Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Agenda › Aankomende Evenementen

maart 2019

Quilts tentoonstelling Texel

5 maart - 5 mei

Museum Waelstee toont diverse quilts gemaakt door Texelse vrouwen. Tevens de 10e jubileum tentoonstelling. (meer…)

 “COM-PASSIE” Haarlem

6 maart - 30 april

“COM-PASSIE”: breien voor de goede zaak. Historisch Museum Haarlemmermeer toont werk  van Liesbeth Schuilenburg.  
Het voorstel van een kennis om babydekentjes te breien voor Albanië leek Liesbeth een zinvolle tijdspassering na haar pensionering. Door de enthousiaste reacties uit haar omgeving raakte ze gedreven om er iets bijzonders van te maken. Een oproep op Radio Noord-Holland leverde een schat aan gebruikte en ongebruikte materialen die haar creativiteit prikkelde. De dekentjes werden ware textiele individuele kunstwerken, geleid door het materiaal. Via de familie Rijsdijk komen de dekens terecht bij een organisatie die ze vervoert naar en distribueert in Albanië.
(meer…)

GordijnKunst Arnhem

8 maart - 29 april

GordijnKunst: exclusief ontworpen, handgemaakte ‘schilderijen’ van gordijnstoffen van kunstenares Tatjana Kiriënko en haar bedrijf ‘Curtain&ko GordijnKunst’. Zij maakt de doeken in opdracht die speciaal voor de ruimte ontworpen zijn.  (meer…)

Terug in de tijd – Leiden

9 maart - 28 april

Museum Het Leids Wevershuis  toont in de expositie Terug in de Tijd , werk van  Dirkje van der Horst-Beetsma.  Dirkje altijd een grote belangstelling gehad voor beeldende kunst. Is autodidact kunstenaar: Textiel / papier heeft haar voorkeur.  Het warme gevoel van stoffen , de verschillende materialen en technieken / combinaties. Ook het hand borduren heeft grote belangstelling. (meer…)

Yayoi Kusama in Wassenaar

22 maart - 31 augustus

Yayoi Kusama  wordt 90 jaar! Yayoi is één van de belangrijkste en meest spraakmakende hedendaagse kunstenaars. Voorlinden toont in de tuinzaal enkele iconische werken uit eigen collectie waaronder haar spiegelende Infinity Room tot haar wereldberoemde gestippelde pompoen en monumentale Infinity Nets. De presentatie wordt aangevuld met enkele bruiklenen van privéverzamelingen en musea. (meer…)

Alighiero Boetti in Den Haag

23 maart - 30 juni

Gemeentemuseum Den Haag toont werk van Alighiero Boetti – ‘arazzi’.
Alighiero Boetti (1940-1994) maakt vanaf de jaren 70 naam met zijn speelse, kleurrijke borduurwerken. Deze zogenoemde ‘arazzi’ laat hij maken in Afghanistan. De werken lijken uitdrukking te geven aan een mysterieus systeem waarin composities met letters en woorden, en (wereld)kaarten een belangrijke rol spelen. Door een omvangrijke schenking van deze arazzi door voormalig galeriehouder en verzamelaar Tanya Rumpff, beschikt het Gemeentemuseum in één klap over een geweldige selectie uit het veelzijdige oeuvre van Boetti.
(meer…)

“Textiel, van keuken tot kunst” Oosterwolde

23 maart - 19 mei

De titel “Textiel, van keuken tot kunst” verwijst naar de manier waarop de exposanten met textiel omgaan.  Zo heeft textiel een toegepaste kant en dat aspect wordt vertegenwoordigd door leden van het Weefcollectief Fryslân. Maar ook met toegepast textiel kan kunst worden gemaakt. Daarnaast kunnen textiele technieken zelf aanleiding geven tot het maken van kunst. Verschillende voorbeelden daarvan, van weven tot borduren, worden in de Kunstwerfplaats  te Oosterwolde getoond. Joke Blaauw, Marij Kornet, Attje Oosterhuis en het Weefcollectief Fryslân laten een waaier aan mogelijkheden zien. (meer…)

