Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Agenda › Afgelopen Evenementen

september 2019

De Dag van de Wol Oijen

21 september

De Dag van de Wol, een evenement van de Vereniging van Speciale Schapenrassen, de VSS, wordt gehouden in een van de grote hallen van zorgboerderij de Burgthoeve. De hal is 45 meter lang en 20 meter breed. De VSS heeft een kleine 50 rassen in het stamboek geregistreerd, waaronder een groot aantal zeer zeldzame en kleine populaties. Ieder ras heeft een eigen contactpersoon die veel werk verricht in de vorm van kennis overdracht, nieuwe bloedlijnen zoeken, contact houden met de stamboeken uit het land van oorsprong etc. (meer…)

Telling your story in textiles -Hawar School

23 september - 27 september

Telling your story in textiles, Finding your own voice, Britta Ankenbauwer

There are a lot of crafters and textile artists knowing nearly all textile techniques and having done a lot of workshops to learn how to make beautiful textile art or craft. Sometimes you feel overwhelmed or stuck. Or you cannot follow the proposed step by step exercises – you want to make it in our own way. (meer…)

workshop -expositie weefwerken Amsterdam

25 september - 7 oktober

In Galerie Beeldend Gesproken in de Hallen te Amsterdam is de groepstentoonstelling Lei-draad te bezichtigen. Voor deze expositie zijn vier kunstenaars gekozen die in hun werk op steeds unieke en individuele wijze de draad gebruiken. De letterlijke betekenis van leidraad is ‘draad waarlangs iemand wordt geleid en de weg kan vinden’. Celine Michel maakt voornamelijk weefwerken bestaande uit portretten van Afrikaanse mensen. Zij geeft tijdens Ambacht in Beeld festival een doorlopende workshop weefwerken in gallerie Beeldend Gesproken.
(meer…)

Handwerkfestijn voor het Diabetes – Hoevelaken

27 september - 28 september

“Hand-werk van hand tot hand op het platteland!” Voor de 13e keer wordt met vele vrijwillige medewerkers het Handwerkfestijn  voor het Diabetes Fonds georganiseerd. Voor schappelijke prijzen zijn er materialen te koop voor diverse technieken: lappen (borduur)stof, vilt, diverse garens, handwerkboeken, kralen, knopen, fournituren, borduurwerk, haak/breinaalden, kantklosjes, frivolite spoeltjes, kantkloswerk, quilt materialen, bandjes en kantjes, (zijde)verf, ponsen, diverse soorten papier, handvaardigheidmaterialen, enz. (meer…)

Ambacht in Beeld Festival Amsterdam

28 september - 29 september

Op zaterdag 28 en zondag 29 september vindt in Amsterdam de zevende editie van het Ambacht in Beeld Festival plaats. Het festival staat in het teken van ambachtelijk meesterschap. Ruim vijftig ambachtslieden uit binnen- en buitenland delen hun kennis en ervaring met het publiek. (meer…)

Nationale Textiel- en Vezelmanifestatie Doesburg

28 september – 10:00 - 17:00

1 keer in de 2 jaar wordt de Nationale Textiel- en Vezelmanifestatie georganiseerd in de sfeervolle Grote of Martinikerk in Doesburg. Op deze kleurrijke en altijd druk bezochte manifestatie kunt u zich weer laten informeren over het gebruik van alle mogelijke textiele materialen. (meer…)

oktober 2019

Landelijke linnendag Twello

5 oktober
De Linnendag , georganiseerd door de Landelijke Linnenkring, valt dit jaar op 5 oktober.
Onderwerp: vlas in de hoofdrol!

(meer…)

Marjan Eggels, Eindhoven

8 oktober - 24 november

Textiele 3D-ontwerpen door Marjan Eggels.
Tijdens de Dutch Design Week 2019 toont Marjan Eggels haar 3D-ontwerpen in diverse textieltechnieken.
In 2018 raakte Marjan geïnspireerd door de sjablonen van architect Pierre Cuypers. Tijdens haar  project, geïnspireerd door deze sjablonen , heeft oude en nieuwe textieltechnieken bestudeerd, spinnen, borduren, lasersnijden en industrieel breien met ‘fabrieksgaren’. Als onderdeel van het project werkte ik ze met het TextielLab Tilburg om een ​​sjaal met geschenkverpakkingen in een aantal kleurencombinaties te produceren. (meer…)

Geborduurde littekens van Joost van Wijmen : Den Bosch & Tilburg

9 oktober - 27 oktober
Ontwerper Joost van Wijmen legt intieme veranderingen aan ons lichaam bloot binnen uniek designproject . De afgelopen jaren verzamelde designer/ kostuumontwerper Joost van Wijmen littekens en de intieme verhalen die erachter zitten. De littekens liet hij vervolgens naborduren op zijde. Deze verzameling is onder de naam ENCOUNTER#6 in september en oktober 2019 te zien in  het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, het Jeroen Bosch Ziekenhuis en in het TextielMuseum Tilburg.

