Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Agenda › Aankomende Evenementen

december 2018

€5,00

CALEIDOSCOOP IN VILT | Gorredijk

15 december 2018 - 3 maart 2019

Museum Opsterlân toont voor de 3e keer werk van de viltgroep : FLUES!
Het afgelopen jaar hebben de 6 vrouwen van viltgroep Flues gewerkt aan het thema: “Verbinden”
Ieder van hen maakte verschillende lappen wolvilt van 60 x 60 cm. Deze lappen werden in 6 stukjes gesneden en verdeeld. Dus allemaal hadden ze uiteindelijk dezelfde 60 lapjes van 30 x 20 cm in een bonte verzameling van kleuren en texturen. Met deze viltlapjes hebben ze een (of meerdere) werkstukken gemaakt waarbij ze elkaar totaal vrij hebben gelaten om eigen ideeën uit te voeren.
Het bleek een fantastische uitdaging om van deze kleurexplosie één geheel te maken! Het is een ware caleidoscoop van vilt geworden: hoofdtooien, schalen, wandkleden, objecten en borduursels. (meer…)

Marjo van der Leeuw-Lauwerey | Leiden

15 december 2018 - 3 maart 2019

Marjo van der Leeuw-Lauwereys is textiel kunstenaar.  Zij heeft  en solotentoonstelling in het Wevershuis te Leiden. Het thema is “Religieuze mysterie, Mysterieuze religie”.
Met textiel en andere materialen en probeert Marjo de emotie van “wereldpijn” over te brengen. Dat is het gevoel van diepe droefheid en melancholie ontstaan door de onvolmaaktheid van de wereld. Marjo vraagt zich in deze expositie af of er nog ruimte voor bezinning is in onze wereld. Waar is het respect voor onze omgeving? Kunnen verschillende bevolkingsgroepen nog naast elkaar leven?Op deze tentoonstelling komen wanhoop en hoop samen. Door Marjo weergegeven in verscheidene symbolen. Een phoenix ontworstelend uit het vuur, kruisen als teken van het Christelijke geloof en amuletten ter bescherming voor kwaad. Geloof en mysterie komen samen op een punt van hoop. (meer…)

januari 2019

textiel wedstrijd “pronken met andermans veren”.

1 januari - 1 maart

Wedstrijd : “pronken met andermans veren“.  Inschrijven kan tot 1 maart
In juni wordt weer het  Textielfestival Weerribben gehouden. Het thema is Vreemde Vogels. Er zijn allerlei activiteiten  en één daarvan is de expositie van de deelnemers aan de wedstrijd over het thema:  “pronken met andermans veren“.  Weerribben nodigt u van harte uit om mee te doen aan de wedstrijd. Een drie-koppige jury zal de winnaar aanwijzen. Alle inzendingen kunnen tijdens het festival bewonderd worden. TFW ziet graag een mooie verzameling “pronkstukken” tegemoet. Alle vormen van textielbeoefening zijn in deze wedstrijd welkom. Inschrijfformulier en wedstrijdvoorwaarden vind je op hun website  (zie onder).
Welke textiel lovers gaan de uitdaging aan?
Onderstaand de voorwaarden en het inschrijfformulier (op klikken).
Wedstrijdvoorwaarden textielwedstrijd 2019
Inschrijfformulier

Textielreizen in binnen- en buitenland idéBé Reisspecials

16 januari - 23 juni

Op stap met uw organisatie, bedrijf, vereniging, familie of vrienden? Voor een unieke reis op maat bent u  aan het juiste adres bij idéBé Reisspecials. Ine de Boer heeft jarenlang ervaring in het samenstellen van dagtochten, meerdaagse reizen in binnen- en buitenland, incentives, etc. voor groepen. (meer…)

‘Colours of Winter’ : Aalsmeer

19 januari - 7 april

Flower Art Museum in Aalsmeer,  toont met de expositie ‘Colours of Winter’ hoe kunst en mode een nieuwe dimensie geven aan de vertaling van het winterseizoen. Wie bij de winter nog steeds aan traditionele ‘kleuren’ wit,-zwart,-grijs,-bruin denkt, leeft in het verleden. De winter is al lang niet meer alleen het seizoen van saaie kleuren. Het mag uitbundiger, vrolijker, kleurrijker. (meer…)

jubileumexpositie ‘10’ museum de kantfabriek – Horst

20 januari - 30 december

Museum de Kantfabriek bestaat maar liefst 10 jaar; een goede gelegenheid om de mooie geschonken objecten uit de depots tentoon te stellen aan het publiek. Naast de textielobjecten uit de depots is werk zien van hedendaagse textielkunstenaars in de jubileumexpositie ‘10’De combinatie met werk van hedendaagse textielkunstenaars laat zien hoe het museum de verbinding legt tussen historische en moderne kunst.
De expositie is in 3 periodes verdeeld:
1e periode: 20 januari t/m 5 mei:  ‘Technieken waardoor stoffen doen ontstaan’ (meer…)

