Het nieuwe manifestatie- en beursseizoen

Breien met zwabberkatoenHet laatste weekend van september lijkt het begin van het nieuwe manifestatie en beursseizoen te zijn. De herfst doet haar intrede en dat betekent dat de binnenactiviteiten weer van start gaan. Dit weekend kunt u op pad naar een filmfestival met mini-workshops in Amsterdam, inkopen doen in Hoevelaken, opgaan in de nationale Textiel- en Vezel manifestatie in Doesburg of u kunt natuurlijk gewoon thuisblijven en u volledig onderdompelen in de nieuwe Vezel!

De passage in Amsterdam-WestAmbacht in beeld

In De Hallen in Amsterdam-West wordt het Ambacht in Beeld Festival georganiseerd, het begint op vrijdag 25 september en duurt tot en met zondag 27 september. Er is een uitgebreid programma met o.a. lezingen, masterclasses, workshops, een symposium en performances, allemaal in het teken van het ambacht. De textiele ambachten zijn ook breed vertegenwoordigd. Eén van de workshopgevers zal Vezel hoofdredacteur Harm Harms zijn, bij hem kunt u een eigen shibori sjaal maken.

HandwerkfestijnHandwerkfestijn Hoevelaken

In Hoevelaken organiseert een groep vrijwilligers weer Het Handwerkfestijn ten behoeve van het Diabetes Fonds: “Hand-werk van hand tot hand op het platteland!”. Op 25 en 26 september van 10 – 17 uur zullen er bij Harco Hoveniers, Hogebrinkerweg 50, 3871 KN Hoevelaken geschonken handwerk- en handvaardigheidmaterialen worden verkocht. Voor schappelijke prijzen zijn materialen, gereedschappen, handwerkboeken en -tijdschriften te koop. Daarnaast is er een verloting, een tentoonstelling en een workshop.

 Broderie d’Art

Nationale Textiel- en Vezelmanifestatie

Tegelijkertijd is er op zaterdag 26 september in Doesburg in de Grote Kerk de Nationale Textiel- en Vezelmanifestatie. De tweejaarlijkse manifestatie met expositie (dit keer met werk van een aantal deelnemers aan het boek TextielLeeft), workshops, demonstraties en leveranciersmarkt. Ook Vezel zal er aanwezig zijn. Tussen station Dieren en Doesburg zal een pendelbus rijden.