Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

AGA LAB: 65 jaar 4 seizoenen, Amsterdam

24 november 2023 - 26 november 2023

AGA LAB, in 1958 opgericht als het Amsterdams Grafisch Atelier, bestaat 65 jaar. Aanleiding om te reflecteren op de huidige positie van de grafische werkplaats in Nederland en haar bestaansrecht in de toekomst. In dit kader heeft AGA LAB het idee van beeldend kunstenaar Herma Deenen omarmd om een project over het Kunstenaarsboek te organiseren, met als titel To the sweet murmur of leaves. De boeken worden getoond in galerie De Bouwput.
24 t/m 26 november 13:00 – 17:00 (Opening vrijdag 24 november 17:00)

Het veranderende landschap
Zowel kunstenaars die vaker werk maken in de vorm van een boek, als kunstenaars voor wie de boekvorm nieuw is, zijn uitgenodigd om een kunstenaarsboek te produceren. Het verbindende thema is De vier jaargetijden van Antonio Vivaldi: het verhaal van een man en zijn relatie met het ieder seizoen veranderende landschap. Met de productie en expositie wordt gezocht naar het artistiek belang van het kunstenaarsboek binnen de beeldende kunst, het verschil met een catalogus of andere publicatie over een kunstenaar, het bestaansrecht ervan binnen de huidige technische en digitale ontwikkeling en op welke wijze een grafische werkplaats als AGA LAB hierbij een rol kan spelen.
De collectie kunstwerken in boekvorm die hieruit is ontstaan is veelzijdig en geeft een reflectie op het
kunstenaarsboek en haar huidige culturele positie.
De grafische boeken, in afmeting van een paar centimeter tot een meter groot, zijn met de hand gedrukt in AGA LAB en net zo divers als de zesentwintig (inter)nationaal deelnemende kunstenaars zelf; zo is er gebruik gemaakt van technieken als etsen, foto-polymeer, litho, zeefdruk, Riso, pigmentdruk en linodruk; er is in de boeken geborduurd, genaaid, geweven en getekend. To the sweet murmur of leaves

 

werk op deze pagina is van Andrea-van-der-Kuil.

Beeldmateriaal:Herma Deenen en Yvonne Metzemaekers.

Gegevens

Begin:
24 november 2023
Einde:
26 november 2023
Evenement Categorie:

Locatie

Galerie De Bouwput
Ferdindand Huyckstraat 74
Amsterdam, 1061 HW
+ Google Maps
Website:
www.agalab.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.