‘Prachtdracht’ & ‘Maandag Wasdag’ in Harderwijk

26 januari - 12 mei

 Stadsmuseum heeft twee tentoonstellingen waarin streekdracht de hoofdrol vervult: ‘Prachtdracht’ met textiel en werk van kunstenaars die werkzaam waren op de Noord-Veluwe en ‘Maandag Wasdag’ met schilderkunst van Rolina Nell.

(meer…)

februari 2019

“Gedachten” van het Zeeuws Textiel Collectief.

1 februari - 9 maart

Het Zeeuws Textiel Collectief exposeert in GalerieGerritse in Middelburg met een serie unieke doosjes en kastjes met het thema “gedachten”. Expert in de kartonnagetechniek Nelie Zoetemeijer – van der Nol, heeft een kastje ontworpen dat meervoudig is uitgewerkt waarin de fijne textielobjectjes van het collectief getoond worden. De serie doosjes en kastjes vormen de kern van de expositie maar er zijn ook grotere werken te zien zoals een abstract uitgebeelde vorm van het Zeeuwse Volkslied in weeftechniek van Corry Loogman. (meer…)

‘ResT Spect’ – Tilburg

3 februari - 24 februari

Galerie De Roos toont ‘ResT Spect’.Een duo-expositie met werken van Joke van Egten en Truus de Kanter .De titel verwijst naar het uitgangspunt van deze tentoonstelling. Wat van textielresten overbleef, bood nieuwe kansen voor een creatief tweede leven. Zowel Joke van Egten als Truus de Kanter hebben op bijzondere wijze vorm gegeven aan deze transformatie. Joke van Egten is beeldend kunstenaar, docent kunst- en textielgeschiedenis en beeldende vorming. Truus de Kanter is danspedagoog, werkte vele jaren met een poppentheater en is sinds 2000 actief met kostuumontwerp en de uitvoering daarvan.De gebruikte stoffen zijn omgewerkt tot fraaie wandkleden. open: ieder weekend  t/m zondag 24 februari.

(meer…)

TENTOONSTELLING – WOL EN LINNEN: EGYPTISCHE TEXTIEL

8 februari - 26 mei

De tentoonstelling Wol en Linnen: Egyptisch textiel, neemt de bezoeker mee op reis in het hart van het Egyptisch huishouden. Deze stukken, die tegenwoordig zeldzaam zijn geworden, helpen ons de mens achter het object te waarderen. Het doorgeven van erfgoed, het hergebruik van materialen, technieken van weven, motieven en kleuren weten te verrassen. (meer…)

Tentoonstelling Beeldend Textiel Zaandijk

9 februari - 17 februari

Tentoonstelling Beeldend Textiel  9/10 en 16/17 februari 12- 17 uur . Cursisten van docente Jantine Hos tonen hun werk in het Weefhuis in Zaandijk. De thema’s die in de werken kunnen worden herkend zijn: persoonlijke herinnering, transformatie en herhaling. De betrokkenheid en gedrevenheid van de deelnemers blijkt onder meer uit het feit dat op eigen initiatief moderne techniek, het lasersnijden, is ingezet. En uit het feit dat er direct enthousiasme was om gezamenlijk te exposeren.
Deelnemende cursisten: Betty Bijl, Lies Reidsma, Mirjam Boers, Ellen Borst, Lilian Colbers, Gertrud Spil, Karin Hoogerbrugge.
(meer…)

WOLZAK & KOSTERS l Rijswijk

12 februari - 31 maart

Museum Rijswijk organiseert de eerste duo expositie van Preta Wolzak & Bas Kosters: Wolzak & Kosters serious international business. De noodzaak om te creëren, verbindt. Beiden kijken naar de wereld: de één vanuit zelfliefde, de ander vanuit adoratie voor strijdbare vrouwen en protest tegen misstanden in deze wereld.   (meer…)

