten met lokale bladeren op natuurlijk geverfde wollen of zijde stoffen (kledingstukken) met gebruik van ijzer- en kleurdekens. Na een zelf in te vullen vrije dag, gaan we aan de slag met de katoenen/cellulose stoffen. Twee dagen in de weer met beitsen, verven in meerdere baden en werken met kleur- of ijzerdekens. Zo kunnen de mooiste ‘onderwaterwerelden’ ontstaan. Deze cursus is geschikt voor alle niveaus, beginners en ervaren ecoprinters. (meer…)

MONO Japan

15 september - 17 september

De zesde editie van MONO Japan focust op de rol van community in craftmanship. Textiel, food, woonaccessoires, sieraden, packaging, textiel… pracht-event voor kenners en newbies.
meer info

(meer…)

Textiel Anders, Oirschot-Spoordonk

16 september - 17 september
 ‘Textiel Anders’. Meta Heemskerk is een maker die het leuk vindt om met textiel te werken op een niet-textiele manier en met niet-textiele materialen op een textielmanier. Tijdens een solo expositie laat zij een groot deel van haar werk zien .

(meer…)

Marion Karremans-Burger, Aalsmeer

16 september - 17 september

NAF 2023: Haal de natuur in huis! en de Kunstroute in Aalsmeer vindt gelijktijdig plaats. Tijdens deze Nature Art Fair, wordt werk van Marion Karremans-Burger, (textiel)kunstenares getoond. (meer…)

gratis

evenement Wol-tijd, Borger

17 september – 11:00 - 17:00

Wil je weten hoe wol in de prehistorie werd gebruikt? En met welke technieken je wol
kunt verwerken? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van wol in de toekomst?
Kom dan naar het evenement Wol-tijd in Borger!
In samenwerking met Het Drentse Landschap organiseert het Hunebedcentrum een
nieuw evenement Wol-tijd. Tijdens dit evenement delen ambachtslieden, kunstenaars
en kenners hun kennis en ervaring en laten ze de veelzijdigheid van wol zien. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.