Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Agenda › Aankomende Evenementen

oktober 2019

Mieke Werners Monnickendam

12 oktober 2019 - 1 maart 2020

Textielkunstenaar Mieke Werners exposeert onder de titel “Verstilde Vergankelijkheid” vanaf zaterdag 12 oktober t/m 1 maart 2020 een selectie van haar textiele beelden in het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam. Het thema “vergankelijkheid “ is altijd weer terug te vinden in haar werk. Inspiratie haalt Mieke Werners uit het leven zelf. De schoonheid daarvan, maar ook de eindigheid. Verval is een duidelijk thema in haar textiele werken.  (meer…)

Expositie Hand Schrift, Emmen

12 oktober 2019 - 5 januari 2020

Centrum Beeldende Kunst Emmen CBK Emmen – De Fabriek, toont werk van Pauline Nijenhuis. In de tentoonstelling Hand Schrift presenteert Pauline Nijenhuis een overzicht van haar werk. Naast textiele schilderijen is ook veel fotowerk te zien. Centraal in de expositie staat de installatie van het project HAND@WORK. In dit recente project onderzoekt zij de waarde en waardering van handschrift in borduurwerk. (meer…)

Decoratietechnieken in de mode: SMUK , Hasselt

12 oktober 2019 - 8 maart 2020

Decoratietechnieken in de mode: een show off’, een interactieve wereld vol pracht en praal. In deze nieuwe tentoonstelling komen zowel historische als hedendaagse versiertechnieken aan bod die de luxemode zo typeren. Kleding, accessoires en couture opgesmukt met borduursels, pluimen, parels, stenen, pailletten, schelpen en andere curiosa. Bekende ateliers zoals Hurel, Lesage en Lemarié krijgen een centrale plaats, maar ook de bezoekers spelen in de tentoonstelling een hoofdrol. In de wonderkamers kan de bezoeker zelf aan de slag met hoogwaardige decoratieve ambachten. (meer…)

Oernatuur | Primal Nature Rijswijk

29 oktober 2019 - 12 januari 2020

Musuem Rijswijk toont een overzichtstentoonstelling van Mariëlle van den Bergh met werken in textiel.
Hoewel afgestudeerd aan de afdeling Textiele Werkvormen van de Academie voor Beeldende Vormgeving in Tilburg , maakt Mariëlle van den Bergh gebruik van alle denkbare materialen. Staal,  glas, pitriet, papier en de laatste jaren ook keramiek. Vaak in combinatie met reusachtige wandtapijten. Haar vele reizen, naar vooral afgelegen gebieden, versterken haar verwondering over het bestaan en de natuur en geven haar beelden een metaforische lading. (meer…)

november 2019

The Hotel Chronicles & Folding Thoughts Amsterdam

1 november 2019 - 29 februari 2020

The Hotel Chronicles & Folding Thoughts. Speciaal voor de nieuwe expositie in Lloyd Hotel maakte ontwerper Sanne van de Goor de serie The Hotel Chronicles. Hotelgasten het wisten niet dat hun bed onderdeel van dit werk zou worden. Na check-out legde Sanne de beslapen bedden vast met haar camera.
(meer…)

Sonja Cabalt, Leiden

2 november 2019 - 16 februari 2020

Museum Het LeidsWevershuis  is een klein overzicht het werk Sonja Cabalt te zien. Het is zowel toegepast als autonoom werk. Per ruimte wordt er een serie werken gepresenteerd, bestaande uit porselein, vilt en gemengde technieken.  (meer…)

“Wonderlijk Alledaags” High Five Art Gallerie

3 november - 29 december

High Five Art Gallerie exposeert  resent werk van een  STIQS, een groep kunstenaars die textiele materialen als uitgangspunt neemt. Met de Titel  “Wonderlijk Alledaags”. (meer…)

Drag Po­wer – Gen­der, pri­de & gla­mour Apeldoorn

3 november 2019 - 1 maart 2020

De tentoonstelling Drag Power – Gender, pride & glamour in het Coda museum Apeldoorn, toont de uitbundige uitdossingen van de drag queens, maar laat daarbij ook zien wat zich achter de pailletten en onder de pruik bevindt. De actuele scene en de historische wortels van drag worden  belicht aan de hand van beeldende kunst, historische objecten, fotografie, video’s en outfits. (meer…)

Beppe Kessler- Apeldoorn

3 november 2019 - 1 maart 2020

Een tijd van zien, 40 jaar Bep­pe Kes­s­ler
Het Codamuseum toont werk  Bep­pe Kes­s­ler. De titel een tijd van zien refereert zowel aan haar langlopende carrière, als naar haar werken die aandacht en rust vragen. Aandacht en rust tijdens het maken van haar werken, tegelijkertijd is het een uitnodiging aan de bezoeker om te kijken, te zien, te ontdekken.
Al het werk van Beppe Kessler is in essentie sculpturaal. Ze is een tekenaar die borduurt, een wever die schildert, een houtbewerker die sieraden maakt; iemand voor wie kiezen geen keuze is. Regelmatig past ze technieken uit de schilderkunst toe in haar sieraden en omgekeerd. (meer…)

Textiel in Verzet Kortrijk

15 november 2019 - 16 februari 2020

MoMu en Texture Kortrijk organiseren samen “Textiel in Verzet”, een tentoonstelling in samenwerking met journaliste Samira Bendadi en fotografe Mashid Mohadjerin. Wie de verhalen en foto’s van het duo wil bezichtigen kan van 15 november 2019 tot 16 februari 2020 terecht in Texture Kortrijk. In het voorjaar van 2020 verhuist de tentoonstelling naar Kunsthal Extra City in Antwerpen. (meer…)

