Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Agenda › Aankomende Evenementen

februari 2020

PlOOI- KUNST & TEXTIEL, Doornik

8 februari - 24 mei
In deze tentoonstelling wordt de plooi uitgelicht, met de nadruk op textiel.  Schilderen, fotografie, sculptuur of performance, zullen echter een aanvulling vormen op het brede scala aan gepresenteerde werken. Tentoonstelling gezamenlijk geproduceerd door TAMAT en het Museum voor Schone Kunsten

Dankzij vouwen wordt een tweedimensionaal oppervlak volume en organiseert de ruimte in drie dimensies. Dit is wat de plooien fascineert.

(meer…)

Maak zelf je eigen wade Den Dolder, Amersfoort

10 februari - 22 april

Onder begeleiding van Atelier Alewijn kun je alvast je eigen lijkwade maken in een kleine groep. Vanaf 10 februari kun je meedoen aan een cursus in het Bezinningshuis op 4 maandagen.
De cursus begint met informatie en inspiratie opdoen en een collage maken, pas daarna maak je een ontwerp. Er zijn heel veel creatieve mogelijkheden om vorm te geven aan een wade. (meer…)

circulaire sculpturen in het fries museum

15 februari - 17 mei

Hendrickje Schimmel (Arnhem, 1990) presenteert tentoonstelling Tenant of Culture: I forgot to tell you I’ve changed het kledingstuk als sculptuur, in Het Fries Museum. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Om stelling te nemen tegen de verspilling in de mode-industrie, fabriceert Schimmel nieuwe kleding uit restmateriaal, desnoods met chocoladevlekken er nog op. Van Westernlaarzen gemaakt van platgestreken oude schoenen tot een jas uit tweedehands leren tassen. Vodden krijgen een tweede leven en verworden in Schimmels handen tot stoffen kunstwerken. (meer…)

Marijke van Welzen, Leiden

20 februari - 19 april

20-02-20 20 jaar textielkunst door Marijke van Welzen. Sinds 2000 maakt Marijke van Welzen textielcollages, die meestal uitmonden in jasjes en mantels. Sprookjesachtige kleding ontstaan uit fascinerende textielcollages. Marijke gaat heel intuïtief te werk. Uitgangspunten kunnen zijn: sprookjes en  verhalen, een thema, een land. Soms is een bepaald lapje of een kleur de aanleiding. (meer…)

‘3 x gedraaid’, verdieping in vilt, Marum

28 februari - 24 april

Expositie ‘3 x gedraaid’, verdieping in vilt.Jolande van Luijk, Meta Geerts en Ineke Carolus presenteren hun nieuwste werk in de KunstKamer in Marum. Ze laten zij zich inspireren door de processen in de natuur en de maakbare natuur van hun tuinen. Ze tonen kunst met groot gevoel voor detail en schoonheid, kunst die verwondert en verstilt. (meer…)

maart 2020

StiQS: Hardinxveld-Giessendam

5 maart - 8 april

Museum De Koperen Knop opent de textiele expositie, getiteld Duizend Speldenprikken. Deze expositie wordt verzorgd door zeven kunstenaars, die verenigd zijn in de groep StiQS. Zeven gedreven vrouwen, die met elkaar aantonen dat textiel wel degelijk een onlosmakelijk deel uitmaakt van de kunstuitingen anno nu. (meer…)

Weefkring ’t WEB, Bennekom

7 maart - 20 juni

“Diversiteit en Verbinding”.  Leden van de Weefkring ’t WEB tonen recent weefwerk  ter gelegenheid van haar 40-jarig bestaan. In het Kijk en Luistermuseum.
(meer…)

ANDREA NOESKE PORADA Baarle-Nassau

8 maart - 19 april
HighFiveArt exposeert het werk van  Andrea Noeske Porada. Andrea is woonachtig in Wiesbaden en heeft zich toegelegd op een bijzondere manier van vilten: zij plooit en vouwt het door haar vervaardigde vilt. Door een bepaalde manier van vilten verstevigde zij de gevouwen randen. Zo ontstaan (mini)constructies van vilt.

(meer…)

Vi­vi­a­ne Sas­sen |Amsterdam

14 maart - 31 mei

Ve­nus & Mer­cu­ry:

Acht jaar na haar zeer succesvolle  expositie In and Out of Fashion keert Viviane Sassen terug in Huis Marseille met de  tentoonstelling Venus & Mercury, die alle zalen en ook de tuin van het museum in beslag zal nemen. Deze tentoonstelling ontstond in Versailles, waar Sassen nieuw werk creëerde geïnspireerd door diverse geschiedenissen rond de Franse hofhouding in de zeventiende en achttiende eeuw. Zij verweefde deze verhalen tot een melancholisch narratief doordrenkt van erotiek, macht, intrige, ziekte, verval en dood. (meer…)

april 2020

De Katoendrukkerij terug in Amersfoort

1 april - 31 december

De Katoendrukkerij is terug in Amersfoort.  Is elke week van woensdag t/m zondag open. Je kunt er informatie inwinnen over de hedendaagse praktijk en ook de geschiedenis van het katoendrukken, de textielnijverheid in Amersfoort en de Volmolen zelf.

