Inschrijven voor Groene Hart Kunstcompetitie

GroeneHartKunstprijsDit jaar vindt alweer de 9e editie van de Groene Hart Kunstprijs plaats. Deze kunstprijs is ooit in het leven geroepen om de kunstbeoefening in het Groene Hart van Nederland te stimuleren en dit prachtige natuur- en leefgebied te ‘verdedigen’ door het unieke, maar ook het kwetsbare van het Groene Hart door middel van beeldende kunst zichtbaar te maken.

Inmiddels is deze kunstcompetitie uitgegroeid tot een nationaal kunstevenement. Er zijn verschillende disciplines:  schilderkunst, beeldhouwen/3-Dimensioneel, keramiek, fotografie, textiel-, papier- en andere materiekunst.

Het inspiratie-thema voor de Groene Hart Kunstprijs 2015 luidt: LEEF MEE MET HET GROENE HART! waarbij de nadruk komt te liggen op de ‘Revival van het Groene Hart’, oftewel: laat zien hoe het authentieke Groene Hart, tegen de verdrukking, in weer opstaat.

Heb jij een groen kloppend hart en wil je meedoen? Je kunt je inschrijven door het inschrijfformulier op de website www.groenehartkunst.nl in te vullen. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt, zoals de deelnamevoorwaarden, informatie over de jury, en de thema omschrijving waarin de jury je een aantal aanknopingspunten aanreikt. De manier waarop je het thema vertaalt in je inzending weegt sterk mee in de voorselectie en jurering.

De uiterlijke inschrijfdatum is 15 augustus 2015. Deelnamekosten € 25 voor Professionals, € 20 voor Amateurs (uiterlijk 15 augustus te betalen). De inleverdatum van de werkstukken is zaterdag 19 september.

Uit de inzendingen worden 150 werken geselecteerd voor jurering en expositie. In de categorie ‘Professionals’ bestaat de prijs uit een geldbedrag van € 2.000; in de categorie ‘Amateurs’ € 1.000. De prijsuitreiking van de Groene Hart Kunstprijs vindt plaats op vrijdag 9 oktober 2015. De deelnemende kunstwerken zullen in de periode van 10 oktober tot en met 6 november worden geëxposeerd in Galerie Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwkoop.

Ook het publiek kan dit jaar weer stemmen voor de winnaars van de Rabo Publieksprijs. Niet alleen als bezoeker tijdens de expositie in Galerie Hoeve Rijlaarsdam, maar ook online op de website
(www.groenehartkunst.nl), waar een online expositie van de deelnemende kunstwerken is te zien.

Op zondag 1 november worden deze publieksprijzen – de Rabo Bezoekers Publieksprijs en de Rabo Online Publieksprijs – uitgereikt; aan beide publieksprijzen is een geldbedrag van € 500,=  verbonden.

Laat je inspireren door het Groene Hart, en vooral door wat er in het Groene Hart (her)leeft. Veel succes!