Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Agenda › Aankomende Evenementen

juni 2019

Vlasroute – Follow the Blue Line – Blije

1 juni - 31 augustus

Ambachtelijke textieldrukkerij de Kleine-Lijn te Blije Vlasroute  “Follow the blue line” vertelt het verhaal van de teelt van vlas tot en met het eindproduct van handbedrukt linnen. In mei is landbouwgrond met vlaszaad ingezaaid .I n de maanden  juni, juli en augustus vindt de route plaats. De start  is bij Kleine-Lijn te Blije, hier ontvang je de gratis routekaart met tips en informatie. (meer…)

“Quilts”

5 juni - 22 september

 In ’t Andere Museum van Oldtimer tot Kant, gevestigd in pakhuis koophandel in Leeuwarden, is een nieuwe tentoonstelling te bezichtigen: ‘Quilts’ Kunstwerken van textiel, gemaakt met passie en vol symboliek.
Verschillende aspecten van quilts komen aan bod. (meer…)

CODA Paper Art Apeldoorn

10 juni - 27 oktober

CODA Museum Apeldoorn presenteert: CODA Paper Art 2019, een tentoonstelling die – letterlijk en figuurlijk – alle ruimte biedt aan de installaties, ruimtelijk werk en een bijzondere selectie sieraden. Papier en karton zijn relatief eenvoudige en naar verhouding goedkope materialen. In combinatie met traditionele en moderne technieken en de inspiratie van de kunstenaar ontvouwt het papier zich in oneindige mogelijkheden en heeft het een verbluffende zeggingskracht. (meer…)

Hannelieke van de Beek in Gorinchem

12 juni - 14 juli

De Grote Kerk van Gorinchem heeft een overzichtstentoonstelling van Hannelieke van de Beek met de titel ‘ Niets is zonder waarde’ . Een stukje wereld in verf, textiel en vindsels, met groot en klein werk.

Open: woensdag en zaterdag van 11-16.30 u. Tijdens Kunstroute zondag 14 juli is Hannelieke zelf aanwezig.

(meer…)

Vrouw Wolle (België) : Workshop & Masterclasses

15 juni 2019 - 5 april 2020

Twee vriendinnen, Françoise en Hilde,  jaren geleden hebben ze besloten om hun viltkennis en hun gemeenschappelijke passie samen te bundelen als Vrouw Wolle.
Nu organiseren ze workshops in allerlei vilttechnieken. Regelmatig worden er ook gastdocentes uitgenodigd die uitblinken in een bepaalde techniek. Daarnaast organiseren ze ook cursussen op maat. (meer…)

Anja Wijma Gorredijk

16 juni - 25 augustus

In de  expositie Happy Bee Landscapes in Museum Opsterland in Gorredijk zijn er 3 viltwerkstukken van Anja Wijma te zien. Green Queen Bee, Queens Flower en Happy Landscape. Anja zegt: “Ik ben ervan overtuigd dat kunst en cultuur veranderingen teweeg kunnen brengen. Kunst en het denken over natuur kunnen elkaar versterken. Een beweging die anders niet op gang zou zijn gekomen. Kunstenaars zijn zich daarvan zelf niet altijd bewust en ook de mensen die zich inzetten voor natuur en duurzaamheid zien dit verband niet altijd. Deze expositie is een mooie aanzet tot anders denken; omdenken! “ (meer…)

Internationale Textiel Biënnale Rijswijk

18 juni - 6 oktober

Deze 6e internationale Textiel Biënnale in museum Rijswijk heeft  het doel om de diversiteit en vindingrijkheid van hedendaagse textielkunst te laten zien. Vers en vintage gaan hand in hand. De 22 deelnemers hebben oog voor heden en verleden: in toegepaste materialen en technieken, én onderwerpskeuze. Daarmee is deze Biënnale kind van zijn tijd en een passend vervolg in een sterke reeks. (meer…)

Saya en Koto – la­gen van stof en van tijd- Amsterdam (Zuid Oost)

23 juni - 4 oktober

De tentoonstelling Saya en koto in Imagine IC wordt op 23 juni  feestelijk geopend door mode ontwerper Aziz Bekkaoui. In aanwezigheid van Saya en koto draagsters, (nog) niet-draagsters onder het genot van een hapje en een drankje met een modeshow en een nieuwe editie van Gespreksstof. Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur. (meer…)

Stichting Nationale Quilt Groningen

28 juni - 7 juli

Stichting Nationale Quilt Collectie organiseert de overzichtstentoonstelling ‘Van Ambacht tot Kunst’in Laurentius Kerk Eenrum (Gr.) i.s.m. de Stichting Groninger Kerken. (meer…)

Els Lemkes – Leiden

29 juni - 1 september

Het Museum  het LeidsWevershuis toont werk Els Lemkes Antiek Linnengoed tot kunst verheven. In de exposite Grafiek in Linnen.

