Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Zwart en wit I Hardinxveld-Giessendam

14 december 2018 - 23 februari 2019

Zwart en wit zijn de ingrediënten van deze op kleding en mode geënte tentoonstelling. Vormen en contrast spelen hier een belangrijke rol. Deze expositie laat de mode zien vanaf 1947 toen de New Look haar intrede deed en loopt door tot heden, met hedendaagse bekende ontwerpers. De expositie is opgebouwd in periodes van tien jaar. Zoals bijvoorbeeld de jaren tachtig met Dressed for Success, power women met de brede schouders (die overigens weer in het nieuwe modebeeld verschijnen).

Achtergrondverhalen en kleding vertellen het verhaal van 1947 tot heden. Met schitterende outfits van bekende ontwerpers en modehuizen: Frans Molenaar, Givenchy, Natan, Viktor en Rolf, Spijkers en Spijkers, Edgar Vos, Mart Visser, Jan Taminiau en nog meer bekende namen. Dankzij bruiklenen van onder meer het Haags Gemeentemuseum, het Zuiderzeemuseum, Couturage uit Haarlem en veel particulieren.

Bij de outfits zullen ook schoenen uit het Schoenenmuseum in Waalwijk, tassen uit het Amsterdamse Tassenmuseum Hendrikje en hoeden van Capello uit Nijmegen te zien zijn. Daarnaast is een collage met de kapsels van 1947 tot heden, die zeker tot ieders verbeelding spreken. De expositie gaat ook wat dieper in op ‘de kleuren’ zwart en wit. Waarom deze – feitelijk geen kleuren zijnde – in het modebeeld zo beeldbepalend zijn. Als klapper worden aankomend ontwerpers gevraagd hun visie op de mode in zwart wit van heden ten dage te tonen.

De expositie zal veel herinneringen oproepen aan vervlogen tijden en een inkijk geven in de mode anno nu en in de toekomst. Bij de expositie komen ook extra activiteiten, waaronder lezingen.

 

 

Gegevens

Begin:
14 december 2018
Einde:
23 februari
Evenement Categorie:

Locatie

MUSEUM DE KOPEREN KNOP
Binnendams 6
Hardinxveld-Giessendam, 3373 AD
+ Google Maps
Telefoon:
0184-611366
Website:
koperenknop@koperenknop.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.