Een bloem voor u van …

Louise Goût

Louise Goût

Louise is webredacteur bij Vezel. Al jaren zorgt ze ervoor dat u op de hoogte blijft van mooie tentoonstellingen, textielfestivals, markten en cursussen in Nederland en België. Wekelijks zit ze achter haar bureau de agenda bij te houden thuis in Amsterdam en heeft ze contact met mensen via de mail. Tijdens onze heerlijke, halfjaarlijkse inspiratiedagen, waarbij de medewerkers van Vezel elkaar ontmoeten bij Hawar in Oldeberkoop, genieten we van haar creatieve ideeën. Voor u maakte ze deze bloem.

Schilderen met bleekwater

Enige weken geleden leerde ik van iemand een voor mij onbekende techniek , dat was gekleurd papier beschilderen met verdund bleekwater. En hoe leuk was dat? Ik kreeg flink de smaak te pakken. “Zou dat ook op stof werken?”vroeg ik me af. Ik pakte een paar stofjes uit mijn kast om mee te experimenteren . En ook dat werkte goed, elke stof reageert wel weer op zijn eigen manier. Dit blauwe lapje bewerkte ik met penseel en met een pipetje. Met een pipetje kon ik strakkere lijntjes trekken.

Collage maken


Ik vond een stukje fluwelen gordijn stof in mijn kast en maakte er met de uitgeknipte figuurtjes een collage mee. Voor het accent een stukje rode zijde.
Als afwerking heb ik met de naaimachine nog wat borduurwerk aangebracht. Leuk ik ga hier nog wat verder mee experimenteren……….

Reacties (1)

Reacties plaatsen niet mogelijk.