Vezel Weekendtips

Het laatste weekend van de maand mei staat voor de deur en de zomer moet nog steeds een beetje op gang komen, maar gelukkig is er weer meer dan genoeg te doen op textielgebied! Zowel binnen als buiten, veel plezier alvast!

Brei- en Haakfestival in Nieuwpoortbreifestival
Op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei kunnen liefhebbers van wol hun hart ophalen in Nieuwpoort tijdens het Brei- en Haakfestival. Hier kun je genieten van alles wat wol ons geeft! Je kunt meedoen met verschillende workshops, demonstraties en lezingen bijwonen en er zijn verschillende breiwinkeltjes. Een waar wolfestijn!

under the skin

“Under The Skin”

Tentoonstelling Under The Skin

In Tilburg kun je vanaf 30 mei een bezoek komen brengen aan de tentoonstelling Under The Skin. Een bijzondere tentoonstelling die gaat over kwetsbaarheid, leven en dood, pijn en bescherming en dit alles verbeeld in kunstwerken. Alles wat je hier ziet is gemaakt van stof en mensenhaar. De onderwerpen die tijdens deze tentoonstelling centraal staan, zitten ons dicht bij de huid, net als het gebruikte materiaal: stof.

tilleke-schwarz-Tales-1998

Borduurwerk van Tilleke Schwarz

Lezing Tilleke Schwarz 
In Kunsthuis Secretarie kun je momenteel een bezoek komen brengen aan de tentoonstelling “TEXTIELKUNST”. In deze tentoonstelling draait alles om kunstenaars die boetseren en schilderen met textiel. Op zondag 31 mei houdt een van de exposanten, Tilleke Schwarz, een lezing over haar borduurwerk. Haar werk bevat verhalende elementen, maar is geen volledige vertelling. Het is juist de bedoeling dat de toeschouwers een eigen betekenis aan het werk kunnen geven. Expressief, soms poëtisch met een humoristische toon, zo zou je haar werk kunnen omschrijven. Om de lezing bij te wonen bel je vooraf naar het Secretarie (0522-850644) om je aan te melden.