Laden Evenementen

Haute Bordure online

5 januari - 5 februari

Bekijk de prachtige tentoonstelling Haute Bordure vanuit huis. Foto voor foto leiden we je langs alle objecten in de tentoonstelling. Klik op de objecten voor meer informatie, video’s, diy-instructies, blogs en meer. De jurk was een van de publieksfavorieten uit de tentoonstelling Haute Bordure, die afgelopen jaar te zien was in het Fries Museum. Via hautebordure.friesmuseum.nl is de tentoonstelling nog steeds te bekijken.
In Haute Bordure werd de revival van het ambacht bij grote modehuizen en hedendaagse ontwerpers in historisch perspectief geplaatst aan de hand van vier eeuwen borduurwerk. Kleding en accessoires uit de eigen collectie werden aangevuld met vele historische en eigentijdse creaties van onder andere Viktor & Rolf, Jan Taminiau en Claes Iversen. Voor het eerst ontstond er een duidelijk beeld van de rol die handgemaakt borduurwerk inneemt in de Nederlandse modegeschiedenis. Bij de tentoonstelling verscheen een rijk geïllustreerde catalogus, waarin ook de avondjurk van Iversen aan bod komt. Het boek is verkrijgbaar via Uitgeverij Waanders & de Kunst en de webshop van het Fries Museum.

schitterende steken
Handgemaakt borduurwerk is weer helemaal in de mode. Ontwerpers creëren catsuits, mannenpakken en couturejurken die zijn bezaaid met borduurwerk, bestikt met pailletten en bedekt met kralen.

Maar borduurkunst in de mode heeft een veel langere traditie. Zeventiende-eeuwse burgers pronkten al vol trots met luxe materialen op hun jassen, vesten en schoenen. Borduurwerkers bogen zich over complexe stiksels en ontwikkelden een fantastische variatie aan steken en technieken. Hun creaties vonden een weg in het Nederlandse modebeeld en maakten het voor man en vrouw, jong en oud mogelijk om zichzelf op een unieke manier te onderscheiden.

Gegevens

Begin:
5 januari
Einde:
5 februari
Evenement Categorie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.