Vezel weekendtips: Fashion!

Dit is het laatste weekend dat je nog kunt genieten van de Textielroute in Leiden en dan moeten we echt weer 5 jaar wachten op het volgende Textiel Festival. Gelukkig wordt er verder ook veel georganiseerd, deze keer een blik op de Mode. Wordt het Arnhem, Enkhuizen of Utrecht? Maak gewoon een combi!

Alles behalve Kleren in Museum Arnhem

Wat is vrouwelijk en wat is mannelijk? En hoe laat je erotiek zien? Hoe ziet perfecte schoonheid er uit? Nieuwsgierig geworden? Kom naar de  tentoonstelling ‘Alles behalve kleren’ in Museum Arnhem die op 13 juni van start gaat. Aan de hand van een aantal thema’s, waaronder humor, erotiek en folklore, wordt in ‘Alles behalve kleren’ een prachtig beeld geschetst van de naoorlogse geschiedenis van de modefotografie in Nederland. Boeiend om te zien hoe thema’s in de mode een rol spelen in de verschillende periodes!

Louise te Poele

Louise te Pele

Mode en de Zee in het Zuiderzeemuseum

We hebben het al eerder genoemd, maar beslist de moeite waard is de tentoonstelling ‘Mode en de Zee’ in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Deze is tot en met 25 juni nog te zien. Het Zuiderzee-erfgoed als basis voor nieuwe ontwerpen heeft een fantastisch mooi resultaat opgeleverd!

 

Het geheim van de Middeleeuwen

Fashion van een heel andere aard kun je zien in Museum Catharijneconvent! Daar is de tentoonstelling ‘Het geheim van de Middeleeuwen’ te zien. Prachtige kerkelijke gewaden gemaakt van materialen als goudbrokaat, fluweel, gouddraad en zijde.
Volgens de pers een tentoonstelling die je moet zien!

Alle evenementen van komend weekend kun je vinden in onze Vezel agenda. Alvast een fijn weekend!