Krokusvakantie

textielbiennaleTerwijl het Zuiden van het land aan het bijkomen is van de carnaval festiviteiten, breekt voor het Noorden komend weekend de krokusvakantie aan.  Voor wie zin heeft om er eens even uit te gaan, zijn er verschillende mogelijkheden. Zo start morgen de Internationale Textielbiënnale in Haacht (België) waar 52 kunstenaars uit 20 verschillende landen hun textielkunst laten zien. De expositie is alleen tijdens de crocusvakantie te zien van 21 februari tot en met 1 maart. 

Wil je dichter bij huis blijven, maar toch een beetje ‘over de grenzen’  heen kijken, ga dan de bijzondere tentoonstelling ‘Sporen in kaart’  bezoeken in Kunstencentrum K38 te Roden (Groningen). Hier kun je werk zien van diverse kunstenaars die de wereld van bovenaf, als een landkaart, hebben bekeken en hier hun eigen interpretatie aan hebben gegeven. Zo is er onder andere een viltwerkstuk te zien van Jolande van Luijk, die haar geboortestreek in beeld heeft gebracht.

De tentoonstelling wordt vanavond om 20.00 uur geopend door Theo van Egeraat, beeldend kunstenaar en is verder te zien van 21 februari tot en met 8 maart.