Laden Evenementen

Aanstaande Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Agenda › Aanstaande Evenementen

januari 2022

Mariet Visser, Horst

23 januari - 14 maart

K-E-K Kant Experiment Kunst, Museum de Kantfabriek te Horst
De techniek van kantklossen is al eeuwen oud. Deze tentoonstelling -een hommage aan Mariet Visser- laat zien dat haar werk niet alleen vernieuwend is maar ook eigentijds. Het werk van Mariet kenmerkt zich door een volkomen eigen techniek die er vaak grafisch uitziet. (meer…)

februari 2022

Cursus Boro & Sashiko, Oldeberkoop

23 februari - 21 april

Blauw, blauw, blauw… Cursus Boro & Sashiko met Elly van Elp. In  5 woensdag avonden leer je veel over Sashiko en Boro. Het is slow/ duurzaam en je kunt er al je oude spijkergoed voor gebruiken, hoe fijn is dat! Sashiko is eenvoudig borduurwerk en daardoor geschikt voor iedereen ! (meer…)

QuiltPlus, Sappemeer

26 februari - 10 april

QuiltPlus exposeert met quilts, textielboeken en meer in de Smederij te Sappemeer

(meer…)

maart 2022

Tilleke Schwarz, Baarle Nassau

6 maart - 19 maart

 Stitched stories – Tilleke Schwarz  Hedendaagse borduurkunst. Tilleke’s borduurwerk herinnert aan graffiti, maar ook aan een moderne merklap. Het werk heeft een verhalend karakter, maar bevat geen eenduidige verhaallijn. De kijker mag zelf de beelden en teksten combineren en er zo een eigen betekenis. aan geven. Zo ontstaat een spel met de kijker. (meer…)

Cursus Boro & Sashiko, Oldeberkoop

11 maart - 13 maart

Blauw, blauw, blauw…Twee daagse Cursus Boro & Sashiko met Elly van Elp. Het is slow/ duurzaam en je kunt er al je oude spijkergoed voor gebruiken, hoe fijn is dat!  Sashiko is eenvoudig borduurwerk en daardoor geschikt voor iedereen ! (meer…)

Fransje Smit, Leiden

20 maart - 24 april

My white world: lost & found. Textielkunstenaar Fransje Smit toont haar werk in Museum Leids Wevershuis te Leiden.   Fransje  vindt van alles om haar heen. Nagelaten, weggegooid, verloren? Ze pakt het op en voegt samen,  het geeft haar wereld vorm. Al die delen met hun eigen  geschiedenis zijn zo even samen, nu, en vallen ooit weer eens uiteen in onderdelen. Net als natuur, als alle leven en dingen op aarde. Zo voeden we elkaar, geven we de aarde vorm. Ook in haar werk sluipt het plastic binnen en verbindt het zich met natuurlijke materialen. Een andere orde dient zich aan. Schoonheid vind ik ze in verval, versleten en doorleefd. Tijd die zichtbaar wordt in thema’s als beweging, littekens, beschadigd en vervreemding.” (meer…)

Oud beddengoed uit grootmoederstijd in quilts van nu, Stadskanaal

20 maart - 26 maart

Quiltgroep Oud Beddengoed uit Grootmoeders tijd Stadskanaal o.l.v.Jantje Kupers  – de Roo organiseert in samenwerking  van de Quiltgroep Oud Beddengoed Blomberg uit Duitsland o.l.v. Trijnie Wildeboer een tentoonstelling van 19 Maart t/ m 25 Maart. (meer…)

april 2022

‘Langs Geborduurde Wegen’ Horst

3 april - 26 september

Museum de Kantfabriek toont in deze expositie traditionele streekdrachten uit Zuidwest-China. De titel van de expositie, Langs Geborduurde Wegen, verwijst naar een oude Miao legende over migratie uit een ver verleden. De vele volken raakten verspreid over het zuidwesten van China en verbeelden de verhalen en legenden van hun geschiedenis in de borduurkunst op hun kleding. De expositie laat verschillende regio’s van de provincie Guizhou zien met haar specifieke streekdrachten en tradities.
(meer…)

Patchwork& Quiltdagen, Rijswijk

8 april - 11 april

Dé beurs waar kleurrijke lapjes stof zijn omgetoverd tot prachtige dekens, oftewel quilts. Een veelzijdige hobby waarbij alles draait om textiel en je eigen fantasie. Maak kennis met de vele quilttechnieken en bekijk prachtige tentoonstellingen. (meer…)

Patchwork & Quiltdagen, Rijswijk

8 april - 11 april

Dé beurs waar kleurrijke lapjes stof zijn omgetoverd tot prachtige dekens, oftewel quilts. Een veelzijdige hobby waarbij alles draait om textiel en je eigen fantasie. Maak kennis met de vele quilttechnieken en bekijk prachtige tentoonstellingen. (meer…)

Kleurstof, Tilburg

9 april - 23 oktober

Textiel omringt ons overal en is altijd geverfd. De expositie ‘Kleurstof’ gaat in op de oorsprong en verhalen achter de kleurstoffen in ons textiel. Aan de hand van mode-, kunst-, en designobjecten, en nieuwe werken van kunstenaars en vormgevers als Claudy Jongstra, Antonio Guzman, Nienke Hoogvliet en Aboubakar Fofana, presenteert het TextielMuseum een tentoonstelling over kleurstoffen in textiel. Bezoekers ervaren de schoonheid en dilemma’s van gekleurd textiel en kunnen ook zelf aan de gang met natuurlijke verfbronnen. (meer…)

zeven x weven, Amersfoort

13 april - 11 juni

In De Katoendrukkerij in Amersfoort . wordt een groepsexpositie van zeven eigentijdse handwevers getoond “van techniek naar verbeelding’ . De verbeelding staat voorop, ambachtelijk werken is het het verbindend element, maar met ieder een eigen stijl en aanpak. Weven is voor deze handwevers een middel om uitdrukking te geven aan hun verhalen.
(meer…)

juni 2022

textielfestival, weerribben

10 juni - 13 juni

4e editie Textiel Festival Weerribben. Op 10, 11 en 12 juni is Nationaal Park Weerribben-Wieden weer hét textiele hart van Overijssel. Textiel Festival Weerribben wil zoveel mogelijk mensen (jong en oud) laten kennis maken met de wondere wereld van textiel en de prachtige natuur van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Bekijk in 3 dagen alles wat (on)bekende textielkunstenaars hebben gecreëerd rondom het thema van het festival “POP-UP!”, op verschillende locaties in en rond Nationaal Park Weerribben-Wieden. (meer…)

juli 2022

Schapenscheerdersfestival & Wolfeest in Balloo

9 juli - 11 juli

Schapenscheerdersfestival & Wolfeest in Balloo. Terwijl de schapen worden geschoren is er héél veel te doen en te zien bij de Herders van Balloo. Het Wolfeest is een grote fair, waarbij de nadruk ligt op wol. Maar ook volop kunstzinnige, creatieve, leuke en lekkere producten. (meer…)

september 2022

Vormgeving en ontwerpen – Kleur, Oldeberkoop

16 september - 9 december

In deze module duik je dieper in de mogelijkheden van verf- en druktechnieken, materialen en kleurgebruik. Je leert kleur te maken en beter te begrijpen wat kleur doet in je werk en hoe je daar bewust gebruik van kunt maken. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.