Els Lemkes zal 2 lezingen geven over ‘Grafiek in Linnen’:
Zaterdag 13 juli om 15.00 uur
Zondag 1 september om 15.00 uur (meer…)

juli 2019

“Op linnen en in vilt” l Neerijnen

2 juli - 21 juli

“Op linnen en in vilt” Neerijnen. De Viltcirkel bestaande uit Punam Grevengoed, Aranka Hooimeijer, Jeanette Jacobs, Marije Kooi, Margot Odijk-Rooijmans en Hillienke Stamhuis exposeren in het Stroomhuis te Neerijnen. Sinds 2014 houden ze maandelijks werkbijeenkomsten. Uitgaande van hetzelfde basismateriaal, de wolvezel, heeft ieder lid een eigen herkenbare stijl en kleurgebruik. (meer…)

Vlechttechnieken met wilgenschors

5 juli - 10 juli

6-daagse: Vlechttechnieken met wilgenschors onder professionele begeleiding: Min Spillemaeckers.
Behoefte aan tijd voor jezelf, in verbinding met de natuur? Met de oeroude vlechttechnieken komen we in een flow, in een zijn. Onze handen maken unieke sculpturen, al dan niet bruikbaar.  Van 5 tot 10 juli 2019 gaan we ons onderdompelen in de stroom van creativiteit, onze scheppende kracht. Er is ook tijd om te wandelen en de omgeving te verkennen… (Kasteel Mariagaarde te Hoepertinge België) (meer…)

Lezing JAPANSE PRENTEN in Horst

6 juli

JAPANSE PRENTEN Lezing om 14.00 uur op 6 juli In Museum de Kantfabriek in Horst aan de Maas.
Minke van de Zande is textielkunstenaar en heeft zich gespecialiseerd in de textiele vertaling van oude Japanse prenten. Zij exposeert in de tentoonstelling ‘Technieken om stoffen te bewerken en verwerken’ die te zien is t/m 25 augustus 2019 in Museum de Kantfabriek. (meer…)

Zomerweek: spinnen, breien en haken- Hawar School

8 juli - 13 juli

In de zomerweek met Mathilde Jongbloed zijn er drie verschillende mogelijkheden om aan het werk te gaan met diverse garens. Je geeft zelf aan waar jouw voorkeur in deze week ligt. Ook kun je natuurlijk van richting veranderen. Mathilde is specialist in het maken en verwerken van garens/draden. Ze is technisch zeer begaafd in het breien en haken. Maar ook met weven en andere technieken waarbij ‘stoffen’ ontstaan zoals kantklossen, omwoelen en macramé kan ze erg goed uit de voeten.  (meer…)

Weversmarkt – Hoorn

10 juli

 Weversmarkt vindt dit jaar weer plaats in het centrum van Hoorn. Op de Grote- en de Kleine Noord in het centrum van Hoorn zal het van 10 – 17 uur weer één groot feest zijn met meer dan 190 kramen vol weef-, brei-, haak-, vilt- en kantkloswerk alsmede materialen, tijdschriften en boeken. (meer…)

de S+oplap Amsterdam

10 juli - 31 oktober

Gefascineerd door de schoonheid en het ambacht van de stoplap bedacht ontwerper Sanne van de Goor het project de S+oplap, een oefening in los en vast. Een project over de stoplap van toen, gekoppeld aan meisjes van nu. Het centrale element van dit project is lange banen stof die zijn bedrukt met een grafisch patroon dat is geïnspireerd op de oude stoplappen – met in de print opgenomen gaten. (meer…)

Louise Baldwin Masterclass-Hawar

15 juli - 19 juli

15 t/m 17 juli, Up Close to Nature: On this experimental stitch course we will use both hand and machine embroidery to create a group of small mixed media pieces. We will develop ideas about colour, texture and rhythm from microscopic images of cell structures and small textured natural forms and interpret them using a wide range of fabrics, from traditional to plastic, wire or paper. You will be encouraged to be expressive and experimental with both materials and stitch. Group demonstrations, discussions and individual help will support your learning experience. (meer…)

augustus 2019

Klein en Fijn, Leiden

1 augustus - 31 augustus

Bij Zône galerie voor Kunst en Vormgeving, exposeren in augustus Grietje van Wijk met viltobjecten en Nathalie Muller met textiel/grafiek. (meer…)

Quilts in Britsum.

3 augustus - 8 september

Suzanne ter Berg-Bosma toont haar werk in de Johanneskerk in Britsum. Met de titel “Quilts in Britsum”.
In deze overzichtstentoonstelling zijn oa haar werken Lijnenspel, De Dijk I en De Dijk II, Galaxy, Op z’n elf en dertigst, Watermerk, Delta te zien. (meer…)

zomerweek stof verven be/en-verwerken- Hawar School

5 augustus - 9 augustus

Eke Krug werkt intuïtief met textiel en verschillende verftechnieken.Tijdens deze zomerweek gaat er geëxperimenteerd worden met verschillende manieren van kleur aanbrengen op textiel. Verschillende stofsoorten en manieren van kleuren/ verven  komen aan bod en je kiest zelf wat je verder uitdiept. Er kunnen ook gekleurde stoffen bewerkt worden door bijvoorbeeld andere materialen toe te voegen, te naaien en te vervormen. En er is heel veel ruimte voor ideeën en wensen uit de groep! (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.