Contemporary Fashion: klederdracht in een nieuw jasje

contemporary-fashion-klederdrachtmuseumDat klederdracht nog steeds kan inspireren en niets aan zeggingskracht heeft ingeboet, bewijst wel de tentoonstelling Contemporary Fashion in Het Klederdrachtmuseum in Amsterdam die sinds 5 september is te zienDe tentoonstelling presenteert een selectie van kostuums en objecten van hedendaagse modeontwerpers die geïnspireerd zijn op de Nederlandse klederdracht. Van Walter van Beirendonck tot Bas Kosters, allemaal lieten ze zich inspireren door de Hollandse klederdracht. 

Klederdracht in een nieuw jasje

Klederdracht in een nieuw jasje

Deze tentoonstelling is een ode aan deze ontwerpers die hun inspiratie haalden uit de Nederlandse klederdracht en die door middel van hun nieuwe ontwerpen de designs en vormgeving uit de klederdracht laten voortbestaan. Het Zuiderzee Museum (Collectie uit de expositie ‘Gejaagd door de wind’) en het Zeeuws Museum (collectie van de expositie ‘Handwerk’)  hebben royaal een aantal kostuums, kostuumonderdelen en mooie hoeden in bruikleen gegeven voor deze tentoonstelling.

In de tentoonstelling worden kostuumstukken van onder andere de volgende ontwerpers getoond:  Walter van BeirendonckKasper Jongejan, Tess van Zalinge, Bas Kosters, Meeta Mastani & Marlies Visser, Viktor & Rolf , Antoine Peters, Elizabeth van der Helm, Elke Wierenga.

Het Klederdrachtmuseum
Herengracht 427
1017 BR Amsterdam