Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Lapland Reminiscenties, Beek en Donk

2 september 2023 - 24 september 2023

Lapland Reminiscenties. Miranda presenteert werk, geïnspireerd door haar reizen naar Fins Lapland. Objecten van gerecycled textiel gecombineerd met schilderijen, foto’s en materialen meegebracht uit Lapland vormen de basis. Ze roepen een herinnering op aan het indrukwekkende ruige landschap in het noorden. 

Miranda:

Sinds 2013 heeft ze een vijftal keer de gelegenheid gehad om als artist in residence in Fins Lapland te verblijven. De sfeer, de structuren en kleuren die ik daar in het landschap ervaarde hebben een blijvende invloed op haar werk. 

Tijdens deze verblijven heeft ze ik de gelegenheid gehad om rond te reizen en te fotograferen en schetsen. Maar ook 0m materialen te verzamelen die in haar werk zijn terug te vinden. 

Na elke reis is één of meerdere series nieuw werk ontstaan, die allemaal zijn geïnspireerd op de noordelijke bossen. Into the Woods is de naam voor al de series werk die met dit bosthema te maken hebben. Het is een groeiend project, er komen series bij of werkstukken zelf worden uitgebreid als ik nieuw materiaal krijg of vind. 

Vanuit haar achtergrond in milieukunde en gezondheidswetenschappen is mijn belangstelling voor de kwetsbaarheid van onze leefomgeving op een natuurlijke manier in  mijn huidige werk terecht gekomen. Met dit werk probeer ik een indruk van natuurlijkheid op te roepen. Het zijn vormen en structuren die in de natuur zouden kunnen voorkomen, maar zijn een abstractie hiervan . Ze zijn voornamelijk gemaakt van textiel, papier en natuurlijke materialen.

Al de gebruikte materialen zijn gevonden, gekregen of in kringloopwinkels gekocht, zowel in Nederland als tijdens haar reizen.

 

https://mirandavisserstextileart.blogspot.com

Gegevens

Begin:
2 september 2023
Einde:
24 september 2023
Evenement Categorie:

Locatie

‘t Oude Raadhuis
Heuvelplein 8
Beek en Donk , 5741 JK Nederland
+ Google Maps
Website:
Https://mirandavisserstextileart.blogspot.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.