Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Agenda › Afgelopen Evenementen

december 2023

Kerstmarkt bij Golden Haand

8 december 2023 - 10 december 2023

Een kerstmarkt met werk van ambachtslieden. Lisa Rosemann is een keramiste die prachtig aardewerk maakt. Mokken, kommetjes, theepotten en alles in prachtige beschilderd met bijzondere glazuurkleuren. Gerhard Herbermann maakt houten snijplanken met aandacht voor de houtstructuur en schitterend afgewerkt. Ton Lubbers draait hout en maakt daar doosjes en ringen van. Hij verwerkt meestal ‘herhout’, dus hout dat al eens eerder is gebruikt in bv een tafel. Het werk van Mirja Wark is bekend. Ook aan kleine geschenken is gedacht zoals potten biologische jam. Daan Simons van Tsugi Woodworks  laat een van zijn tafels zien gemaakt in Japanse hout-verbindingstechnieken en compleet demontabel. (meer…)

Farming Textiles, Museum Kranenburgh

26 december 2023 - 7 april 2024

Met haar presentatie Farming Textiles in Museum Kranenburgh toont Diana Scherer haar kunst voor het eerst in een grote, museale solopresentatie met hierin veel nieuw werk. De door haar gecreëerde wortelstelsels presenteert ze als textiel, of als levende sculpturen die je het groeiproces van de wortels laten volgen. (meer…)

januari 2024

Jacqueline van Bergeijk, Baarle Nassau

7 januari - 18 februari

Jacqueline van Bergeijk is een zelfstandig werkend kunstenaar die zich in haar werk vooral richt op het transformeren van gevonden, gebruikt textiel tot bijzondere kunstwerken. Hierbij wordt zowel 2- als 3- dimensionaal gewerkt. De geheel eigen “touch” die zij haar kunst meegeeft, zorgt ervoor dat de
bezoeker haar kunst als intrigerend maar ook als herkenbaar ervaart. (meer…)

De Handwerkbeurs, Houten

11 januari - 14 januari

De Handwerkbeurs heeft een nieuwe locatie! De IJsselhallen te Zwolle sluiten per 1 januari.  Van dan is de Expo in Houten de nieuwe thuisbasis van de Nederlandse Handwerkbeurs! We verwelkomen we graag weer de standhouders en bezoekers op de nieuwe plek. Op de Handwerkbeurs zijn uitsluitend textiele hobby’s te vinden: borduren, breien, haken, quilten, vilt, zelf-maak-mode en veel meer. Je kunt voor alles wat met textiel te maken heeft op de beurs terecht. Naast de vele standhouders zijn er dagelijks workshops en demonstraties en inspirerende meet & greets met bloggers en ontwerpers.

(meer…)

TO THE EDGE OF YOUR WORLD, Rijswijk

21 januari - 7 april

Anita Groener, winnaar Publieksprijs Papier Biënnale 2022 Transition. Daarom keert ze nu terug in Museum Rijswijk met een solotentoonstelling. To the Edge of Your World bevraagt wat het betekent om vandaag de dag mens te zijn. In de intieme werken transformeren nauwgezet afgedankte materialen zoals takjes, touw en karton tot delicate sculpturen. Het zijn metaforen voor de onderlinge verbondenheid tussen wereldgebeurtenissen en individuele ervaringen. Thema’s als migratie, herinnering, tijd en plaats staan centraal in het werk van Groener sinds haar eigen migratie. (meer…)

februari 2024

Verfmasterclass met Harm, Oldeberkoop

20 februari

In het Hawar-atelier in Oldeberkoop kun je een verfdag met verfmeester Harm Harms volgen. Centraal staan de wensen, vragen en verfproblemen van de studenten en daarom kunnen er ook maar zes mensen deelnemen aan deze masterclass. Of het nu om het beschilderen van je gordijnen gaat,  het verven van je kledingstoffen of het verven van de wol en zijde voor een groot kunstproject, het is allemaal mogelijk.

