Stichting Textiel Plus eindigt met bijzonder project

popjeIn 2015 houdt de Stichting Textiel Plus op te bestaan. Het blad met dezelfde naam is onafhankelijk en gaat gewoon door, maar de Stichting beëindigt haar activiteiten. Het afscheid vindt plaats tijdens het textielfestival in mei 2015 in Leiden. Daar wordt in het sfeervolle Scheltema-gebouw een groots evenement georganiseerd met onder andere twee exposities. De eerste ‘Van verstellen tot vertellen’ laat ruim 6 decennia textielontwikkeling zien, de tweede toont de resultaten van het ‘TextielPlusPoppenProject’. Een project dat textielkunst verbindt met een goed doel en waaraan iedereen deel kan nemen.

HET PROJECT

Voor € 5,– kopen deelnemers een wit stoffen popje van ongeveer 35 cm hoog. Met dit popje gaan ze creatief aan de slag. Het popje kan geborduurd, beplakt, beschilderd of aangekleed worden. Het leent zich bij uitstek om verschillende technieken en materialen te combineren en de fantasie de vrije loop te laten. Alles kan, alles mag, het resultaat telt!

De ‘nieuwe’ poppen kunnen worden teruggestuurd naar Stichting Textiel Plus. Dan worden ze geëxposeerd tijdens het Textielfestival en daar ter plekke verkocht. De opbrengst komt ten goede aan de Kiwanis/Unicef-actie ‘Stop Tetanus’. Stichting Textiel Plus werkt hiervoor samen met serviceorganisatie Kiwanis Nederland.

Natuurlijk kunnen deelnemers zo veel poppen bewerken als ze willen. Van de 5 euro die ze voor de pop betalen, gaat de helft naar het goede doel. De verkoopopbrengst is helemaal voor de actie ‘Stop Tetanus’.

Uitgebreide informatie is te vinden op de website van Textiel Plus: www.stichtingtextielplus.nl. Daar kunnen ook de poppen besteld worden.

Reacties (1)

  1. lidiwna charpentier

    Wat een goed initiatief. Ik ga zeker een aantal popjes kopen!
    groet Lidwina

Reacties plaatsen niet mogelijk.