Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Agenda › Afgelopen Evenementen

april 2024

Patchwork & Quiltdagen, Rijswijk

11 april - 13 april

Kom kennismaken met de vele quilttechnieken, bekijk prachtige tentoonstellingen, ontmoet de exposanten, volg een workshop en koop gelijk al je materialen om zelf aan de slag te gaan. Naast de winkeltjes en exposities is er ook weer de informatiestand van het Quiltersgilde waar je met al je vragen, tips en opmerkingen terecht kunt. Er zal ook een Make & Take tafel zijn.
Hawar en Vezel zullen hier aanwezig zijn in een eigen zaal met een expositie met werk van Hawar-docenten, die daar ook dagelijks demonstraties verzorgen, workshops geven en de informatie- en verkoopstands bemensen.

patchworkenquilt.nl/tentoonstelling/ –  patchworkenquilt.nl/programma/workshopoverzicht/ patchworkenquilt.nl

(meer…)

KNIT&KNOT, Tilburg

11 april - 13 april

De gezelligste brei-, haak-,en handwerkdagen van het zuiden komen eraan. De mooie Koepelhal in Tilburg vormt het decor van KNIT&KNOT. Een event voor iedereen die houdt van haken, maar ook van breien, vilten, macrameeën, spinnen en borduren. KNIT&KNOT is voor iedereen! Een gezellige ontmoeting tussen ervaren en beginnende creatievelingen! Lekker shoppen bij exposanten, workshops volgen, inspiratie opdoen en aanschuiven bij specialisten en haak- en breibloggers! Draad verbindt (meer…)

De Wadd’n Quilters, Baflo

12 april - 13 april

De Wadd’n Quilters organiseren voor de 10de keer hun tweejaarlijkse quilttentoonstelling verdeeld over 5 locaties. Het thema is: “Feest”. U kunt genieten van ruim 100 quilts en ander textiel, van traditioneel tot modern richting art in kunsthuis Stol-Vennemahuis, een woning in de jaren dertig stijl, waarvan het interieur prachtig is gerestaureerd of de vier andere locaties zoals de middeleeuwse Laurentiuskerk met vrijstaande toren, Het Anker en het Dorpscentrum Agricola. In het Dorpshuis zijn diverse verkoopstands met verschillende materialen en zelfgemaakte producten. (meer…)

The House of Metamorfose 2024, Westmalle, België

13 april - 20 april

Tentoonstelling The House of Metamorfose 2024. Metamorfose is een groep enthousiaste madammen die geregeld samenkomen om vanuit de eigen discipline (textiel, papier, monumentale kunst) aan hun individueel kunstzinnig proces te werken. Ze nodigen dit keer 2.8 Pottery uit om een verbinding te maken tussen harde en zachte materialen. 2.8 Pottery bestaat uit pottenbakker Jan Welffens en Heidi Schuerremans waarbij Jan het canvas; levert waarop Heidi haar creativiteit botviert. (meer…)

Tegendraads, Zwijndrecht

14 april - 26 mei

‘Tegendraads’ is een expositie die textielkunst op zijn kop zet. Hier worden de eigenwijze borduurwerken van Tilleke Schwarz en het vernieuwende papierwerk van Annelies Morris tentoongesteld. Schwarz onthult een nieuwe dimensie van borduurkunst met haar levendige composities, terwijl Morris, door papier onder de naaimachine te bewerken, een spannende synergie creëert tussen textiel en papier. ‘Tegendraads’ verwijst naar de essentie van draad, de ziel van textiel. Verwacht een tentoonstelling waar Schwarz en Morris, elk met een eigenzinnige benadering, de traditionele draad volgen om de kunst van textiel opnieuw te definiëren. De tentoonstelling wordt feestelijk geopend op vrijdagmiddag  12 april van 16:30 uur – 18:30 uur. (meer…)

Kristina Benjocki, Rijswijk

14 april - 9 juni

Kristina Benjocki. Weaving Resilience is de eerste museale solotentoonstelling in Nederland van Benjocki . De tentoonstelling brengt haar belangrijkste werken van textiel samen en omvat de grootschalige textielinstallaties Study of Focus (2014), Ground Bindings (Nada, Gizela, Tereza) (2019), TABLEAUX VI-VII, La Composition (2022) en Writing the Unspeakable (2024). Naast textiel is er een nieuwe serie werken op papier te zien. (meer…)

