Nazomeren met Vezel

naaiatelierDe september Vezel is er een om heerlijk bij te nazomeren. Want ook al is de (meteorologische) herfst al begonnen, bij Vezel blijven we nog een beetje in een zomerse vakantiestemming. We gaan de wereld over met een wel hele bijzondere naaimachine, we volgen een workshop met Els van Baarle in Australië, we vilten grote lappen in Canada bij Marjolein Dallinga, en we verven onze handen rood met Cocky Kok op de Canarische eilanden.

Geen spoortje van de herfst nog te bekennen dus. Hoewel… er heeft wel een virus toegeslagen bij Vezel. Het weefvirus. En pas op, het lijkt erg besmettelijk te zijn! Zelfs als je echt niks met weven hebt, kun je er toch zomaar voor bezwijken. Dat overkwam Madeleine Assink. En dan haal je misschien toch wel weer dat oude weefraampje van zolder. Of je gaat de geheimen ontdekken van de eeuwenoude `sprang´techniek, en daar een geheel eigen invulling aan geven, net als Ria Hooghiemstra. En wist je dat je kunt weven met ledlampjes? Je leest er alles over in deze Vezel!

Voor het geval je immuun blijkt te zijn voor dit virus, geen nood. Wat dacht je bijvoorbeeld van experimenteren met guimpen, verven met eetbare verf, en niet te vergeten ´patches´ maken, waar we in de vorige preview al even iets over schreven. En wil je gewoon even lekker lezen, duik dan in het natuurbad van Annemie Koenen en ontdek het verhaal achter de tentoonstelling ´Ver weg, dichtbij´.

Kortom, een Vezel om weer volop van te genieten!

Heb je een abonnement, dan komt Vezel donderdag 15 september bij je in de brievenbus. Vezel is ook los te koop bij één van de verkooppunten. Daarnaast is het mogelijk om een los exemplaar te bestellen via deze link.