Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

de Dag van de Wol, Boxtel

8 oktober 2022

Voor de 14e keer wordt de Dag van de Wol gehouden, ditmaal in Boxtel.
In 2 grote hallen van Hippische Sportvereniging Sint Martinus, laten we zien wat er allemaal mogelijk is. Naast de hal van standhouders die hun creatieve en artistieke producten van wol en de wol zelf in allerlei kleuren en vormen laten zien, willen we ook een podium bieden voor meer innovatieve en industriële toepassingsmogelijkheden van wol. Dat podium willen we bieden op het “Wolwaardeplein” een plein van innovatieve bedrijven en ideeën. Maar ook Toonaangevende ontwerpers als Christien Meindertsma en Beatrice Waanders zullen hier ook zijn.

Het wolwaardeplein is zo genoemd omdat we trapsgewijs willen laten zien wat de mogelijkheden zijn. Wol is geen afvalproduct maar iets waardevols dat jaarlijks wordt geproduceerd door miljoenen schapen en vanwege de geweldige eigenschappen van wol zijn veel meer toepassingen mogelijk dan alleen het breien van een trui. Dat dit haalbaar is en geen utopia willen we op dit Wolwaardeplein laten zien.

Het breed inzetten van wol levert op verschillende terreinen een bijdrage aan de duurzaamheid en circulaire economie. Daarom hebben verschillende partners de handen in elkaar geslagen zoals o.a. Fibershed, Hollands Collectief, Pleed, ketengroep schapenhouderij en Ecoras om deze brede toepassingsmogelijkheden van wol voor het voetlicht te brengen.

Op het Wolwaardeplein zult u een overzicht zien van deze toepassingsmogelijkheden van het gebruik van wol als b.v. mestkorrel, isolatiemateriaal in de bouw, als behang aan de muur tot een hoogwaardig design colbertje dat je bijna nooit hoeft te wassen.

Daarnaast bieden we ruimte aan het uitwisselen van ideeën d.m.v. lezingen en een paneldiscussie waaraan bovengenoemde partijen ook zullen meewerken. Iedereen die vernieuwende ideeën heeft op het gebied van de wol, is uitgenodigd die aan ons te laten weten.

Entree € 3,50. Kinderen tot 10 jaar gratis. Openingstijden 10.30-17.00 uur

Gegevens

Datum:
8 oktober 2022
Evenement Categorie:

Locatie

Hippische Sportvereniging Sint Martinus
Molenwijkseweg 5
Boxtel, 5282 KA
+ Google Maps
Website:
www.dagvandewol.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.