Internationale QuiltArt groep exposeert

Quilt Art

Het Noorden van het land was dagen in de ban van de ijzel. De schaatsen zijn uit het vet en elk dorp had de straat als ijsbaan. Van korte duur gelukkig, en nu heeft het Noorden nog twee andere potjes op het vuur staan: Twee bijzondere quilt tentoonstellingen in Museum Dr8888 en in de Schiertins in Feanwâlden.

Quilt Art: Dialogues
Van 16 januari tot en met 3 april 2016 is de rondreizende tentoonstelling Quilt Art: Dialogues in Museum Dr8888 te zien. Quilt Art bestaat uit een groep van professionele quilt kunstenaars met leden uit uiteenlopende landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, de Verenigde Staten en Nederland. In 2015 vierde de groep haar dertigste verjaardag. Ter ere hiervan hebben ze een grote rondreizende expositie met nieuwe werken. De groep is in 1985 in Engeland opgericht en bestaat uit ongeveer twintig kunstenaars. Het werk is onderscheidend en zeer divers. Een indruk van het werk van de verschillende leden van de Quiltgroep kun je krijgen op deze site. De tentoonstelling toont met name de grotere werken en was eerder te zien in Heidelberg (Duitsland) en York (UK).

Quilt Art: Small Talk

Cherilyn Martin

Cherilyn Martin

Gelijktijdig met Dialogues, is de tentoonstelling Small Talk te zien in de Schierstins in Feanwâlden van 9 januari tot en met 28 februari 2016. Deze kleinere tentoonstelling, met zo’n achttien werken, was eerder te zien in Birmingham en Macclesfield. Eén van de deelnemende kunstenaars, Dirkje van der Horst-Beetsma is op een aantal vrijdagen zelf aanwezig om rondleidingen te geven.

Nagenieten van de tentoonstellingen kan met de catalogus Quilt Art: Dialogues & Small Talk die niet alleen alle werken van de laatste tentoonstellingen laat zien, maar ook gesprekken bevat met de kunstenaars over hun werk, hun gedachten en werkmethoden. Het is geschreven door quilt-historicus en academicus dr. Susan Marks.

Omdat dit de enige mogelijkheid is om de tentoonstellingen tegelijkertijd te zien, slaan beide musea de handen ineen en bieden de bezoeker een speciale korting aan op vertoon van de kassabon.

Quilt Art: Dialogues
Van 16 januari t/m 27 maart 2016
Museum Dr8888, Museumplein 2, Drachten
Openingstijden: di-zo, 11-17 uur

Quilt Art: Small Talk
Van 9 januari t/m 28 februari 2016
De Schierstins, Hoofdstraat 1, Veenwouden
Openingstijden: di. t/m za. 13.30-17.00 u.