Erop uit!

quiltfestivalDe tijd van (creatieve) markten en festivals is weer aangebroken. Vanaf morgen kun je drie dagen lang genieten van quilts, quilts en nog eens quilts, tijdens het Quiltfestival Noord-Groningen. Dit tweejaarlijkse evenement vindt voor de derde keer plaats binnen de gemeente Eemsmond. Prominente quilters uit binnen- en buitenland exposeren op karaktervolle locaties in Noord Groningen.
Tijdens het festival wordt in de evenementenhal Op Roakeldais in Warffum een textielbeurs gehouden, waar alles op gebied van quilten te koop is. Ook Vezel is te vinden op deze beurs, dus kom gezellig langs!

liturisch kleedAls je dan toch in de buurt bent, ga dan ook even langs in Roden. Daar vindt zaterdag het Toen en Nu Festival plaats. Deze staat dit jaar geheel in het teken van 110 jaar Ot en Sien. Van 14.00 uur tot 17.00 uur kun je een prachtige tentoonstelling in de oude Catharina Kerk aan de Brink te Roden bezoeken, verzorgd door Verkuno, een groep professionele kunstenaars uit de gemeente Noordenveld. Een van de pronkstukken is een liturgisch kleed dat gemaakt is door een aantal leden van de kerk, in samenwerking met Jolande van Luijk van Fibreations.

warmondOok in het westen van het land is het goed toeven. Daar kun je zondag op de Warmondse Textielmarkt snuffelen langs 47 kramen vol vilt, breiwol, garens, stoffen en nog veel meer! Ook zijn er demonstraties spinnen, weven, kantklossen en punchen. In de omringende galeries zijn exposities.

Meer tips vind je in onze agenda. En als je na al die markten en festivals bij thuiskomst op de bank ‘ploft’, kun je lekker uitblazen met de nieuwe Vezel die vandaag of morgen op de mat valt. Een heerlijk weekend toegewenst!