Serious International Business

In Museum Rijswijk, dat meer dan bekend is om zijn papier- en textielbiënnales, ging zo’n twee weken geleden een bijzondere tentoonstelling van start : SERIOUS INTERNATIONAL BUSINESS met werk van Preta Wolzak en Bas Kosters.  De noodzaak om te creëren, verbindt beide kunstenaars. Beiden kijken naar de wereld: de één vanuit zelfliefde, de ander vanuit adoratie voor strijdbare vrouwen en protest tegen misstanden in deze wereld. 

door Afke Zwierzina

Van boven tot onder is het museum gevuld met kleurrijke en veelzijdige twee- en driedimensionale kunst waarin uiteenlopende textiele materialen en technieken zijn toegepast.  

De getransformeerde poppen, vrolijke taferelen en geborduurde portretten van Preta Wolzak zijn attractief en intens, de textielcollages en – installaties van Bas Koster ogen grappig en spraakmakend.

Levendig, veelkleurig, inspirerend en zonder meer de moeite waard om deze tentoonstelling in Museum Rijswijk te bezoeken. 

Maar pas op: zowel Preta Wolzak als Bas Kosters verwerken in hun kunst verborgen boodschappen, gevoelige kwesties en maatschappelijke thema’s die de kijkers prikkelen, bewust maken en dwingen tot nadenken. 

De tentoonstelling is te zien tot en met 31 maart. 

http://www.museumrijswijk.nl/