klik hier voor info

(meer…)

maart 2024

Sieradenworkshop met Elly, Oldeberkoop

1 maart

In het Hawar- atelier geeft Elly van Elp – Bosscha een Sieradenworkshop. Van vloeibaar rubber tot zijdeveters en papiergaren, alle bekende sieraden van Elly komen aan bod. Raak geïnspireerd door de vele voorbeelden die Elly tijdens deze workshop laat zien en ga daarna aan de slag met het uitwerken van je eigen ontwerp. .

klik hier voor info

(meer…)

Sending Thoughts and Prayers, Weert

2 maart - 14 april

Sending Thoughts and Prayers is de tweede solotentoonstelling van kunstenaar Joyce Overheul (Den Bosch, 1989) . Haar werk gaat over ongelijkheid, seksisme, machtsverhoudingen en de positie van de vrouw. Actuele thema’s die aansluiten bij de vaste collectiepresentatie. In Sending Thoughts and Prayers zijn onder andere wandkleden, knuffelobjecten, vaandels en installaties te zien. De vrolijke kleuren en zachte materialen in het werk vormen een scherp contrast met haar politieke boodschap.
(meer…)

Etsen, verven en vilten met Harm Harms, Oldeberkoop

5 maart

 In deze workshop in het Hawar-atelier ontdekt je de mogelijkheden van de etstechniek. Via deze techniek brengen we transparantie aan in zijdefluweel. Het selectief wegbranden van de viscose pool legt de zijden ondergrond bloot en met vilt en verftechnieken kan het werkstuk verder worden ontwikkeld. Je leert verschillende methodes om een dessin te etsen en Harm leert je ook welke vormgevingsmogelijkheden er vervolgens nog zijn.


klik hier voor info

(meer…)

Totally Transformed met Cherilyn Martin, Oldeberkoop

8 maart - 9 maart

Totally Transformed met Cherilyn Martin. Tijdens deze experimentele workshop in het Hawar- atelier in Oldeberkoop wordt er gewerkt met transfer, resist en manipulatie technieken om een selectie van de nieuwste non wovens, geweven synthetische stoffen en natuurlijke stoffen te transformeren.

klik hier voor info

(meer…)

Expositie Jan Dietz , Kloosterburen

9 maart - 17 maart

In Podium Nicolaaskerk in Kloosterburen exposeert Jan Dietz zijn quilten met de titel Quilten: een kunst, een kunde. In de wereld van patchwork en quilten komen ambacht en creativiteit samen om prachtige kunstwerken te creëren met textiel. Het quilten past Jan Dietz toe op bijvoorbeeld spreien, wand- en tafelkleden; maar ook op kleding, zoals jasjes en giletjes. Tevens ontwerpt en maakt hij tasjes, boekomslagen en kussenslopen. Kortom, je kunt het zo gek niet bedenken! Open 14.00 tot 17.00 uur.
(meer…)

Cyanotype met Harm Harms, Oldeberkoop

19 maart

In het Hawar-atelier in Oldeberkoop  leer je in deze workshop de techniek van Cyanotype en het toepassen van daarvan in je eigen werk. Cyanotype, ook wel blauwdruk genoemd, is een oude fotografische techniek die vooral gebruikt werd voor het maken van grote kopieën van plattegronden en technische tekeningen.

klik hier voor info

(meer…)

Ambacht in Beeld Festival, Brussel!

30 maart - 31 maart

Ambacht in Beeld Festival in Gare Maritime Brussel! Het Ambacht in Beeld Festival organiseert dit jaar voor het eerst een editie in Brussel, in samenwerking met vele Vlaamse partners. met meer dan 40 ambachtelijke makers en meesters, workshops, masterclasses, exposities, demonstraties en films biedt ook deze editie weer een uitzonderlijke gelegenheid om ambachtelijke vakkennis en vaardigheden te delen en te ervaren. Er zijn workshops voor alle leeftijden. Leer bijvoorbeeld glasblazen, houtdraaien, calligraffiti, ambachtelijke knopen maken, vilten, edelsmeden, kuipen en nog veel meer! (meer…)

april 2024

Viltmasterclass met Harm Harms, Oldeberkoop

2 april

In het Hawar-atelier in Oldeberkoop kun je de Viltmasterclass met Harm Harms volgen. Wil je een groter Viltproject aanpakken en heb je thuis niet genoeg ruimte of weet je niet hoe je het voor elkaar moet krijgen, dan ben je welkom in deze masterclass om met hulp van Harm je project tot een goed einde te brengen!