(meer…)

Le­ven van Leer Dord­rechts

5 april - 23 augustus

Niet eerder waren er zoveel archeologische ledervondsten uit de Dordtse bodem bij elkaar te zien. Ter ere van ‘800 jaar stad’ toont het Dordrechts Museum voor het eerst in haar geschiedenis op de tentoonstelling ‘Leven van Leer’ de archeologische leervondsten uit eigen collectie. Dit is de meest uitgebreide archeologische leercollectie van Nederland, waarvan sommige voorwerpen uniek zijn in Europa. De tentoonstelling laat de mooiste middeleeuwse messcheden, tassen, schoenen en wapenuitrusting zien die ruim 700 jaar geleden gemaakt, gedragen of gebruikt zijn. (meer…)

Vrouwen van Nu Westerbork

7 april - 8 april

70e  EXPOSITIE HANDWERKEN &  TEXTIELE WERKVORMEN
Het Kenniscentrum Handwerken en Textiele Werkvormen, Vrouwen van Nu, Drenthe organiseert op 7 april en 8 april  in zalencentrum Meursinge  de expositie met als thema “ROND”. (meer…)

Zoo-tex Barchem

12 april - 13 april

Textielkunstenaars Zoo-tex exposeren zondag 12 en maandag 13 april tijdens de Kunstroute Lochem. In een natuurlijk aangekleed atelier van Landgoed hotel Woodbrooke komen maskers te voorschijn. Diversiteit in materiaal en stijl maken de expositie weer boeiend.
(meer…)

Sieraad vormgeving, Oldeberkoop

17 april

Van vloeibaar rubber tot zijdeveters en papiergaren, alle bekende sieraden van Elly  van Erp komen in deze workshop aan bod. Maar ook verrassende nieuwe ideeën. Raak geïnspireerd door de vele voorbeelden die Elly u tijdens deze workshop laat zien en ga daarna aan de slag met het uitwerken van uw eigen ontwerp. Elly vertelt u over de mogelijkheden en beperkingen van de verschillende materialen die zij gebruikt voor het maken van sieraden van papiergaren, vloeibaar rubber, zijdeveters en nog veel meer. Ze helpt u de juiste materialen te kiezen voor uw eigen ontwerp. (meer…)

EXPERIKANT Leiden

19 april - 16 mei

BEWEGING IN KANT. Rond het Textielfestival Leiden 2020, dat plaats vindt van 13 t/m 16 mei, exposeert het kunstenaarscollectief EXPERIKANT van 19 april t/m 16 mei bij kunstzaal Sijthoff, Doezastraat 1b in Leiden. (meer…)

Zeshonderd jaar Egyptische weefsels, Leiden

23 april - 30 augustus

Zeshonderd jaar Egyptische weefsels (ca. 400-1000 na Chr.)
In dezeKleine tentoonstelling met bijna honderd objecten staan fantasievolle doeken en intrigerende Egyptische weefsels uit het eerste millennium na Chr. centraal. Textiel is zeer kwetsbaar en wordt daarom zelden in exposities getoond.  Veel textiel uit deze periode is goed bewaard gebleven en vormt een uitgelezen mix van diverse materialen en weeftechnieken. Twaalf hedendaagse textielkunstenaars tonen bovendien werk dat geïnspireerd is op de museumcollectie.
(meer…)

mei 2020

Nederlandse Breidagen Amsterdam

1 mei – 08:00 - 2 mei – 17:00

Het leukste event voor breien en haken. Tijdens de nederlandse breidagen kun je genieten van inspirerende demonstraties en meet & greets met ontwerpers en designers. Workshops van brei- en haak experts. Zien ís doen! De nieuwe kennis die je tijdens de workshop op doet, pas je meteen toe.  (meer…)

idéBé Reisspecials Schotland/Shetland

4 mei - 13 mei
Tijdens deze 10-daagse reis naar Noordoost Schotland en de Shetland Eilanden maakt u kennis met Schotland, een gebied met karakter. Het Schotse landschap is imposant door zijn Highlands, grillige kust, mooie natuurschoon, monumenten, historie en …….schapen. U bezoekt o.a. Edinburgh, de studio van knitwear designer Di Gilpin en verschillende andere ateliers van textielkunstenaars, Falkland Palace en St Andrews. Ook een tocht door de imposante Highlands, met o.a. het stadje Pitlochry, staat op het programma.

(meer…)

Textiel Festival Leiden

13 mei - 16 mei

Voor de 6e keer organiseert STIDOC het Textiel Festival in Leiden. In STIDOC zijn 7 textielverenigingen en Museum de Kantfabriek vertegenwoordigd. Vijfjaarlijks podium voor textielkunst, textieltechnieken en -experiment Met als festivalhart de Pieterskerk die ruim 3500m2 biedt voor exposities van textielkunstenaars,  top-amateurs, en (inter) nationale studenten, die werken rond het thema van het festival. (meer…)

Rondom het Textiel Festival – Het Leids Wevershuis

13 mei - 16 mei

Van 13 t/m 16 mei vindt in de Pieterskerk de 6e editie van het grandioze Textiel Festival plaats.  Museum Het Leids Wevershuis doet mee met de TEXTIELROUTE  die in dat kader tevens georganiseerd wordt. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.