Discipline, Steenwijk

14 februari - 9 maart

Discipline
Drie kunstenaars, drie verschillende disciplines. Naast bronzen beelden van Joek van Draanen en pentekeningen van Redmer Hoekstra is er textielwerk van Mariet Rankenberg te zien. Fantasie is in het werk van alle drie de verbindende factor. (meer…)

Hawar Lab: Borduurtechnieken

20 februari - 24 april

Leer alle ins en outs van handmatig en machinaal borduren van een meester in deze kunst. Iedere les staat er een borduurtechniek centraal waarmee men aan de slag kan gaan en experimenteren. De les bestaat uit een klein stukje theorie, praktische informatie, mogelijkheden, veel ruimte voor experiment en nabespreking. (meer…)

Wastra Weekend, Dieren in (Indonesisch) Textiel I Kallenkote

23 februari - 24 februari

Weekend vol Indonesisch textiel bij Taman Indonesia 

Dierenpark Taman Indonesia organiseert het tweede Wastra Weekend samen met batik kenner en kunstenaar Sabine Bolk. Het Wastra Weekend is een initiatief om handgemaakt en duurzaam textiel uit ,voornamelijk, Indonesië een platform te geven in Nederland. Tijdens deze 2e editie staat het thema ‘Dieren in textiel’ centraal.

(meer…)

WORKSHOP BOEKET IN TEXTIEL- Aalsmeer

23 februari – 13:00 - 16:00

zaterdag 23 februari 2019 : WORKSHOP BOEKET IN TEXTIEL in het Flower Art Museum.
In deze workshop laat Marijke van Welzen (art2wearblog.blogspot.com) je kennismaken met haar favoriete techniek: textielcollage. Deze techniek gebruikt zij voor het maken van haar befaamde mantels. (meer…)

maart 2019

€55

Workshop dessinontwerpen : De Museumfabriek

10 maart – 10:30 - 16:30

Op zondag 10 maart legt ontwerper Ludo Klink je de basisprincipes van het dessinontwerpen uit. Daarna ontwerp je je eigen dessin wat je afdrukt op stof. Het ontwerpproces begint met handmatig tekenen om vervolgens te digitaliseren dmv scan of foto en dan wordt het in rapport gezet en digitaal gedrukt op een product van jouw keuze. (meer…)

Jeanette Appleton Masterclass – Hawar

27 maart - 1 april
27 en  28 maart, Marks & Mixes: The aim of this course is to explore the effects of texture and tone through each stage of the felt making process.  This will be achieved by mixing various fibers of silk, linen, seaweed, synthetics, etc with dyed wool tops by hand and different layering methods. Discover the many different subtile density and overlay of marks creating interesting patterns and textures in the transformation of materials. The work will initiate personal guidance and suggestions to recognise individual making process and ideas for future one off textiles, interior or fashion items.
30 mrt  t/m 1 april,    Colour for contrast: Discover the surprises of colour mixes and surface contrasts at each stage of the felt making process. To develop individual approaches and working methods, creating ideas for one off textiles, interior or fashion items. Exploring the proportion of colour using dyed wool tops can create various degrees of strong vibrancies or depths of grey. Additional fabric or threads can enhance the surface texture or change the structural qualities.  Individual guidance will be available to extend ones personal approach and development.  

(meer…)

april 2019

Masterclass Dionne Swift – Hawar

4 april - 8 april

4 t/m 6 april Drawing for Textile: Learn to draw in a purposeful way, one that will actually support and enhance your tactile discoveries. Develop your drawing style and  your ‘perception’ of drawing.  This workshop will ‘free up’ your drawing style; help you kick start a new project or inject some much needed energy into your practice; but most importantly it offers you exciting opportunities to translate your drawn marks into stitch and cloth

 

7 en 8 april  Accessible Silkscreen printing: In this workshop you’ll discover how easy and accessible silkscreen printing can be. We will cover: Basic stencil printing, the painterly effects achieved by Manutex Mono-printing, create wonderful textures with Breakdown printing and refine our imagery with a flour paste printing technique. All the techniques you will be able to recreate at home with basic equipment.

(meer…)

Textielkunst “Verbloemd” I Schoorl

5 april - 7 april

TENTOONSTELLING Textielkunst “Verbloemd”.De Blinkerd in Schoorl staat weer in het teken van de Textielkunst.  Werk gemaakt met behulp van traditionele technieken en vrij en experimenteel werk tonen aan dat de Textielkunst leeft en een ware bron van creativiteit is.  
Uitgebreide informatie: zie de website: vrouwenvannu.nl/noordholland (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.