klik hier voor info

 

(meer…)

Portret Borduren, Amersfoort

6 april

Demonstratie Portret Borduren. Op zaterdag 6 april is er een gezellige en leerzame demonstratie bij Handwerkwinkel Mur in Amersfoort. Textielkunstenares Jet Kraanen komt laten zien met welke basistechnieken zij haar portretten maakt. In de winkel zal er wat werk worden tentoongesteld. De demonstratie wordt om 11 uur en om 14 uur gegeven. open: 10-17 uur.

(meer…)

Patchwork & Quiltdagen, Rijswijk

11 april - 13 april

Kom kennismaken met de vele quilttechnieken, bekijk prachtige tentoonstellingen, ontmoet de exposanten, volg een workshop en koop gelijk al je materialen om zelf aan de slag te gaan. Naast de winkeltjes en exposities is er ook weer de informatiestand van het Quiltersgilde waar je met al je vragen, tips en opmerkingen terecht kunt. Er zal ook een Make & Take tafel zijn.
Hawar en Vezel zullen hier aanwezig zijn in een eigen zaal met een expositie met werk van Hawar-docenten, die daar ook dagelijks demonstraties verzorgen, workshops geven en de informatie- en verkoopstands bemensen.

patchworkenquilt.nl/tentoonstelling/ –  patchworkenquilt.nl/programma/workshopoverzicht/ patchworkenquilt.nl

(meer…)

KNIT&KNOT, Tilburg

11 april - 13 april

De gezelligste brei-, haak-,en handwerkdagen van het zuiden komen eraan. De mooie Koepelhal in Tilburg vormt het decor van KNIT&KNOT. Een event voor iedereen die houdt van haken, maar ook van breien, vilten, macrameeën, spinnen en borduren. KNIT&KNOT is voor iedereen! Een gezellige ontmoeting tussen ervaren en beginnende creatievelingen! Lekker shoppen bij exposanten, workshops volgen, inspiratie opdoen en aanschuiven bij specialisten en haak- en breibloggers! Draad verbindt (meer…)

De Wadd’n Quilters, Baflo

12 april - 13 april

De Wadd’n Quilters organiseren voor de 10de keer hun tweejaarlijkse quilttentoonstelling verdeeld over 5 locaties. Het thema is: “Feest”. U kunt genieten van ruim 100 quilts en ander textiel, van traditioneel tot modern richting art in kunsthuis Stol-Vennemahuis, een woning in de jaren dertig stijl, waarvan het interieur prachtig is gerestaureerd of de vier andere locaties zoals de middeleeuwse Laurentiuskerk met vrijstaande toren, Het Anker en het Dorpscentrum Agricola. In het Dorpshuis zijn diverse verkoopstands met verschillende materialen en zelfgemaakte producten. (meer…)

The House of Metamorfose 2024, Westmalle, België

13 april - 20 april

Tentoonstelling The House of Metamorfose 2024. Metamorfose is een groep enthousiaste madammen die geregeld samenkomen om vanuit de eigen discipline (textiel, papier, monumentale kunst) aan hun individueel kunstzinnig proces te werken. Ze nodigen dit keer 2.8 Pottery uit om een verbinding te maken tussen harde en zachte materialen. 2.8 Pottery bestaat uit pottenbakker Jan Welffens en Heidi Schuerremans waarbij Jan het canvas; levert waarop Heidi haar creativiteit botviert. (meer…)

Marjolein Dallinga, Oldeberkoop

15 april - 17 april

Drie dimensionaal vilten in het Hawar-atelier. Deze 3- daagse vilt workshop wil de bewustwording van de ervaringen met het beeldhouwen met wolvezels verdiepen. Een ontdekkingstocht met verschillende vervormingen en vilttechnieken om er achter te komen hoe en waarom we juist dit medium kiezen.

klik hier voor info

(meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.