Weersverwachting: binnen blijven!

Sieraad met keukendoen en parelmoer, door Floor Max, te zien in de tentoonstelling ´Inslag´

Sieraad van Floor Max, van tentoonstelling ‘Inslag’

Als we de weersverwachtingen mogen geloven, gaat het een grijs en fris weekend worden, met winterse buien. Ideaal weer dus om lekker binnen creatief bezig te zijn! Heb je last van voorjaarsmoeheid en gebrek aan inspiratie? Kijk dan eens op onze Vezel Pinterest pagina. Daar vind je ‘borden’ vol met bijzondere ideeën en technieken. En mocht je de WWW-tjes van de laatste Vezel nog niet (allemaal) bekeken hebben, dan is dit ook een uitstekend moment daarvoor. Wil je er toch even op uit, neem dan eens een kijkje in onze agenda, want er is genoeg te zien en te doen.

Zo opent het textielmuseum in Tilburg morgen een bijzondere en indrukwekkende solotentoonstelling van Sheila Hicks, pionier op het gebied van textiel en kunst. Haar kleurrijke kunstwerken, die variëren van monumentale, textiele installaties tot metershoge sculpturen en betoverende miniaturen, zijn internationaal bekend.
Meer naar het westen van het land, in Bleskensgraaf, is vanaf zaterdag 5 maart de tentoonstelling ‘Inslag’ te zien in Museum het Voorhuis. Kunstenaars uit allerlei disciplines hebben zich hier laten inspireren door een versleten, geweven, oer-Hollandse geblokte keukendoek en hebben deze verwerkt tot een kunstwerk.

Wat je ook gaat doen, een kleurig en creatief weekend toegewenst!