DE SPELD: EEN VOORPROEF

Ingenet van Popta

Weet je het nog, de kale speld cadeau bij het 40 jarig jubileum van Vezel vorig jaar. De opdracht was: Maak een prachtige broche met deze speld en laat het zien op het Textielfestival in Leiden. Leiden kunnen we dit jaar niet bezoeken, maar je kunt nog steeds een foto sturen van je broche met een kort verhaaltje. We geven een voorproefje van enkele inzendingen.

De rode mond

De rode mond is van Ingenet van Popta. Nu we elkaar niet fysiek kunnen aanraken of omhelzen heb ik een broche bedacht die toch de intentie wil uitdragen: je bent om te zoenen….

Je kunt hem op spelden als je naar iemand toegaat bij wie je dat zou willen doen. Met de boodschap erbij, later doen we het in het echt! Of je maakt er eentje voor die persoon en geeft hem als kadootje. Je krijgt vanzelf een grote glimlach terug!

Willy van den Bosch-Elzinga

Veerkracht

Veerkracht is van Willy van den Bosch-Elzinga. Hierbij mijn bijdrage aan de jubileum broches. Gemaakt van beschuitpapier en rood draad. Beschuitpapier voor de kwetsbaarheid van de mens, rode draad voor de littekens in deze tijd. Maar wanneer je de broche in het licht houdt, lijkt het licht te dansen! VeerKRACHT!    

Tiny Germer

Schelpenbroche

De schelpenbroche is van Tine Germer. Ik ben vooral met vilten en ecoprinten bezig. Deze keer had ik een aantal mooie schelpenvormen gevilt met merinowol en die wil ik nu gebruiken als broches voor jullie brochespelden. Eerst waren ze allemaal in het wit en in verschillende groottes. Ik heb de eenvoudigste eruit gekozen om als broche te dienen. Ik heb ze verkleind en in een andere kleur gevilt.

Je kunt nog altijd meedoen. Misschien ligt je kale speld in de la of op je bureau. Vilt, naai, haak, brei, kantklos, borduur, weef of maak in een andere (textiel)techniek een prachtig sieraad. Stuur een foto van 1MB of meer van uw creatie naar redactie@vezel.org. Wij verzamelen alle ingestuurde of getoonde foto’s en publiceren in het decembernummer van 2021 een selectie van al dat moois. Een verhaaltje bij het plaatje vinden we ook erg leuk.