Laden Evenementen

Aanstaande Evenementen

Evenementen Zoeken en weergeven navigatie

Agenda › Aanstaande Evenementen

juli 2022

Jette Clover, Oldeberkoop

16 juli - 30 september

Jette Clover exposeert bij Hawar van 16 juli tot en met 30 september. (meer…)

Expositie Grensverleggers – Het Wilde Oog, Amersfoort

16 juli - 9 oktober

De Katoendrukkerij in de Volmolen toont de foto Expositie ‘Grensverleggers’ van
Het Wilde Oog. Zes kostuumvormgevers werden hiervoor uitgenodigd om een kostuum te maken met een Spakenburgse techniek uit de visserij of klederdracht als inspiratie. De ontwerpen worden gedragen door zes theatermakers die baanbrekend werk hebben verricht in de podiumkunsten. Dit resulteerde in weer een serie verrassende foto’s. In de expositie zijn naast een aantal foto’s ook een aantal kostuums te zien, gedragen door de theatermakers. Van Aziz Bekkaoui, Mirjam Pater, Linda Eijssen en (vanaf 21 juli) Rien Bekkers. (meer…)

MACRAMÉ wandhanger knopen, Amsterdam

18 juli - 27 september

De  workshop MACRAMÉ wandhanger knopen is geschikt voor iedereen, ook voor beginners. Allereerst maak je een een keuze uit verschillende patronen, deze kun je ook met elkaar combineren. Na dat je uitleg hebt gekregen over de verschillende materialen, maak je een keuze uit het materiaal waarmee jij wilt knopen. Dan ga je de draden meten en knippen. Tijdens het werken leer je de opzet, verschillende steken knopen en hoe je ze in patroon knoopt. Al deze informatie pas je toe in een eigen unieke wandhanger.
Tijden: op ma 18 juli: 13.-17 uur do 28 juli 19-23 uur en di 27 sept 19- 23 uur. (meer…)

Weversmarkt, Hoorn (NH)

20 juli

De Weversmarkt vindt plaatst op 20 juli, 10-17 uur.
Op de Grote- en de Kleine Noord in het centrum van Hoorn, op loopafstand van
het station, is het op die dag weer een groot, kleurrijk feest met meer dan 100
kramen vol weef-, brei-, haak-, vilt- en kantkloswerk alsmede materialen,
tijdschriften en boeken. (meer…)

workshop wandhanger weven , Amsterdam

22 juli - 1 augustus

De workshop wandhanger weven is een beginners les om te leren weven op een weefraam. Tijdens deze les leer je hoe je het weefraam moet opspannen en pas je verschillende weeftechnieken toe in een wandhanger. Je kunt kiezen uit vele verschillende soorten garens en wol en naar hartenlust spelen met kleuren en materialen. Dan ga je een eigen wandhanger weven waarin je verschillende weefsteken toe past om je werk interessanter te maken.  En natuurlijk helpen we je met kiezen en ontwerpen. Eindresultaat is dat je naar huis  gaat met een eigen unieke wandhanger. Tijden 22 juli en 1 augustus: 13.30-16.30.

(meer…)

zomerexpositie in Blokzijl.

30 juli - 14 augustus

In het  kerkje ” ‘t Lam”  te Blokzijl exposeren Cathrien Milette, Alie de Boer, Ria Penthum en Helma Lok-Hörnemann hun  werk. Het drietal exposeert -wegens succes- voor het zesde jaar in het kerkje. Dit jaar is Cathrien Milette als gast kunstenaar gevraagd mee te exposeren. Er is nieuw werk te zien o.a. assemblages, installaties, fotografie, objecten, textiel. De 4 kunstenaars hebben zich door het thema ‘verandering’ laten inspireren.

augustus 2022

Memento, Leiden

6 augustus - 19 september

 ‘Memento-een verhalende tentoonstelling’ door textielkunstenaar Marijke Leertouwer. De assemblages van Marijke bestaan grotendeels uit ‘objets trouvés’ , uit kleine objectjes samengestelde composities, vol van vervlogen herinneringen. Door het gebruik van oude materialen, liefst met sporen van een vorige eigenaar, wordt de narratieve kracht versterkt.

