Uitgelicht: Tentoonstelling ‘Inspirations’ van Dries van Noten

DRIES-VAN-NOTEN_0131-480x676Zo nu en dan willen we graag iets bijzonders in de schijnwerpers plaatsen. Deze keer is dat de tentoonstelling ‘Inspirations’ van de Belgische ontwerper Dries van Noten, die bekend staat om zijn draagbare en tegelijkertijd bijzondere en invloedrijke collecties voor mannen en vrouwen. ‘Inspirations’ is een rijke, indrukwekkende tentoonstelling in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs, die geheel gewijd is aan Van Notens mode en alles waarnaar hij kijkt om die te kunnen maken.

Een modeontwerper, zegt Dries Van Noten (55), is als een spons. „Overal waar je komt neem je drupjes op, en als het tijd is om een collectie te maken wring je je uit.” Deze ‘drupjes’ (uiteenlopend van filmfragmenten tot afbeeldingen van bloemen, en van punkband tot beeldende kunst) zijn ook te zien bij de ontwerpen van Van Noten, die in de donker gehouden ruimtes met fraai verlichte vitrines goed tot hun recht komen.

De tentoonstelling is te zien tot en met 31 augustus. Nieuwsgierig geworden? Lees dan het volledige artikel op NRC.nl hier