Schaapsscheerdersfeest in Elspeet

schaapscheerdersfeest-2016-065-juli-2016_2_origOveral in het land worden de schapen weer verlost van hun warme vachten. Komende zaterdag 30 juni gebeurt dat in Elspeet, waar het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest wordt georganiseerd door de Stichting Schaapskudde Gemeente Nunspeet (SSGN) en de  Ondernemers-vereniging Elspeet. Op traditionele wijze, met de knipscheer, worden alle schapen van hun vacht ontdaan. Rondom de schaapskooi zijn er allerlei activiteiten: vele gezellige kraampjes, optreden van de TOL-zangers, Oudheidkundige vereniging met hun kledingshow, bij aanvang de Jachthoornblazers en nog veel meer!

schaapsscheerdersfeest_ElspeetVanaf 09.00 uur tot en met 16.00 uur kan het publiek komen kijken bij het traditioneel scheren van de schaapskudde bij de schaapskooi aan de Stakenbergweg 6, 8075 RA in Elspeet. Rondom de kooi zijn verschillende demonstraties en zijn de herders aanwezig voor uitgebreide toelichting. Verder is er een leuke markt met veel producten, van kleding tot en met eten en drinken, en informatie over de schaapskudde maar ook met veel kramen die hierop aansluiten.

LET OP: De Stakenbergweg is afgesloten tussen de Nunspeterweg en de Nachtegaalweg. Let op de parkeerborden en aanwijzingen richting de parkeerplaatsen in de weide naast het evenement.

 

Reacties (2)

 1. corrievandorp

  Goede middag,
  Ik was deze week in Nunspeet op vakantie. Ik hoorde daar van uw blad.
  Jarenlang had ik een abonnement op Textiel Plus. Nu niet meer en dat mis ik wel.
  Is het mogelijk om een proefnr. van Vezel aan mij te sturen?
  Wellicht zet ik dat om in een abonnement.
  Bijvoorbaat hartelijk dank.

  Corrie van Dorp
  Esdoorndreef 33
  3137 BJ Vlaardingen.

  1. Jan Jouke

   Hoi Corrie, wat leuk dat u een abonnement op Vezel overweegt. Helaas kunnen wij u geen proefnummer opsturen, wel kunt u een los nummer bij ons bestellen of u kunt naar een van de verkooppunten van Vezel gaan. Om het magazine daar in te kijken en eventueel te kopen!

Reacties plaatsen niet mogelijk.