Into the Zoo – Junior

intothezoojuniorEen schattig biggetje met rode laarzen, een boomkikker met opzichtige pofbroek, Sneeuwwitje met een wolvenkop en een ingebakerde Bambi met prachtige ogen. Allemaal sieraden en objecten van Felieke van der Leest, te zien in het CODA Museum te Apeldoorn. Bij Into the Zoo Junior leren kinderen over mensen, dieren en beeldende kunst en in CODA Junior bouwen ze mee aan Beestenbrei, waarbij ze op een vrolijke en actieve manier kennis maken met materialen en technieken. Beestenbrei! sluit aan op de dierensieraden en objecten van Felieke van der Leest

Into the Zoo Junior is te zien van 24 februari t/m 25 mei. Gelijktijdig loopt de ‘gewone’  tentoonstelling Into The Zoo van Felieke van der Leest. 

Over Felieke van der Leest

Te jong om zelfstandig te genieten van de vrije zomerweken, moest Felieke van der Leest als tiener met haar ouders mee op vakantie. Om zich niet eindeloos te vervelen, bracht ze de van haar moeder geleerde haak- en breitechnieken op de vakantieboot in de praktijk. Toch duurt het nog even voor ze textiel, garen, breien en haken kiest als voornaamste materialen en technieken voor haar werk. Ruudt Peters, sieraadkunstenaar en haar docent aan de Rietveld Academie, merkt op hoe origineel en persoonlijk een haakwerkje op haar tafel is. Hij spoort haar aan dit te gebruiken in haar werk. Felieke van der Leest studeert in 1996 af met een collectie die bestaat uit sieraden die allemaal genaaid, gehaakt of gebreid zijn.