Laden Evenementen

Aanstaande Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Agenda › Aanstaande Evenementen

juni 2023

Textiel Biënnale 2023, Rijswijk

25 juni - 21 oktober

Het is zomer! Dat betekent een nieuwe Textiel Biënnale met als thema Images of Power en een erfgoedtentoonstelling over de verbeelding van macht in Rijswijk die daarop aanhaakt. In de museumtuin heeft de treurwilg plaats gemaakt voor twee nieuwe papier-moerbeibomen en het is er weer goed toeven met dat mooie weer. De museum shop ligt vol met nieuwe producten en multiples van de deelnemende kunstenaars. Images of Power is een internationale tentoonstelling van kwalitatief hoogstaande en inhoudelijk sterke hedendaagse beeldende kunst waarin textiel als materiaal de hoofdrol speelt.

(meer…)

juli 2023

Claudy Jongstra, Amsterdam

1 juli - 1 november

Nu te zien in de kas bij EENWERK: CLAUDY JONGSTRA CYCLI VAN GROEI
Claudy Jongstra legt voor het eerst het hele proces bloot dat moet leiden tot een monumentaal kunstwerk* dat in oktober 2023 te zien zal zijn op de tentoonstelling in EENWERK.  Zoals Cycles of Growth laat zien, worden alle zes fasen zorgvuldig uitgevoerd en gedocumenteerd. (meer…)

Makersgeheimen #3 – voor de hele familie , Tilburg

1 juli 2023 - 26 mei 2024

De doe-tentoonstelling ‘Makersgeheimen #3’  in hetTextielMuseum in Tilburg is speciaal gemaakt voor families. De expo neemt jong en oud mee in de creatieve zoektocht van kunstenaars en ontwerpers die van over de hele wereld naar het TextielLab van het museum komen om hun meest wonderbaarlijke ideeën te vertalen naar textiel. Ontdek spelenderwijs hoe het is om een kunstenaar te zijn en wat je allemaal kunt maken met een paar garens. (meer…)

Cirkels en Floralen, Amersfoort

12 juli - 1 oktober

De Katoendrukkerij exposeert werk van Ruben van der Scheer en Maartje van den Noort: Cirkels en Floralen. De Amersfoortse kunstenaar Ruben van der Scheer is gefascineerd door de kracht en eindeloosheid van de cirkel. Op de houtdraaibank ontstaan krachtige minimalistische objecten die uitnodigen tot aanraking en tegelijkertijd aanzetten tot contemplatie. De botanische prints van Maartje van den Noort, die zij liet weven in het Textielmuseum Tilburg, vormen in deze expositie een natuurlijke en harmonieuze eenheid met het werk van Van der Scheer.
(meer…)

Bonte Biedermeier & Perzische Pracht, Goes

12 juli 2023 - 1 maart 2024

De bonte kleuren van 19e eeuwse merklappen worden gecombineerd met eigentijdse textiele landschapskunst in Historisch Museum De Bevelanden. 19e eeuwse merklappen laten zich steeds meer inspireren door de natuur. Met de toendertijd  net uitgevonden kunstmatige kleuren borduurt men steeds natuurlijkere afbeeldingen. Dankzij de verschillende kleurnuances van het huidige garen kan men schaduw toevoegen aan de afbeelding, die daardoor veel ruimtelijker lijkt. Bonte Biedermeier-motieven versierden de merklappen, en dankzij patronen uit Berlijn ging men de moderne merklappen Berlin Woolwork noemen. Dankzij het met aniline kleurstoffen geverfde wollen garen kregen de borduursels heldere en felle kleuren. (meer…)

augustus 2023

‘Boek & Bos’, Mierlo

24 augustus - 23 oktober

Kunstzaal Dommeldal, te Mierlo toont de expositie ‘Boek & Bos’ van Miranda Vissers (Leende) In deze tentoonstelling wordt een selectie werk gepresenteerd, gemaakt van gerecycled textiel en boeken, en geïnspireerd op de structuren en texturen uit het bos. Kleine objecten van textiel, maar ook wandvullende geknoopte strengen wol worden gecombineerd met boomtakken met peulen van papier en gebreide berkenstammen. Opening van de tentoonstelling is op 27 augustus 15.30 – 17.00 uur

(meer…)

