Vezel in de maak

Half september is het zover: dan komt de nieuwe Vezel weer uit! Als webhoofdredacteur heb ik het heerlijke voorrecht om al van tevoren door de inhoud te mogen struinen. Opnieuw ben ik weer aangenaam verrast door de veelzijdigheid aan artikelen die de revue gaan passeren, maar die tegelijkertijd ook door verschillende thema´s met elkaar verweven zijn. Het weven zelf komt trouwens ook ruimschoots aan bod, op verschillende  – voor mij –  onbekende maar zeer inspirerende manieren.

door Ilonka Hellewegen

Zo loopt als een haast onzichtbare draad het thema ´versieren´ door deze Vezel heen. In het bijzondere textielcollage project van Marijke van Welzen, The Emperor´s Garden, is dat goed te merken.
Art To Wear, oftewel draagbare ´versier´kunst op hoog niveau!

Zeker net zo ´kunstig´, maar dan heel anders, zijn de applicaties van Mariet Rankenberg. Applicaties werden vroeger op je kapotte kleding genaaid, zodat het nog een tijdje mee kon gaan. Met een beetje geluk, naaide je moeder je favoriete TV-held of een leuk beest op die ene versleten broek. Wie had toen kunnen denken, dat ´patches´ – zoals ze tegenwoordig heten – zich zouden verheffen tot statement of art waarmee we ons willen onderscheiden van ´de rest´ van de wereld! Op eigentijdse en uitgesproken Hollandse manier laat Mariet ons in het komende Vezel nummer zien hoe je dat kunt doen. Wat het wordt? Dat blijft nog even een verrassing…

Er staat natuurlijk nog veel meer in de nieuwe Vezel. Meer nieuws volgt, houd dus onze website èn Facebook pagina bij!

Reacties (4)

Reacties plaatsen niet mogelijk.