Meet the masters bij Crafts Council

ccnlVakmanschap staat weer volop in de kijker, iedereen praat erover en ontwerpers vinden ambachten opnieuw uit met spannende innovaties. Maar waar kan je in Nederland nog een écht creatief ambacht leren op hoog niveau?  Crafts Council Nederland organiseert diverse Meet the Masters, en presenteert daarmee een nieuwe manier van leren: direct bij de meester. Heb je altijd al willen werken met papier of hout? Of wil je leren goudborduren of weven? Ben je nieuwsgierig naar de techniek vilten of het ontwerpen van je eigen Paeremes? Schrijf je dan nu in voor een van de masterclasses, en leer verschillende ambachtelijke technieken van de hand van geselecteerde top-notch meesters  ! 

Per masterclass is een beperkt aantal plekken beschikbaar, schrijf je dus snel in! Een greep uit het aanbod:

  • driedaagse introductiecursus weven in de schilderachtige Houtloods van het Openluchtmuseum te Arnhem. Deze dagen leer je de basistechnieken van de gerenommeerde docenten Marleen Jongen en Anneke Kersten die hun sporen in het weefvak al meer dan verdienden. Je raakt vertrouwd met de Weven-samengesteld5verschillende bindingen en technieken, je maakt proeven en proefjes met verschillende materialen, en na drie dagen hebben schering en inslag geen geheimen meer voor je.
  • masterclass vilten door Beatrice Waanders. Beatrice Waanders startte haar viltatelier in 2008 in Rotterdam. Tegenwoordig geldt zij als een autoriteit op het gebied van vilten met ruwe schapenvachten. Haar bijzondere viltontwerpen vinden hun weg in galeries en winkels wereldwijd. Tijdens deze masterclasses deelt Beatrice Waanders haar in jaren opgebouwde kennis over vachten, wol en vilt. Door haar veelvuldige contact met schapenhouders is zij ondertussen ook een wol- en schapen- expert te noemen.
  • Goudborduren2tweedaagse masterclass goudborduren. Je maakt kennis met verschillende technieken en materialen zoals die ook in historisch goudborduurwerk toegepast worden. Denk daarbij aan het werken in reliëf met koord en vilt, het ‘opborduren’ van gouddraad, gebruik van cannetille en purl. Daarnaast is er aandacht voor het werken met onbekendere materialen en technieken zoals keverschildjes, cuir froissée, gimpkoord en soutacheband. Monique van Munster verdiept zich al meer dan dertig jaar in handwerktechnieken en is een specialist in het borduren. Ze heeft een fascinatie voor de oneindige mogelijkheden van naald en draad. Daarnaast wil ze weten hoe iets gemaakt wordt, ze onderzoekt vele technieken en toepassingen.

Voor het volledige programma, informatie omtrent de masterclasses en inschrijvingen kun je terecht op de website van Crafts Council. Inschrijven kan hier.