(meer…)

KNIT&KNOT Tilburg

8 augustus - 10 augustus

KNIT&KNOT gaat eindelijk weer los. Het wordt dit keer een SummerSpecial en wel op maandag 8 en dinsdag 9 augustus, ouderwets in de Koepelhal te Tilburg. De vele leuke standjes, de demo’s, de workshops, én bij elkaar komen met gelijkgestemden, zorgen voor die speciale beleving. Wat hebben we dat gemist de afgelopen tijd. Dat deed ons terug verlangen naar die goede oude tijd. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog van de vorige edities. Voor nog meer leuke memories klik hier (meer…)

Plantaardig Verven, De Lutte

20 augustus - 23 augustus

-Plantaardig Verven Weekend Retreat. Vier lange zomerdagen leren, experimenteren, maken en spelen met plantaardige verf, wol, textiel en de natuur! We gaan je de ins en outs laten zien van verven met plantaardige kleuren. We duiken helemaal in het natuurlijk verven: van hands-on workshops tot talks over slow fashion. En als eindknaller een ruimtelijk werk, klein of groot, in jouw eigen stijl met de geverfde stoffen en materialen uit de natuur.

(meer…)

Hannelieke van de Beek, Haarlem

23 augustus - 1 oktober
De Grote of Sint Bavokerk te Haarlem toont de Expositie SCHEPPING van Hannelieke van de Beek. Haar textielkunst die ze rond  de 7 scheppingsdagen heeft gemaakt wordt getoond.

(meer…)

Ecoprint, De Lutte

25 augustus - 28 augustus

Ecoprint Weekend Retreat. Textiel en papier bedrukken met natuurlijke kleurstoffen uit bloemen en bladeren! Ecoprinten, of botanisch printen, is eindelijk ook bekend aan het raken in Nederland. Daar zijn wij helemaal blij om want hoe leuk is het om je te laten verrassen door de resultaten van natuurlijke materialen! (meer…)

september 2022

weefexpositie, Nederweert-Eind

3 september - 29 september

VAN SCHERING TOT INSLAG  In het Limburgse Openluchtmuseum Eynderhoof is een weefexpositie te zien. Weefkring Midden-Limburg viert zo haar 40-jarig jubileum. Kom kijken en genieten van de prachtige werkstukken: van eenvoudig en kleurrijk tot ware technische kunststukken, waaronder veel Ikat werk. Wie wil, kan zelf een weefschuit ter hand nemen en het fascinerende proces van schering en inslag ervaren.
-openingsdag zaterdag 3 september een lezing van de Limburgse weefster Wil Hunnekens.
-Elke zondag zijn er demonstraties van het hele weefproces.
-Op zondag 4 september komt er een Textielkunstmarkt
-op zondag 11 september een demonstratie doekrollen. 
(meer…)

Vormgeving en ontwerpen – Kleur, Oldeberkoop

16 september - 9 december

In deze module duik je dieper in de mogelijkheden van verf- en druktechnieken, materialen en kleurgebruik. Je leert kleur te maken en beter te begrijpen wat kleur doet in je werk en hoe je daar bewust gebruik van kunt maken. (meer…)

Quiltreis naar het Festival van Ste Marie aux Mines/de Elzas

16 september - 20 september

Ieder jaar wordt in de Elzas het inmiddels wereldwijd bekende Quiltfestival gehouden. Vanuit de hele wereld zijn er quilts te zien op allerlei locaties in de dorpen van het Val d’Argent, zoals kerken, theater en dorpszalen. Het festival is ontstaan omdat de bekende Amish hier woonden, voordat zij naar Amerika vertrokken. (meer…)

The Tribal Jewelry and Textiles Fair, Amsterdam

24 september - 25 september

Tribal Jewelry & Textiles Fair  wordt ook dit jaar weer gehouden op de locatie “De
Duif” in Amsterdam. Inmiddels is het alweer de 20ste editie van deze beurs op Prinsengracht 756 in Amsterdam. (meer…)

Kitty Korver, Amsterdam

30 september - 3 oktober

Kitty Korver exposeert haar werk tijdens de Europartfair in Amsterdam. (meer…)

oktober 2022

groepstentoonstelling, Bocholt (België)

1 oktober - 16 oktober

In GC De Kroon te Bocholt wordt een  groepstentoonstelling “ Fabulous Felt & Kijkkastjes „ gehouden. De exposanten zijn: Kunstgroep „Brogel“: Ann Mariën Bea De Backer Hilde Hauters Rina Emmers Viltkunstenaars : Henderieckx G. , Schuurmans F. , Cuypers M. , Bolinius G. , Winters S. , Loos J. , Hackens G.Rianne Machielse (meer…)

november 2022

Kitty Korver, Nunspeet

26 november - 28 november

Kitty Korver exposeert als gastexposant in Galerie Ingrid Slaa te Nunspeet
(meer…)

+ Exporteer Evenementen
Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.