Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Agenda › Aankomende Evenementen

september 2019

SITS. EEN WERELDPRODUCT IN HINDELOOPEN

9 september - 31 oktober

In 2019 bestaat Museum Hindeloopen 100 jaar. Het museum viert dit met een grote zomertentoonstelling ‘Sits. Een wereldproduct in Hindeloopen’. Tientallen objecten laten het bijzondere verhaal van een wereldproduct in Hindeloopen zien.
(meer…)

Marijke Breuers Harderwijk

10 september - 27 oktober

Voor de expositie Sporen in het Stadsmuseum Harderwijk selecteerde Marijke Breuers werken die grotendeels geïnspireerd zijn op haar jeugd in het Harderwijk van de jaren 50 en 60. Met het gezin op de fiets naar de zandverstuiving, picknicken, paddenstoelen plukken in het bos en kampvuren maken. Mollige kinderarmpjes, afgezakte sokjes, bloemen en vlinders. Het zijn flarden van nostalgie.

(meer…)

cursus Beeldend Textiel Castricum

12 september - 14 november

Verbeelding in textiel: daag jezelf uit om autonoom werk te maken uit vezels!
Laat je meevoeren in de wereld van textiel, met wol als basismateriaal. Kom tot een hoogstpersoonlijk werkstuk(en), geinspireerd op het centrale thema: transformatie.
In de lessen wordt je door het proces geleid: van associaties op het thema, tot een idee, tot ontwerp tot proeven maken, tot een uitvoering. De technieken nodig voor de uitvoering van jouw project worden je in het proces aangeleerd. Hoofdtechniek: vilten. Overige technieken: borduren, haken, breien, weven, wikkelen, stempelen. Docent: Jantine Hos (meer…)

 Juwelen! Schitteren aan het Russische hof  Amsterdam

14 september 2019 - 15 maart 2020

In de Hermitage Amsterdam zijn honderden persoonlijke sieraden, portretten en kostuums van de Romanovs en andere St. Petersburgse adellijke families te zien tijdens de expositie: Juwelen! Schitteren aan het Russische hof.  Een aantal absolute topstukken vertelt persoonlijke verhalen van de vorstinnen Anna Pavlovna, Catharina de Grote, Elisabeth en Maria Fjodorovna. (meer…)

Wouter Paijmans: Stripes and Stars Tilburg

14 september - 24 november

Museum De Pont toont werk van  Wouter Paijmans: Stripes and Stars. Wouter Paijmans (Loon op Zand, 1991) stelt voor het eerst achttien nieuwe schilderijen tentoon: één origineel en zeventien kopieën. Een opvallend kenmerk van deze doeken is dat de kunstenaar geen verf, maar uitsluitend textiel heeft gebruikt. Hij introduceert met deze serie de notie van het confectieschilderij. (meer…)

HighFiveArt Galerie

15 september - 20 oktober
High Five Art Galerie toont “Vorm en taal” – een expositie van Hanneke Pelgrom en Jette Clover.
Het werk bestaat uit Viltwerk en Quilts waarin vorm en taal elkaar ontmoeten.

(meer…)

Module Surface Design Hawar School

18 september - 27 november

In deze module staat het manipuleren van stof en vezels door middel van allerlei technieken centraal met als doel een eigen beeldtaal in  textiel ontwikkelen. Het wordt een inspirerende zoektocht naar combinaties van technieken en materialen die voor jou interessant zijn en een duidelijke meerwaarde opleveren in je eigen werk. (meer…)

Modest Fashion (Kies lekker zelf): Schiedam

21 september 2019 - 9 februari 2020

Het is iets nieuws : modest fashion. Als eerste museum in Nederland laten we dit internationale modefenomeen zien met werk van ontwerpers van nu, gecombineerd met hedendaagse kunst. De creaties van deze voorhoede zijn fashionable en bedekt. Vrouwen die niet mee willen doen aan de ‘esthetiek van het bloot’, dragen het, gelovig of niet. Werd de minirok ooit gezien als feministisch statement, nu willen vrouwen vooral vrij zijn en zelf bepalen hoe ze zich aan de wereld tonen: kies lekker zelf! De tentoonstelling markeert het 100-jarig jubileum van het vrouwenkiesrecht in Nederland en viert dat 100 jaar geleden de eerste vrouw in de gemeenteraad van Schiedam kwam. (meer…)

oktober 2019

Marjan Eggels, Eindhoven

8 oktober - 24 november

Textiele 3D-ontwerpen door Marjan Eggels.
Tijdens de Dutch Design Week 2019 toont Marjan Eggels haar 3D-ontwerpen in diverse textieltechnieken.
In 2018 raakte Marjan geïnspireerd door de sjablonen van architect Pierre Cuypers. Tijdens haar  project, geïnspireerd door deze sjablonen , heeft oude en nieuwe textieltechnieken bestudeerd, spinnen, borduren, lasersnijden en industrieel breien met ‘fabrieksgaren’. Als onderdeel van het project werkte ik ze met het TextielLab Tilburg om een ​​sjaal met geschenkverpakkingen in een aantal kleurencombinaties te produceren. (meer…)

Geborduurde littekens van Joost van Wijmen : Den Bosch & Tilburg

9 oktober - 27 oktober
Ontwerper Joost van Wijmen legt intieme veranderingen aan ons lichaam bloot binnen uniek designproject . De afgelopen jaren verzamelde designer/ kostuumontwerper Joost van Wijmen littekens en de intieme verhalen die erachter zitten. De littekens liet hij vervolgens naborduren op zijde. Deze verzameling is onder de naam ENCOUNTER#6 in september en oktober 2019 te zien in  het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, het Jeroen Bosch Ziekenhuis en in het TextielMuseum Tilburg.

