Dag van het schaap of kunstzinnig textiel…

Fotograferen met favoriete schaapWol- en andere vezelliefhebbers kunnen dit weekend hun hart ophalen! In Ermelo vindt zaterdag 9 juni de Dag van het Schaap plaats, en in Geldrop is op dezelfde dag een grote Kunstzinnige Textielmarkt bij het Weverijmuseum. En wie zich echt wil onderdompelen, kan naar het Quiltfestival Noord-Groningen, waar je je drie dagen lang kunt vergapen aan de prachtigste quilts!

 

 

Suffolks en Hampshire Down keuringen

Suffolks en Hampshire Down keuringen

Dag van het Schaap
De eerste editie van de Dag van het Schaap vond plaats op 3 juni 1981, en de belangstelling groeit nog steeds voor dit evenement. Het programma staat vol interessante activiteiten. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor (klein)kinderen is er van alles te zien en te doen. Het volledige programma kun je hier bekijken. Overigens zijn er niet alleen schapen te zien, ook geiten zijn goed vertegenwoordigd! Verder is er een compleet wolplein met tientallen stands waar je de mooiste wolproducten aantreft en kunt kopen. Ook zijn er enkele workshops waar je aan kunt deelnemen, zoals ‘De ideale vilt/spinvacht’ waarin Lidwina Charpentier je alles vertelt over vachtsoorten, vezeltypes, schoonmaken, gezondheid en verwerking voor spinnen of juist vilten. Ester Floor en Margo Vonk geven een viltcursus. Voor beide workshops geldt: er is een limiet voor deelname. Wil je weten of er nog plek vrij is, mail dan naar wolplein@dagvanhetschaap.nl.

Dag van het Schaap, KNHS-terrein, De Beek 125, 3852 PL Ermelo.
Een routebeschrijving vindt u hier. Parkeren is gratis.

Kunstzinnige Textielmarkt
weverijmuseum
Het Weverijmuseum is een uniek museum, dat de herinnering aan Geldrop als belangrijke textielstad in de 19e en 20e eeuw daadwerkelijk tot leven brengt. Dit begint al met het gebouw waarin het museum is gehuisvest: een markant fabrieksgebouw waarin vroeger de ‘Wollenstoffenfabriek A. van den Heuvel en Zoon’ was gevestigd. Het wordt nog versterkt als je het museum binnen gaat. Een en al bedrijvigheid. De weefgetouwen staan volop te kletteren, zoals dat bij de wevers heet, en worden bediend door enthousiaste vrijwilligers die vroeger als wever actief waren of anderszins betrokken waren bij de textielindustrie. Op het terrein ‘De Bleek’ (herkenbaar aan de fabrieksschoorsteen) wordt zaterdag van 10.30 – 17.00 uur de Textielmarkt gehouden.

Weverijmuseum Geldrop, Molenstraat 21, 5664 HV GELDROP 

Quiltfestival Noord-Groningen

Ginie Arends

Ginie Arends

In de vorige Vezel kon je er al iets over lezen: het Quiltfestival Noord-Groningen viert haar eerste lustrum! Op 8, 9 en 10 juni exposeren quiltsters uit binnen- en buitenland, maar ook quiltgroepen hun werk in het prachtige Noord-Groningen. De middeleeuwse kerken vormen een mooie achtergrond voor de moderne en traditionele quilts. De dorpshuizen met hun faciliteiten zijn een welkome aanvulling. In de molens zijn vaak dingen te zien die aan het quilten verwant zijn. Een aantal Vezel-medewerkers exposeert in de Op Roakeldaishal in Warffum, dus grijp je kans voor een ‘Meet & Greet’!

Alle informatie over het Quiltfestival vind je op de website: www.quiltfestival.nl

Reacties (1)

Reacties plaatsen niet mogelijk.