Het Zakdoekje van Gé Reinders

Ge ReindersHandwerkcafé Zwolle organiseert donderdag 23 april een bijzondere bijeenkomst in het Atelier van Stedelijk Museum Zwolle. De Limburgse zanger en theatermaker Gé Reinders geeft dan een lezing over ‘Het Zakdoekje’. Ondersteund door beelden zal hij ook een aantal liedjes spelen en zingen die speciaal voor dit programma geschreven zijn. 

Let op: Het programma kan alleen doorgaan als er voldoende belangstelling is. Van tevoren aanmelden is dus belangrijk en kan alleen nog deze week. VOL = VOL. Aanmelden kan via:

Het Zakdoekje’ is de titel van het boek van Reinders dat in 2010 verscheen. Het gaat over een zakdoekje dat zijn moeder na haar dood heeft nagelaten. Op een rafelig, oranje zakdoekje heeft ze, in kettingsteek, ‘Ravensbrück’ en ‘Voor God en Vaderland’ geborduurd. Het is het beknopte dossier van haar verzwegen oorlogsgeschiedenis. Gé Reinders is na het overlijden van zijn moeder een vijf jaren durende zoektocht begonnen naar zijn moeders verleden in oorlogstijd. In zijn boek ‘Het zakdoekje’ beschrijft hij zijn zoektocht naar dat verleden. Omdat 2015 een lustrumjaar is worden de oorlog en bevrijding uitgebreid herdacht. Ook Handwerkcafé Zwolle wil daar bij stilstaan. Want ook in de wereld van textiel zijn stille getuigen van de Tweede Wereldoorlog.

Entree is 10 euro, die donderdag 23 april ter plekke kan worden voldaan

Wanneer: donderdag 23 april 2015
Waar:       Atelier van het Stedelijk Museum Zwolle, Melkmarkt 41
Voorstelling  / lezing Gé Reinders begint  om 14.00 uur