Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Claudy Jongstra, Amsterdam

1 juli 2023 - 1 november 2023

Nu te zien in de kas bij EENWERK: CLAUDY JONGSTRA CYCLI VAN GROEI
Claudy Jongstra legt voor het eerst het hele proces bloot dat moet leiden tot een monumentaal kunstwerk* dat in oktober 2023 te zien zal zijn op de tentoonstelling in EENWERK.  Zoals Cycles of Growth laat zien, worden alle zes fasen zorgvuldig uitgevoerd en gedocumenteerd.
In de kas boven de galerij, in de vitale bodem, worden biologisch-dynamische zaden gezaaid, groeien verfplanten en worden kleuren uit de planten gedestilleerd. Vervolgens ontstaat met Drentse schapenwol van Studio Claudy Jongstra in Friesland de wolvilten compositie van een groot levendig landschap. De las, wede, zonnebloemen, Coreopsis tinctoria en sint-janskruid, groeien en bloeien momenteel als gekken. Mis de bloeiende bloemen niet, de oogst volgt spoedig.
De internationaal geprezen Nederlandse kunstenaar Claudy Jongstra creëert viscerale landschappen van textuur en kleur. Deze locatiespecifieke en vaak monumentale muurschilderingen en sculpturale installaties hebben een sterke band met hun fysieke ruimte. Door gebruik te maken van een verrassend scala aan natuurlijke materialen en technieken, houdt Jongstra’s onderscheidende benadering een adembenemend onderzoek in naar de mysteries van kleurstofgewassen en natuurlijke pigmenten waaruit haar intense kleurnuances zijn vervaardigd. Claudy Jongstra richt zich zowel op de unieke aspecten van Jongstra’s aanpak als op de tactiele en sensitieve aspecten van haar werk.

TOT AUGUSTUS 2023 / TIJDENS HET
ZOMERSEIZOEN ALLEEN OP AFSPRAAK.

*In samenwerking met Gallery Fontana  www.galeriefontana.com/claudyjongstra

 

Gegevens

Begin:
1 juli 2023
Einde:
1 november 2023

Locatie

EENWERK
Koninginneweg 176
Amsterdam, 1075 EH
+ Google Maps
Website:
www.eenwerk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.