Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Agenda › Afgelopen Evenementen

april 2019

HABOTAI 30 JAAR l WIJNEGEM

26 april - 1 mei

De jaarlijkse tentoonstelling ‘Kunst op Zijde’ van HABOTAI is een belangrijke gebeurtenis op de Belgische culturele agenda.  Na  30 jaar is het evenement geëvolueerd van een lokale gebeurtenis naar een internationaal gewaardeerde tentoonstelling in het domein van de zijdeschilderkunst.  De werken beperken zich niet tot zijde alleen, ook aanverwante (dierlijke) materialen worden op de meest creatieve manieren eveneens beschilderd en met zijde gecombineerd. (meer…)

mei 2019

Wonderland Baarle-Nassau

1 mei - 16 juni
High Five Art Gallery : textiele werken van Alexandra Drenth en glaskunst van Ineke Smienk  worden  in de expositie “Wonderland”  samengebracht. Zowel Alexandra als Ineke recycling materialen en worden geïnspireerd door de natuur.

(meer…)

Textiel-keramiek-fotografie : Zetten

3 mei - 26 mei

In galerie de Sleedoorn te Zetten exposeren Rijni van Vliet met geweven textielkunst, keramiste Janneke Bruines en fotograaf Rein de Jong. Voor Rijni van Vliet vormt in haar textiele kunst de tegenstrijdigheid in de natuur haar inspiratiebron. De onbegrensde mogelijkheden van het werken met textiel prikkelen Rijni steeds weer om te experimenteren met materialen en textiele weeftechnieken. In haar nieuwe werk vormt de natuur in al zijn uitingen de inspiratiebron.  (meer…)

Brei- en Haakdagen Groningen 2019

3 mei - 4 mei

Breien en haken is populairder dan ooit!! Wat is dan leuker om twee dagen lang inspiratie op te doen met en onder gelijkgestemden. Op het marktgedeelte staat kwaliteit voorop! Het neusje van de zalm van de internationale brei- en haakwinkels zijn hier te vinden. (meer…)

Brei- en Haakdagen Groningen

3 mei - 4 mei

De Suikerfabriek in Groningen is een supermooie locatie voor een brei- en haakfeestje! De omgeving is industrieel en ‘hard’, de wol is kleurrijk en zacht. Een mooie combinatie. Deze editie van de brei- en haakdagen hebben een extra noordelijk tintje. Zo hebben we een aantal docenten uit het noorden die workshops komen geven en er zijn veel standhouders uit de drie noordelijke provincies!
(meer…)

IN VERWIKKELING – Leiden

4 mei - 23 juni

Museum Het Leids Wevershuis toont Adje Langen en Paulien van Asperen. De Kunstwerken van Adje en Paulien zijn heel verschillend. Ze stoten elkaar af. En toch heeft hun werk overeenkomsten. Het trek elkaar aan. Hun werk is constant: IN VERWIKKELING. (meer…)

Remember me – Valkenburg

5 mei - 9 juni

Museum Land van Valkenburg toont werk Karin van der Linden uit Weert.
Het werk van Karin ademt een sfeer uit van herinneringen. Dit is in feite de essentie van haar werk.  (meer…)

Natuurlijk verven – Hawar School- Olderberkoop

10 mei – 08:00 - 13 mei – 17:00

Natuurlijk verven en toch alle kleuren van de regenboog in een verscheidenheid aan tonen Adrian Salome is een meester in het verkrijgen van prachtige, diepe kleuren op wol en zijde met natuurlijke materialen. In deze driedaagse workshop met Adrian gaan we wol en zijde met natuurlijke kleurstoffen verven.

(meer…)

Gratis

Metamorfose in Westervoort

11 mei – 14:00 - 9 juni – 17:00

Nieuwe expositie van Weefcollectief Metamorfose in Huize Vredenburg te Westvoort. Dit jaar met het thema “Ritme”. De weefsters hebben dit thema elk op hun eigen manier opgepakt, bestudeerd, van alle kanten bekeken en de garens laten spreken. Kom de verscheidenheid aan werk bekijken bij onze expositie! (meer…)

Art in Textiles Amsterdam

18 mei - 19 mei

Eindexpositie van de deelnemers aan het masterjaar Textile Art van de DIY Textile School in Amsterdam. Een grote diversiteit aan textielkunst! Open zaterdag 10.00-20.00 zondag 10.00- 17.00 uur. (meer…)

Workshop: Kommen van Vilt en Keramiek, Zutphen

19 mei - 2 juni

“Barst” een 2 daagse combiworkshop. Sinds 2017 zijn Els Bottema en Miriam Verbeek, onder de naam Atelier Vuurwater, een samenwerking aangegaan. Dit heeft geleid tot verrassende combinaties van keramiek en vilt verwerkt in urnen, kommen en doosjes.