ZichTwerK, Sappemeer

24 augustus - 7 oktober

Galeie De Smederij toont ongeveer 50 werken/quilts van de groep ZichTwerK. Deze groep is voortgekomen uit Quiltenspeciaal 14. Het gezamenlijke thema is “Natuur”. Ieder heeft dat op haar eigen wijze uitgewerkt. Er is werk te zien dat speciaal voor deze expositie is gemaakt, maar ook eerder werk. Te zien in Galerie De Smederij in Sappemeer. (meer…)

september 2023

‘Weaving the Words’, Amsterdam (Geuzenveld)

1 september - 7 oktober

PLEINKAMER exposeert werk van van de Deens-Nederlandse kunstenaar Pernille Lonstrup met de titel ‘Weaving the Words’. Schering en inslag. Iets op touw zetten. In onze taal zijn nog veel verwijzingen te vinden naar het weven, een techniek en kunstvorm die door de eeuwen heen veelal door vrouwen werd beoefend. In deze expositie onderzoeken Lonstrup en kunstenaars Femke Schaap (NL), Isfrid Angard Siljehaug (NO/NL) en Rosa Smits (NL) wat voor betekenis weven heeft in de hedendaagse kunst en maatschappij. Voor deze expositie maakten zij nieuw werk – van weefsels tot videowerk – waarmee zij onze cultuur, geschiedenis en de rol van vrouwen daarin verweven. (meer…)

Zoo-tex, Lochem

1 september - 30 september

Zoo-tex exposeert met de titel “ Met Zoo-tex op avontuur” in het Stadhuus in Lochem. Zoo-tex bestaat nu uit 7 leden namelijk Bouwke Alsema, Liesbee Colombijn, Annelies de Graaf, Marga Lagrand, AnneMarijke Spijkerboer, Suze termaat en Inge Witvers. Een rondje langs alle werken ( ongeveer 30 stuks) laat zien dat we ons met verschillende materialen en technieken bezig houden van groot -zoals de kleine draak van Marga- naar klein zoals leporello’s van Anne Marijke.

(meer…)

Lapland Reminiscenties, Beek en Donk

2 september - 24 september

Lapland Reminiscenties in ‘t Oude Raadhuis, Beek en Donk. In deze tentoonstelling  wordt een selectie van Miranda Vissers werk, geïnspireerd door haar reizen naar Fins Lapland, gepresenteerd. Objecten van gerecycled textiel gecombineerd met schilderijen, foto’s en materialen meegebracht uit Lapland vormen de basis van deze tentoonstelling, die een herinnering oproept aan het indrukwekkende ruige landschap in het noorden. Met dit werk probeer ze een indruk van natuurlijkheid op te roepen. Het zijn vormen en structuren die in de natuur zouden kunnen voorkomen, maar zijn een abstractie hiervan . Ze zijn voornamelijk gemaakt van textiel, papier en natuurlijke materialen. Al de gebruikte materialen zijn gevonden, gekregen of in kringloopwinkels gekocht, zowel in Nederland als tijdens haar reizen. (meer…)

Lapland Reminiscenties, Beek en Donk

2 september - 24 september

Lapland Reminiscenties. Miranda presenteert werk, geïnspireerd door haar reizen naar Fins Lapland. Objecten van gerecycled textiel gecombineerd met schilderijen, foto’s en materialen meegebracht uit Lapland vormen de basis. Ze roepen een herinnering op aan het indrukwekkende ruige landschap in het noorden. 
(meer…)

Lazy Sunday WeefLaB, Amsterdam

3 september - 17 december

Weefstudio Leatemia start vanaf september  met Lazy Sunday WeefLaB
Elke zondag van 13.00-16.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website WeefstudioLeatemia.nl (meer…)

Big Bold Botanics, Amsterdam

8 september - 1 oktober

Een expositie geïnspireerd op de biodiversiteit van planten, op een bijzondere locatie: ’t Nacohuisje – het huisje op palen naast het pontje naar het IJplein in Amsterdam Noord. Deelnemende kunstenaars zijn Nienke Sybrandy, Maartje van den Noort (beeld), Marian van Weert en Amber van Vugt.  meer info

(meer…)

Een textiel biënnale!, Borne

9 september - 30 november

Borns Blauw! Het Borns Textielcollectief heeft na het project : De Rode Draad, in 2020-2022, wat onderdeel was van het Twents Textiel Festival, een nieuw cultureel programma gevormd. Een textiel biënnale! 19  organisaties werken samen in een context van textiel en historisch perspectief met de bedoeling om verder te borduren op de huidige tentoonstelling B.L.A.U.W. in het museum Bussemakershuis. Omdat textiel in het DNA van Borne zit. Met als thema: Borns Blauw!
Het programma zal zich in de komende weken nog verder vullen en is te vinden op: programma .
De opening vindt op 9 september om 10 uur tijdens Open Monumentendag op
het Dorsetplein plaats.

