Vol verwachting…

sfeerlicht_viltHet is december! Een maand die in het teken staat van verwachting en uitkijken naar wat gaat komen. Uitkijken naar gezellige feestdagen, uitkijken naar het licht dat na 21 december weer gaat toenemen, maar natuurlijk vooral ook uitkijken naar de nieuwe Vezel! De verwachting is dat die rond 23 december in de bus ligt, vlak voor Kerstmis. Ideaal dus om tijdens of na alle kerststress jezelf even een broodnodig momentje van rust te gunnen en er eens heerlijk voor te gaan zitten. Want de december Vezel staat vol met interessante artikelen!

door Ilonka Hellewegen

December is ook de maand van terugblikken, loslaten en vooruitkijken. En dat vind je terug in deze Vezel. Eke Krug verloor deze maand 5 jaar geleden haar moeder. Het loslaten van haar moeder, die Alzheimer had, was al enige jaren in gang. Vlak na het overlijden kocht Eke voor zichzelf een mooie wollen sjaal, die ze elke dag draagt als warme herinnering aan haar moeder. Het werd een sjaal met een verhaal, dat nog steeds loopt.

Annelies Diekman laat een heel ander proces van terugblikken, loslaten en vooruitkijken zien. Vilten proeflapjes, lang geleden gemaakt, kregen een nieuwe bestemming nadat ze enthousiast was geworden door een workshop van Dionne Swift. Door deze lappen van een afstandje te bekijken, vaste ideeën los te laten, en niet teveel te plannen bij het vooruitkijken, ontstond een unieke lap, die nog lang niet klaar is.

Mathilde Jongbloed moest haar onzekerheid loslaten om een avontuur aan te gaan met een oud en niet compleet weefgetouw met 8 schachten. Met verrassend mooi resultaat!

Lia Meiborg ontving vorig jaar de aanmoedigingsprijs in de Open European Quilt Championships. Als je al 50 jaar aan het handwerken bent, kun je je afvragen waar die aanmoediging nog voor nodig is! Maar Lia maakte er een uitdaging van. Ze ging aan de slag, en door nieuwe dingen uit te proberen, te experimenteren, los te laten en opnieuw te beginnen, ontstond er iets bijzonders, waarmee ze dit jaar weer een prijs won. Hoe? Dat kun je lezen in deze Vezel!

Natuurlijk is er nog veel meer. Zo kun je misschien nog net voor de feestdagen een mooi sfeerlicht maken met de beschrijving (inclusief prachtige foto´s) van Elly van Elp. En heb je tijdens het kerstdiner een vlek in je mooie kleding gekregen? Harm Harms geeft je een creatieve tip om dat te verhelpen. Verder een trui van borduurwol, gehaakte torentjes van DMC garen, en… en….

Terugblikken, loslaten, opnieuw beginnen. Niet alleen het doel staat voor ogen, ook het proces er naar toe. En dat is precies waar Vezel voor staat, en waar wij graag mee doorgaan, ook in 2017. Wij wensen iedereen warme en gezellige feestdagen toe, en vooral een gezond en creatief nieuw jaar, waarin we hopelijk weer velen mogen inspireren!