Oude kleren worden nieuwMaak jij het winnende, creatieve ontwerp met twee kledingstukken.

Van twee oude kledingstukken kun je één gloednieuw urban fashion item maken door ze samen te voegen en de restmaterialen te gebruiken! Coda Apeldoorn vraagt je met recycling aan de slag te gaan. Maak een nieuw ontwerp met de naaimachine of de hand.

Kies twee kledingstukken die geschikt zijn om samen te voegen; denk bijvoorbeeld aan een twee T-shirts, verschillende truien of misschien wel een combinatie van long sleeve en een broek. Door twee items te combineren creëer je een uniek nieuw kledingstuk. Besteed aandacht aan het grafische spel tussen vlakken, lijnen, naden en prints en de mogelijkheden van verschillende stoffen en kleuren.

LET OP: voordat je aan de slag gaat maak je eerst foto’s van de kledingstukken die je gaat gebruiken in de oorspronkelijke staat, deze foto’s stuur je mee bij de inzending.

Win jij de challenge? Dan krijg je een VIP-dag in de Makerspace van CODA ExperienceLab! Onder begeleiding van een vakspecialist ga je de gehele dag experimenteren met verschillende materialen, kledingstukken en digitale technieken om jouw outfits een boost te geven. Denk aan een customized borduurwerk met de digitale borduurmachine, een lasergravure op verschillende stoffen of mooie grafische prints met behulp van een transfermachine.

Informatie over de wedstrijd vindt je op Coda ExperienceLab