TIJDSCHRIFT VEZEL IN DOESBURG?

Ja bij de kleurrijke, 20ste

In het  prachtige Hanzestadje Doesburg is op 28 september de Nationale Textiel-en Vezelmanifestatie. Op deze kleurrijke en altijd druk bezochte manifestatie in de sfeervolle Martinikerk in Doesburg worden alle mogelijke textiele materialen weer uitgestald. Workshops, demonstraties, een tentoonstelling en bijna  50 stands met kleding, accessoires, materialen en nog veel meer. Vilten, spinnen, weven, borduren en andere textiele technieken staan in de spotlights. Het tijdschrift Vezel voelt zich thuis op deze mooie manifestatie en is er met een stand.

Tijdschrift Vezel

Ons nieuwe herfstnummer is dan een paar dagen uit en ik heb gehoord dat het veelbelovend is. Wij komen met veel plezier op deze markt. Vezel wil via haar tijdschrift kennis over oude technieken in nieuwe vormen delen met al die mensen die in Nederland en België actief zijn op dit gebied. Kom het nieuwe nummer bekijkenen kijk of er iets van uw gading in staat. Ook oude nummers zijn te koop. Over alle technieken is ooit wel eens geschreven in Vezel.

Expositie

De verschillende kunstenaars die deelnemen aan de expositie zijn er allemaal. U kunt ze ontmoeten bij hun verkoopstand of op een andere plek! Verschillende technieken en vormen van kunst komen aanbod:  zoals vilten, quilten en papierkunst. U kunt werk bewonderen van: Marijke van Welzen, Annemie Koenen, Lidwina Charpentier, Willy Schut en Margriet van Vliet.

Voortborduren / Marijke van Welzen

Voortborduren en Blockprinten

Marijke van Welzen geeft een workshop met de klinkende naam Voortborduren: verder uitwerken van iets waarmee iemand (anders) begonnen is. In dit geval kunt u letterlijk voortborduren op een door Marijke gemaakt begin: een gestileerde Paisley vorm, kraaltjes en eventueel wat ‘glimmertjes’ kunnen het geheel versterken.

Blockprinten / Nathalie Cassée

Bij Nathalie Cassée kunt u uw eigen kleding een nieuw leven geven met een smaakvolle bedrukking. Kies een mooie houten blockprint uit de collectie en een fijne kleur en personaliseer je textiel. Heb je een kledingstuk waar je op uitgekeken bent? Of heb je een klein oud tafelkleed met vlekken? Eén sloop of twee servetten mag ook. Textiel dient vooraf gewassen te zijn. Maak in korte tijd kennis met de eeuwenoude kunst van blockprinten.

Staphorster stipwerk en Sashiko

Sashiko / Tamara Nieschalke

Staphorster stipwerk en Sashiko, twee heel verschillende technieken, maar allebei met een lange geschiedenis. Mari-Jan Bakker demonstreert het Staphorster stipwerk, en bij Tamara Nieschalke alles kunt u alles zien over Sashiko. Sashiko is een eeuwenoude Japanse techniek. Tijdens de Edo-periode (1603-1868) was sashiko gebruikelijk om kleding te repareren en steviger te maken.

Staphorster stipwerk / Mari-Jan Bakker

Staphorster stipwerk, wie wordt daar nu niet vrolijk van? Een ambacht verbonden met Staphorst en haar klederdracht. Op het eerste gezicht lijkt of iedereen dezelfde motieven gebruikt. Maar als u er zich een beetje in verdiept, staat u  versteld van de verscheidenheid.

Waar moet u zijn in Doesburg

Textielbroche / Alina Allen

Al dit moois en deze prachtige broche gemaakt door Alina Allen is te zien op

De 20ste Nationale Textiel en Vezelmanifestatie in de Martinikerk Doesburg

Openingstijden: 10.00 uur tot 17.00 uur.

Entree: volwassenen € 8, kinderen t/m 12 jaar gratis (onder begeleiding) en 13 tot 18 jaar € 4.

Meer informatie op www.ntvmdoesburg.nl. Kijk voor het laatste nieuws op onze Facebookpagina!

Bron: Tekst en foto’s Nationale Textiel en Vezelmanifestatie Doesburg