Wonen & leven met textiel

VerhildersumOp landgoed Verhildersum vindt op 27 en 28 mei weer het bekende Textielweekend plaats. Tijdens dit weekend staat textiel centraal in de breedste zin van het woord, van woontextiel tot kleding, van historisch textiel tot de nieuwste mode. Maar ook handwerktechnieken, lifestyle en styling komen aan bod. Om te zien, te ervaren, te leren, te voelen en te kopen. Een inspirerend weekend waar enthousiaste mensen laten zien wat hen bezighoudt en hoe je deze nieuwe ideeën zelf kunt vormgeven en integreren in je huis.

 

Het textielweekend op Landgoed Verhildersum is dit jaar uitgebreid. Met bijzondere standhouders, nieuwe onderwerpen, workshops, demonstraties, lezingen, rondleidingen, muziek en heel veel inspirerende ideeën.

Over het hele Landgoed bruist het van de activiteiten. Wandel met een deskundige door de Borg en hoor allerlei wetenswaardigheden over wonen en textiel in de 19e eeuw. Volg een tekenworkshop in de borgtuin en leer motieven om te zetten naar een ontwerp. Of ontdek wat een interieurontwerper voor je kan doen.

Bekijk oude interieurstukken, die na 100 jaar terug zijn op Verhildersum. En ervaar hoe een stoel een gedaanteverwisseling ondergaat. Of ontdek in de museumboerderij hoe oude kostuums gemaakt werden.

Voor kinderen is een speciale activiteit: “een kind kan de wasch doen … “, waarbij kinderen kunnen ervaren hoe vroeger de was gedaan werd. Ook bij een workshop stempelen of weven kunnen de kinderen aanschuiven.

Bij de museumboerderij vind je veel handwerkkraampjes met materiaal, kant en klare producten, enzovoort. Enthousiaste mensen vertellen over hun handwerk, de technieken en patronen en delen graag hun kennis.

In het Arbeidershuisje kun je zien hoe het arbeidersgezin er rond 1900 woonde en werkte. Bij de borg staan de standhouders met materiaal op het gebied van wonen, styling en lifestyle.

En natuurlijk is er livemuziek, om de feestvreugde te verhogen. Ook de innerlijke mens wordt
niet vergeten. Rust even uit in het museumcafé met een kop koffie of thee met iets lekkers. Of ga heerlijk lunchen in het grandcafé Korensant Verhildersum.

Datum: 27 & 28 mei 2017 – 10:30 uur – 17:00 uur

Klik hier voor meer informatie.

Landgoed Verhildersum Leens
Wierde 40
9965 TB  Leens (Groningen)
T. 0595 – 571430