Marjolein Dallinga, Oldeberkoop

15 april - 17 april

Drie dimensionaal vilten in het Hawar-atelier. Deze 3- daagse vilt workshop wil de bewustwording van de ervaringen met het beeldhouwen met wolvezels verdiepen. Een ontdekkingstocht met verschillende vervormingen en vilttechnieken om er achter te komen hoe en waarom we juist dit medium kiezen.

klik hier voor info

(meer…)

Et Cetera, Gent, België

20 april - 5 mei

Allemaal hebben we herinneringen, zowel positieve als negatieve, zoals het leven ze ons toebedeeld heeft. Voor elk van ons zijn ze verschillend, gelinkt aan persoonlijke ervaringen. De pijnlijkste herinneringen laten je soms koppig niet los en duiken op onverwachte momenten weer op, vaak door een toevallig detail. Voor deze tentoonstelling putten de textielkunstenaars van Et Cetera bewuster dan anders uit hun vele persoonlijke herinneringen. Ze gaan ermee in dialoog en verwerken ze in hun nieuwe creaties. Zoals altijd levert deze zoektocht een grote verscheidenheid op aan technieken en allerlei combinaties ervan: batik, vilten, weven, shibori, stempelen, kant. We  hopen dat de bezoekers zelf ook eigen herinneringen opnieuw beleven door onder te duiken in de wereld van Et Cetera en zijn textielkunstenaars. Moge dit vooral positieve ‘memories’ zijn ! werk van: Veerle Dupont, Marleen Haezebrouck, Carine Heyligen, Lieve Jacob,  Lieve Smets,  Ann Van Dyck (meer…)

Marjolein Dallinga, Oldeberkoop

25 april - 27 april

Marjolein Dallinga geeft een 3 -daagse  masterclass : Kleur, vorm en ritme in Hawar, Oldeberkoop. Na herhaaldelijk verzoek, dit keer ook een workshop voor de studenten die reeds een workshop bij Marjolein hebben gevolgd. Neem je vorige werkstukken mee en eventueel ander werk waar je mee bezig bent, zodat we in deze workshop hierop kunnen voortbouwen. Eventueel met verftechnieken en andere applicaties. Er is heel veel mogelijk in het Hawar-atelier.

klik hier voor info

(meer…)

Papier-US, Naaldwijk

28 april - 16 juni

De expositie Papier-us in Kunsthalte 6, toont textiel-, papier- en conceptuele kunst. Elly van Baalen daagt haar publiek uit zich te verwonderen.  De kunstenaar nodigt de bezoeker uit deel te nemen aan haar zoektochten naar leegte, verstilling en het ‘niet weten’.  Kijken, waarnemen en verwonderen. Kenmerken voor haar werk zijn ritme, herhaling van vorm, structuur en minimalisme. In de maakprocessen vindt ze in Coby van Buuren haar gastexposant. Samen gaan ze de uitdaging aan elkaars werk te combineren, een tot de verbeelding sprekende, interactieve expositie. (meer…)

mei 2024

Christine Bruce, Leiden

4 mei - 23 juni

Mueseum het Leids Wevershuis toont werk van Christine Bruce. Met de titel Material Possession.  In deze tentoonstelling worden objecten  als dragers van herinnering, als artefacten met een eigen geschiedenis, tekenend en betekenisvol voor onze identiteit en onze plaats op aarde. De werken zijn gemaakt door middel van cyanotypie en etstechnieken op textiel. (meer…)

Meta Heemskerk, Baarle Nassau

5 mei - 30 juni
In High Five Art gallerie  is de expositie  “Collithografie” van  Meta Heemskerk te zien.
Kunstenares Meta Heemskerk is een bevlogen artiest. Door experiment en de toepassing van nieuwe materialen ontstaan kunstwerken op het snijvlak van textiele- en grafische kunst. Om dit bijzondere werk een plaats te geven in haar oeuvre heeft Meta Heemskerk de term “Collithografie” bedacht. Hiermee benadrukt zij de eigenheid van deze werken.

