Quilten met ….

Detail quilt / Eke Krug

Eke Krug

Eke Krug is één van de redacteuren van Vezel. Misschien heeft u haar wel eens ontmoet tijdens de vele textielfestivals of markten in de stand van Vezel. Eke reist regelmatig rond om ons prachtige blad te verkopen en tegelijkertijd met veel enthousiasme te vertellen over haar textiele talenten.

Detail quilt / Eke Krug

Knippen, naaien, borduren en fantaseren

Mijn specialiteiten zijn artquilt en verven. Dit is een ouder werk van mij. Om bovenstaand werk te maken neem je een heleboel restjes stof, knipt die klein en legt ze op een lap stof. Daarna dek je ze af met een stuk organza. Voor dit werk heb ik een stuk sneeuw geverfde zijde organza gebruikt. Zet alles vast met vele, vele spelden en stik dan lijnen over het geheel met de naaimachine. Het quilten kan starten.

Eerst heb ik de vlakken gequilt, met mijn oude Singer naaimachine, zonder free motion functie. Een stukje rood koper heb ik bewerkt en op de ondergrond genaaid met de naaimachine. Neem een jeans naald om brekende naalden te voorkomen. Vervolgens is het quiltwerk door mij met de hand geborduurd. Over het geheel is uiteindelijk een t-shirt koord gelegd, vastgenaaid en versierd met stukjes zijdepapier en kraaltjes.
Het zijdepapier is door mij zelf gemaakt, met behulp van een spuitbus stijfsel (in die tijd woonde ik nog in Noorwegen, daar verkopen ze dat, hier ook?).

Eke Krug

Het werk lijkt een beetje op een riem en hangt aan de muur in onze woonkamer. De afmeting is 70 x 20 cm.

Vragen of reactie

Heeft u vragen over de techniek of over dit werk van Eke Krug stuur het op naar de webredactie@vezel.org. Eke geeft u graag antwoord.