(meer…)

“Mode op de bon”, Verzetsmuseum Amsterdam

11 oktober 2019 - 2 juni 2020

Het Verzetsmuseum te Amsterdam toont met  Mode op de bon , hoe de mode veranderde tijdens de bezetting en hoe werd omgegaan met het gebrek aan textiel. Te zien zijn jurken van jute en meelzakken, een mantelpakje van onderrokken, doopjurkjes en trouwjurken van parachutestof, een jasje van hondenhaar en schoenen met houten zolen. Want wie er tijdens de bezetting modieus uit wilde zien, moest creatief zijn. (meer…)

Loes Schurer, Dokkum

11 oktober 2019 - 11 januari 2020

In Museum Dokkum is de expositie ‘Van sloof tot eva, de schorten van Loes Schurer’ te zien. Een deel van de bijna tweeduizend (2000) schorten die mw. Loes Schurer-de Haan uit Dokkum in meer dan veertig jaar heeft verzameld, worden tentoongesteld.

(meer…)

What a Genderful World Amsterdam

11 oktober 2019 – 08:00 - 23 augustus 2020 – 17:00

Gender is een hot topic. Toch is wat wij als mannelijk of vrouwelijk zien, grotendeels cultureel bepaald. Vaak zijn we ons daar niet eens van bewust. De kleur roze is in de VS en Europa bijvoorbeeld niet altijd ‘vrouwelijk’ geweest. Met speelgoed en kleding is in de tentoonstelling te zien dat deze ‘meisjeskleur’ pas sinds de jaren 50 zo bekend staat. En wist je dat de rok een toonbeeld van mannelijkheid kan zijn? Waar in het Westen veelal vrouwen een rok dragen, is het in andere culturen een toonbeeld van mannelijkheid. Zo is er een rok uit Fiji te zien die politiemannen dragen als onderdeel van hun uniform. (meer…)

Thier­ry Mug­ler: Cou­tu­ris­si­me Kunsthal Rotterdam

12 oktober 2019 - 8 maart 2020

De Kunsthal Rotterdam  presenteert deze herfst de allereerste overzichtstentoonstelling van het werk van de Franse maker Thierry Mugler. De grootschalige tentoonstelling onthult de verschillende universums van deze markante kunstenaar – visionair, couturier, directeur, fotograaf en parfumeur – in de vorm van een retrospectief, waarbij de nadruk ligt op zijn prêt-à-porter en haute couture collecties. (meer…)

Mieke Werners Monnickendam

12 oktober 2019 - 1 maart 2020

Textielkunstenaar Mieke Werners exposeert onder de titel “Verstilde Vergankelijkheid” vanaf zaterdag 12 oktober t/m 1 maart 2020 een selectie van haar textiele beelden in het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam. Het thema “vergankelijkheid “ is altijd weer terug te vinden in haar werk. Inspiratie haalt Mieke Werners uit het leven zelf. De schoonheid daarvan, maar ook de eindigheid. Verval is een duidelijk thema in haar textiele werken.  (meer…)

Expositie Hand Schrift, Emmen

12 oktober 2019 - 5 januari 2020

Centrum Beeldende Kunst Emmen CBK Emmen – De Fabriek, toont werk van Pauline Nijenhuis. In de tentoonstelling Hand Schrift presenteert Pauline Nijenhuis een overzicht van haar werk. Naast textiele schilderijen is ook veel fotowerk te zien. Centraal in de expositie staat de installatie van het project HAND@WORK. In dit recente project onderzoekt zij de waarde en waardering van handschrift in borduurwerk. (meer…)

Paperpassion Tilburg

18 oktober - 20 oktober

Het event voor Paperlovers : knip, plak, schets, kleur, schrijf, verf en bewonder!  PaperPassion is het enige event dat zich voor 100% richt op creatievelingen met een passie voor papier, foto’s, letters en beelden in al z’n vormen! Afgelopen jaar hebben wij ruim 5.600 enthousiaste paperlovers ontvangen. (meer…)

Tweedehands textiel- en textielboekenmarkt: Horst

20 oktober – 11:00 - 16:00

Museum de Kantfabriek organiseert een tweedehands markt in samenwerking met ‘Merkwaardig’ (vereniging van liefhebbers van merklappen) en ‘LOKK’ (Landelijke Organisatie van Kant Kunst). Er worden allerlei textiele zaken aangeboden, zoals: garens, fournituren, stoffen, gereedschappen, borduurwerken en alles wat je aantreft bij een handwerkster.Deze markt vindt plaats in het Atelier bij het museum én op het voorterrein. (meer…)

Knitknot Tilburg

24 oktober - 26 oktober

KNIT&KNOT is voor iedereen! Kijken, gezelligheid, kopen en vooral doen!  Shoppen bij exposanten, aanschuiven bij specialisten voor make & takes, workshops of een masterclass. Of je nu net begint of al de nodige ervaring hebt, inspiratie genoeg bij bekende bloggers, designers en auteurs. Ook bij de verrassende “nieuwkomers” is veel creativiteit te ontdekken! Draad verbindt is ons motto! (meer…)

Oernatuur | Primal Nature Rijswijk

29 oktober 2019 - 12 januari 2020

Musuem Rijswijk toont een overzichtstentoonstelling van Mariëlle van den Bergh met werken in textiel.
Hoewel afgestudeerd aan de afdeling Textiele Werkvormen van de Academie voor Beeldende Vormgeving in Tilburg , maakt Mariëlle van den Bergh gebruik van alle denkbare materialen. Staal,  glas, pitriet, papier en de laatste jaren ook keramiek. Vaak in combinatie met reusachtige wandtapijten. Haar vele reizen, naar vooral afgelegen gebieden, versterken haar verwondering over het bestaan en de natuur en geven haar beelden een metaforische lading. (meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.