(meer…)

Royals & Rebels – British Fashion, Den Haag

9 september 2023 - 7 januari 2024

Ontdek in Royals & Rebels – British Fashion hoe toonaangevend de Britten zijn voor de modegeschiedenis en bewonder stukken van talloze Britse ontwerpers zoals Vivienne Westwood, Alexander McQueen, Stella McCartney, Charles Frederick Worth, Liberty’s, Lucile, Edward Molyneux, Mary Quant, Katharine Hamnett, Paul Smith, John Galliano, Phoebe Philo, Richard Quinn, Gareth Pugh, Simone Rocha en jonge talenten zoals Bora Aksu, Robert Wun, Charles Jeffrey Loverboy en Matty Bovan. (meer…)

Textase, Baarle Nassau

10 september - 22 oktober

Textielgroep Textase heeft als gezamenlijk kenmerk de voortdurende nieuwsgierigheid om nieuwe mogelijkheden binnen de textiele kunsten te onderzoeken. Zo ontstaan kunstwerken die een individuele signatuur hebben. Maar ook de inzichten van de groep over een gekozen thema reflecteren in het werk. Het thema van de expositie bij Galerie High Five Art is ‘Geborgenheid’.  Leden van TEXTASE komen ui België en Nederland (meer…)

Quilten langs de Linge, Gorinchem

16 september 2023 - 29 februari 2024

Quilten langs de Linge, 30 jaar Lingelappers. Wie houdt van quilts moet beslist een bezoekje brengen aan de expositie Quilten langs de Linge in het Gorcumse Hendrick Hamel Museum. Leden van vereniging De Lingelappers, die haar 30-jarig jubileum viert, tonen daar hun creaties. De aantrekkelijkheid van een quilt – een doorgestikte deken, gemaakt van drie lagen textiel – zit in de  combinatie van kleuren en vormen. Door de herhaling van gekeurde stoffen in vastgelegde patronen bereiken de makers een evenwichtig en monumentaal effect. En daar zijn in de expositie prachtige voorbeelden van te zien.
(meer…)

Weaving the Words – workshops, Amsterdam (Geuzeveld)

19 september - 12 december
Naast de tentoonstelling  ‘Weaving the Words’ organiseren kunstenaars Pernille Lonstrup en Rosa Smits een serie vrij toegankelijke handwerkworkshops om met elkaar kennis, verhalen en technieken uit te wisselen. Tijdens 6 bijeenkomsten gaan Lonstrup en Smits met max 12 deelnemers aan de slag op het gebied van breien, haken, borduren en het herstellen van kleding. Iedereen – van beginnend tot ervaren handwerker – is welkom. (meer…)

Tribal Jewelry & Textiles Fair, Amsterdam

23 september - 24 september

Het wordt  alweer de 21ste editie van de Tribal Jewelry & Textiles Fair, op de locatie
“De Duif” in Amsterdam.

(meer…)

Ambacht in Beeld Festival, Amsterdam

23 september - 24 september

Ambacht in Beeld Festival in de NDSM Loods in Amsterdam. Van kleding repareren met gouddraad tot Venetiaans glaswerk en van vioolbouw tot Koreaanse schildertechniek. Ruim 90 meester-ambachtslieden uit binnen- en buitenland delen hun kennis en vaardigheden met het publiek tijdens workshops, masterclasses en demonstraties. Daarnaast vind je er exposities, een horecaplein met (vegan) eten en drinken, proeverijen en foodworkshops. Er is een materialenbeurs en een podium met optredens. Kortom, een grootse, inspirerende happening in de NDSM Loods in Amsterdam-Noord.

De kaartverkoop voor workshops en masterclasses start op 1 september. Het volledige programma volgt!

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.