The Art of Lace Tilburg

16 november 2019 - 10 mei 2020
De internationale tentoonstelling,  ‘The Art of Lace | Haute couture van Chanel tot Iris van Herpen’,te zien in Textielmuseum te  Tilburg, toont creaties van ’s werelds meest geroemde modehuizen. De bezoeker krijgt een blik achter de schermen bij de kantmakers en couturiers: van het ontwerp- en maakproces tot het eindproduct, klaar voor de catwalk. Met bijna 50 stukken van Alberta Ferretti, Balenciaga, Chanel, Dior, Jean Paul Gaultier, Iris van Herpen, Louis Vuitton, Maison Margiela, Schiaparelli, Valentino en Yiqing Yin.De tentoonstelling, voorheen in Calais te zien, stelt de innovatieve kracht van het Franse Leavers kantwerk centraal.

(meer…)

Het Damastweversgilde Vlissingen

23 november 2019 - 5 januari 2020

Het Damastweversgilde: toont “Licht en Schaduw”, een Internationale tentoonstelling van handgeweven hedendaags damast, aangevuld met sieraden als draagbare objecten. Daarnaast zijn er kleurrijke  glasobjecten te zien. (meer…)

december 2019

Handweven van Anneke Kersten in Helmond

4 december 2019 – 08:00 - 9 januari 2020 – 17:00

Expositie handweven van Anneke Kersten te zien in Het Industrieel Atrium te Helmond
Openingstijden woensdag en donderdag 10-16 uur.
(meer…)

Slow Fashion Drodrecht

8 december 2019 - 12 april 2020

Voor het eerst in vijftig jaar tonen het Dordrechts Museum en Huis Van Gijn hun uitgebreide modecollectie. Van een zeldzame 18de-eeuwse Japonsche rok, een exclusieve 19de-eeuwse Schotse ruit japon tot een flapper dress uit de jaren ’20. Een selectie van 50 topstukken laat praktisch alle silhouetten van 150 jaar mode zien van de 17de eeuw tot ca. 1930. (meer…)

Surinaamse koto kostuums, Amsterdam

13 december 2019 - 30 mei 2020

‘Kotomisi, de kracht van klederdracht’. In het Klederdrachtmuseum staat Surinaamse koto centraal staat. De koto is de traditionele klederdracht van Afro-Surinaamse vrouwen in Suriname. Naast de koto’s worden ook  angisa’s getoond. Deze hoofddoeken kunnen op verschillende betekenisvolle wijzen worden gebonden en maken een belangrijk deel uit van de klederdracht. Door een veelzijdige collectie koto’s, een serie gefilmde portretten en workshops maakt de bezoeker kennis met de kotomisi (de draagsters) en de geschiedenis van deze klederdracht. Christine van Russel – Henar, directeur van Het Koto Museum in Paramaribo. 
(meer…)

Dirkje van der Horst-Beetsma, West Terschelling

15 december 2019 - 5 januari 2020

Dirkje van der Horst-Beetsma exposeert foto’s en textiel werk: “SKODA”, de auto van mijn vader .  in de Aggregaatbunker van het Bunkermuseum te West Terschelling. (meer…)

‘Sansevieria Fibre Art’ Meise, Belgie

21 december 2019 - 19 april 2020

De tentoonstelling ‘Sansevieria Fibre Art’ is een samenwerking tussen Plantentuin Meise en de afdeling textiele kunsten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen, deeltijds kunstonderwijs. De plantentuin stelt haar historische vezels tentoon maar ook natuurlijke kleurstoffen en plantaardig geverfde kleurstalen. Verder zijn er werken te zien van Christine Kennis en 22 leerlingen, collega leerkrachten en alumni. Het is tevens een eerbetoon aan Christine Kennis, de overleden lerares van textiele kunsten. (meer…)

januari 2020

Innovatieve mode en slim textiel Horst

19 januari 2020 - 15 maart 2020

Museum de Kantfabriek laat de ontwikkeling van E-FASHION zien.Voor het ontwerpen wordt steeds meer gebruik gemaakt van circulaire (herbruikbare) materialen en productiemethodes, zodat de technologie en textiel opnieuw gebruikt kan worden. De mogelijkheden zijn eindeloos: soms heel dicht bij en voor de hand liggend, soms echt toekomstmuziek. Gastcurator Marina Toeters zal ook een lezing houden over dit onderwerp. (meer…)

februari 2020

Marijke van Welzen, Leiden

20 februari 2020 - 19 april 2020

20-02-20 20 jaar textielkunst door Marijke van Welzen. Sinds 2000 maakt Marijke van Welzen textielcollages, die meestal uitmonden in jasjes en mantels. Sprookjesachtige kleding ontstaan uit fascinerende textielcollages. Marijke gaat heel intuïtief te werk. Uitgangspunten kunnen zijn: sprookjes en  verhalen, een thema, een land. Soms is een bepaald lapje of een kleur de aanleiding. (meer…)

‘3 x gedraaid’, verdieping in vilt, Marum

28 februari 2020 - 24 april 2020

Expositie ‘3 x gedraaid’, verdieping in vilt.Jolande van Luijk, Meta Geerts en Ineke Carolus presenteren hun nieuwste werk in de KunstKamer in Marum. Ze laten zij zich inspireren door de processen in de natuur en de maakbare natuur van hun tuinen. Ze tonen kunst met groot gevoel voor detail en schoonheid, kunst die verwondert en verstilt. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.