(meer…)

Expositie eindwerken Dutch Felt Academy Baard

12 oktober - 13 oktober

Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober vindt de 5e Dutch Felt Academy-expositie plaats. Tijdens deze expositie laten de afstuderende studenten van de opleiding ‘Felt Artist’ en studenten van de DFA-Master een veelheid aan werken zien. Zowel eindwerken als studies in vilt zullen worden getoond. De studenten zijn zelf aanwezig om u iets meer te vertellen over hun werk. (meer…)

4-kant aan de wand

12 oktober - 30 oktober

De kantkring ‘t Aemstelkant bestaat 35 jaar. Ter gelegenheid hiervan tonen haar leden eigentijdse kanten. De gebruikte techniek is kantklossen, 2 en 3 dimensionaal. (meer…)

Paperpassion Tilburg

18 oktober - 20 oktober

Het event voor Paperlovers : knip, plak, schets, kleur, schrijf, verf en bewonder!  PaperPassion is het enige event dat zich voor 100% richt op creatievelingen met een passie voor papier, foto’s, letters en beelden in al z’n vormen! Afgelopen jaar hebben wij ruim 5.600 enthousiaste paperlovers ontvangen. (meer…)

Tweedehands textiel- en textielboekenmarkt: Horst

20 oktober – 11:00 - 16:00

Museum de Kantfabriek organiseert een tweedehands markt in samenwerking met ‘Merkwaardig’ (vereniging van liefhebbers van merklappen) en ‘LOKK’ (Landelijke Organisatie van Kant Kunst). Er worden allerlei textiele zaken aangeboden, zoals: garens, fournituren, stoffen, gereedschappen, borduurwerken en alles wat je aantreft bij een handwerkster.Deze markt vindt plaats in het Atelier bij het museum én op het voorterrein. (meer…)

Knitknot Tilburg

24 oktober - 26 oktober

KNIT&KNOT is voor iedereen! Kijken, gezelligheid, kopen en vooral doen!  Shoppen bij exposanten, aanschuiven bij specialisten voor make & takes, workshops of een masterclass. Of je nu net begint of al de nodige ervaring hebt, inspiratie genoeg bij bekende bloggers, designers en auteurs. Ook bij de verrassende “nieuwkomers” is veel creativiteit te ontdekken! Draad verbindt is ons motto! (meer…)

KreaDoe Utrecht

30 oktober - 3 november

Dit jaar viert KreaDoe haar 30e verjaardagsfeest van woensdag 30 oktober t/m zondag 3 november, waarbij de Jaarbeurs in Utrecht wordt omgetoverd tot grootste DIY-event van de Benelux. Hobbyisten genieten deze herfst op KreaDoe van de laatste trends, technieken en mooiste materialen voor de creatieve passie. Honderden experts tonen de nieuwste trends en geven de beste tips & tricks over alle creatieve hobby’s.
(meer…)

november 2019

Textielgroep WEEFGEIN Buren

1 november - 17 november

Textielgroep WEEFGEIN presenteert, een brede collectie werken met als thema: Zonder wrijving geen glans. Slijtage van materialen, lichaam en wrijving in de samenleving worden o.a. met schuurpapier, zeep, oude postzakken en spijkerbroeken ingezet om dit thema haar glans te geven.  (meer…)

borduurwerk Ea ten Kate Ameland

1 november - 30 november

Tijdens de Kunstmaand van Ameland exposeert textielkunstenares Ea ten Kate met borduurwerk in Koren- en mosterdmolen De Verwachting. (meer…)

quilttentoonstelling- Groningen

2 november

Voor de 18de maal wordt er een quilttentoonstelling georganiseerd in het Vinkhuys in Groningen. Door 4 groepen, samen 40 quilters, worden er ongeveer 80 quilts tentoongesteld. In de pronkkamer van deze boerderij is de quiltster Maggie Bee te gast. (meer…)

Landelijke Weefdag Barneveld

9 november

WEEFNETWERK heeft weer hun Landelijke Weefdag. Met lezingen, tentoonstellingen en markt.

(meer…)

Textiel Plus Festival 2019 Den Bosch

14 november - 16 november

Na de succesvolle eerste editie van Textiel Plus Arts & Crafts tijdens de Handwerk en Quiltdagen in november 2018, krijgt de beurs in 2019 een geheel nieuwe naam: Textiel Plus Festival. Het festival wordt georganiseerd voor iedereen die van handwerken en textiele vormgeving houdt, jong en oud, van amateurs tot professionals, nationaal en internationaal. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.