Textielfestival Weerribben: een voorproefAl weken komen op facebook de berichten langs over het Textielfestival de Weerribben in Overijssel. Inmiddels is de organisatie van de derde editie van het mooie festival in volle gang. Dit jaar kunt u van een gevarieerd programma genieten op 14-15 en 16 juni. Drie dagen lang is er een textiel kunstroute, zijn er workshops, een modeshow en een wedstrijd. Op de uitgebreide textielmarkt is er veel te zien en te koop. En op de fietsroute van de ene plaats naar de andere plaats kom je ze overal tegen: Vreemde vogels in de Weerribben.

Op facebook laten verschillende deelnemers en organisaties weten dat ze straks aanwezig zijn. Ik zag de eindexamenkandidaten van de DIY textielschool uit Amsterdam langskomen. Textile Art studenten zijn met hun werk te zien en te spreken op het Weerribben Textielfestival in Oldemarkt. Het zijn studenten van de tweejarige opleiding voor het maken van textielkunst: art quilts, 3D structuren en textieldesign.

K12 installeert Vreemde vogels

Kunstgroep 12 kwam langs op facebook. Ze hebben “De Vreemde Vogels” al geplaatst in de Weerribben. Vanaf mei  t/m oktober 2019 is de kunst buiten te bekijken. De groep is een kunstenaarscollectief. Door creatieve processen met elkaar te delen, blijven ze elkaar inspireren, stimuleren en uitdagen. De groep streeft naar werk dat boeiend, waardevol en verrassend is.  Ook wordt werk ontwikkeld n.a.v. een gezamenlijk thema.

Deelnemer Marijke Traast vertelt op facebook: Vandaag twee werken geplaatst bij het Bezoekerscentrum de Weerribben in Ossenzijl in het kader van het Textielfestival Weerribben. De opening vindt plaats op 23 mei om 10.15 uur.

Wil je ook nu al graag meegenieten van het Textielfestival volg ze op Facebook : Textielfestivalweerribben.

Kijk voor uitgebreide informatie op de site Textielfestival Weerribben. Er is zoveel te doen. Je kunt je vast oriënteren op de verschillende workshops, waar onze vaste redacteur Mathilde Jongbloed een steentje aan bijdraagt. Herinner je nog de luie wijvensteek uit de laatste lente Vezel ?

Verkorte luie wijvensteek / Mathilde Jongbloed

Ook de exposanten op de verschillende locaties zijn bekend en informatie over hen is te vinden op de links naar de websites. Een mooie voorbereiding op een prachtig festival.

Kom in juni kijken, genieten en ideeën opdoen.