Steekplus in Galerie Hofsteeg

galeriehofsteeg-steekplusVanaf donderdag 3 mei is er gedurende een maand in Galerie Hofsteeg in Dordrecht een bijzondere expositie te zien van Steekplus, een landelijke groep kunstenaars die internationaal exposeren en workshops geven, en werken met textiel en papier. Een ongewone materiaalkeuze voor een kunstenaar. De kunstwerken zijn niet alleen te zien, maar ook te koop. Doordat er veel exposanten zijn, zal er vooral kleiner (en dus betaalbaarder) werk te zien zijn. De officiële opening is op zondag 6 mei om 14.00 uur en wordt verricht door Jolanda Branderhorst van Wereldwijven.

Steek Plus bestaat uit een tachtigtal kunstenaars waaronder ‘onze eigen’ hoofdredacteur Mariet Rankenberg. Door de verschillende achtergronden van de leden is er een grote diversiteit aan werk binnen de groep. “Steken” en textiele materialen vormen de basis voor het meeste werk. Daarnaast worden er ook veel andere technieken toegepast en andere materialen gebruikt, zoals (handgeschept) papier, koper, ijzerdraad, nylon, Tyvek en polyester vliezen. Veel belangstelling gaat uit naar experimenteel werk, met name het opfrissen van oude technieken en het uitproberen van nieuwe techniek- en materiaalcombinaties. Meer dan 100 werken worden geëxposeerd, de collectie bestaat vooral uit kleine werkjes van 25 x 25 en 3D werk.

 Saskia Weishut- Snapper

Saskia Weishut- Snapper

Galerie Hofsteeg is gevestigd in het historisch centrum van Dordrecht. De galerie grenst direct aan het poortje, dat naar Het Hof leidt, een plaats met grote historische  bekendheid. De galerie wil een podium bieden aan (internationale) beeldend kunstenaars, in de meest brede zin van het woord, die niet in clichés blijven steken, maar waarvan het werk iets teweeg brengt bij het publiek. Het betreft dus kunst, die zich onderscheidt en zowel figuratief als abstract van aard is.

De Galerie is deelnemer van het Kunstrondje Dordt, een wandelroute op iedere eerste zondag van de maand langs galeries, kunst-, antiek- en curiosawinkels, antiquariaten en musea in Dordrecht, die dan ook bijna allemaal geopend zijn.

Galerie Hofsteeg

Steegoversloot 41
3311 PM Dordrecht
tel: 06 – 3843 5516

Openingstijden: donderdag t/m zaterdag 12.00-17.00 uur en de 1e zondag v.d. maand 12.00-17.00 uur
Op de volgende dagen zijn onderstaande exposanten aanwezig als gastvrouw:

Zaterdag 5 mei: Ankie Vytopil
Vrijdag 11 mei: Joke Hardenbol
Zaterdag 12 mei: Marjolein Burbank
Zaterdag 19 mei: Wil Noordzij
Vrijdag 25 mei: Joke Hardenbol
Zaterdag 26 mei: Elly Nederpelt
Zaterdag 2 juni: Franca Martens
Zondag 3 juni: Adje Langen