Boymans van Beuningen start najaarsseizoen

Visual_Front_uitnodigingMuseum Boymans van Beuningen start zaterdag 11 oktober het najaarsseizoen op feestelijke wijze met live performances, kunstenaarsgesprekken, inloop workshops en boekpresentaties.
De aandacht wordt in eerste instantie natuurlijk gevestigd op de tentoonstelling The Future of Fashion is Now. Maar er zijn nog veel meer dingen te doen en te zien in het museum de komende maanden. 

Ter gelegenheid van ‘The Future of Fashion is Now’ maakte STOP AIDS NOW! in samenwerking met het museum de gloednieuwe ArtBag. Deze is ontworpen door aanstormend modetalent Pauline van Dongen. De opbrengst komt ten goede aan jonge vrouwen die zijn getroffen door hiv en aids in Afrika. De charitieve tas – die eerder werd ontworpen door Viktor&Rolf en Jean Paul Gaultier – is voor 10 euro te koop in alle filialen van de Bijenkorf, de museumwinkel en in de webshop van STOP AIDS NOW!.

Vogue Nederland
Vogue Nederland is mediapartner van de tentoonstelling. In het novembernummer van Vogue vinden abonnees een kortingsvoucher waarmee zij 50% korting krijgen op de tentoonstelling. Bezoekers van het museum kunnen gebruik maken van een speciale combi-deal. Koop voor €2,95 bovenop uw entreeticket het nieuwste nummer van Vogue aan de kassa van het museum.

Reis met de RET naar de mode van de toekomst
De RET – het Rotterdamse openbaarvervoerbedrijf – heeft op het Centraal Station van Rotterdam de metrohal aangekleed met het thema van de tentoonstelling. Vanuit hier reist u snel en gemakkelijk met metrolijn A, B of C naar metrostation Eendrachtsplein (3 min. lopen naar het museum). Plan uw reis op www.ret.nl.

Tentoonstelling Wieki Somers
Studio Wieki Somers (Wieki Somers en Dylan van den Berg) viert het tienjarig jubileum met een tentoonstelling en een publicatie die de bezoeker uitdagen om met andere ogen naar de dagelijkse realiteit te kijken.

Studio Wieki Somers (Dylan van den Berg & Wieki Somers), Bathboat, 2005. Eikenhout, cederhout, verchroomd staal, koper, epoxy, rubber, lakverf. 74 x 198 x 84 cm. Foto: Elian Somers

Studio Wieki Somers (Dylan van den Berg & Wieki Somers), Bathboat, 2005. Eikenhout, cederhout, verchroomd staal, koper, epoxy, rubber, lakverf. 74 x 198 x 84 cm. Foto: Elian Somers

De ontwerpen van Studio Wieki Somers zijn nauw verbonden met het museum. Zo wordt het designobject de garderobe Merry-Go-Round Coatrack meer dan 300.000 keer per jaar door de bezoekers van het museum gebruikt. Met de tentoonstelling ‘Ongewoon gewoon’ viert Studio Wieki Somers samen met het museum het succes van de afgelopen tien jaar. Een aantal recente ontwerpen zijn voor het eerst te zien in Nederland.