Laden Evenementen

Aanstaande Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Agenda › Aanstaande Evenementen

juli 2021

Expositie textielkunst, Amersfoort

17 juli - 26 september

Expositie textielkunst Re-Connected – Miriam L’Herminez, Beeldend Kunstenaar is eerste expositie textielkunst  in de nieuwe culturele locatie in Amersfoort, De Katoendrukkerij in de Volmolen. Miriam L’Herminez opent met haar enerzijds delicate etherische maar ook stevig in de werkelijkheid gewortelde werk waarin verbinding en intermenselijk contact centraal staan. (meer…)

“PARADE”, Leiden

21 juli - 12 september

Mieke Werners, textielkunstenaar, in het museum het Wevershuis.
De titel PARADE, komt voort uit de installatie PARADE die Mieke eerder maakte.  Deze installatie bestaat uit drie hemden, elk gemaakt van stukjes textiel in een andere techniek  : kant; breien en looming (stokjes-weven). Voor de tentoonstelling in het Wevershuis bedacht Mieke een nieuw project, ze wil namelijk een VIERDE hemd maken, dit keer in elkaar gezet door de weefwerkjes te gebruiken die ze via een OPROEP heeft gekregen van andere textielliefhebbers. 

(meer…)

Japan, Geldrop

23 juli - 2 september

Japan, voor even met Geldrop verweven, 80 Kimono’s en accessoires vertellen hun verhaal. Het Weverijmuseum toont de rijke geschiedenis van 150 jaar textielindustrie in Geldrop en omgeving. Met deze kimono-expositie sluit het Weverijmuseum aan op de kernbegrippen ‘Verweeft en vermaakt’. De eeuwenoude en nog steeds actieve Japanse weefcultuur, die de basis is voor de Japanse kimono, verweeft Geldrop een zomer lang met Japan. Het museum toont een selectie van circa 80 kimono’s en accessoires uit de rijke collectie van privéverzamelaars Adri van Hoegee en G. van der Linden, van het voormalige Zijde museum In Meliskerke.
(meer…)

 “Verbinding Zoeken”, Blokzijl

31 juli - 15 augustus

In het kerkje : Het lam” te Blokzijl wordt de expositie “Verbinding Zoeken” tentoongesteld. Er zijn werken te zien in diverse diciplines  o.a. textiel,  installaties, objecten, foto’s, monoprints. De kunstenaars Alie de Boer, Helma Lok Hornemann, Carola Mokveld en Ria Penthum hebben zich laten inspireren door het thema “Verbinding Zoeken”. (meer…)

augustus 2021

Colorminds, Hoog Soeren

5 augustus - 8 augustus

Colorminds  exposeert werk in Kapel Hoog Soeren.COLORMINDS is een Nederlandse groep van 8 artquilters (sinds oktober 2013). Elk individu heeft een succesvolle carrière als artquilter. Ze hebben exposities in Nederland en de rest van de wereld of hun werk maakt deel uit van reizende tentoonstellingen. Er worden in totaal 40+ quilts getoond en een aantal 3D kunstwerken. (meer…)

TREFFEND TEXTIEL, Alphen a/d Rijn

6 augustus - 10 augustus

Expositie in Galerie Alphen Art van Treffend Textiel, dat bestaat uit 8 vrouwen. Zij borduren, naaien, breien, haken, kaarden, spinnen, verven en punchen dat het een lieve lust is! Ieder heeft een eigen herkenbare stijl. De verschillende werkwijzen verrijken elkaar en vullen elkaar aan.  Alle creaties komen fraai tot hun recht tijdens deze kleurrijke expositie. Te zien zijn schilderijen, wandkleden, beelden, sjaals, omslagdoeken, grote en kleine objecten. (meer…)

Module Surface Design, Oldeberkoop

8 augustus - 24 november

Module Surface Design met Marieke Smink en Mariet Rankenberg
In deze module staat het manipuleren van stof en vezels door middel van uiteenlopende technieken centraal met als doel een eigen beeldtaal in  textiel ontwikkelen. Het wordt een inspirerende zoektocht naar combinaties van technieken en materialen die voor jou interessant zijn en een duidelijke meerwaarde opleveren in je eigen werk. (meer…)

Keurslijf, Lijfgoed, Lingerie, Luxe, Borne

10 augustus - 15 november

Museum Bussemakershuis Keurslijf, Lijfgoed, Lingerie, Luxe
Deze tentoonstelling geeft een onthullend en soms bizar tijdsbeeld. Niemand kan zich nog voorstellen dat voor 1850 onderbroeken voor vrouwen immoreel waren of dat omstreeks 1900 de eerste bh’s op de markt kwamen. Tegelijkertijd laat deze tentoonstelling ook een veranderende kijk zien op hygiëne en de positie van de vrouw door de eeuwen heen. Door de komst van de wasmachine en de opkomende massaproductie is lingerie langzamerhand uitgegroeid tot een fashion-item. (meer…)

Texwurk, Baard

21 augustus – 12:00 - 29 augustus – 17:00

EXPOSITIE ‘TEXWURK’  Truus Huijbregts, beeldend kunstenaar, organiseert een expositie van textiele kunst in haar ateliergalerie. www.texwurk.nl  Naast het werk van Truus zelf is er verrassend werk van studenten van Dutch Felt Academy te zien. www.dutchfeltacademy.com.

