Handwerk- en Quiltdagen in Nieuwegein

Impressie van een van de exposities in 2016

Impressie van een van de exposities in 2016

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 25 november zijn er weer Handwerk- en Quiltdagen in de Beursfabriek te Nieuwegein. Maar liefst 3 dagen lang kun je inspiratie opdoen, snuffelen tussen de mooiste materialen en de nieuwste trends en technieken ontdekken. Liefhebbers van quilten, patchwork, vilten, breien, haken, borduren, weven, spinnen en zelfmaakmode kunnen hun hart ophalen!  Daarnaast zijn er exposities te zien van meer dan 80 textielkunstenaars, waaronder een aantal Vezel-(gast)schrijvers, zoals Lia MeiborgHélène Derkx, Lia Steffens-Jansen, Meta Heemskerk en Carla van Laar

De Handwerk en Quiltdagen staan inmiddels bekend om de inspirerende exposities van prachtige traditionele en moderne quilts, borduurwerk, textiele kunst, viltkunst en nog veel meer. Dit jaar laten de kunstenaars je opnieuw versteld staan van de onuitputtelijke mogelijkheden op handwerkgebied èn hun creativiteit. Je ziet werk van zowel professionals als amateurs, traditioneel en modern. Klik hier voor de complete lijst van de exposerende kunstenaars.

Demonstratie zijde schilderen

Demonstratie zijde schilderen

Ook zijn er weer tientallen workshops en demonstraties waar je aan deel kunt nemen. De nieuwste technieken en laatste trends komen uitgebreid aan bod. Je kunt bijvoorbeeld een workshop Tyvek of Tunisch haken volgen. Voor het complete workshop- en demonstratieprogramma, klik hier.

Heb je de laatste Vezel gemist? Ga dan even langs bij Atelier Lindelicht, stand nummer 32.

De Handwerk- en Quiltdagen zijn van 23 t/m 25 november dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, en te bezoeken in: De Beursfabriek, Symfonielaan 5, 3438 EX Nieuwegein.