Windkracht 10

AdWd-2018-beelden_031web1Windkracht 10 is een groep textielkunstenaars die in wisselende samenstelling en -omgevingen exposeert. Tot en met 15 september is dat nog in Ouddorp (Zld) in Beeldentuin Achter De Westduinen. Te zien zijn verschillende textielobjecten en installaties als onderdeel van een beeldenexpositie van bekende Nederlandse en buitenlandse kunstenaars. De beeldentuin ligt op de kop van het Zuid-Hollandse eiland Goeree Overflakkee. De tuin, de beelden, het omringende duinlandschap en de nabijheid van de zee vormen samen een bijzondere en poëtische plek die mee verandert op de golfslag van de seizoenen.

 

 

 

Werk van Els van Baarle

Werk van Els van Baarle

Tien vrouwen, afkomstig uit verschillende delen van ons land, hebben elkaar gevonden in Windkracht 10. Alle tien zijn ze bezig binnen dezelfde discipline: werken met textiel in al zijn uitingsvormen. Deze zomerexpositie bleek een waar experiment. Hoe gaat textiel als materiaal zich houden als het een zomer lang in een tuin onder bomen wordt neergezet of opgehangen? Het is een mooie intieme kleurrijke plek geworden daar onder de Meidoornbomen in de Beeldentuin en naar het zich laat aanzien zullen de werken het Zeeuwse klimaat kunnen doorstaan.

 

Deelnemende exposanten: Els van Baarle, Kun Speelman, Cora de Kok, Greet van Duijn, Dirkje van der Horst, Hannelieke Verbeek, Hanny Couwenhoven, Cherilyn Martin, Dery Timmer, Toos Huisman.

De expositie van Windkracht 10 is tot en met 15 september te zien in:

Beeldentuin Achter De Westduinen
Dijkstelweg 58, Ouddorp
06 5133 5327

Meer informatie: www.achterdewestduinen.nl