Tussen Sint en Kerst…

Er zijn in deze tijd van het jaar genoeg kerstmarkten en ´fairs´ te bezoeken. Maar wat doe je, als je daar helemaal geen zin in hebt, of gewoon even iets zoekt ter ontspanning, voordat je de kerstdrukte in duikt? Dan kijk je even in de Vezel-agenda! We hebben alvast een paar suggesties voor je op een rijtje gezet.

kimonoWie geen genoeg kan krijgen van Japan, kan dit weekend (nog t/m 13 december) een bezoek brengen aan het Rijksmuseum in Amsterdam, waar op dit moment een tentoonstelling te zien is van kimono´s uit de Okura collectie. De kimono’s laten de veranderingen van No door de eeuwen heen zien. No-theater ontstond in de veertiende eeuw en is een gestileerde Japanse toneelvorm waarin zang, dans en muziek samenkomen. Hoogtepunt van de presentatie is een schitterende kimono uit de achttiende eeuw met geborduurde maanbloemranken op saffraankleurige met damast geweven zijde.

wereld-vol-veren-museum-volkenkundeOf wat dacht je van ´Een Wereld Vol Veren´in het Museum voor Volkenkunde te Leiden: een spectaculaire tentoonstelling, waarin de mooiste verenobjecten uit het museum afgewisseld worden met haute couture van hedendaagse modeontwerpers, vogels in alle soorten en maten, talrijke verhalen en interessante feiten.

 

 

dery_timmerDan nog de laatste, maar beslist niet de minste tip: in Grijpskerke (Zld) is nu de expositie Boek en Passie van de leden van de textielgroep Steekplus te bezoeken, met een overzichtstentoonstelling van Dery Timmer. Zij heeft zich gespecialiseerd in zijdeschilderen, borduren en kleding ontwerpen. Tevens is er werk te zien van gastexposant Helga Witmann uit München.

Wat je ook gaat doen dit weekend: ontspan, en geniet ervan!