(meer…)

Jet Kraanen, Amersfoort

11 mei

Demonstratie Verftechnieken en Jacquard bij Portret Borduren bij Mono Art Supplies Amersfoort. Op zaterdag 11 mei gaat Textielkunstenares Jet Kraanen een aantal verftechnieken laten zien die zij bij haar portretten gebruikt. Hierbij maakt zij gebruik van de luxe acrylverf van Jacquard. Ook zal er een selectie van  haar werk te zien zijn. Tijd van demonstratie 11.00- 1200 uur.

(meer…)

“Natuurlijk Mooi”, Drimmelen

17 mei - 26 mei

‘Natuurlijk Mooi’ Kunstexpositie in Oud Drimmelen, Brabant. Achtendertig kunstenaars exposeren hun werk. Textiel, fotografie, beeldende kunst, natuurkunst, ambachtelijk werk en performance, worden zowel binnen als buiten getoond. Het verbindende element is het respect voor elkaar en de natuur.
Tijdens de tien dagen worden diverse creatieve workshops (op inschrijving) door kunstenaars gegeven. (meer…)

SOLO-EXPOSITIE ISA ROELINK, Amsterdam

18 mei - 30 juni

SBK Kunstuitleen & Galerie in Amsterdam toont werk van Isa Roelink. Isa brengt haar eigen wereld en de fictieve wereld samen. De textiele creaties dienen als een visuele brug tussen de verhalen van het verleden en het heden, waarmee ze aantoont dat de relevantie van oude verhalen de tand des tijds doorstaan. Mythen, sagen en vertellingen vormen voor Isa een eindeloze bron van inspiratie. De textielwerken belichamen daarom een dieper begrip van de gedeelde menselijke ervaring, waarmee ze de tijdloze aard van onze verhalen belichamen. (meer…)

Joure onder de wol, Joure

18 mei – 10:00 - 17:00

Joure onder de wol is het wolfeest waar je bij wilt zijn. De schapen van de schaapskudde van
St. Landschapsbeheer Terra worden geschoren. Ook de lammetjes komen mee en laten zien dat het echt lente is. Verder kunt u de geschoren vachten kopen om er zelf mee aan de slag te gaan. Naast een vacht vilten, kunt u de wol ook gebruiken om er een draad mee te spinnen en dan verder te verwerken in weef- brei- of haakwerk. De diverse standhouders hebben al hun moois op dit gebied al voor u klaargemaakt of u kunt bij hen zien wat u allemaal met wol kunt doen. (meer…)

juni 2024

Masterclass Drawing & Painting met Dionne Swift, Oldeberkoop

6 juni - 8 juni

Dionne  Swift is wereldwijd dé kunstenaar / docent van het vrije machinaal borduren. Het is heel fijn dat ze haar kennis nogmaals komt delen bij Hawar. Deze 3-daagse workshop is voor iedereen die graag met de naaimachine werkt tijdens het beeldende proces een enorme verrijking.

Klik hier voor info

(meer…)

Farm & Country Fair, Aalten

21 juni - 23 juni

Bij de Farm & Country Fair is naast de tent met verwerkte en onverwerkte wol een grote kapschuur met vele schapen- en geitenrassen te bewonderen. De eigenaren zijn aanwezig om alles te vertellen over de eigenschappen van de rassen en hun wol. Ook is er een tentoonstelling met bewerkte en onbewerkte wol opgezet. (meer…)

Vrouw Wolle, Essen

23 juni

Afstudeertentoonstelling van de Viltacademie.be en textielmarkt met leveranciers van materialen voor textiel vormgeving. (meer…)

Handwerkfestijn voor het Diabetes, Hoevelaken

28 juni - 29 juni

Met een grote groep onmisbare vrijwillige medewerkers gaan wij dit jaar het
16 e Handwerkfestijn voor het Diabetes Fonds organiseren op
De gehele opbrengst van de verkoop gaat naar het Bestemmingsfonds genezing diabetes type 1 van het Diabetes Fonds. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.