Gunta Stölzl: 100 jaar Bauhausstoffen

30 maart - 1 september

Het is 100 jaar geleden dat het Bauhaus, de legendarische Duitse design- en architectuurschool, door de Berlijnse architect Walter Gropius in Weimar werd opgericht. De tentoonstelling Gunta Stölzl: 100 jaar Bauhausstoffen geeft een direct inkijkje in het leven en de nalatenschap van Stölzl en toont onder meer patroonkaarten, originele stoffen, Bauhaus-ontwerpen, aquarellen en meubels gestoffeerd naar haar ontwerp. Recente reproducties laten zien hoe springlevend haar werk nog altijd is. De expositie vertelt ook de geschiedenis van Stölzl: een verhaal van moed, lef en hard werken, maar ook van creativiteit en vernieuwing. (meer…)

april 2019

Fashion Machine en de verleiding van plastic kleding-Amsterdam

4 april - 24 juni

Plastic wordt een steeds groter probleem want het vergaat niet en neemt langzaam onze wereld over. Zelfs onze kledingkast!Kom meebreien met (je eigen) oude fleecetrui! Tijdens de tentoonstelling in OBA Oosterdok  word je zelf onderdeel van dit productieproces. Je gaat breien met jouw oude fleecetrui. Fleece wordt namelijk massaal afgedankt en is het minst populair bij inzamel centra voor afgedankte kleding. Vaak beland het in de verbrandingsoven voordat het zelfs gedragen is. Zouden we samen met de Fashion Machine het plastic probleem in de mode op kunnen lossen? Kom langs! (meer…)

JOANA VASCONCELOS – MAXIMUM- Brühl (Rijnland- Duitsland)

7 april - 4 augustus

Het Max Ernst Museum in Brühl exposeert de 1e solotentoonstelling van de Portugese kunstenaar Joana Vasconcelos. 20 objecten en installaties van de laatste 20 jaar worden gepresenteerd, die een uitgebreid inzicht geven in de werkwijze van Joana Vasconcelos. De kunstenaar, die woont en werkt in Lissabon, staat bekend om haar omvangrijke werken, waarmee ze met humor en toespelingen de grenzen onderzoekt tussen traditioneel en modern, kunst/ambacht en industriële productie.  (meer…)

Visserstruien Amsterdam

10 april - 1 oktober

Het Klederdrachtmuseum in Amsterdam presenteert Visserstruien, een expositie van Stella Ruhe.
Stella startte in 2012 onderzoek naar visserstruien om er een boek over te schrijven. De generatie die de truien gebreid en gedragen heeft, is bijna uitgestorven. Door intensief zoeken in musea en archieven, de truien van de foto’s te schetsen, van breischema’s te voorzien en opnieuw in hedendaagse garens te laten breien, is het gelukt om 160 unieke truien uit 56 vissersplaatsen aan de Noordzee, Waddenzee, Zuiderzee en de grote rivieren boven water te krijgen. Om dit erfgoed ook voor de komende generaties te bewaren, zijn alle gevonden truien opnieuw gebreid. (meer…)

Won­der Wo­men – Ster­ke vrou­wen in de mode Hasselt (Belgie)

13 april - 15 september

Modemuseum Hasselt brengt de eerste expo ooit die volledig aan vrouwelijke modemakers gewijd is: Wonder Women – Sterke vrouwen in de mode. De tentoonstelling die momenteel loopt in Gemeentemuseum Den Haag (Femmes Fatales) zal in Hasselt verrijkt worden met eigen collectiestukken en met jonge en Belgische accenten. Expo ‘Wonder Women. Sterke vrouwen in de mode’Nog tot 24 maart 2019 in Gemeentemuseum Den Haag (onder de titel Femmes Fatales – Sterke vrouwen in de mode)

(meer…)