Vanaf 5 september is er elke eerste zondag van de maand een ‘Texwurk’.  (meer…)

TX Projects , Hilversum

22 augustus - 7 oktober

TX Projects exposeert in de Regenboogkerk te Hilversum. TX Projects  is een kunstenaarscollectief van zes enthousiaste kunstenaars die textiel als basismateriaal gebruiken. Hun werk kenmerkt zich door een grote  diversiteit aan stijlen, materialen en technieken, zoals vilt, organza, ecoprint, mixed  media, borduren en lichtsculpturen. (meer…)

Concullega’s, Ede

28 augustus - 12 september

De Concullega’s is een kunstenaarscollectief bestaande uit Marjan van Holthe, Josien Eulderink, Ginni Fleck & Diana Edes. Zij exposeren textiele werken in Huis Kernhem in Ede.
3 weekenden van 12-17 uur. (meer…)

WEVERSMARKT HOORN

28 augustus

De Weversmarkt gaat over textiel in de breedste zin en vind plaats in het hartje van Hoorn. De markt van weven, breien, haken, quilten. Daarnaast veel boeken over de verschillende textiele werkvormen. Met meer dan 180 kramen de grootste markt in Nederland in het hartje van Hoorn voor iedereen die van draadjes houdt. (meer…)

TEXTIEL BIËNNALE 2021. FOOD FOR THOUGHT, Rijswijk

29 augustus 2021 - 16 januari 2022

De Textiel Biënnale 2021 heeft als titel Voedsel tot Nadenken.
Museum Rijswijk organiseert de Textiel Biënnale al sinds 1995. Van circa 25 kunstenaars wordt werk getoond.  In de afgelopen 25 jaar lag de nadruk op ambachtelijkheid en techniek die kunstenaars toepasten om bijzondere kunstwerken van textiel te maken. We leven nu in een heftige tijd en dat heeft ons ertoe gebracht een inhoudelijke di mensie en maatschappelijke betrokkenheid van kunstenaars aan de Textiel Biënnale toe te voegen. Niet eerder had de Textiel Biënnale een geëngageerd thema zoals nu Voedsel.

oproep: HANDWERKERS GEZOCHT!  zie verderop in de tekst

(meer…)

open atelierroute, Stevensbeek.

29 augustus - 5 september

Kunstkring Sint Anthonis organiseert de open atelierroute. Joke Koppers is een van de deelnemers. Zij werkt al jaren met textiel. Haar werk is transparant, figuratief en zeer divers. Ritme en kleur zijn een  belangrijk onderdeel in haar werk. Deze keer toont zij twee en drie dimensionaal werk. (meer…)

september 2021

Het Textielfestival Leiden Online

1 september - 31 december

Studio Textielfestival 2021 dit najaar en alleen online
In November 2020 is besloten om het vijfjaarlijkse Textielfestival in Leiden een hybride opzet te
geven: gedeeltelijk fysiek in Leiden en gedeeltelijk online. Het coronavirus blijft echter zodanig
verrassen dat het niet verantwoord is om half mei in Leiden een Textielevenement te houden.
Daarom wordt de opzet van het festival teruggebracht naar alleen online en de datum verschoven
naar een nader te bepalen moment in het najaar. (meer…)

Handwerkfestijn Diabetes Fonds/ Oproep vrijwilligers

2 september - 4 september

”Hand-werk van hand tot hand op het platteland”   Met een steeds groter groeiende groep enthousiaste vrijwillige medewerkers hoopt het Diabetes Fonds dit jaar het 14e Handwerkfestijn voor het Diabetes Fonds te mogen organiseren. Omdat de verkoop in 2020 niet door kon gaan hebben wij besloten dit jaar drie verkoopdagen te organiseren: (meer…)

TX Projects, Zaandijk

4 september - 5 september

TX Projects exposeert in het Weefhuis Zaandijk. TX Projects  is een kunstenaarscollectief van zes enthousiaste kunstenaars die textiel als basismateriaal gebruiken. Hun werk kenmerkt zich door een grote  diversiteit aan stijlen, materialen en technieken, zoals vilt, organza, ecoprint, mixed  media, borduren en lichtsculpturen. (meer…)

Cursus wade maken, Amersfoort

6 september - 11 oktober

Cursus wade maken
Maak zelf je eigen wade. Wil je graag iets moois en persoonlijks maken voor je eigen afscheid? Houd je van textiel en stoffen en ben je een beetje handig? Vind je het leuk om samen in een kleine groep een wade te maken met begeleiding van een docent textiel met kennis van de uitvaart?
Of werk je liever thuis en maak je een wade met wekelijkse telefonische begeleiding. (meer…)

weefKWRT, Winssen

11 september - 12 september

Expositie weefcollectief weefKWRT  Anneke Kersten, Roos Cox, Marleen Jongen en Gera Hultink  in Cultuurkerkje Winssen. Het viertal wevers van het weefcollectief weefKWRT (lees weefkwartet) laat de veelzijdigheid van het kunstweven zien door toepassing van weeftechnieken en gebruik van verschillende materialen. (meer…)

Kunstklas, beeldend werken met textiel, Oldeberkoop

20 september 2021 – 19:00 - 18 april 2022 – 21:00

Kunstklas, beeldend werken met textiel met Marieke Smink
Textiel is je passie. Je vilt,breit,  haakt, borduurt, quilt, verft, schildert, enzovoorts. Wat je voor ogen hebt, komt er niet helemaal uit. Je hebt behoefte aan handvaten om dat te maken waar je naar op zoek bent. Je zoekt een sparringpartner om van gedachten te wisselen en nieuwe inzichten te krijgen. Je wilt je eigen beeldverhaal vertellen. Wij dagen je uit om bij Hawar het avontuur aan te gaan, om te leren, te ervaren, om je werk en de essentie van je werk te ontdekken, te leren van elkaar en met elkaar en zodoende te groeien. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.