(meer…)

The Batik Stand, A Stand for Batik- Den Haag

23 mei - 2 juni

Tijdens de 61ste editie van de Tong Tong Fair (TTF) in Den Haag is er voor het eerst een kraam die  helemaal in het teken staat van batik. ‘The Batik Stand’ is de plek voor alles rondom batik. Het is een expo, winkel en ontmoetingsplaats om alles te weten te komen over; hoe een handgemaakte Batik Tulis of Cap te herkennen, waar het verkocht wordt, hoe een batik het beste verzorgt kan worden. U kunt er terecht om er kleding van te laten maken of om meer te weten te komen over een batik die wellicht al jaren in de familie is. Kortom een plek waar ze voor & achter batik staan. (meer…)

Migrating Textile Amsterdam

23 mei - 15 juni

Migrating Textile toont het werk van vijf kunstenaars, die elk op hun eigen wijze verbonden zijn met verschillende culturen en textiel. Unieke verhalen laten zien hoe identiteit beïnvloed wordt door mobiliteit, culturele aanpassing en hoop op een betere toekomst. Het vertelt het verhaal van verbinding, identiteit en historie. (meer…)

Kleding design & styling – Hawar School

24 mei - 27 mei

Docent is Charity van der Meer.The workshop will focus on working creatively in exploring the endless possibilities of designing your own unique and seamless felted garments, eg Coats, dresses, skirts and tunics.

(meer…)

Nederlandse Breidagen in Amsterdam!

25 mei - 26 mei

De Kromhouthal in Amsterdam vormt op 25 & 26 mei dé locatie voor dit internationale brei- en haakfeestje. Standhouders uit binnen- en buitenland! exposanten uit heel Europa. The Little Grey Sheep en Debonnaire uit Groot Brittannië, Treliz uit Griekenland (zie foto hieronder) en Hey Mama Wolf uit Duitsland om er maar eens een paar te noemen! Maar er zijn nog veel meer bijzondere standhouders, ook uit ons eigen land natuurlijk. (meer…)

VeelZijdeg Collectief – Woerden

31 mei - 8 juni

TRANSPARANT TEXTIEL. In Galerie Van Slagmaat exposeert het VeelZijdeg Collectief  “transparant textiel “in een 3D metalen frame, samen met de werkboeken waarin inspiratiemateriaal, schetsen en proeven het ontwerpproces tonen. (meer…)

juni 2019

beurs voor dessins & surface pattern design- Amsterdam

4 juni - 6 juni

Evolution: nieuwe beurs voor dessins & surface pattern design. Textiel, behang, stationery en merchandise… van 4 tot en met 6 juni kun je op de Evolution Fair terecht voor nieuwe dessins van studio’s uit de hele wereld. De beurs vindt plaats op het Westergasterrein in Amsterdam; de toegang is gratis na regristratie. (meer…)

Regenboog verven en vilten : Hawar School, Olderberkoop

7 juni - 9 juni

Verf een regenboog van wol en zijde voor het vilten van een groot doek. Het doel van deze dagen is het verven van wol en zijde materialen met meerdere kleuren tegelijk in één verfbad: het regenboogverven. Hierbij ligt de accent vooral op hoe de materialen  samen in de verfketel gelegd kunnen worden, de verftechniek met synthetische zuurfixerende kleurstoffen en een stukje kleurenleer: wat kleuren met elkaar doen in de verfketel. Docent is Adrian Salomé

(meer…)

Textielreis naar Zweden, 10-18 juni 2019

10 juni - 18 juni

Blomsterstuga Specialist op Scandinavisch textielgebied,  Zweeds  borduren, wol en poppen , organiseert regelmatig reizen. Meestal naar Zweden of Scandinavië. 

In deze textielreis neemt  u mee van Kiel naar Gothenburg  via in Småland richting Dalarna. Van daaruit via Malung en Sunne naar Dalsland. En van daaruit weer teug naar Gothenburg en Nederland. U bezoekt verschillende musea, zoals het Carl Larsson museum (met extra aandacht voor het handwerk van zijn vrouw Karin), het Kulturhus in Leksand, het Stromuseum en een museum met Bohus breiwerk . (meer…)

Zomerweek borduren – Hawar School

17 juni - 21 juni

Thema’s deze week zijn: modern borduren, machinaal borduren met behulp van verdwijnvliezen en o.a. paardenhaar, werken met Tyvek maar ook breiprojecten zoals het omzetten van een kruissteekpatroon in een breipatroon behoort tot de mogelijkheden. Docent Mariet Rankenberg. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.