Textielgroep Et Cetera : Deurne

18 april - 28 april

Naar jaarlijkse gewoonte kiezen de leden van Et Cetera voor hun tentoonstelling een thema waarmee ze elk afzonderlijk aan de slag gaan. Voor deze editie werd het TERZIJDE. Terzijde neemt de toeschouwer mee naar de rand van het textiel. Nu eens maken rafelige randen, dan weer mooie zelfkanten, soms onregelmatigheden of speelse toevoegingen een weefsel, collage,assemblage, vilt- of kantwerk aantrekkelijk. (meer…)

Zoo-tex in Barchem

20 april - 22 april

Zoo-tex  textielkunst doet dit jaar weer mee met de kunstroute Lochem. Ze tonen hun werk Grenzeloos, met rode draad in  het ‘Atelier’ Landgoedhotel Woodbrooke te Barchem. Door middel van een  ‘Rode Draad’ verbinden ze hun werk. Bouwke Alsema , Liesbee Colombijn , Annelies de Graaf, Jo Huijsman, Carla Kamstra (postuum) ,Loes Klein Elhorst
Marga Lagrand , Erna de Ruiter en Inge Witvers.
(meer…)

Nan Groot Antink- VierVaart-Zeeland

24 april - 14 juli

Een solotentoonstelling van Nan Groot Antink op minikamping VierVaart in Zeeland.
st. jakobskruid – st. janskruid – smeerwortel – notenblad – goudsbloem – stokroos – koningskaars – zeewieren – vlas … (meer…)

HABOTAI 30 JAAR l WIJNEGEM

26 april - 1 mei

De jaarlijkse tentoonstelling ‘Kunst op Zijde’ van HABOTAI is een belangrijke gebeurtenis op de Belgische culturele agenda.  Na  30 jaar is het evenement geëvolueerd van een lokale gebeurtenis naar een internationaal gewaardeerde tentoonstelling in het domein van de zijdeschilderkunst.  De werken beperken zich niet tot zijde alleen, ook aanverwante (dierlijke) materialen worden op de meest creatieve manieren eveneens beschilderd en met zijde gecombineerd. (meer…)

mei 2019

Wonderland Baarle-Nassau

1 mei - 16 juni
High Five Art Gallery : textiele werken van Alexandra Drenth en glaskunst van Ineke Smienk  worden  in de expositie “Wonderland”  samengebracht. Zowel Alexandra als Ineke recycling materialen en worden geïnspireerd door de natuur.

(meer…)

Textiel-keramiek-fotografie : Zetten

3 mei - 26 mei

In galerie de Sleedoorn te Zetten exposeren Rijni van Vliet met geweven textielkunst, keramiste Janneke Bruines en fotograaf Rein de Jong. Voor Rijni van Vliet vormt in haar textiele kunst de tegenstrijdigheid in de natuur haar inspiratiebron. De onbegrensde mogelijkheden van het werken met textiel prikkelen Rijni steeds weer om te experimenteren met materialen en textiele weeftechnieken. In haar nieuwe werk vormt de natuur in al zijn uitingen de inspiratiebron.  (meer…)

Brei- en Haakdagen Groningen 2019

3 mei - 4 mei

Breien en haken is populairder dan ooit!! Wat is dan leuker om twee dagen lang inspiratie op te doen met en onder gelijkgestemden. Op het marktgedeelte staat kwaliteit voorop! Het neusje van de zalm van de internationale brei- en haakwinkels zijn hier te vinden. (meer…)

Brei- en Haakdagen Groningen

3 mei - 4 mei

De Suikerfabriek in Groningen is een supermooie locatie voor een brei- en haakfeestje! De omgeving is industrieel en ‘hard’, de wol is kleurrijk en zacht. Een mooie combinatie. Deze editie van de brei- en haakdagen hebben een extra noordelijk tintje. Zo hebben we een aantal docenten uit het noorden die workshops komen geven en er zijn veel standhouders uit de drie noordelijke provincies!
(meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.