Koralen en Friesland: 2 thema’s in galerie Hawar

Koralen verbinden / Viltkontaktgroep

Bij galerie Hawar zag ik tijdens mijn cursus kleur twee exposities in de pauze. Leden van de Viltkontaktgroep imponeren met het gevilte werk: Koralen verbinden en Textielgroep Z00-tex geeft vele impressies van het Friese landschap. Leuk om Friesland eens op een andere manier te zien.

Koralen verbinden

Onder de waterspiegel bestaat een fantastische wereld, die velen alleen op beelden hebben gezien. Deze levende en kleurrijke wereld is aan het verdwijnen door onze leefwijze. De leden van de Viltkontaktgroep hebben ruim 300 koralen gemaakt en verwerkt in viltpanelen. Mathilde Pielkenrood en Liesbeth Wieberdink hebben hiervan prachtige kunstwerken gerealiseerd. Zoveel vormen en kleuren zijn er gevilt. Een lust voor het oog.

Zoo-tex ziet Fryslân zo

Om in een korte pauze deze tentoonstelling te bekijken is niet te doen. De enthousiaste leden van de Textielgroep Zoo-tex hebben vele verschillende technieken en materialen gebruikt en hun kijk op Friesland op geheel eigen wijze vorm gegeven. Ingetogen werk, robuust werk, kleurrijk werk, elk stuk verdient het om aandacht te krijgen.

Suze Termaat / Waves 4 Katoen-breakdownprint-draad, weefsel
Impressie van gevel / Bouwke Alsema Textiel geborduurdNatuur vecht terug / Marga Legrand Vergane textielGevangen natuur / Jo Huijsman mixed media