Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Zomerweek: (machinaal) borduren, wateroplosbaar vlies en meer, Oldeberkoop

10 augustus 2020 - 14 augustus 2020

Een week lang werken met Mariet Rankenberg, docent textiel, hoofdredacteur van Vezel maar bovenal een creatieve duizendpoot wat textiel betreft en dan niet alleen technisch maar ook artistiek, waarbij haar prachtige kleurgebruik opvalt.

Thema’s  zijn: modern borduren, machinaal borduren met behulp van wateroplosbare vliezen en o.a. paardenhaar, werken met Tyvek maar ook breiprojecten zoals het omzetten van een kruissteekpatroon in een breipatroon behoort tot de mogelijkheden. Ook kunt u uw eigen projecten die niet af zijn of waarmee u vastliep, meenemen en met hulp van Mariet gaan werken aan de afronding. Mariet neemt veel inspirerende werkstukken mee waaronder de werkstukken die ze in Vezel heeft beschreven want ook met die projecten kunt u aan de slag gaan.

In deze week is Harm ook aanwezig om zo nodig te helpen met het verven van materialen die u wilt gebruiken.

Tijdens een zomerweek wordt er les gegeven op maandagmiddag van 14 tot 17 u en vervolgens de andere dagen van 10  tot 13.00 u. Daarna  gaat u lunchen en heeft u de rest van de dag de beschikking over het atelier om zelf verder te werken aan proeven of aan een groter werkstuk.

Wandelen in de prachtige parkbossen rond Oldeberkoop of fietsen in het Drents/Friese woud waar we een onderdeel van zijn, is natuurlijk ook een aanrader.

Blijft u in het atelier, dan mag u ook de keuken gebruiken. Water, koffie en thee met iets lekkers is natuurlijk in het atelier aanwezig.

Vrijdag aan het eind van de morgen wordt al het werk dat de cursisten gedurende de week gemaakt hebben tentoongesteld en samen met de docent besproken om zo ook van elkaars werk te kunnen leren. Het is de bedoeling dat we dan rond 14.00 u klaar zijn.

Behalve op de maandag wordt er iedere dag om één uur een heerlijke en uitgebreide lunch verzorgt door onze lunchkok Paco.

Deze workshop is exclusief materialen. Die kunt u zelf meenemen of aanschaffen in onze uitgebreide winkel.

Inschrijven kan tot: 01-08-2020

Gegevens

Begin:
10 augustus 2020
Einde:
14 augustus 2020
Evenement Categorie:

Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reageer met Facebook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website plaatst cookies voor volledige werking. Lees hier meer over onze cookies.